Komplett salgsoppgave

Sandstuveien 16

7 500 000 kr
87 m²
2 soverom
Velkommen til Sandstuveien 16
Velkommen til Sandstuveien 16
Kart
Del
Bekkelaget
Unik topp- og endeleilighet (55 år+) med praktfull utsikt. Heis. Balkong. Garasje. Felles takterrasse. Sentralt.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  350 000 kr
 • Omkostninger
  197 420 kr
 • Totalpris
  8 047 420 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  87 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 232 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Ta kontakt med megler mob: 932 64 375 for avtale om privatvisning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen, velholdt og stor ende-/toppleilighet med enkel adkomst via heis. Vestvendt leilighet med fantastisk fjordutsikt og gode solforhold. Trafikkskjermet og sentral beliggenhet på Bekkelaget med umiddelbar nærhet til kollektivtransport, samt få minutters gange til servicetilbud på Holtet og et rikt fritidstilbud ved Ekebergsletta.
En praktisk seniorleilighet med en god planløsning som inneholder: Entré, soverom, gjesterom/kontor, bad, kjøkken, matbod, og stor kombinert spisestue og stue med slående utsikt og utgang til vestvendt balkong. Godt med bodplass. Garasje.
Tilgang til felles takterrasse, samt felles selskapslokale med tilstøtende gjesteleilighet som kan leies av beboerne til overnattingsgjester, selskaper e.l. Det er heis til alle byggets etasjer.
Ta kontakt for å avtale visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sandstuveien 16, 1178 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 151, bruksnummer 170, seksjonsnummer 27, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 91 kvm
Totalt primærrom: 87 kvm
Primærrom:
4. etasje 87 kvm:
Entré, stue/spisestue, kjøkken, bad, kontor, bod og soverom
Sekundærrom:
4. etasje 4 kvm:
Bod.
I tillegg disponerer boligen en bod i underetasje på ca. 2,5 kvm. samt garasje på 14 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 02.12.2022, utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg fra 1962 over 4 etasjer samt underetasje. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon. Utvendig fasader med pussede murflater og teglstein. Leiligheten har slett entredør i brannklasse B30 og lydklasse 35 dB. Balkongdør med karmer av tre og 2-lags glass fra 1994. Vinduer med karmer av tre og 2-lags glass fra 1994. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på stedvis sprekker mellom gulvbord. Det foreligger ikke samsvarserklæring eller dokumentasjon på vedlikehold av det elektriske anlegget, og det anbefales en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Vinduer og ytterdører er av eldre dato. Ovennevnte har fått tilstandsgrad 2. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Velkommen til en praktisk, stor og velholdt leilighet med en åpen og arealeffektiv planløsning. Sandstuveien 16 har en trafikkskjermet og sentral beliggenhet på Bekkelaget, med umiddelbar nærhet til kollektivtransport og få minutters gange til servicetilbud på Holtet og et rikt fritidstilbud ved Ekebergsletta. Vestvendt og solrik leilighet med en flott beliggenhet i toppetasjen, med enkel adkomst via heis. Usjenert og uten gjenboere, og med store vindusflater som gir mye naturlig lys, samt som de fremhever den nydelige utsikten over Oslofjorden og de omkransende åsdragene.
Leiligheten fremstår som pen og velholdt, hvor tidligere eier gjorde følgende oppgraderinger i 2020:
- Malt hele leiligheten.
- Bygget et lite gjesterom/kontor.
- Montert nye panelovner.
- Montert vegg og dør mellom stue og entré.
- Oppgradert kjøkken med nye fronter, montert nytt benkeskap og høyskap, samt nye benkeplater, plater over benken og nytt blandebatteri. Det ble også installert ny komfyr.
I regi av sameiet ble det lagt nytt tak i 2019, og fasaden ble oppgradert i 2022.
Leiligheten inneholder entré, bad, soverom, gjesterom/kontor, samt stor stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning. Enkel adkomst til leiligheten via heis.
Entré:
Så fort du åpner døren inn til leiligheten blir man møtt av den slående utsikten over Oslofjorden. Innbydende entré med plass til oppheng for yttertøy i skyvedørsgarderobe. Porttelefon i entréen med portåpner.
Stue/spisestue:
Videre fra entréen går man inn et stort, åpent rom hvor du finner stue, spisestue og kjøkken i delvis åpen løsning. Den kombinerte stuen og spisestuen må kunne betegnes som særdeles romslig og oppleves som et utrolig luftig og åpent rom. Det er rikelig med plass til å dekke til langbord ved større begivenheter – et naturlig samlingspunkt for familie og venner. Store vindusflater langs store deler av den vestvendte veggen sørger for at rommet bades i naturlig lys og fremhever den nydelige utsikten som gir en følelse av umiddelbar nærhet til sjøen og de åsene bak. Det gir dette rommet ikke bare høy trivselsfaktor, men også en behagelig og naturlig ro - ren balsam for sjelen! Fra stuen er det utgang til overbygget terrasse på 7 kvm. – det perfekte stedet for en rolig kaffekopp med fantastisk utsikt. Gode solforhold på balkongen med sol sommerstid fra ca kl. 13.00 til solnedgang iht. selger.
Kjøkken:
Pent kjøkken oppgradert av tidligere eier i 2020, som ligger i praktisk tilknytning til spisestue/stue. Kjøkkenet fremstår som lyst og tidløst med god benk- og skapplass, samt hvitevarer som inkluderer: oppvaskmaskin, komfyr, samt kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Avtrekksvifte over komfyr hvor avtrekkskanal er ført ut. Det er montert komfyrvakt og lekkasjestopper. Varmtvannsbereder og hovedstoppekran i kjøkkenbenk. Innenfor kjøkkenet ligger en stor og meget praktisk bod på 4 kvm. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for stedvis knirk i gulvet, samt for eldre vann- og avløpsrør. Se supplerende tekst til tilstandsrapporten.
Soverom:
Hovedsoverommet er stort og luftig også her med nydelig utsikt over fjorden. Stor skyvedørsgarderobe langs den ene veggen gir meget god oppbevaringsplass. Det andre soverommet, med inngang fra stuen, egner seg perfekt som gjesterom eller kontor.
Mellomgang/baderom:
Fra mellomgangen - som også har god hylleplass - kommer man inn i et romslig, flislagt bad som ble pusset opp i 2008. Et stort baderom som er innredet med heldekkende servant, underskap, høyskap, veggmontert wc og nedsenket dusjhjørne med 2 svingbare dusjvegger. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger. Rommet har mekanisk avtrekksventilasjon - som er tilknyttet avtrekksvifte på kjøkkenet. Varmekablene i gulvet sikrer varme tær på kjølige morgener. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for flere registrerte avvik bl.a. verifisering av slukmansjett og klemmering, drenering fra innebygget sisterne ikke er registrert, eldre vannrør, samt manglende ventilasjonsspalte. Ved hulltaging ble det ikke påvist fukt på baderommet. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Sameiet disponerer en meget solrik felles takterrasse, som ligger i samme etasjeplan som denne leiligheten, med nydelig utsikt og morgensol. Felles selskapslokale med tilstøtende gjesteleilighet som kan leies av beboerne til overnattingsgjester, selskaper e.l. Det er heis til alle byggets etasjer.
Leiligheten disponerer i tillegg kjellerbod på ca. 2,5 kvm. samt felles bod. Garasje på 14 kvm. med elektrisk portåpner i garasjerekke .
Kort oppsummert:
Alt i alt er dette en stor og luftig leilighet med fantastisk utsikt, i et populært og attraktivt område som betraktes for å ha et godt bomiljø hvor man vil trives meget godt.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger flere ferdigattester på eiendommen, datert hhv. 14.04.1967 (nybygg for aldershjem), 10.11.1995 (til- og påbygg, fasadeendring), 24.07.1996 (10 stk. carporter), samt brev med bruks- og ferdigattest datert 13.10.2000.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 10362, tinglyst 23.08.1963: Festekontrakt vilkår. Oslo kommune har forkjøpsrett. Kommunen har fraskrevet seg forkjøpsretten ved dette salget.
Dagboknr 48920, tinglyst 05.09.1994: Pantsettelseserklæring. Panterett til sameiet på kr 30.000,-.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr. 10362, tinglyst 23.08.1963:
Bestemmelse om bebyggelse. Generelle bestemmelser om eiendommen fra festekontrakten.
Dagboknr. 13999, tinglyst 28.02.1986:
Bestemmelse om gjerde. Eier forplikter seg til å fjerne trær og beplantning som står i veien for ferdsel over tomten. Dersom kommunen krever det skal eier av tomten opparbeide veien, med vann- og kloakkledninger, til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn. Eier forplikter seg til å holde tomten inngjerdet. Kommunen har rett til å ha ledninger, kummer og lignende liggende på tomten og skal ha rett til ettersyn og utføre evt. arbeider på disse.
Dagboknr. 11189, tinglyst 01.03.1995:
Bestemmelse om garasje/parkering. Naboeiendom gis rett til 4 biloppstillingsplasser på sameiets tomt.
Dagboknr. 12402, tinglyst 27.02.2003:
Erklæring/avtale. Naboeiendom gis rett til parkering på 27 biloppstillingsplasser og kjørbar adkomst over sameiets tomt.
Dagboknr. 67909 tinglyst 09.11.1990:
Erklæring/avtale. Nærliggende eiendommer gir rett til kjørbar adkomst over sameiets tomt og rett til 19 biloppstillingsplasser.
Dagboknr. 331054, tinglyst 25.04.2014:
Bestemmelse om bebyggelse. Det gis midlertidig tillatelse til å ha rampe stående på sameiets tomt. Denne skal fjernes for egen regning og uten erstatning dersom kommunen krever det.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Utleie må godkjennes av Sandstuveien 16 Seniorboligers styre på forhånd. Slik godkjenning er avhengig av leietakerens alder og familieforhold. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier, og leiligheten må ha forsvarlige radonverdier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i et attraktivt boligområde nær Holtet, med kort vei til offentlig kommunikasjon og servicetilbud. Stille og rolig beliggenhet, skjermet fra trafikk. Få minutters gange til Holtet, et lokalt handelssenter med bl.a. populære Jacob´s, Åpent Bakeri, bank, helsesenter/treningssenter (BestHelse), apotek og jernvareforretning. En kort kjøretur unna finner man også Sæter og Lambertseter Senter. Sæter har flere caféer, spisesteder og butikker, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Umiddelbar nærhet til buss i Ekebergveien, samt kort vei til Holtet trikkeholdeplass med rute 13 og 19 til hhv. - begge via Oslo sentrum. Ca. 15 min. reisetid til Oslo Sentralstasjon fra Holtet. (Vennligst se www.ruter.no for rutetider).
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. Bekkelaget seniorsenter med aktiviteter/tilbud for (www.bekkelagetseniorsenter.no) som holder til sentralt på Holtet, og har mange ulike tilbud som kafe, frisør, fotpleie og aktiviteter/kurs. Kirkens Bymisjon drifter Bekkelagshjemmet og har dagsenter for eldre i nærområdet med behov. Gangavstand til flotte turområder i Byskogen med skulpturpark, Brannfjellskogen og Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan bl.a. by på fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, store friområder, Ekebergrestauranten m.m.

Adkomst

Adkomst fra Ekebergveien mot Bekkelaget kirke. Fra Ekebergveien er Sandstuveien 16 det andre bygget på venstre hånd.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 7.884 kvm. Velstelte fellesarealer som er pent opparbeidet med gressplen og beplantning. Asfaltert gårdsplass samt gruset gangsti fra hovedinngangspartiet i underetasjen til parkeringsplassen/inngangspartiet i 1.etasje. Festeavtalen utløper i 2061 og bortfester er Oslo Kommune. Festeavgiften reguleres ikke. Oslo kommune må samtykke til overdragelsen.
Utgang fra stue/spisestue til vestvendt, solrik og overbygget balkong 7 kvm. med praktfull utsikt over Oslofjorden og de omkransende åsdragene. Balkongen fungerer som en flott og skjermet utvidelse av stuen på sommerstid. En flott uteplass som innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster sveve mellom inne og ute.

Parkering

Leiligheten disponerer en garasje (plass nr. 9) med automatisk portåpner. Felles biloppstillingsplasser på gårdsplass utenfor bygget. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til tomt for allmennyttig formål (alders- og pleiehjem, betjeningsboliger) i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2856 datert 23.04.1986.
Det foreligger forslag til planregulering for Ekebergveien 118-120. Det planlegges for tre boligblokker på 4 etasjer med parkeringskjeller delvis under terreng. Det reguleres for muligheten for annen offentlig eller privat tjenesteyting og bevertning i 1.etasje i bebyggelsen mot Ekebergveien. Planforslaget er sendt til offentlig ettersyn og har saksnummer 201802840 på Oslo Kommunes saksinnsyn.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5 232,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv (basispakke) fra Telia, trappevask, nedbetaling av felles lån, generell drift og vedlikehold, forretningsførsel, festeavgift, bygningsforsikring og kommunale avgifter. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det er forventet en økning i 2023.
Nåværende eier har hatt et strømforbruk som tilsvarer ca. 9000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og basispakke er inkl. i mnd. fellesutgifter. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 333 670,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 801 212,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 39 924,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 350 000,- pr. 31.12.2022
Endelig regnskap for låneopptaket er ikke fullført enda, derfor er andel fellesgjeld kun et estimat. Lånet er tatt opp i DNB, har flytende rente og nedbetales over 20 år med innfrielse i 2042.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 8.047.420,-. Av dette beløpet utgjør kr 350 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Torunn Haukeli og Erik Henning Edvardsen

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sameiet Ekebergveien 122/Sandstuveien 16 seniorboliger, med sameiebrøk 89/4893.
Forretningsfører er Adv. Knut Kopstad.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold kan tillates etter søknad til styret.
Det avholdes felles arrangementer i regi av egen huskomité.
Det er fellesgang mellom bygget og Bekkelagshjemmet.
Foretatt påkostninger de senere år:
2022: Sameiet har gjennomført utvendig rehabilitering av bygningen i Sandstuveien 16, fullført i november.
2019: Taktekking er skiftet og kostnaden ble dekket av sameiets vedlikeholdsfond. Sameiet må de neste årene bygge opp et nytt fond til uforutsette utgifter. Utbedret lekkasje fra oppvaskmaskin og fra toalett på badet i fellesstuen. Montert nytt datakort til heisen.
Planlagte påkostninger:
Sameiet har mottatt pålegg om utbedring av vann/avløpsledninger. Det er søkt om utsettelse på grunn av planforslag vedr. naboeiendommen. Kostnader knyttet til dette er foreløpig usikre.
Dersom man velger å gjøre arbeider i våtrom eller elektriske anlegg, så skal dette utføres forskriftsmessig av fagpersoner.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Sameiet har vedtektsbestemt aldersklausul (over 55 år). Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på bakgrunn av dette kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0270/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22270

Dato

Sist oppdatert: 26. januar 2023 kl. 21:56

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler mob: 932 64 375 for avtale om privatvisning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.