Komplett salgsoppgave

Solheimsdalen 319

3 190 000 kr
87 m²
4 soverom
Velkommen til Trollbu (Solheimsdalen 319)
Velkommen til Trollbu (Solheimsdalen 319)
Kart
Del
Christian Hauge
Presenteres av
Christian Hauge
DONSEN/FLESEBEKK
Sjarmerende og innholdsrik hytte i naturskjønne og luftige omgivelser- 4 soverom
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 190 000 kr
 • Omkostninger
  88 670 kr
 • Totalpris
  3 278 670 kr
 • Byggeår
  1993
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  87 m²
 • Bruksareal
  92 m²
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  350 kr

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Fantastisk beliggenhet. Meget gode ski og solforhold. Egen vinterparkering Flesebekk, sommerparkering 2 biler 40m. fra hytte.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Solheimsdalen og hytten "Trollbu". Denne innholdsrike familiehytten ligger flott til i naturskjønne omgivelser. Her kan du bade i elven eller på sandstranden ved Raudåtvatnet om sommeren. På vinterstid går du rett i skisporet forbi Donsen og til Kvinen, eller Fiskebudalen og Hønedalen/Haugen-ruten. Med andre ord, en hytte du kan benytte deg av hele året. Kort oppsummert: - Hytten er tegnet av arkitekt Agnar Frafjord og reist av byggmester Harald Frafjord i 1993. - Sjarmerende og velholdt standard. Flere påkostninger etter byggeår. - Egen vinterparkering på Flesebekk. Sommerparkering med plass til 2 biler 40m fra hytte. - 4 soverom (originalt 5) - Frittstående redskapsbod på ca. 12 m2. og terrasser på til sammen ca. 60 m2.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Solheimsdalen 319, 4443 TJØRHOM
Kommunenummer 4228, gårdsnummer 8, bruksnummer 1, festenummer 59, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 92 kvm
Totalt primærrom: 87 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
1. etasje 67 kvm: Stue, kjøkken, entré, gang, bad, 2 soverom.
2. etasje 20 kvm: 2 soverom, gang.
Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Bod.
I tillegg er det frittstående redskapsbod på ca. 12 m2. Balkong på ca. 9 m2. Terrasser på til sammen ca. 60 m2.
Deler av loft/2. etasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
Boden ved siden av entré i 1. etasje er på tegninger byggemeldt som soverom. Rommet er dermed opprinnelig byggemeldt som varig oppholdsrom, men etter dagens bruk definert som S-rom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.10.2022 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Fritidsboligen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre- og murkonstruksjoner. Byggeår fra 1993. Bygningen har saltak tekket med metallplater fra år 2016, yttervegger med liggende trekledning (villmarkskledning) og vinduer med 2-lags galss fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at rapporten inneholder 46% TG0, TG1 og er i orden, 47% TG 2 pga. alder, slitasje, skader mv., 2 TG3 strakstiltak nødvendig og 5% TGIU som ikke er undersøkt.
Følgende har fått Tilstandsgrad 3:
- Terrasser på terreng:
Rekkverk mangler. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000
Følgende har fått Tilstandsgrad 2:
- Bad:
Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt og eksempelvis utførelsen av gulvbelegget/tettedetaljer bærer preg av egeninnsats, med den risiko dette innebærer. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes om våtrommet skal oppfylle dagens krav. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom (Gang) til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.
- Varmtvannsbereder:
Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom men har ikke automatisk vannstoppventil.
- Innerdører:
Enkelte dørblad har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at dører henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM):
Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Det er ikke observert friskluftsventiler.
- Konstruksjonsoppbygging :
Konstruksjonen er lukket og det er ikke inspeksjonsmulighet. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.
- Innvendige trapper:
Trappen vurderes eksempelvis til å være for bratt for god funksjonalitet til rom for varig opphold. Av blant annet denne grunn oppfyller ikke trappeløpet dagens krav. Rekkverk ved Gang i 2. etasje er under 90 cm og åpninger i rekkverket er over 10 cm. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.
- Varmtvannsbereder:
Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom men har ikke automatisk vannstoppventil.
- Radon:
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.
- Elektrisk anlegg:
Varmtvannsbereder i Gang har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for varmgang. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter år.1999.
- Vinduer:
Vinduer fra byggeår har behov for innvendig overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Dører:
Ytterdører er fra byggeår, og det må forventes høyere varmetap fra disse, sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Renner og snøfanger:
Det er stedvis ikke etablert takrenner. Anbefaler utbedringer. Snøfangerutstyr ikke etablert.
- Balkong:
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Rekkverket har stedvis vertikale åpninger større enn 10 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift.
- Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur:
Terrenget på oversiden rundt bygningen har stedvis fall mot bygningen. Forholdet øker fuktbelastningen under bygningen. TG 2 er gitt for å belyse risiko. Tilstanden under bygingen er ukjent. Arealet er ikke undersøkt grunnet begrenset tilkomst og vurdering av egen HMS. Kun observert fra enkelte åpninger rundt bygningen.
Følgende har fått TGIU og er ikke undersøkt:
- Avløpsrør:
Skjulte avløpsrør er av ukjent type og tilstanden er ikke kjent. Bygningsdelen er ikke tilgjengelig for undersøkelser. Ukjent alder tilsier at bygningsdelens forventede gjenværende levetid også er ukjent.
- Fundamenter:
Søyler/pilarer som danner fundamenter er ikke undersøkt grunnet begrenset tilkomst til arealet under boligen med den risiko dette medfører. Egen HMS er vurdert.
- Byggegrunn:
Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Følgende er påkostet eiendommen:
- Opplegg til vannrør til håndvask.
- Lagt nytt ståltak på hele bygningen i år 2016.
- Vannpumpe og varmekabel til brønn montert.
- Nye punkter og strøm lagt opp til bod i ca. 2012.
- Komfyrvakt er innstallert av Karlsen elektro
- El. toalett Cinderella + Urinal (separat).
- Innlagt vann ( kun gråvann ut).
- 90 m Dypvannsbrønn (egen). Testet med godt resultat.
- Varmekabler - pumpe montert av Karlsen Elektro
- Strøm hovedbygg og bu montert/kontrollert av Runestad Elektro.
- Bu er vinterisolert og restaurert i 2004.
- Nye markiser i 2022.
- Peis montert i ca 2010.

Standard

Trollbu er en innholdsrik og sjarmerende hytte med en gjennomgående velholdt standard og gode kvaliteter. Hytten er tegnet av arkitekt Agnar Frafjord og reist av byggmester Harald Frafjord i 1993. Selger har holdt hytten godt vedlike gjennom sin eier tid. Flere standard hevinger og påkostninger er utført både i nyere tid og i løpet av årene som har gått. Hoved oppgraderingene er nytt ståltak, restaurert bu og ny peis. Se mer informasjon under punkt "Modernisering og påkostninger".
Takstmann oppsummer i sin rapport med følgende:
46% (TG 0, TG 1 og i orden) -- 47% (TG 2 Alder, slitasje, skader mv.) -- 2% (TG 3 Strakstiltak nødvendig) -- 5% (TGIU Ikke undersøkt). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Løsøre og tilbehør hos vil stå igjen:
Hvitevarer, alle senger, sofagruppe, spisestue, lamper, kommoder, tepper. TV og Canal digital m/ parabol.

Oppvarming

Hyttas oppvarming er ildsted i stue og ellers elektrisk.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 01.01.1993.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det tas forbehold om at det kan være avvik i registrene til Sirdal kommune.
Det foreligger tillatelse for heving av tak på følgende fritidsbolig datert 30.07.1993. Tillatelsen er gitt på følgende grunnlag:
1. For oppføring gjelder PBL med forskrifter.
2. Soverom på loft/ hems skal ha ett vindu som tilfredsstiller byggeforskriftenes krav til rømningsvei.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Boden ved siden av entré i 1. etasje er på tegninger byggemeldt som soverom. Rommet er dermed opprinnelig byggemeldt som varig oppholdsrom, men etter dagens bruk definert som S-rom.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Informasjon fra selger:
Rettigheter/plikter som følger fritidsboligen:
Veilag (1 andel) og hyttevell. Snørydding vinterparkering.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Trollbu ligger i flotte omgivelser i Sirdal kommune. Hytta ligger ca 650 høydemeter over havet, hvor man har tilgang til flotte vinteraktiviteter og andre fasiliteter som ikke er egnet på vinterstid. Like ved kan du bade i elven eller på sandstranden ved Raudåtvatnet. På vinterstid går du rett i skisporet forbi Donsen og til Kvinen, eller Fiskebudalen og Hønedalen/Haugen-ruten. Mye å velge i. Fritidseiendommen ligger i nær tilknytting til Tjørhomfjellet, Joker Sinnes og nærbutikken Omlid, her får man også mulighet for lademuligheter til el-bil.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Følgende avstand til byer:
Sandnes 1t 25 min
Egersund 1t 25 min
Stavanger 1t 36 min
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt. Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser.
Festeren leier en hyttetomt på eierens grunn. Gnr: 8, Bnr: 1 i Sirdalen Kommune fra tidsrommet 01.01.1976 til 01.01.2036.
Kjøper overtar risiko for avviket.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 1490,- pr. år. og betales forskuddsvis 745 kr pr. halvår.
Festeavgiften skal indeksreguleres hvert tiende år. Regulert i 2022 til kr 1490 pr år.
Festeavtalen utløper 01.01.2036.
Grunneier har forkjøpsrett. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves
1. Festeren eier en hyttetomt på eierens grunn. i Sirdal- kommune
2. Fastavgiften er kr. 200,- pr. år. og utbetales forskuddsvis pr. halvår.
3. Festeavgiften skal indeksreguleres hvert tiende år.
4. Festeren har kun rett til å føre opp en bygning på tomten. ved eventuell annen bebyggelse på tomten, nå grunneier gi samtykke til dette.
5. Bebyggelsen skal være i en etasje, og av god bygningsmessig standard.
6. Inngjerding av areal omkring bebyggelsen er ikke tillatt.
7. Tomten skal holdes ryddet for avfall, av hensyn til dyr som biter.
8. Festet gir rett til rimelig adkomst til fots over eierens grunn. Festeren kan ikke annlegge vei, uten særskilt avtale med grunneier.
9. Festet gir ingen jaktrett, eller rett til å ta ved på tomten eller på eierens eiendom.
10. Festet endrer ikke beiterettigheter i området, og grunneier er ikke ansvarlig for skade/ vold av dyr på beite.
11. Salg av festeretten med bebyggelse kan bare skje med eierens samtykke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
Når festeavtalen utløper 01.01.2036 kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 13.592,- i år 2022 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI.
Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Vinterparkering Flesebekk. Ca. 2000,- pr. år. Ny avtale kommer. Vinterparkeringen blir merket med navn og parkeringsplassen blir brøytet.
Sommerparkering med plass til 2 biler ca 40m fra hytta. Er ikke tinglyst parkeringsplass men parkeringen har blitt benyttet i over 60 år.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig eller privatnett for avløp.
Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig nett for vann. Fritidsboligen har brønnvann.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommunedelplan Sirdal nord datert 07.01.2019. Sirdal kommune har informert at hytten ligger i et område som er regulert til fritidsbebyggelser, men det er ingen eksisterende reguleringsplan der nå slik at byggene i dette området blir behandlet som om de ligger i LNF-område og gjeldene bestemmelser for SF - bygg.
Utfra den kunnskap kommunen har i dag ligger ikke denne eiendommen utsatt til for hverken flom eller skred, ref sirdal kommune.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 1925,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon.
Det foreligger festeavgift på kr. 1490,- pr. år. og utbetales forskuddsvis pr. halvår.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger. Feieravgift vil fremkomme som en del av budsjettet for 2023 i Sirdal kommune. Beløp er ikke avklart for kommende år.
Velavgift Solheimsdalen velforening kr 350 pr. år.
Veiavgift på kr 200,- pr. år.
Vinterparkering ca. kr 2000 kr pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 21000,- pr. år./ 7500 kwh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3806,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi (sekundærbolig) for 2021 var kr 1 180 109,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det foreligger ingen eiendomsskatt.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 278 670 .
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 9.900,- for hytter.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ture Liberg

Overtakelse

Etter nærmere avtale og etter opprettelse av grunnbokblad.

Velforening

Boligen er tilknyttet Solheimsdalen velforening.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 33-0113/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Mariero
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR33.22113

Dato

Sist oppdatert: 24. mars 2023 kl. 10:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.