Komplett salgsoppgave

Kolbotn terrasse 9

6 500 000 kr
84 m²
2 soverom
Velkommen til Kolbotn terrasse 9 - romslig uteplass med fantastisk utsyn og lite/ingen innsyn
Velkommen til Kolbotn terrasse 9 - romslig uteplass med fantastisk utsyn og lite/ingen innsyn
Kart
Del
KOLBOTN TERRASSE
Flott beliggende 3-roms sentralt på Kolbotn - solrik og usjenert balkong - flott utsikt uten innsyn - garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  144 856 kr
 • Omkostninger
  167 389 kr
 • Totalpris
  6 812 245 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1997
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 876 kr
 • Energimerke
  Grønn E

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Selveierleilighet med gode sol- og lysforhold. Store vindusflater med flott utsyn over bl.a. Kolbotn sentrum og lite/ingen innsyn. Svært sentral beliggenhet i et populært boområde.
 • Lys leilighet med god takhøyde. Leiligheten inneholder stor stue med god plass til spisebord og sofaløsning, kjøkken, 2 soverom, bad med toalett, separat wc og bod
 • Romslig balkong på ca 24 kvm med gode lysforhold og lite/ingen innsyn. Delvis innglasset
 • Garasje rett under blokken - heis fra leilighetsplan til garasje
 • Fyring og varmtvann er inkludert i fellesutgiftene
 • Umiddelbar nærhet til Kolbotn togstasjon (toget går 4 ganger i timen store deler av dagen på hverdager), butikker, kjøpesenteret Kolbotn Torg, mm.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kolbotn terrasse 9, 1410 KOLBOTN
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 240, bruksnummer 941, seksjonsnummer 15, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 240, bruksnummer 938, ideell andel 1/80

Innhold

Totalt bruksareal: 99 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm
Primærrom:
4. etasje, 84 kvm: Entré, stue, spisestue, kjøkken, to soverom, bad og toalettrom
Sekundærrom:
4. etasje, 15 kvm: Bod og innglasset del på terrasse
I tillegg disponerer leiligheten én bod i blokkens kjeller på ca 5,5 kvm. I tillegg har sameiet felles sykkelbod og felles dekkbod i samme etasje som garasjeanlegget.
Kjellerboder er fellesarealer som styret i sameiet fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.10.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte:
Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utfyllende bindingsverk av tre. Utvendig fasade forblendet med teglstein samt trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget av bygningsakskyndig). Slett entrédør fra byggeår med kikkehull og sikkerhetslås. Brannklassifisering B30 og lydklasse 35dB. Terrassedører fra byggeår med karmer av tre, og 3-lags glass. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår og 2-lags glass fra 2019 (soverom 2). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er gitt tilstandsgrad 3 (TG3) på følgende:
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk på bad: Det er observert skade/sprekk i gulvmembran ved klemring til sluk. Fukt i konstruksjon kan ikke utelukkes. Strakstiltak må påregnes. Sjablongmessig
prisanslag gjelder fornying av tettesjikt. Sjablongmessig prisanslag: kr. 100.000,- - kr. 300.000,-.
Det er i tillegg gitt tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er gitt 56 % TG1, 40 % TG2, 2 % TG3 og 2 % TGIU.

Standard

Flott beliggende leilighet i et meget populært boområde. Solrik balkong med flott utsyn mot Kolbotn sentrum.
Entré: Romslig entré med garderobeløsning.
Stue: Romslig stue med god plass til sofaløsning og spisebord. Store vindusflater med flott utsyn og uten innsyn. Utgang til solrik uteplass via balkongdør.
Uteplass med adkomst fra stue og soverom 1: Romslig uteplass på ca 24 kvm, hvorav ca 8,2 kvm er innglasset med gulvvarme. God plass til sittegruppe, etc. Meget solrik med lite/ingen innsyn.
Kjøkken: Skap- og benkeplass. Laminat benkeplate. Fliser mellom benk og overskap. Hvitevarer følger; kjøleskap med fryseboks, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Inngang til bod fra kjøkken.
Soverom 1: Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Garderobeskap følger. Utgang til uteplass. Vindu orientert mot sydvest.
Soverom 2: God størrelse. Garderobeskap. Vindu orientert mot sydvest.
Bad: Flislagt gulv og vegger, malt himling. Gulvvarme. Baderomsinnredning (servant med underskap, speil og og skap). Dusjnisje. Toalett.
Separat wc: Flislagt gulv og vegger, malt himling. Gulvvarme. Toalett. Servant.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg (fyring og varmtvann er inkl. i fellesutgiftene). Varmekabler i gulv på bad.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 01.04.1997.
Kommunen opplyser at de ikke kan finne kopi av brukstillatelsen i sitt arkiv, og det er derfor usikkert hvilke vilkår brukstillatelsen er gitt på.
Det gjøres oppmerksom på at innglassingen av balkongen ikke er inntegnet i bygningstegningene.
Det foreligger i tillegg ferdigattest på fasadeendring ifbm rehabilitering av terrasser datert 21.01.2022. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 4612, tinglyst 21.04.1997, type heftelse: Obligasjon ovenfor sameiet på kr. 30.000,-. Denne er tinglyst som sikkerhet for oppfyllelse av felles forpliktelser (mao ingen gjeld).
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 3 servitutter (to stk fra år 1997 og én fra år 2014) på eiendommen. Disse omhandler bl.a. bestemmelser om adkomstvei, garasje/parkering, medlemsskap i sameiet, rettigheter/plikter vedr frittliggende nettstasjon, m.m. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.
Leiligheten vil ikke bli ytterligere utvasket enn slik leiligheten fremstår på visning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Flott beliggende selveierleilighet i populært boområde. Meget sentralt beliggende på Kolbotn i et trivelig og etablert boområde.
Kolbotn Torg har omkring 60 forretninger, servicetilbud og ulike restauranter. I tillegg finner en Kolben Kulturhus hvor det er et rikt kulturliv med konserter, kino og bibliotek.
Grøntareal, gågaten, torget og strandsonen mot Kolbotnvannet skaper en lun, hyggelig atmosfære og gir rom for et levende miljø. Kolbotn Torg er det naturlige knutepunktet på Kolbotn med nærhet både til Oslo sentrum og Oslofjorden.
Kolbotn togstasjon i umiddelbar nærhet med hyppige avganger til Oslo og Ski. Toget går 4 ganger i timen store deler av dagen på hverdager. Ellers god bussforbindelse til byen, Greverud, Tårnåsen, Sofiemyr og Trollåsen.
Kort vei til barnehager og skoler. Gode turområder i nærheten av boligen, samt tennisanlegg og slalåmbakke i Ingierkollen. Kun 10 minutter med bil til 18-hulls golfbane på Oppegård, hvor det på vinteren er kunstsnø og skiløyper, samt marka med lysløype. Kort vei til Sørmarka med rekreasjonsområder, svømme- og idrettshall, lysløyper og flotte turområder i utmark. Kort kjøre-/sykkelavstand til Gjersøen og Oslofjorden med badeplasser på blant annet Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog.
Øvrige linker om informasjon om området:
- www.nordrefollo.kommune.no
- www.kolben.no
- www.kolbotntorg.no

Adkomst

Kolbotn terrasse har adkomst via Ormerudveien fra Kolbotnveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger

Barnehager, skoler og fritid

Kommunen har et godt barnehage- og skoletilbud. Flere barnehager i nærheten. Kolbotn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole ligger i kort gangavstand. Roald Amundsen videregående skole ligger sentralt plassert på Sofiemyr.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 777,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Eiendommen er pent opparbeidet med asfalterte veier/plasser, gressplen og beplanting.

Parkering

Bruksrett til én egen plass i felles garasje som følger leiligheten. Klargjort infrastruktur for elbil-ladning på garasjeplass. Heis fra garasje til leilighetsplan. Forøvrig gjesteparkering rett utenfor blokken, samt gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 4041 datert 11.03.1992 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 vedtatt 13.05.2019 gjelder også for området. Kommuneplan Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.
Kolbotnveien 16 (gamle "Telenor-bygget") i forkant av dette bygget er overdratt til Kolbotnveien 16 AS. Ny eier må påregne bolig-bebyggelse på eiendommen i fremtiden. Kolbotn sentrum er under utvikling og det er planlagt bl.a. detaljregulering av Sentrumsgården BFKT 4, Kolbotn stasjon og Skolebakken.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 7 264,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fellesutgiftene er kr 5 876,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på andel fellesgjeld, varmtvann og fyring, kabel-TV og internett, vedlikeholdsfond, felles bygningsforsikring, forretningsførsel og diverse drift og vedlikehold.
Fellesutgiftene fordeles på følgende måte:
- Felleskostnader: kr. 4.272,-
- Vedlikeholdsfond: kr. 353,-
- Avdrag felleslån: kr. 434,-
- Renter felleslån: kr. 817,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Strømforbruk er estimert til ca. kr. 10.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Standard TV/internett-abonnement er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 085 245,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 906 883,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 36 577,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 144 856,- pr. 04.10.2023
Total fellesgjeld for sameiet er kr 674.144,,- pr. 04.10.2023 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: Flytende rente på 6,75%
Lånets løpetid: Siste termin er 30.09.2039
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av fellesgjeld,
samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.816.152,-.
Av dette beløpet utgjør kr 148.763,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørn Clemetsen, Liv Torunn Ellingsen og Ole-Petter Clemetsen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Kolbotn Terrasse 9, med sameiebrøk 96/2314.
Sameiet består av 20 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til ulempe/sjenanse for øvrige brukere av eiendommen.
Terrasser primært i 2. (etasjen som er ved inngangsparti) og 5. etasje (blokkens øverste etasje) har blitt rehabilitert i 2020 på bakgrunn av vanninnsig og fukt-problematikk. Denne seksjonen i 4.etasje fikk ble på grunn av skadene også rehabilitert med nytt dekke (dekket ble hevet) og nytt glassrekkverk. I den forbindelse fikk seksjonseierne mulighet til å enten innbetale sin andel av kostnaden i sin helhet, eller delvis innbetaling og delvis ved opptak av lån via sameiet.
Det ble på generalforsamling 30.01.2020 tatt opp hvorvidt de øvrige terrassene også skal rehabiliteres. Det ble vedtatt på generalforsamlingen at de øvrige terrassene nå ikke gjøres noe med (som også var styrets innstilling).
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0070/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2370

Dato

Sist oppdatert: 08. desember 2023 kl. 10:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.