Komplett salgsoppgave

Nordbykroken 1

5 190 000 kr
163 m²
3 soverom
Velkommen til Nordbykroken 1 - en flott enebolig over tre plan!
Velkommen til Nordbykroken 1 - en flott enebolig over tre plan!
Enebakk
Flott enebolig fra 2000 | Høyt beliggende med god utsikt | Egen inngang til underetasje | Romslig tomt

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  5 190 000 kr
 • Omkostninger
  131 092 kr
 • Totalpris
  5 321 092 kr
 • Byggeår
  2000
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  163 m²
 • Bruksareal
  195 m²
 • Tomteareal
  847 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  1 000 kr
 • Energimerke
  Gul C

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Fantastisk kjøkken og kjøkkenløsning. Spesielle ovner med innebygd dampfunksjon og all slags mulige innstillingsmuligheter. Det er enormt med stikkontakter så ingen problemer med å finne en kontakt i nærheten av der du har bruk for en. Utrolig koselig og fin peis for koselige kveldsstunder i mørketiden. Takhøyden i stua med de spesielle bjelkene gjør at man får en lun hjemmekoselig følelse, samme med bjelkene i kjøkkentaket. Skaper en "landlig" følelse. God plass og meget praktisk loftstue for barna. Praktisk med vaskerom rett innen for ytterdør hvis man har vært ute og blitt skitten (hund, unger, f. eks.). Solforholdene er kjempegode hele dagen fra tidlig morgen til solnedgang. Stor veranda med god plass til grilling og utekos. Man får en følelse av det er delt opp i flere "deler" så mange muligheter utendørs. Flott utsikt. Meget gode turmuligheter. Supre forhold for hundeeiere da det er mange hunder i området. Lett å sosialisere med andre. Rolig og barnevennlig område med lite trafikk, kort vei til skole (1,8 km ca.). Liker man å padle så er Lyseren ca. 10 km unna, vi har brukt det flittig og det er ikke mye som slår en solfylt stille dag utpå Lyseren i kano. Anbefales på det varmeste. Hyggelige og imøtekommende naboer.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott enebolig over tre etasjer fra 2000. Boligen har en praktisk planløsning, mange gode rom og egen inngang til underetasje med eget bad og kjøkken. Det ble i 2019 satt inn påkostet og lekker kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkken. Her er hjerterommet i huset med meget god plass til mange middagsgjester. Herfra er det utgang til romslig, sydvestvendt terrasse på ca. 38 kvm. Fra terrassen er det fin utsikt over et naturskjønt åkerlandskap og skogområder. Flere rom er malt de senere år. For øvrig svært gode parkeringsmuligheter. Kort vei til Østmarka.
Boligen ligger i landlige omgivelser ved Kirkebygda i Enebakk kommune. Barnevennlig område med god tilknytning til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon.
Husk påmelding til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordbykroken 1, 1912 ENEBAKK
Kommunenummer 3028, gårdsnummer 118, bruksnummer 24, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 195 kvm
Totalt primærrom: 163 kvm
Primærrom:
Underetasje 5 kvm: Bad.
1. etasje 121 kvm: Entré, bad, vaskerom, to soverom, kontor, stue og kjøkken.
2. etasje 37 kvm: Loftstue og soverom.
Sekundærrom:
Underetasje 29 kvm: Teknisk rom og rom benyttet som stue/kjøkken.
1. etasje 3 kvm: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.05.2022, utført av Taksering Norge. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Dagens innredning av underetasjen avviker fra de originale tegningene til huset.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Trapper | TG 3: Det er ikke montert håndløper/rekkverk på utvendige trapper. Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt. Se utfyllende tekst i rapporten.
Varmtvannsbereder | TG 2: Bereder fra byggeår. Bereder har i dette tilfellet oversteget mer enn halvparten av anbefalt brukstid og derfor gitt TG 2. Berederen er montert i rom uten sluk, dette medfører økt risiko for vannskader ved eventuelle lekkasjer. Se utfyllende tekst i rapporten.
Vinduer | TG 2: Det er noe sprekkdannelser og avflasset maling i karmer. Enkelte vinduer er noe harde å åpne/lukke og har behov for justering. Se utfyllende tekst i rapporten.

Moderniseringer og påkostninger

Selger opplyser om at det er blitt gjort følgende endringer det siste året:
- Oppført et anneks på ca. 7,5 kvm
- Installert varmepumpe i juni (2021)
- Oppført glassvegger på veranda for skydd mot vind
- Oppført diverse hyller på vaskerom
- Laget en liten platting foran inngangsdør på nordsiden av huset

Standard

Flott enebolig over tre etasjer fra 2000. Boligen har en praktisk planløsning, mange gode rom og egen inngang til underetasjen med eget bad og kjøkken.
1. etasje;
Entré: Romslig, flislagt entré med gulvvarme. Skyvedørsgarderobe med god plass til oppbevaring.
Stue: Eneboligen har en flott stue med ekstra god takhøyde som gir en åpen og luftig romfølelse. Heltre gulv i ask, lyse vegger og synlige trebjelker i taket. Stua er også utstyrt med skiferbelagt peis med innsats fra Dovre som varmer godt på kjølige dager. Rommet har gode vindusflater som gir rikelig med lys og god plass til sofakrok med tilhørende møblement.
Kjøkken: Her er hjerterommet i huset med meget god plass til mange gjester. Påkostet, lekker kjøkkeninnredning (ny i 2019) fra Drømmekjøkkenet. Glatte fronter, laminert benkeplate og spesialtilpassede løsninger. Nedfelt oppvaskkum i kompositt. Det er montert kjøkkenplater mellom benkeplate og overskap med stikkontakter, samt overskapslys. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn med nedfelt induksjonstopp og mikrobølgeovn, alt fra AEG. Integrert kjølehjørne fra Norcool. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
Fritthengende ventilator fra RørosHetta, tilkoblet avtrekkskanal med integrert komfyrvakt. Gulv belagt med laminat og vegger i malt panel. Himlingsflater utført i glatte, malte flater med synlige dragere med downlights. Hyggelig vedovn fra Jøtul er plassert på kjøkkenet. Det er også tilgang til en praktisk bod med gode oppbevaringsmuligheter. I tillegg er det utgang til romslig, sydvestvendt terrasse på ca. 38 kvm. Fra terrassen er det fin utsikt over naturskjønt åkerlandskap og skogområder.
Soverom: Boligen har fire soverom, tre i 1. etasje og ett i loftsetasjen. Det er garderobeskap på soverom to av rommene. Fra hovedsoverommet er det utgang til den sydvendte terrassen.
Bad i 1. etasje: Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater. Innredning med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur fra Borma. Overskap med speildør på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Badekar med glassvegg og regnfallsdusj med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg. Avtrekksventil i himling.
Vaskerom: Gulvflater belagt med gulvbelegg med gulvvarme. Vegger utført i tapetserte flater. Himlingsflater utført i glatte malte flater. Gulvstående innredning samt overskap med glatte fronter og laminert benkeplate. Vegghengt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksventil i himling.
2. etasje;
I loftsetasjen er det både kontorkrok og mulighet for TV-stue, perfekt for barna. Her finner vi også et stort soverom med fin utsikt.
Underetasje;
Åpen stue- og kjøkkenløsning: Gulvflater belagt med laminat og vegger utført i pussede malte flater. Panelplater med downlights i himling. Kjøkkenløsning fra IKEA (2018) med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Oppvaskmaskin fra Logik. Frittstående komfyr med steketopp fra Gram. Frittstående kjøleskap med fryser fra Whirlpool. Fritthengende ventilator med kullfilter fra IKEA. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
Bad i underetasje: Baderom fra 2018. Gulvflater belagt med gulvbelegg med gulvvarme. Vegger utført i våtromsplater. Himlingsflater utført i malt panel. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Grohe. Overskap med speildører på vegg med stikkontakt over servant. Dusjkabinett med glassdører med ett-greps armatur fra Grohe. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling. Hovedstoppekran for vann.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Selger opplyser om at taklamper (stue og kjøkken) ikke medfølger salget. Fryseskap og panelovn på soverommet i 2. etasje medfølger heller ikke eiendommen.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedovn/peisovn og varmepumpe. Varme i gulv på begge baderom, entré og bod tilknyttet til kjøkken.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.07.2001. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Innredningen av underetasjen er blitt gjort etter at ferdigattesten ble gitt.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr.: 15395. Tinglyst 04.10.1989, Erklæring/avtale: Målebrev. Areal 1686,1 m.
Målebrevet er et mål over tomten, og viser eiendommens grenser.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring og dermed heller ikke kan leies ut. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Lyssensor for utelys bør byttes, da denne ikke er sensitiv nok, ref. selgers opplysninger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i landlige omgivelser ved Kirkebygda i Enebakk kommune. Barnevennlig område med god tilknytning til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon, servicetilbud og rekreasjonsmuligheter.
Shopping og servicetilbud:
I Kirkebygda finner du kommunesenteret med blant annet legekontor, bibliotek, gatekjøkken, butikk, helsestasjon, kulturskolen m.m. Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 10 minutter til Vågsenteret med apotek, postkontor, vinmonopol, treningssenter og to dagligvarebutikker. Til Ski er det ca. 30 minutter, hvor man finner Ski Storsenter med sine 145 butikker. Ca. 30 minutter er det også til Lillestrøm Torv som byr på kulturelle arrangementer, gågate med nisjebutikker, restauranter og kjøpesenter. Strømmen Storsenter er et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker og befinner seg rett utenfor Lillestrøm. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Joker Enebakk.
Fritids- og rekreasjonsmuligheter:
Boligen ligger i landlige omgivelser med umiddelbarnærhet til marka. Rekreasjonsmuligheter med flotte tur- og sykkelstier både vinter og sommer. Om vinteren kan man benytte seg av oppkjørte skiløyper og på sommerstid er det fine turstier i hele Østmarka. I Flateby finner du Melgaard hestesenter som drives av Fortuna rideklubb. Stallen har plass til 25 hester og driver både rideskole og privatoppstalling. Melgaard hestesenter tilbyr rideundervisning for barn og voksne i alle aldre.
Er du golfinteressert kan du ta deg turen til Østmarka Golfklubb i Ytre Enebakk. Klubben har ca. 1000 medlemmer og tilbyr 18 hulls golfbane. Enebakk har så og si alt for deg som er interessert i friluftsliv. Enebakk jeger- og fiskerforening har opplæring i jakt, skyting, hund og sportsfiske. For den treningsinteresserte finnes det treningssenter i både Flateby og Ytre Enebakk.
For mer informasjon se https://www.yourvismawebsite.com/fortuna-rideklubb, http://ostmarkagolf.no/, https://www.njff.no/ og https://enebakk.kommune.no/.
Offentlig kommunikasjon:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Buss til Oslo, Ski og Lillestrøm går fra holdeplassen "Bolseth". Denne bussholdeplassen ligger ca. 2 km fra huset (rett ved kirken). For flere muligheter for offentlig kommunikasjon så er det knutepunkt i Rælingen og i Lillestrøm. Fra Lillestrøm har du også muligheter for tog og flytog.

Adkomst

Fra Oslo:
Kjør Riksvei 155 gjennom Ytre Enebakk til veien møter Riksvei 120 ved veikryss. Ta til venstre mot Lillestrøm og følg veien ca. 10 km til Kirkebygda. Ta til venstre og inn på Ekebergveien. Sving så til høyre inn på Rakkestadveien og høyre inn på Nordbykroken.
Fra Lillestrøm:
Følg Riksvei 120 mot Rælingen og Enebakk. Følg veien ca. 3 mil til du kommer til. Ta til høyre inn på Ekebergveien. Sving så til høyre inn på Rakkestadveien og høyre inn på Nordbykroken.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til en hyggelig visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det finnes en rekke barnehager og skoler i nærområdet. Nærmeste barnehage finner du ca. 3 minutter unna boligen med bil. Kirkebygden barnehage er en barnehage med to avdelinger.
Kirkebygden skole (1.-7. trinn) ligger rett ved Kirkebygden barnehage, og i tillegg finner man Enebakk ungdomsskole like ved. Det finnes flere barnehager og skoler i Flateby og Ytre Enebakk.
For de eldste finner du videregående skoler i Rælingen, Lillestrøm og Ski med et bredt spekter av utdanningsprogram.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 847 kvm. Eiet tomt opparbeidet med singlet adkomstvei/gårdsplass, knust asfalt og klargjort for gressplen og diverse beplantning.

Parkering

Parkering på egen gårdsplass. Her er det god plass til flere biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei inn på privat vei.
Privat vann fra Kirkebygda / Ytre Enebakk Vannverk.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er avsatt til boligformål - nåværende, i kommuneplanen. Området faller inn under bestemmelser og retningslinjer til kommuneplanens arealdel 2015-2027.
Det skal oppføres to eneboliger over to plan på nabotomten nordøst for boligen. Kjøper må regne med noe byggestøy i perioden fremover.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser og illustrasjon av nabotomt kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.756,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er ventet en svak økning i 2023.
Den faste vannavgiften for denne eiendommen er: kr 4.312,50,- for 2022. Eiendommen er tilkoblet privat vannverk, gjennom Kirkebygden / Ytre Enebakk Vannverk. Det er registrert vannmåler for denne eiendommen. Vannmåler skal leses av ved overtakelse på eget skjema. Se www.enebakkvann.no. Mellomværende vannavgift må gjøres opp mellom kjøper og selger. Vannavgiften faktureres ut to ganger i året, vår og høst. Faktura for 1. halvår er betalt.
Tilkobling til avløp koster kr 9.404,- for 2022.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.400 kwh. pr. år. I selgers husstand har det bodd tre personer.
Boligen er tilknyttet "Fjordkraft" som strømleverandør, med nettleie på kr 10.000,- pr. år.
Strømutgiftene vil være et resultat av strømforbruk og nettleie.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.342,-.
Boligen er tilknyttet "Altibox" som leverandør av kabel-TV og "Viken Fiber" som leverandør av internett og har avgift på kr 1.209,- pr. mnd (TV og internett-pakke). TV-dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet "Verisure" alarmselskap som koster kr 6.588,- pr. år.
Boligen er tilknyttet "Nordbykroken Velforening" med en årlig kostnad på kr 1.000,- for brøyting, strøing, etc.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.092.961,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3.934.659,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.321.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mina Mobasheri og Magne-Frode Stephansen Pedersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet "Nordbykroken Velforening", som står for brøyting, strøing, etc.
Kontaktperson: Richard André Sjem (900 78 069)

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 44.000,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0120/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.22120

Dato

Sist oppdatert: 02. august 2022 kl. 13:50

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.