Ranvik

Sjøstrand 4

Prisantydning

1 550 000 kr

Fellesgjeld: 334 795 krOmkostninger: krTotalpris: kr
Etasje
1
Byggeår
1953
Soverom
2
Areal (P-ROM)
63 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fellesutgifter
4 113 kr

Fin leilighet i første etg. som holder en god standard. Barnevennlig område!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Fin praktisk leilighet i første etasje som holder en god standard. Sentral beliggenhet på Ranvik med kort avstand til det meste.
Til leiligheten følger det med en stor bod i kjeller på ca. 15. kvm samt 1/4 av loft.
Leiligheten er vesentlig oppgradert i 2014 ved at alle vegger er etterisolert og innvendig platet med 2 lag gips. Alle himlinger er nedsenket og etterisolert. Lyskasser med downlights er montert i flere rom og alle gulver er oppgradert med ny høytrykks laminat.
Badet ble oppgradert på samme tid med fliser på overflater. Alle vinduer er skiftet og har energi glasser. Taket ble skiftet i 2016. 
Kun øvrige andelseiere i laget som har forkjøpsrett!

Eiendommen

Sjøstrand 4, 3209 SANDEFJORD 

Områdebeskrivelse

Velkommen til Sjøstrand 4!
Ranvik er et meget populært boligområde, mye på grunn av den sentrale beliggenheten rett syd for sentrum og Indre Havn. Her bor man stille og fredelig i blindvei, men alikevel sentralt. Fra eiendommen har man kort gangavstand til Kiwi dagligvare med lange åpningstider, TEAM treningssenter, samt barnehage og ungdomsskole. Området har nydelige turmuligheter med bl.a. Hjertnesskogen og lysløype i Marum. Her finner man også Sandefjord golfbane. Indre havn og byen er også lett tilgjenglig med alle fasiliteter. Bussforbindelser med bl.a. TIME ekspressen til Oslo går fra Hystadveieen.
Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Veibeskrivelse

Fra sentrum kjører man ut Sandefjordsveien og Hystadveien(Rv 303). Etter ca. 1 km. tar man Haukeveien opp til høyre. Kjør over bakketoppen og ta Ranviksvingen inn til venstre. Følg veien rett frem og ta Sjøstrand opp til høyre. Boligen ligger på høyre side.
Det er skiltet med Krogsveen plakat, samt med visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Virik barneskole og Ranvik ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 69 kvm
Totalt bruksareal: 63 kvm
Totalt primærrom: 63 kvm

Primærrom:
Entre, stue, kjøkken, bad og 2 soverom: 63 kvm

I tillegg disponerer boligen en stor bod i kjeller og 1/4 av loft. Felles vaskekjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.01.2019 utført av Hans Petter Olaussen. 

Tomten

Felles festetomt i borettslaget som er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning. Festeavgiften er inkludert i månedlige fellesutgifter.

Parkering

Biloppstillingsplass. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Andelsleilighet som ligger i 1 etasje i firemannsbolig som ble oppført med bindingsverk over grunnmurer av sementblokker i 1953. Det medfølger en bod på ca 15 kvm i kjeller og 1/4 del av loft. Det er felles vaskerom og tørkerom i kjeller.
Det er tilgang til overbygget balkong som har trapp til hage og det er parkering på gårdsplass. Bygget er vedlikeholdt i senere år med ny utvendig kledning, nye dreneringer og nye vinduer.

Leiligheten er vesentlig oppgradert i 2014 ved at alle vegger er etterisolert og innvendig platet med 2 lag gips. Alle himlinger er nedsenket og etterisolert. Lyskasser med downlights er montert i flere rom og alle gulver er oppgradert med ny høytrykks laminat. Fliser er montert i entre. Badet ble oppgradert på samme tid med fliser på overflater. Alle vinduer er skiftet og har energi glasser. 200 liter vv.bereder fra 2014 er montert i kjeller. El.anlegg er oppgradert med downlights i himlinger og varmekabler på bad. Garderobe med skyvedører er montert på hovedsoverom.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2:
- Fuktverdier på bad og anbefalning om mekanisk avtrekk.
- Kjøkkeninnredning.
- Brannvarslere.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.08.1953.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Lekker leilighet i første etasje som holder en god standard. 
Leiligheten er vesentlig oppgradert i 2014 ved at alle vegger er etterisolert og innvendig platet med 2 lag gips. Alle himlinger er nedsenket og etterisolert. Lyskasser med downlights er montert i flere rom og alle gulver er oppgradert med ny høytrykks laminat.
Fliser er montert i entre. Badet ble oppgradert på samme tid med fliser på overflater. Alle vinduer er skiftet og har energi glasser. 200 liter vv.bereder fra 2014 er montert i kjeller. El.anlegg er oppgradert med downlights i himlinger og varmekabler på bad. Garderobe med skyvedører er montert på hovedsoverom.

Oppvarming

Peus i stue og varmekabler på bad. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Ranvik Borettslag.
Borettslaget består av 16 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 32 22 64 89
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt, men det kan søkes dispensasjon.
Foretatt påkostninger de senere år: Det ble lagt nytt tak i 2016.


I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Det er kun øvrige andelseiere i borettslaget som har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond  som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert i reguleringsplan med planid 710 19830006 Sjøstrand / Ranviklia. Vedtaksdato: 05.04.1983.
Eiendommen er regulert i kommuneplan med formål for boligbebyggelse, Kommunaplan ble vedtatt 22.05.2014.

Sandefjord kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for område og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. 
Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret. 

Leiebeløp inkluderer

Renter og avdrag på felles lån samt felleskostnader, kommunale avgifter, forsikring på bygget og diverse driftskostnader.

Oppdragets KR-kode

KR22.199

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Renter og avdrag på felles lån samt felleskostnader, kommunale avgifter, forsikring på bygget og diverse driftskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 551.944,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1.986.998,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 57.468,- pr. 17.01.2019
Andel fellesgjeld er kr 334.795,- pr. 17.01.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 5.356.726,- pr. 17.01.2019 og lånevilkårene er:
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 17.01.2019: 2.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 55
Saldo per 17.01.2019: 5 356 726
Andel av saldo: 334 795
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 ( siste termin 30.06.2046 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 1.885.827,-. Av dette beløpet utgjør kr 334.795,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 35.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.250,-
Visningshonorar: kr 1.875,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Jonas Madsen
Eiendomsmegler

Jonas Madsen

Telefon
Mobil 94488086

Lurer du på noe

Jonas svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.