Komplett salgsoppgave

Bjønnesvegen 562

7 000 000 kr
55 m²
2 soverom
STRANDTOMT - Hytta på Bjønnes ligger bare et par meter fra vannkanten.
STRANDTOMT - Hytta på Bjønnes ligger bare et par meter fra vannkanten.
Bjønnes - Porsgrunn
Paradis for bading og båtliv på Bjønnes Brygge - strandlinje og egen brygge med hengebro ut til egen holme.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  7 000 000 kr
 • Omkostninger
  176 342 kr
 • Totalpris
  7 176 342 kr
 • Byggeår
  2002
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  55 m²
 • Bruksareal
  55 m²
 • Tomteareal
  693,8 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Fantastisk beliggenhet med egen, stor brygge der man kan legge til med flere båter, hengebro over til egen holme. Fine fiskemuligheter fra holmen. Solrik brygge med god plass til både sittebenk, solstoler osv. Her kan mange måltider nytes. Gode bademuligheter og egen strand og utedusj på brygga. Morgenkaffen inntas på verandaen i nydelig sol med flott utsikt over sjøen.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sjarmerende Bjønnes Brygge ligger ytterst i Langangsfjorden som gjennom generasjoner har tiltrukket seg hyttefolk. Her det det koselig miljø med sommeråpen kiosk og med båt er det kort avstand ut til Helgeroa eller til Langesund. Sommerbyen Brevik ligger litt lenger inn i fjorden og nås også enkelt med båt. For å komme hit med bil følger du en smal vei utover fra Telemarksporten og når du kommer frem er det parkering kun noen få meter fra hytta. Den er enkelt innredet med to soverom, hems, rom med vask, toalettrom, stue og kjøkken. Eiendommen har egen strandlinje med brygge og en bro som fører over til liten holme som også er en del av tomten. Hytta er en helårshytte med varmepumpe og peisovn.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjønnesvegen 562, 3949 PORSGRUNN
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 27, bruksnummer 108, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 27, bruksnummer 239, ideell andel 1/24

Innhold

Totalt bruksareal: 55 kvm
Totalt primærrom: 55 kvm
Primærrom:
1. etasje 55 kvm: Entré, gang, wc, bad, stue, kjøkken og to soverom.
Det er stor hems som ikke har målbart areal. Her er det god plass til dobbeltseng. Under deler av hytta er det rom med oppbevaringsplass
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.04.2022 utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Rommet med servant er inntegnet som bod på de opprinnelige byggetegningene og det er ikke søkt om bruksendring til bad/oppholdsrom.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygget er oppført på gammel grunnmur fra 1955/56 i lettklinkerblokker og betongstein, samt noe søylefundamenter. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade belagt med liggende trekledning. Saltak belagt med takshingel. Vinduer i 2-lags glass, terrassedør og ytterdør fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er observert vanninnsig fra fjell og inn i kjelleren. Tiltak er igangsatt av selger i deler av kjeller og grunnmur.
Skjevheter i stue/kjøkken på grunn av sig i grunnen. Se mer om dette i selgers egenerklæring.
Bad er ikke å regne som våtrom.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Påbegynt og utbedret drenering rundt hytta. Reparert deler av grunnmuren. Sikring med mur mot utglidning av masse ned mot brygga.
Tilkoblet 3 fas.
Nytt sikringsskap.
Montert varmepumpe.
Tilkoblet kommunalt vann og kloakk, inkludert kvernpumpe.
200 liters varmtvannsbereder.
Parabolantenne for Canal Digital.
Ny komfyr juli 2021.
Utedusj på brygga med varmt og kaldt vann/forheng.
"Snurredass" byttet ut med en Cinderella el. toalett.

Standard

Hytta synes lys, velholdt og med gjennomførte, solide materialvalg. På gulvene er det tregulv. Panelte hvitpigmenterte vegger og himlinger. Hvit kjøkkeninnredning, samt plass til komfyr og kjøleskap. Den tidligere boden har blitt utstyrt med servant i seksjon. I wc rommet ved siden av er det Cinderella do. Selger har ikke ønsket å etablere bad før siget i grunnen er utbedret. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp. Fra stua er det direkte utgang til gressplen. Ved inngangen til hytta er det terrasse med utsikt ned mot brygga og utover fjorden.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stua. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.07.2002. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Bod i hytta er innredet med vask, rommet er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger datert 16.10.2001 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Eiendommen har tinglyst rett til veg, garasje/parkering og vannrett på gbnr. 27/6. Rettigheten er tinglyst 16.01.1956 med dokumentnr. 500113
I tillegg har eiendommen 1/24 i gbnr. 27/239 - et realsameie med flere eiendommer. På denne grunnboken er det tinglyst en festekontrakt, datert 02.08.1973, dokumentnr. 704339 samt en bestemmelse om vann og avløpsledning med rett til Lajordet Bjønnes vann og avløpslag. Denne er tinglyst 19.04.2013, dokumentnr. 314309.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Diverse

Steinmuren mot sjøen synker og støttepilarer i nord/østlig hjørne av hytta har sunket. Har søkt kommunen om dispensasjon fra byggeforbudet i 100 meters sonen mot sjø og fått dette innvilget for å utbedre feilen.
Det går en gruset sti over eiendommen som benyttes som adkomst for tre hyttenaboer på utsiden.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på Bjønnes, godt skjermet for vær og vind. Fra eiendommen er det fin utsikt utover fjorden. Hytta ligger også solrik til, de siste solstrålene får man ute på skjæret med gangbro fra brygga. Det er fine turområder på kyststien i umiddelbar nærhet. På Bjønnes Brygge er det sommeråpen kiosk, hytterenovasjon og et hyggelig miljø i småbåthavna. Skjærgården i område er variert og vakker. Det er korte båtturer til sommerbyene Brevik, Langesund og Helgeroa. På godværsdager er også turer til Kragerø eller Jomfruland innenfor rekkevidde. Fra hytta er det ca. 15 km. til Porsgrunn sentrum.

Adkomst

Ta av fra E18 ved Telemarksporten/avkjøring til Porsgrunn. Ta til høyre mot Bjønnes som er første avkjøring til høyre igjen. Fortsett rett frem i 1 km over Lillegårdskrysset, og følg Bergsbygdavegen/Bjønnesvegen utover mot Bjønnes Brygge, ca. 10 km. Hytta ligger rett utenfor Bjønnes Brygge på venstre side av veien langs sjøen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 693,8 kvm. med tilhørende festerett til ideell 1/24 del i bnr. 239 som kan benyttes til parkering. Tomten er sjarmerende med liten gresslette. Stor brygge og gangbru over til holmen utenfor brygga som også inngår i tomten. Her er det fine svaberg og gode dybdeforhold om man vil stupe eller fortøye større båter. Ved siden av brygga er det adkomst ned til grunn bukt med sandbunn via fast badetrapp. For øvrig er det også noe naturtomt med en lite fjellkolle øst for hytta.

Parkering

Til eiendommen tilhører rett til parkering for en bil på brygga rett ved stien som fører bort til hytta. For øvrig er det biloppstillingsplass for gjester på felles parkeringsplass litt lenger oppe i bakken.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til fritidsboligen.
Eiendommen har også sommervann til hytteveggen fra felles borehull med 9 hytter i området.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 13.06.2019 avsatt til: nåværende fritidsbebyggelse, LNF og flomfare. Hytta ligger i område for nåværende fritidsbebyggelse med flomfare nederst mot sjøen. Holmen på utsiden er ligger i område avsatt til Landbruk-, natur- og friluftsområde (LNF).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 652,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.095,- pr. år./ 4.563 kwh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 1929,-.
Avgift til Langangsfjorden Vest, Vann- og avløpslag drift SA, kr. 2.000,- pr. år.,
Vedlikehold av parkeringsplass og felles området rundt, kr. 200,- pr. år.
Vann fra privat borehull, kr. 100,- pr. år (frivillig)
Boligen er ikke tilknyttet TV eller internett, men har parabolantenne.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 256 654,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7 176 342,-.
I tillegg kommer valgfri Hyttepakke hos If Forsikring på kr. 9.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thor Arne Halvorsen og Laila Selstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 3,75% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 28-0026/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR28.2226

Dato

Sist oppdatert: 27. april 2022 kl. 11:53

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.