Prosjekt

Ole O. Lians gate 4

10 100 000 kr
148,8 m²
8 rom
Ole O. Lians Gate 4A presenteres av Krogsveen Moss
Ole O. Lians Gate 4A presenteres av Krogsveen Moss
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Varden, Jeløy
2 prosjekterte eneboliger med høy standard, flott utsikt, 4 sov, 2 bad og integrert garasje. Sydvendt, solrik takterrasse. En solgt!

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  10 100 000 kr
 • Omkostninger
  39 014 kr
 • Totalpris
  10 139 014 kr
 • Rom
  8 rom
 • Primærrom
  148,8 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eierseksjon

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
Rom
P-Rom
Pris
8 rom148,8 m²3.etg10,1 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

To prosjekterte, familievennlige og påkostede eneboliger ved Varden, Jeløy, en solgt!
 • Høytliggende i sydvendt terreng med vidstrakt utsikt - sjøen inkludert
 • Smart romløsning over tre plan med fire soverom og to bad
 • Alle innredninger til kjøkken, bad, vaskerom og garderober leveres av Drømmekjøkkenet
 • Innvendig tilgjengelig garasje integrert i nedre plan
 • Barnehage samt barne- og ungdomsskoler i nærmiljøet
 • Nærhet til Rambergskogen med turmuligheter og flott utsikt
 • Solrike strender på Søly og Refsnes innenfor ca. 15 min. gange
 • Sykkelavstand til sentrum og togstasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gjenveien 1, 1512 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 1, bruksnummer 1708, ideell andel 1/1

Konstruksjon

Betongarbeider i forbindelse med fundamenter, grunnmurer, støpt plate, pilarer etc. prosjekteres og leveres iht. stedlige krav og laster. Murerarbeider til blant annet piper, brannmurer, fliser etc. inngår i denne leveransen.
Våre boliger utføres i tradisjonelt bindingsverk med stendere i konstruksjonsvirke med senteravstand c/c 600mm. Bjelkelag utføres i trekonstruksjoner, dimensjonert jfr. spennvidder og nyttelast. Takkonstruksjon utføres som trekonstruksjon, av prefabrikkerte taksperrer. Takkonstruksjon samt nødvendige søyler og dragere av limtre eller stål dimensjoneres jfr. stedlig krav til snølast. Innvendig leveres søyler og dragere av limtre i ubehandlet gran, type malingskvalitet og stålkonstruksjoner kles/kasses inn. Utvendige trekonstruksjoner til balkonger og annen bæring leveres impregnert såframt disse er eksponert for fuktighet.
Det leveres plate på mark av betong samt isolasjon og radonsperre iht. gjeldene krav og forskrifter.
Bjelkelag mellom rom bygges opp av trekonstruksjoner dimensjonert for spennvidder og nyttelast/egenlast i henhold til Norsk Standard. Bjelkelag Isoleres med minimum 150mm lett mineralull samt at det full isoleres i randsone. Det benyttes undergulv av sponplater. Som overflater på gulv leveres det 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett fra Boen. På våtrom og i entre leveres det 60x60 cm flis iht. romskjema.
Himlinger leveres med nødvendig nedlekting for tekniske føringer samt gipsplater i malt utførelse.

Fasader

Yttervegger bygges opp av tradisjonelt bindingsverk i konstruksjonsvirke og isoleres i henhold til krav i gjeldende Teknisk forskrift. Som grunnlag for energieffektivitet benyttes energirammer i TEK jfr. §14-2, og boligen energiberegnes jfr. krav til totalt netto energibehov.
Yttervegger i U.Etg bygges opp av Thermomur elementer iht. dimensjonering.
Til avstiving og vindtetting benyttes vindtettplate med klemte skjøter, og i hjørner og overganger benyttes vindsperrerims, tettebånd og tape.
Yttervegg varmeisoleres med mineralull og tykkelsen bestemmes av krav gitt i forskrift ved energiberegning, generelt er det 200mm isolasjon i ytterveggen.
Kledning på yttervegg leveres som stående dobbeltfals i 19x148mm gran. Kledningen leveres med mellomstrøk fra fabrikk. Utvendig panel bør påføres et toppstrøk så raskt som mulig etter overtagelse, men senest innen 2 år. På deler av fasaden leveres det Steni fasadeplater med mørk farge.
Innvendig på ytterveggen monteres dampsperre og gipsplater i malt valgfri farge iht. std sortiment. Det er medregnet 2 stk valgfrie farger, fargevalg utover dette vil bli gjort som tilvalg.

Yttertak

Takkonstruksjonen oppføres av prefabrikkerte taksperrer. Takkonstruksjoner med tilhørende dragere og bærebjelker dimensjoneres etter gjeldende forskrifter og stedlige krav til snølast.
Inklusiv i leveransen er nødvendige limtredragere og søyler i gran. For utvendig bæresystem til takkonstruksjoner leveres limtre, impregnert etter behov. Innvendig vil synlige ståldragere og søyler kasses inn.
Taket tekkes med sort papptekking. Gesimsbeslag, takrenner og taknedløp med tilbehør og vindusbeslag leveres i sort utførelse. Pipehatter og beslag for lufting etc. er medtatt.

Balkonger/terrasser/uteplasser

Det leveres stor terrasse i boligens 2. etg. med glassrekkverk med sorte detaljer. Alt trevirke til balkonger/terrasser leveres i ubehandlet trykkimpregnert furu.

Trapper

Innvendig trapp leveres etter mål tatt på stedet. Alle trapper er åpne (uten stusstrinn) og leveres uten for- og bakkantlist. Trappene produseres iht. gjeldene byggeforskrifter med hensyn til barnesikring, stigningsforhold, trinnstørrelse og høyde. Returgelender leveres som enkelt spilegelender. Trapper leveres i fabrikkmalt hvit utførelse, type Salvi fra Trapperingen med beisede trinn av furu.

Ventilasjon

Balansert ventilasjon med roterende varmegjenvinner.

Sanitær

Utvendig:
1 stk. vannutkaster/utekraner kaldtvann plassert på egnet sted. (Ikke medregnet eventuell vannstopper).
1 stk. fordeler-skap for vannmåler.
Vaskerom:
1 stk. Montere vannmåler levert av Moss Kommune.
1 stk. vannmålerkonsoll.
1 stk. hoved-stoppekran, tilbakeslagsventil.
1 stk. Høiax fordeler-skap rør i rør anlegg.
1 stk. Høiax 200L Expand varmtvannsbereder.
1 stk. Intra VK 50 veggmontert skyllekar m/A-Collection veggbatteri.
1 stk. kran og avløp vaskemaskin
1 stk. sluk for belegg/membran.
Kjøkken:
1 stk. A-Collection kjøkkenbatteri m/uttak for ovm.
1 stk. Høiax vannstopper med føler under oppvaskmaskin
Bad 1 etg.:
1 stk. Geberit vegg-ramme for vegghengt klosett med Sigma 01 hvit trykknapp.
1 stk. A-Collection vegg montert klosett m/ hardplast sete
1 stk. Ifø standard emaljert badekar 160x70 med front og ende.
1 stk. A-Collection badekarsbatteri krom
1 stk. sluk for belegg/membran.
Bad 2 etg.:
1 stk. Geberit vegg-ramme for vegghengt klosett med Sigma 01 hvit trykknapp.
1 stk. A-Collection vegg montert klosett m/ hardplast sete
1 stk. Vikingbad Miri servantbatteri krom.
1 stk. A-Collection Imber slagdører dusj 90x90 krom/klar.
1 stk. A-Collection term dusjbatteri og dusjgarnityr.

Brannsikring

Det leveres røkvarslere og slukningsutstyr i tråd med myndighetskrav.

Dører og vinduer

Vinduer og balkongdører leveres med fabrikkmalt mørk overflate, som 3-lags energiglass. I noen tilfeller kan det være krav til brann eller støyreduserende vinduer, dette kan i mindre grad påvirke utrykket noe.
For vinduer med 3-lags glass må man forvente utvendig kondens /dugg. Dette skjer på dager etter kalde og klare netter med høy luftfuktighet.
Gode vinduer og dører med lav U-verdi slipper gjennom mindre varme og glasset blir varmere på innsiden og kaldere på utsiden. Da oppstår dugg på glassets utside. Dette skjer særlig på høsten og tidlig vinter. Det kan leveres tilvalg på antidugg.
Ytterdører leveres med fabrikkmalt mørk overflate type Hovden fra Gilje. Innerdører leveres fabrikkmalt i hvit slett utførelse. Alle dørkarmer leveres med dempelist. Dørvridere i krom inngår.

Overflater og kledning

Innvendige vegger bygges opp av konstruksjonsvirke og isoleres med min. 50mm mineralull. Vegger kles med gipsplater og males i valgfri farge iht. std sortiment. Det er medregnet 2 stk valgfrie farger, fargevalg utover dette vil bli gjort som tilvalg. Tykkelse på vegger kan variere, avhengig om de er bærende eller om de omfatter føringer for tekniske anlegg.
For vegger i våtrom er det tilsvarende oppbygning, men standard plater erstattes av våtromsplater for membran og fliser på gulv og vegger iht. romskjema.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkkenet. Kjøkken leveres med grå stilrene fronter og mørk laminert benkeplate. Kjøkkeninnredningen kommer med ferdig integrerte hvitevarer fra Electrolux. Veiledning om priser og mulighetene for oppgradering tas i tilvalgsprosses med entreprenør.

Bad

Baderomsinnredning leveres fra Drømmekjøkkenet i stilrent utseende.

Garderobe-fasilteter

I entre og hovedsoverom leveres det skyvedørsgarderober fra Drømmekjøkkenet.

Oppvarming

For oppvarming leveres elektriske panelovner. Det leveres elektriske varmekabler i våtrom og gang med termostat og gulvføler.
Ildsted leveres med stålpipe og peis av typen Curve 100.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 906646, tinglyst 20.10.1931: type heftelse: Bestemmelse om gjerde.
Tinglyst skjøte. M.h.t gjerdehold gjelder lovens alminnelige regler, dog således at kjøperen overtar full gjerdeplikt mot kommunens tilstøtende eiendom så lenge kommunen er eier mot den solgte tomt.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Prosjektet selges i henhold til bestemmelsene i Bustadoppføringslova av 13.06.1997, nr 43, forutsatt at kjøper er forbruker i henhold til definisjonen i bustadsoppføringslova § 2. Dersom kjøper ikke kommer inn under denne definisjonen kan man ikke forvente kontrakt i henhold til bustadsoppføringslova. Kontakt eventuelt megler vedrørende dette.
Utbygger stiller selvskyldnergaranti for eventuelle mislighold. Utbygger plikter også ihht loven å være forsikret.
Utbygger vil stille garantier i henhold til bustadsoppføringslova § 12. Standardkontrakt vil bli benyttet, denne følger vedlagt. Prosjektbeskrivelsen er utarbeidet for å orientere om
prosjektets generelle bestanddeler og funksjoner og er således ikke en komplett beskrivelse av leveransen. Det vises til kundetegninger og kjøpekontrakt med vedlegg for ytterligere informasjon om leveransen. Enkelte illustrasjoner og tegninger i salgsprospektet kan vise forhold som ikke omfattes av selgers leveranse så som møblering, kjøkkenløsning, garderobeinnredning, fargevalg, tepper, dør og vindusformer, byggningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer/ farger, detaljer på fellesarealer, materialvalg, beplantning etc.
Animerte bilder og foto fra tidligere prosjekt er kun ment for å være illustrative, kjøper må forvente avvik fra virkeligheten.

Energimerking

Selger utarbeider energiattest for boligene. Dette vil foreligge før overtagelse.

Generell orientering om areal og innhold

Boligene leveres med en påkostet nybygg-standard og får en svært praktisk romløsning over totalt tre plan. Med hele fire soverom og to bad samt sosiale soner i begge hovedplan blir romløsningen spesielt gunstig for en barnefamilie.
Stor plass til felles opphold blir det i en sosial sone på over 43 kvm. på midtre plan. Her samles hovedstuen og kjøkkenet i åpen løsning og et rom preget av en rekke store vinduer som både vil gi utsyn og fremme en behagelig luftig romfølelse. Gulvet utføres her som i øvrige oppholdsrom med hvitpigmentert én-stavs Boen parkett, vegger og himlinger med sparklede og malte glatte flater. Sentralt i den sosiale sonen monteres også en moderne og like effektiv som stemningsfremmende vedovn.
Kjøkkenet får tidsaktuell innredning fra Drømmekjøkkenet med svært helhetlig og stilren fremtoning. Både fronter, dekksider, sokler og fôringer blir i glatt varmgrå utførelse, og samtlige hvitevarer leveres integrert i innredningen. Kjøkkenet både frontes og avgrenses mot spisestuen av en frittstående øy med kokesone og barløsning.
Ytterligere en stue finnes på øvre plan og vil med distansen til den sosiale sonen under fungere utmerket som en dedikert TV-stue eller et bibliotek. Denne stuen får utgang til en sydvendt takterrasse på hele 35 kvadratmeter, med vidstrakt utsikt og gode solforhold dagen gjennom.
Boligenes fire soverom fordeles på alle tre plan. Hovedsoverommet inngår på øvre plan og får generøse 13 kvadratmeter samt både eget bad og eget omkledningsrom med garderobeinnredning fra Drømmekjøkkenet. Av de øvrige tre finnes to på midtre plan, begge får nesten 10 kvadratmeter som for barna innebærer stor plass til lek og opphold i egne omgivelser. Det tredje soverommet finnes på nedre plan og får nesten 8 kvadratmeter gulvflate.
Badene leveres i likhet med kjøkkenet utstyrt med innredning fra Drømmekjøkkenet. Badet tilknyttet hovedsoverommet får dusjhjørne fra Vikingbad, mens hovedbadet som finnes på midtre plan får badekar fra samme produsent. Begge bad utføres med moderne 60x60 cm. fliser på både gulv og vegger.
Til og med boligenes separate vaskerom på nedre plan får bruksrettet innredning fra Drømmekjøkkenet, samt 60x60 cm. fliser på gulvet. Vaskerommet vil for øvrig også fylle rollen som boligenes tekniske rom.
På nedre plan inngår i tillegg én av boligenes fremste kvaliteter; en integrert garasje som er innvendig tilgjengelig, hvilket gjør det mulig å gå tørrskodd til og fra en temperert bil året gjennom. Garasjen forbindes med gangen på nedre plan via en kombinert bod/sluse, med gasstett dør mot garasjen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Ole O. Lians gate 4A (Nærmest Gjenveien) og B (Nærmest Ole O. Lians Gate) ligger midt mellom Varden, Bellevue og Hoppern på Jeløy - familievennlige omgivelser som er blant øyas mest ettertraktede. Her er det kort vei til både løkker og lekeplasser, barnehager og skoler på alle grunntrinn. Et bredt aktivitetstilbud finnes også i nærmiljøet, blant annt gjennom lokale idrettslag og tennisanlegg på nærliggende Refsnesskogen.
Når du bor på Jeløy kan du legge treningsturene i vakker natur, gjerne på Kyststien langs vannet rundt Framnes til Alby og det unike naturvernlandskapet på Søndre Jeløy. Her ligger også Alby Gård med Galleri F15 og kaféen med den velkjente Albykringlen. Tar du turen opp i høyden til Rambergåsen, opplever du Jeløys beste utsikt. Omkring på øyen finnes ellers et stort antall fine badesteder samt flere småbåthavner.
I hverdagen kan innkjøp enkelt utføres ved nabolagets nærbutikk. Et bredere utvalg av forretninger finnes i sentrumskjernen som er innenfor sykkelavstand og få minutter med buss eller bil. Like før sentrum og på Jeløys mest urbane del ligger området Kanalen med flere dagligvare- og delikatesseforretninger, spise- og utesteder samt idyllisk park og bystranden Sjøbadet.
Skal du med toget, holder du til høyre rett etter Kanalen. Fra stasjonen kan du velge blant hyppige avganger mot Oslo og reisetiden til Oslo S er i dag fra 41 minutter. Etter den pågående utbyggingen av både ny jernbane og ny stasjon planlegges det for ny reisetid på ca. 30 minutter. Til stasjonen er det enkelt å kjøre kollektivt; fra holdeplassen Hoppern gode 100 meter unna nr. 4A og B er reisetiden kun 6 minutter.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Utearealer leveres med ferdiggress, enkel beplantning og asfaltert oppkjørsel.
Det gjøres oppmerksom på at vedlagt utomhusplan ikke er endelig og at det kan forekomme endringer i omfang og plassering. Utomhusarealene vil bli opparbeidet i takt med byggetrinnene i prosjektet så fremt årstidene tillater det. Vegetasjon mot Ole O. Lians Gate må stå igjen etter krav fra kommunen, men dette bidrar til en god skjerming mot gaten.
Selger tar forbehold om at fradeling av tomtene lar seg gjennomføre, alternativt vil det bli seksjonert og hver seksjon vil da bli tildelt sin ideelle andel av tomten samt at adkomstvei vil bli felles ansvar for begge seksjonene.
Boligene bygges av Norgeshus Byggmestrene Magnussen & Gundersen AS

Garasje/parkering

Integrert garasjeplass i boligen, øvrige biloppstillingsplasser på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen blir tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier blir selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til mottatte opplysninger fra Moss kommune datert 25.08.2021 omfattes eiendommen av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr.KP3002.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er ikke stipulert av Moss kommune da byggene er under oppføring.
I henhold til Moss kommune sitt betalingsregulativ fremkommer følgende:
Vann:
Årsgebyr kr 16,33 pr. m3
Fastdel kr 625,- pr. boenhet
Avløp:
Årsgebyr 28,23 pr. m3
Fastdel kr 938,- pr. boenhet
Feieravgift:
Pr.år pr. pipeløp for helårsbolig. Kr 544,-
Eiendomsskatt:
Bolig 2,8 promille av beregningsgrunnlaget fastsatt av kommunen.
Renovasjonsgebyr, standard:
Restavfall kr. 2.188,-
Papp og papir kr 325,-
Plast kr 325,-
Glass og metall kr 325,-
Henteavstand for restavfall 8-18 meter kr 644,-
Henteavstand for papp/papir, plast, glass/metall 8-18 meter kr 131,-
For ytterligere informasjon om kommunale avgifter og kommunale saksbehandlingsgebyrer, se vedlagt link:
https://www.moss.kommune.no/egen-okonomi/priser-og-gebyrer/

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Moss kommune og skattesatsen for 2021 er 2,8 promille som fastsettes av kommunen.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 1.500.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 37.500,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Attestgebyr/ panteattest kr 172,-
Kjøper innbetaler 10% av kjøpesum ved kontraktsinngåelse, resterende del av oppgjør ved overtagelse.
Fullt oppgjør samt omkostninger skal være innbetalt til overtagelse.

Betalingsbetingelser

10% forskudd skal innebetales ved kontraktsinngåelse - Resterende del av fullt oppgjør samt omkostninger innbetales til overtagelse.

Annen viktig informasjon

Eier

M&G Eiendom AS

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Forventet byggetid er ca. 10 måneder fra igangsettelse av bygget. Endelig overtagelsesdato av boligen vil bli gitt med 10 ukers forutgående skriftlig varsel fra selger eller dennes representant. Denne dato anses som avtalt overtagelsesdato mellom partene dog ikke senere enn iløpet av fjerde kvartal 2022. (Avtalt overtagelsesdato).

Forbehold fra utbygger

Overflatebehandling på produkter som er, eksempelvis listverk, dører og vinduer samt trapp leveres «fabrikkmalte». I byggeprosessen kan det oppstå mindre riss og bevegelsessprekker som ikke er reklamasjonsberettiget. Sår og mindre skader flikk- males på stedet og listverk leveres med synlig spikring.
I en bolig er det mye trebaserte produkter som påvirkes av temperatur og fuktighet. I disse vil det oppstå bevegelse og det kan medføre knirk i blant annet parkett og trapper. Det vil oppstå tørkesprekker i byggets første leveår på grunn av at trematerialene tørker, dette er en naturlig konsekvens og må påregnes.
Noe innkassing av ventilasjonskanaler kan være nødvendig selv om dette ikke er vist på kontraktsunderlag/tegninger.
Dersom det etter overtagelse utføres arbeider med hulltaking i damp- og/eller vindsperresjiktet vil Norgeshusforhandleren sin garanti med hensyn på tetthet og videre følgeskader bortfalle.
Det tas forbehold om at eiendommen lar seg fradele (Tomteareal pr. enhet vil da være ca. 551 kvm hver). Alternativt vil eiendommen bli seksjonert, og kjøper vil da eie sin ideelle andel av tomten. Skulle dette bli nødvendig vil det bli etablert vedtekter og seksjoneringsbegjæring hvor hver enkelt eier av 4A og 4B selv holder ansvaret for sin seksjon og sin ideelle andel, mens adkomstveien vil være felles ansvar for begge seksjonseiere.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www. krogsveen.no. Ole O. Lians Gate 4 A og B Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app oppfylles samtlige vilkår. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/ endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/ eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/ endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles. Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt. Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger. Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv. Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med BMG AS og selger, og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger. Det kan ikke kreves tilvalg utover 15% av kjøpesummen, jfr. Bustadsoppføringsloven § 9. Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21340

Dato

Sist oppdatert: 28. februar 2022 kl. 09:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Lignende prosjekter

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.