Komplett salgsoppgave

Holmbrua 3

2 490 000 kr
82 m²
2 soverom
906A6346
906A6346
Eirik Varmo
Presenteres av
Eirik Varmo
Sentrum! - Romslig og praktisk andels leilighet i 3. etg - 2 soverom - Heis - Innglasset balkong

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  2 490 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  473 217 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 964 349 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2003
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  82 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  6 852 kr
 • Energimerke
  Rød C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Holmbrua 3!
Lys og trivelig leilighet beliggende i 3. etasje. Leiligheten består av åpen stue/kjøkken, 2 soverom, bad og gjestetoalett. tre-stavs eike parkett på gulv og malte lyse flater på vegg og tak. Callinganlegg og balansert ventilasjon i leiligheten. Det er IN-ordning på fellesgjelden og ingen forkjøpsrett for andelseierne i borrettslaget.
Felles gjesterom/leilighet med sengeplass og bad i borettslaget som kan benyttes etter bestilling og avtale med styret. Leiligheten ligger i et attraktivt område i Sandefjord sentrum der det er gangavstand til alle sentrumsfunksjoner, til restauranter, forretninger og Hjertnes kulturhus. Gangavstand er det også til brygga, til buss og jernbanestasjon.
Velkommen til en hyggelig visning og ditt nye hjem!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Holmbrua 3, 3211 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 172, bruksnummer 13, ideell andel 1/1
Andelsnummer 307, Holmbrua BRL, organisasjonsnummer 984 507 917

Innhold

Totalt bruksareal: 98 kvm
Totalt primærrom: 82 kvm
Bruksareal:
Leiligheten 98 kvm
Primærrom:
Leiligheten:
1. etasje 82 kvm: Entre, gang, stue, kjøkken, bad, wc og to soverom
I tillegg disponerer boligen 1 bod i garasjeanlegg.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport 27.04.2022 , utført av Anticimex AS . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt betong mot grunn, grunnmur av betongkonstruksjon. Yttervegger, etasjeskillere og tak i betongkonstruksjoner. Fasader med mur og liggende trekledning. Vinduer og terrassedør med to-lags glass.. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på: Bad: Slukets plassering på bad er isolert inne i dusjsonen, vannsøl utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluk. Takstmann har også observert Riss/sprekk over dør mot bod i tillegg til at det er registrert bomlyd i enkelte gulvfliser som kan indikere manglende heft/lim mot underlag =tg2. På kjøkkenet bærer gulvet preg av slitasje og det er stedvis sprekker mellom parkettbord=tg2. På toalettrom er det registrert bomlyd i enkelte gulvfliser=tg2. Overflater på øvrige rom er det observert stedvis sprekker =tg2. Leiligheten har noen merkbare skjevheter som er målt i stue og kjøkken, forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 12 mm i stue=tg2. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999 =tg2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om badet og skjevheten registrert i stuen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Romslig sentrumsleilighet med god planløsning og innglasset balkong. Gulvet i leiligheten har tre-stavs eike parkett i rom og flis på badet og gjestetoalett.
Leilighetens entre har god plass for å henge av seg yttertøyet. Åpen kjøkken/stue løsning med god plass til spisestue og sittegruppe, vindusflater mot syd-øst som gir rikelig med lys og en god rom følelse. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat med nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur og fliser mellom benkeplate og overskap.
Hvitevarer på kjøkkenet som er kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin vil følger boligen. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Stuen i leiligheten har god plass til flere møbleringsmuligheter, det er også en lekker gass peis i stuen for de kjøligste dagene. Fra stuen har du dirkete utgang til overbygget og innglasset mot syd-øst, her kan man sitte i lune omgivelser og nyte flere årstider.
Pent innredet bad med flis på gulv og vegger. Det er montert baderomsinnredning med servant i møbel, dusjnisje, toalett og opplegg for vaskemaskin.
Velkommen til hyggelig visning.

Oppvarming

Gasspeis i stuen, balansert ventilasjon og varmekabler på bad. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.06.2003 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
Dagboknr 2002/4782-1, tinglyst 01.07.2002, type heftelse: Erklæring/avtale rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger over borrettslagets eiendom.
Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet Bestemmelse om gjerde og bestemmelse om bebyggelse ifra 11.04.1917 og 10.10.1923. Servituttene er inne innhentet grunnet alder og anses som historiske.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selgers fullmektig ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger en kort rusletur unna byens pulserende liv. Alle sentrums øvrige fasiliteter, forretninger, Hvaltorvet kjøpesenter og kontorer ligger rett utenfor døren. Kort gangavstand til Kiwi på Aagaards Plass.
Byens sentrumspark, Badeparken, har store grøntarealer og ligger som nærmeste nabo til Hjertnes og Scandic Park Hotell. Her finner du Rådhus, bibliotek, kino og teater, samt hotellets fitnessenter, SPA og saltvanns basseng som også er tilgjengelig for allmennheten. Rett syd for Badeparken, ca. 200 m. i luftlinje, finner du byens populære havn med flere restauranter og et yrende folkeliv. Er du glad i å reise kommer man enkelt til Strømstad og Sverige med Color Lines og Fjordlines ferger som har flere daglige avganger. Busstopp rett ved leiligheten med både lokale avganger og til de andre Vestfold-byene.
Sandefjords jernbane og busstasjon ligger ca 10 minutters gange unna, og vil man lenger ut i inn- og utland har Sandefjord Lufthavn Torp mange muligheter. Alt er lagt til rette for at du skal kunne nyte livet. By, vann og natur er alle i nærområdet - det pulserende liv kun en kort tur unna.

Adkomst

Fra Hjertnespromenaden tar man opp Dronningensgate, ta så første til venstre inn Prinsensgate, deretter første til venstre inn Holmbrua. Bygget ligger på høyre side i enden av gaten.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Byskolen barneskole og Ranvik ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 686 kvm som tilhører borettslaget. Utearealene er parkmessig opparbeidet med flott beplantning og fine uteplasser med sittegrupper.

Parkering

Det er garasjekjeller i laget men det er ingen parkering som medfølger leiligheten. Skal man ha mulighet for plass her, må man evt. leie av noen andre i laget. Iflg. styreleder er alle plassene tatt pr. i dag. Borettslaget har 2 gjesteparkeringer på gateplan. Ellers er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig formål i henhold til reguleringsplan Holmbrua datert 20.03.1984 med planid: 3804 19840004.
I kommuneplan med vedtaksdato: 24.09.2019 er området regulert til sentrumsformål, forhold som skal avklares og belyses, krav vedr. infrastruktur og rød sone iht. T-1442.
Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk i Sandefjordsveien. Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert
med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy".
På nabotomten mot sør/øst, Søberg gate 3 er det igangsatt byggeprosjekt for Kontorbygg med 6 etasjer for næring/forretninger og leiligheter se vedlegg i salgsoppgaven. Tegningene viser maks byggehøyde på ca. 26,5 meter nabovarsel er utsendt til beboere i Holmbrua 3 og tegninger samt byggesaksdokumenter kan fås ved henvendelse til megler. Saken har saksnr: 22/2836 hos Sandefjord kommune.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6 852,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, Tv, Gassavregning for peis, drift av sameiet samt renter og avdrag på fellesgjeld.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 869
Avdrag kr 2636
Driftsutgifter kr 3347
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 7171 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv, Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres minimum en gang i løpet av året i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes
ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene, men kostnadene vil bli spesifisert på avtalegirovarsel/faktura.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 729 171,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 625 017,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27 097,- pr. 08.04.2022
Andel fellesgjeld er kr 473 217,- pr. 08.04.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 7.597.552 ,- pr.06.04.2022 og lånevilkårene er:
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.04.2022: 2.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 52
Saldo per 06.04.2022: 4 262 109
Andel av saldo: 234 074
Første termin/første avdrag: 30.09.2020 ( siste termin 31.03.2035 )
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.04.2022: 2.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 52
Saldo per 06.04.2022: 3 335 443
Andel av saldo: 235 028
Første termin/første avdrag: 31.03.2016 ( siste termin 31.03.2035 )
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 7 824
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 4 893
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.04.2022: 2.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 38
Saldo per 06.04.2022: 134 126
Andel av saldo: 4 115
Første termin/første avdrag: 30.03.2016 ( siste termin 30.09.2031 )
Ingen avtale om individuell nedbetalling på dette lånet
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 469102,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 3.505,-
IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.964.349,- Av dette beløpet utgjør kr 473.217,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Liv Skalleberg

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Holmbrua BRL.
Forretningsfører er USBL Sandefjord
Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt. Husdyr kan først anskaffes eller medbringes etter at søknad er innvilget av styret.
Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Holmbrua BRL.
Forretningsfører er USBL Sandefjord
Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt. Husdyr kan først anskaffes eller medbringes etter at søknad er innvilget av styret.
Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arving/fullmektig iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0107/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22107

Dato

Sist oppdatert: 28. september 2022 kl. 14:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.