Komplett salgsoppgave

Barlindstien 2B

3 750 000 kr
158 m²
2 soverom
Velkommen til Barlindstien 2B!
Velkommen til Barlindstien 2B!
Emma Marie Lunde
Presenteres av
Emma Marie Lunde
GRØDEM
Innholdsrik enebolig over 3 plan beliggende i blindgate. God planløsning. Barnevennlig område. Garasje.
 • Prisantydning
  3 750 000 kr
 • Omkostninger
  95 092 kr
 • Totalpris
  3 845 092 kr
 • Etasje
  3
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  158 m²
 • Bruksareal
  194 m²
 • Tomteareal
  263,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Barlindstien 2B er en sjarmerende og velholdt enebolig over 3 plan.
- 3 etasjer.
- Delvis åpen stue - kjøkkenløsning.
- Stor skjermet platting, og en balkong i 2. etasje.
- Parkering i garasje, samt i gårdsrom.
- Beliggende i en blindgate.
- Barnevennlig område.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Barlindstien 2B, 4072 RANDABERG
Kommunenummer 1127, gårdsnummer 48, bruksnummer 737, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 224 kvm
Totalt bruksareal: 194 kvm
Totalt primærrom: 158 kvm
Primærrom:
U. etasje (44 kvm): Trapperom, vaskerom/ toalett og kjellerstue.
1. etasje (75 kvm): Gang, trapperom, stue/kjøkken og bad.
2. etasje (39 kvm): Stue og 3 soverom. ( to av soverommene er mindre enn dagens krav).
Sekundærrom:
1. etasje (36 kvm): Garasje.
***
Informasjon fra takstmann:
To av soverommene i 2. etasje er litt mindre enn kravet.
Forskriftsmessig rømning er ikke ivaretatt fra kjelleren.
To av rommene i kjelleren er ikke målbare.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.08.2021 utført av Dag Reimertz. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte: Grunnmuren er oppført med betongblokker. Yttervegger med stenderverk. Gulvflate i kjeller er av betong og etasjekiller er av tre.
Takstmanns konklusjon: Boligen har noen skjevheter, disse er antatt fra byggeår. De fleste bygningselementene er eldre med noe redusert levetid, derav Tg 2.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Vaskerom i u. etasje: Gulvet er ikke forskriftsmessig fuktsikret.
- U. etasje: Det er trolig senket gulvet i deler av kjelleren, noe som har ført til at grunnvannet står over dreneringen. Det er montert pumpe med nivåføler. Snelleanlegg er etablert med tanke på utluftingen.
OVERSIKT OVER TILSTANDSGRAD 1, 2 OG 3
Rapporten inneholder 13 Tg 2 og 1 Tg 3
Tilstandsgrad(Tg) 1: Grunn, grunnmur, yttervegg, vinduer, kjøkken, VVS
Tilstandsgrad(Tg) 2 : Drenering, yttervegg, vinduer, takkonstruksjon, overlys, tekking, renner, trapp, pipe, etasjeskiller, rom under terreng, bad, VVS
Tilstandsgrad(Tg) 3: Vaskerom
Det gjøres oppmerksom på at ett avsnitt, f.eks "Vinduer og dører" kan inneholde flere forskjellige tilstandsgrader. Dette pga forskjellig alder og tilstand på bygningsdelene.
Det anbefales alltid at hele rapporten leses. Dette for å gi ett mer helhetlig bilde av boligen/leiligheten. Det anbefales også at teksten på side 3 leses der det står nærmere beskrevet ang bruken av tilstandsgrad 2.
***
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema:
- Bad 1 etasje: Det har vært lekkasje i membran på badet i 1 etasje. Dette ble utbedret i 2009. Arbeidet ble utført av firma gjennom tidligere eier . De nye flisene samsvarer ikke med de andre.
- Bad/vaskerom u. etasje: Badet/vaskerom i u. etasje har hatt lekkasje ved store nedbørmengder. Feilen er utbedret i 2020 av selger.
- Det var kraftigere vanntrykk tidligere, men ble svakere etter en vannlekkasje i kommunale rør i veien. Selger har pratet med kommunen for sjekk, men har tatt tid pga Corona.
- Etter branninspeksjon ble det påpekt at det skulle vært en inspeksjonsluke fra hovedsoverommet til pipen. Det mangler også noen cm på platen under peisen.
- Det er et eldre hus og har dermed skjevheter i boligen.
- Det har vært skadedyr i boligen tidligere, men ikke i selgers eiertid.
- Det har drypt fra tak vinduene, men er reparert av fagmann i ca. 2012. Har vært tett siden.
- Selger har gravd opp hele baksiden å under garasjen å lagt stein og pokk. Dette for å lage platting og garasje. Arbeidet av plattingen og garasjen er satt opp av selger og fagmann.
- Det er nye kurser til garasje. Arbeidet ble utført av Haga Elektro 2015.
- Selger har mottatt nabovarsel ang nabo som ønsker å bygge ny garasje. Selger har klaget og fikk medhold av fylkesmann. Det er klaget inn igjen av naboen og avventer svar.
Rapport og selger egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Barlindstien 2B er en sjarmerende og velholdt enebolig over 3 plan.
- 3 etasjer.
- Delvis åpen stue - kjøkkenløsning.
- Stor skjermet platting, og en balkong i 2. etasje.
- Parkering i garasje, samt i gårdsrom.
- Beliggende i en blindgate.
- Barnevennlig område.

Oppvarming

Varmekabler på bad og peis i stue, ellers elektrisk ( lecapipe er kledd inne i 2. etasje, og må avdekkes hvis ildsted skal benyttes).
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Byggeår: Ettersom det ikke foreligger midlertidig brukstillatelse, ferdigattest eller noe dokumentasjon fra kommunen vedr. boligens byggeår så er dette ikke opplyst.
iht. til kommunen er bolighuset oppført før 1960. Før 1960 var det ikke byggesaksbehandling i kommunen.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
***
Kommunen har sendt ut melding, datert 18.07.2009, om følgende tiltak som må utbedres etter utskillelse av tomt og oppføring av nabohus. Tiltaket sier følgende:
- Vinduer mot nabo i øst (mot ny enebolig) tillates ikke, og må fjernes.
- I gavlvegg bør det settes opp nye og større vinduer for å slippe inn mest mulig dagslys.
- Det må redegjøres for at stue og spisestue tilfredsstiller alle krav som stilles for rom for varig opphold.
- Tegninger som viser garasjeplassering og biloppstillingsplass må sendes inn.
- Ingen bygningsdeler må føres inn på naboeiendom.
Det foreligger ingen dokumentasjon hos kommunen om tiltakene faktisk er gjennomført, og heller ingen endelig godkjenning foreligger. Iht. til informasjon fra selger var alle vinduer mot nabo i øst fjernet før Barlindstien 2A ble bygget, og tiltaket ble tatt hånd om av tidligere eier. iht. til mailkorrespondanse med kommunen skal alt vært i orden i forhold til krav i byggesaksbehandlingen dersom vinduene mot nabo i øst er fjernet. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Garasjen som er oppført er ikke i samsvar med godkjente tegninger. Iht. reguleringsplanen kan ikke garasjer bygges større enn 25 kvm. Garasjen på tomten er på 36 kvm. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
***
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
***
Badet i 1.etasje er opprinnelig byggemeldt som bad og wc. Dette avviker fra godkjente tegninger, og er trolig ikke søkt om hos kommunen. På de godkjente tegningene er det 4 soverom i 2. etasje. Det ene soverommet er gjort om til to soverom. De er litt mindre enn dagens krav. To av soverommene er gjort om til loftstue. Dette avviker fra godkjente tegninger og er trolig ikke søkt om hos kommunen. Kjellerstue og garderobe i u. etasjen er opprinnelig byggemeldt som bod og verksted. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er trolig ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det forelegger ikke noe tinglyste servitutter/avtaler eller rettigheter knyttet til eiendommen.
***
Eiendommen er utskilt fra gnr 48, bnr 1074. Tinglyst servitutt knyttet til hovedbølet:
- Dagboknr 301838, tinglyst 08.07.1838.
- Info: Opplysningene i dokumentet er ufullstendige og vanskelige å tyde der det ikke er opplyst fullt gnr/bnr. Følgende informasjon er opplyst i dokumentet; Gjerdeplikt i skiftelinjen med bnr 102 ifl. Firebast skylddeling. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at alle integrerte hvitevarer på kjøkkenet, fastmonterte varmekilder og alle fastmonterte oppbevaring og garderobeskap medfølger i handelen. Kjøleskapet medfølger i handelen. Vaskemaskinen og tørketrommel medfølger ikke.
Det gjøres oppmerksom på at oppdragsgiver er i familie med en eiendomsmeglerfullmektig på saken, men at dette ikke er i strid med egenhandelsreglene i lov om eiendomsmegling.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Barlindstien 2B ligger i en rolig blindgate i et barnevennlig område. Det er kort avstand til dagligvarebutikk, barnehage, skole, Randaberg vgs og lekeplasser.
Det er også flotte turområder i nærheten, som Sandestranden og området ved Tungenes fyr.
I tillegg er det godt tilbud innenfor kollektiv transport med bussholdeplass like utenfor boligen.
For mer informasjon se vedlagt naboprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Ryggstranden barnehage (1-5 år) 0.5 km.
- Fjellheim barnehage (1-5 år) 0.7 km.
- Scalabarnehagen - Eskelandsgeilen 1.9 km.
Skoler:
- Grødem skole (1-10 kl.) 1.7 km.
- Harestad skole (1-10 kl.) 2.8 km.
- Goa skole (1-10 kl.) 3.2 km.
- Randaberg videregående skole 0.5 km.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Pent opparbeidet tomt på 263.2 kvm.
Stor skjermet platting på baksiden av huset, med god plass til hagemøbler.
Deler av garasjen er utenfor eiendommens grenser.

Parkering

Parkering i garasje, samt i gårdsrom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Området er regulert etter kommunedelplan 2015002 datert 20.06.2019 og reguleringsplan 1982001 datert 02.03.1984, med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Området er iht. reguleringsplanen for Nedre Grødem regulert til boligområdet, bygeområdet, trafikkområde og friområde.
Eiendommen er iht. reguleringsplanen uregulert. Iht. kommunedelplanens bestemmelser er eiendommen regulert til boligformål.
Iht. reguleringsplan kan ikke garasjer bygges større enn 25 kvm. Garasjen på tomten er på 36 kvm, og det foreligger tegninger fra kommunen med mål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 849,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.
Nåværende eier har Fjordkraft som strømleverdør.
Nåværende eier har Telenor som internettleverandør.
Boligen er tilknyttet Sector alarm som alarmselskap.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 871 189,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 136 279,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 845 092.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tormod Lunde

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 35.000 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 10.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 34-0055/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Stavanger Øst
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR34.2155

Dato

Sist oppdatert: 17. november 2021 kl. 09:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.