Komplett salgsoppgave

Raveien 229

4 490 000 kr
115 m²
3 soverom
Eiendommen har 2 bygninger på tomten, enebolig og garasjebygning. Boligen ligger med kort vei til Runar fotballbane og Haukerød skole
Eiendommen har 2 bygninger på tomten, enebolig og garasjebygning. Boligen ligger med kort vei til Runar fotballbane og Haukerød skole
Kart
Del
Eirik Varmo
Presenteres av
Eirik Varmo
Haukerød! Familiebolig med idyllisk og skjermet hage - Garasje med rom i 2.etg - Stor terrasse mot syd

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 490 000 kr
 • Omkostninger
  113 420 kr
 • Totalpris
  4 603 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1891
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  115 m²
 • Bruksareal
  115 m²
 • Tomteareal
  758,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lettvint liv på Haukerød! Her er det kort vei til nydelige turområder, barnehager, skole, butikker, idrettsanlegg og E-18.
I boligens 1.etasje har du rikelig med plass til familie og venner. Her kommer du inn til en stor og luftig stue/kjøkken i delvis åpen løsning der det er god plass til at venner og familie kan samles til hyggelige lag. Fra denne etasjen er det utgang til stor og skjermet veranda på hele 75 KMV, her er det plass til flere sittegrupper og et perfekt sted å samles på deilige vår og sommerdager. Videre ut til hagen er det god plass på plenen til trampoline og lek
I boligens andre etasje som er soveromsfløyen er det 3 gode soverom slik at barn og voksne kan sove godt i samme etasje, her er det også et nyrenovert bad fra 2019.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Raveien 229, 3242 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 14, bruksnummer 7, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 115 kvm
Totalt primærrom: 115 kvm
Bruksareal:
Boligen 115 kvm
Primærrom:
Boligen:
1. etasje 67 kvm: Entre, gang, stue, kjøkken og spisestue.
2. etasje 48 kvm: Gang, bad og tre soverom.
Sekundærrom:
Garasje:
1. etasje 48 kvm: Stort garasjerom i egen bygning som går over 2 etasjer også med carport på siden. Garasjebygningens 2.etg har gang på toppen av trapperom og adkomst til 2 disponible rom. Ett av rommene her er innredet som et ungdomsrom der de eldste barna i familien kan trekke seg litt bort til et eget sted og invitere venner til spill og filmkvelder. Det andre rommet i garasjens 2.etg er et lagringsrom med god plass, her er det også mulig å innrede rommet til eget behov.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.05.2023 utført av Anticimex . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Se punkt om ferdigattest

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt betong mot grunn og natursteinsfundament. Grunnmur i natursteinskonstruksjon. Yttervegger i laftet tømmerkonstruksjon. Etasjeskillere og tak i trekonstruksjoner. Fasader med stående trekledning. Saltak med opplett, tekket med betongtakstein
Utbedringer:
El-tilsyn 2023
Nytt bad 2019
Skiftet kledning og vinduer på hus 2013
Etterisolering hus 2013
Skiftet tak på hus 2011
Skiftet tak på garasjen ca 2007.
Selger informerer om at det er lagt rør for vannbåren varme på kjøkken og i gang, 1. etasje og bad 2.etg. Systemet er ikke koblet til varmekilde, og ikke
funksjonstestet.
Det gjøres spesielt oppmerksom på boligens TG2:
-Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert og servant har sprekk i porselen på bad 2.etg.
- Det registreres sprekk i flis/flisfuger, og bomlyd i enkelte gulvfliser i entre.
- Krypekjelleren har ingen inspeksjonsmulighet. Ventileringen kan ikke bekreftes å være tilstrekkelig, det er lav også takhøyde, sprekker i gulvet, tegn på forhøyede fuktverdier og alder i potetkjeller.
- Det er for stor lysåpning mellom spiler, målt 12 cm. Kravet er maks 10 cm. Det er kun rekkverk/håndløper på en side.
- Det er noe målbare skjevheter i 2.etg. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 11 mm i gang og 7 mm på hovedsoverom.
- Gradrenner har uheldige avslutninger. Fare for oppstuvning av nedfallsmateriale. Forholdet bør holdes under oppsyn. Takopplett mangler nedløp. Snøfangerutstyr og stigetrinn er ikke etablert.
- Utvendige flater har stedvis etterslep på vedlikehold. Noe aldersslitasje er observert og sprekker i endeveden.
- Avskallinger og sprekker er observert på utvendig trapp
- Det registreres sprekker på grunnmur ved terrasse.
- Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra
alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. På innvendig side i "potetkjeller" er det observert fuktmerker som indikerer aldersslitasje på dreneringssystemet.
- På garasje et er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Fasader har etterslep på
vedlikehold. Stedvis råteskader er observert. Innvendige flater har behov for oppgradering.
Det gjøres spesielt oppmerksom på boligens TG3:
- Rømningsvindu i 2.etasje tilfredsstiller ikke krav til rømningsvei. Vinduer har følgende mål: 39x73 cm (BxH).
Resterende TG2 er alder og slitasje, se supplerende tekst i tilstandsrapporten om boligen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Velkommen til Raveien 229 og et lettvint liv på populære Haukerød!
I entreen er det god plass til å henge av seg yttertøy før du videre kommer inn til boligens oppholdsrom. Stuen har store vindusflater som gir en luftig og innbydende atmosfære, her er det også mange møbleringsmuligheter og god plass til spiseområde da stuen er inndelt i flere soner.
Fra stuen er det direkte utgang til stor sydvendt terrasse og romslig hage med plen der solen og sene sommerkvelder kan nytes med venner og familie. På kjøkkenet er det plass til spisebord for alle av dagens måltider og kjøkkenet er plassert med delvis åpen løsning tilknyttet stuen som gjør det enkelt å konversere med gjester og familie samtidig som middagen forberedes.
Videre opp i boligens 2.etg kommer du opp i en gang som fører til etasjens 3 soverom og et baderom som ble oppusset i 2019.
Stort garasjerom i egen bygning som går over 2 etasjer, også med carport på siden. Garasjebygningens 2.etg har gang på toppen av trapperom og adkomst til 2 disponible rom. Ett av rommene her er innredet som et ungdomsrom der de eldste barna i familien kan trekke seg litt bort til et eget sted og invitere venner til spill og filmkvelder. Det andre rommet i garasjens 2.etg er et lagringsrom med god plass, her er det også mulig å innrede rommet til eget behov.
Raveien 229 har i tillegg til alt dette en fantastisk og idyllisk uteplass. Her er det store terrasseområder med plass til flere sittegrupper og god plass på plenen til lek og hagespill for hele familien. I enden av hagen er det også satt opp et drivhus i tilknytning til garasjebygningen slik at du kan ha ferske frukt og grønnsaker lett tilgjengelig i egen hage.
Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning og ditt nye hjem!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. SPA bad på terrassen og garderobeskap på barnerommene vil ikke medfølge handelen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet via panelover, elektriske varmekabler i yttergang og varmepumpe av merket Mitsubishi MSX-FH35VE fra 2014. Selger informerer om at det er lagt rør for vannbåren varme på kjøkken og i trappe- gang, 1. etasje. Systemet er ikke koblet til varmekilde, og ikke funksjonstestet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen er antatt å ha vært brukt til boligformål siden antatt oppføring i 1891.
Sandefjord kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen og heller ikke byggetegninger. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. For denne eiendommen mangler det dokumentasjon på oppføring av bolig i kommunens byggesaksarkiv. Byggesaksarkivet er imidlertid ufullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nærområdet er barnevennlig med barnehager, Haukerød barneskole og Runarhallen i gangavstand. Det er kort vei til praktfullt turterreng med lysløype om vinteren på Runar, dagligvareforretninger med lange åpningstider og Haukerødkrysset med diverse servicetilbud. Sandefjords flotte stadion, Komplett. no Arena, på Pindsle ligger like i nærheten. Anlegget huser også treningssenter, apotek og MENY Arena dagligvareforretning med rikt utvalg for hele familien. Forøvrig finnes det også mange butikker på dette området med alt til hus og hjem.
Nærområdet har store muligheter for den som er interessert i sport eller natur. Det er kort vei til Runar idrettsanlegg med et stort utvalg av sportslige tilbud og fritidsaktiviteter. Her er det fotballbaner både gress og grus), turløyper i skog, lysløyper på vinteren, skianlegg, samt Runarhallen som er en flerbrukshall med yrende aktivitet året rundt! Nærmiljøet byr på det meste med et godt utvalg av matbutikker som en stor Kiwi-butikk like ved og det er bygget en helt ny dagligvarebutikk i forbindelse med utbyggingen av "Bjørnars". Det er også spisesteder og bensinstasjoner et steinkast unna. Innenfor kort radius finner man også handelsområdet Pindsle som byr på flere bilforretninger og el-butikker, dagligvareforretninger, Biltema, Megaflis, E2 Treningssenter, Meny, Komplett.no arena m.m. Det samme gjelder flere barnehager, barneskoler, ungdomskole og Sandefjord VGS.
Eiendommen ligger ca. 2 km nord for Sentrumskjernen. Her kan man enkelt ta sykkelen eller beina fatt til sentrum hvor man finner alle fasiliteter, enten man ønsker byliv med shopping eller en matbit på en av byens caféer og restauranter. For barna i familien er det kort vei til skoler eller populære Bugårdsparken, hvor du har flotte rekreasjonsområder som har noe for alle og enhver. Bugårdsparken byr også på mange ulike fritidsaktiviteter med skøyter, tennis og svømmehall for å nevne noe. Flott område for tur og trening!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Boligen er også merket med Krogsveen til salgs skilt

Barnehager, skoler og fritid

Haukerød barneskole og Bugården ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Stor selveiet tomt på 758 kvm. Tomten er pent opparbeidet med stor gresslagt hage med diverse trær og busker samt hekk rundt deler av eiendommen. Gårdsplassen er gruset med parkeringsmuligheter i egen oppkjørsel og i garasje.

Parkering

Her er det mange parkeringsmuligheter og flere biloppstillingsplasser. Parkering stor garasje, carport eller gruset gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Eiendommen har septiktank, merknad fra kommunen: Påregne at det vil komme pålegg om oppgradering av avløpsløsning. Tømmes ca annenhver år. Ca kr 3400,-

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse.
Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Raveien, Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert
med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.766,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18.100 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4550,-
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1279,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 960 975,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 459 509,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.603.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Glenn Richard Sandnes og Kathrine Sandnes

Overtakelse

November 2023 etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 3.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0101/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22101

Dato

Sist oppdatert: 27. november 2023 kl. 13:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.