Komplett salgsoppgave

Ekebergveien 219A

16 950 000 kr
232 m²
4 soverom
Velkommen til Ekebergveien 219A! Energivennlig og innholdsrik murvilla med utleiedel og integrert dobbelgarasje. Vannbåren gulvvarme fra bergvarme. Solrik tomt.
Velkommen til Ekebergveien 219A! Energivennlig og innholdsrik murvilla med utleiedel og integrert dobbelgarasje. Vannbåren gulvvarme fra bergvarme. Solrik tomt.
Kart
Nordstrand/Sæter
Energivennlig og innholdsrik murvilla med utleiedel og integrert dobbelgarasje. Vannbåren gulvvarme. Solrik tomt.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  16 950 000 kr
 • Omkostninger
  424 920 kr
 • Totalpris
  17 374 920 kr
 • Byggeår
  1999
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  4 bad
 • Primærrom
  232 m²
 • Bruksareal
  301 m²
 • Tomteareal
  1 061 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Lysegrønn B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ekebergveien 219 A er en solid, velholdt teglsteinsvilla over to plan med god, innholdsrik planløsning. Boligen har et stilig «tårnbygg», integrert dobbelgarasje i første etasje og utleiedel med både utvendig og innvendig adkomst i underetasjen. Tomten er velstelt med steinlagt nedkjørsel og gårdsplass, samt inngjerdet hage med plen. Boligen har bruksareal på 300 kvm, med energivennlig oppvarming i form av vannbåren gulvvarme fra luft-til-vann varmeveksler som er tilkoblet energibrønn for utnyttelse av bergvarme. Hovedboligen har et stort, påkostet spisekjøkken, to stuer med ildsted og tre soverom. Ett av soverommene ligger i suiteløsning med stue, omkledningsrom og et lekkert velværebad som ble ferdigstilt i 2021. Hoveddelen har ytterligere to bad og vaskerom, samt godt med lagringsplass.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ekebergveien 219A, 1162 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 183, bruksnummer 649, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 301 kvm
Totalt primærrom: 232 kvm
Primærrom:
Underetasje 131 kvm:
Trappegang, vaskerom, omkledningsrom , bad/wc, bad/badstue, 3 soverom, stue , vindfang, stue/kjøkken, dusjbad, bod/gang.
1. etasje 101 kvm:
Entre/hall m/trapp, bad, soverom, kjøkken, stue/spisestue.
Sekundærrom:
Underetasje 18 kvm:
Bod , bod/teknisk rom, teknisk rom.
1. etasje 51 kvm:
Dobbelgarasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.01.2022 utført av Taksator AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur av betong. Støpt dekke som etasjeskiller som gulv/etasjeskillere. Støpt gulv på komprimerte masser på underetasje. Yttervegger over grunnmur i bindingsverk og som utvendig er forblendet med teglstein. Valmtak i trekonstruksjoner og med kina-vipp. Yttertaket er tekket med glasert takstein på undertak av trepanel og underlagspapp. Tårnet er tekket med falsede plater av kobber. Vinduene og terrassedørene er 3 lags isolerglass. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

1. etasje: Entre/hall med trapp, soverom, bad/wc, kjøkken og stue/spisestue. Garasje med plass til 3 biler.
U. etasje: Trappegang, vaskerom, bod/teknisk rom, dusjbad, 2 soverom, teknisk rom, bod, stue, omkledningsrom og bad/badstue.
U. etasje, utleiedel: Entré, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, soverom og Bod/gang.
Entré/hall
Boligen har et flislagt, overbygd inngangsparti med to fløyet dør og belysning på hver side. Her er det hyggelig å komme hjem og ønske gjester velkommen. Inne venter en romslig hall som er senter i huset. Fra hallen har man tilgang til alle rom. I hallen er det downlights, fliser og vannbåren gulvvarme. Hallen har et stort garderobeskap og god plass til annet entrémøblement eller en liten sofa. Fra hallen er det heltre eiketrapp ned til underetasjen, dør med glass til stuen og døråpning inn til kjøkkenet.
Stort spisekjøkken
Boligen har et lyst, koselig spisekjøkken med solid eikeinnredning inndelt i flere arbeidssoner. Blant annet har innredningen en kjøkkenøy med integrert koketopp. Øya er kledd inn av teglstein, noe også et hjørneskap med integrert stekeovn og mikrobølgeovn er.
Videre har kjøkkenet integrert oppvaskmaskin og en innebygd ventilator i takhengt, flislagt hette med avtrekk ut. Innredningen er fra byggeår, men stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin er fra 2016. I en bred nisje er det plass til både kjøleskap og fryseskap. Benkeplatene er i laminat med kantlist i eik langs to vegger, mens kjøkkenøya har benkeplate i stein.
Kjøkkenet har god plass til spisebord ved vinduene og utgang til veranda. Rommet har flislagt gulv, vannbåren gulvvarme, hvitmalt paneltak med downlights, slette gråmalte vegger og fliser over kjøkkenbenk. Fra kjøkkenet er det dør med glass inn til stua.
Stue
Stua er gjennomgående og innbydende, med en unik sone i «tårnet», som passer perfekt for et rundt spisebord. Tårnet har vinduer på alle kanter og utgang til verandaen. Stua har ellers gode vindusflater og utgang til markterrassen. Stuen har også mulighet til ytterligere et soverom. Gulvet er flislagt, veggene har slette flater malt i gråbeige og himlingen har hvitmalt panel med velplasserte downlights. I tillegg til vannbåren gulvvarme, har stua en murt teglsteinspeis med innsats for ekstra varme og hygge.
Stue i underetasjen
I underetasjen har boligen en lun, trivelig stue med vannbåren gulvvarme og peisovn med kleberstein. Stua har innebygd klesskap, stort vindu, gulvfliser, stripete tapet og paneltak med downlights.
Fra stua er det dør med glass inn til soverommet inne i tårnet, samt inngang til omkledningsrom med gjennomgang til hovedbad med badstue – en ekstraordinær, stor suiteløsning som gir mulighet til å trekke seg tilbake.
Bad/wc/vaskerom
Hovedboligen har to dusjbad, et romslig bad med badstue og et vaskerom. Det ene badet ligger i første etasje, utstyrt med søyleservant, dusjnisje med skyvedør og et gulvfestet toalett. Rommet har flislagte vegger og gulv, hvitmalt paneltak med downlights, samt gulvvarme og mekanisk avtrekk. Videre er badet utstyrt med servantskap med granittbenkeplate, veggskap og speil. Badet har også røropplegg for montering av badekar.
Bad 2
Boligens andre dusjbad ligger i underetasjen, like ved det ene soverommet. Badet har gråbeige gulvfliser og blå veggfliser. Rommet er utstyrt med dusjnisje med glassdør, vegghengt toalett, søyleservant, speil og innebygd veggskap. Videre har badet vannbåren gulvvarme, mekanisk avtrekk og downlights.
Hovedbad
Boligens hovedbad er stort og lekkert og ferdigstilt i i 2021. Badet har kvaliteter med stilig badstue, hjørne boblebadekar og dobbel dusjnisje med to regnfallsdusjer. Rommet har storformatfliser i betong-look på gulv og vegger, med innslag av matchede mosaikk.
Videre er badet utstyrt med vegghengt dobbelservant, et gulvstående toalett og et stort, rundt veggspeil. Det er vannbåren varme i gulvet, downlights i hvitmalt paneltak og mekanisk avtrekk. Badstue fra Helo Tylø med sotet herdet glass og integrert lys i fasade og benk. Badstua har glass i hele frontveggen, inkludert glassdør, samt sittebenker, panelvegger og tak, downlights og badstueovn.
Vaskerom
Vaskerommet har god størrelse og er utstyrt med benkeinnredning og høyskap. Under benken er det plass til to vaskemaskiner og en tørketrommel. Videre har vaskerommet skyllekum i stål med kran og hånddusj, flislagte overflater, vannbåren gulvvarme, mekanisk avtrekk og paneltak.
Soverom og garderobe
Hovedboligen har tre soverom, hvor ett ligger i første etasje og to i underetasjen. Soverommet i første etasje har adkomst direkte fra garasjen, men også fra hallen. Rommet har hvite og sorte gulvfliser, malte vegger i matchende gråfarge, hvitmalt paneltak og innebygd garderobeskap.
I underetasjen ligger det ene soverommet i tårnet, med adkomst fra stue som har direkte inngang til hovedbadet via et velinnredet omkledningsrom – en nydelig suiteløsning med gode kvaliteter. Fra «tårnrommet» er det også utgang til flislagt terrasse. Boligen har gode oppbevaringsløsninger med garderobeskap i flere rom, boder i underetasjen og lagringsloft med adkomst via nedfellbar stige i garasjen.
Utleiedel
I en del av underetasjen er det utleiedel med både innvendig og utvendig atkomst. Utleiedelen består av entré, stue/kjøkken, bad, soverom og bod/gang. Alle rom har flislagt gulv med vannbåren gulvvarme, foruten boden. Stuen og kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning.
Kjøkkeninnredningen har profilerte heltre eikefronter, laminatbenkeplater, samt integrert koketopp og stekeovn. Det er fliser på vegg over benk, og ventilator med avtrekk over tak.
Badet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyleløsning, og er utstyrt med dusjkabinett, toalett og søyleservant. Rommet har fliser, gulvvarme og mekanisk avtrekk.
Se for øvrig vedelagte tilstandsrapport og selgers egenerklæring for ytterligere informasjon.

Oppvarming

Eneboligen har vannbåren varme i alle gulv, bortsett fra i garasjen og boder/tekniske rom. Det er også lagt vannbåren varme i kjøresporene i nedkjørselen helt ned. Dette går for øvrig
på egen varmekjele på teknisk rom 2. Både vannbåren gulvvarme og varmtvann er fra varmeveksler luft-til-vann, som er tilkoblet energibrønn for utnyttelse av bergvarme. Mekaniske avtrekk trekk luft ut fra bad, vaskerom, kjøkken og bod i utleiedel. Denne varmen utnyttes til varmepumpe og gir varmtvann for hoveddel. I stuen i første etasje er det peis med innsats, mens stuen i underetasjen har klebersteinsovn. Begge kjøkkenventilatorer har avtrekk ut. Dimmere på alle downlights.
Sikringsskapet har automatsikringer og 3 x 63 A hovedsikringer. Det er montert ny strømmåler i sikringsskapet, samt seriemåler for utleiedel. Det er også montert 200 liters varmtvannsbereder i bad i utleiedelen. Boligen har mekanisk avtrekksventilasjon som trekker ut luft fra badene. Kjøkkenventilator i hovedbolig har avtrekk ut. Videre har boligen sentralstøvsuger og utbredt bruk av downlights.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.09.1999.
Tillatelsen ble gitt med en del gjenstående arbeider. I følge selger er de fleste av de gjenstående arbeidene fra 1999 utbedret. Saken ble den 06.01.2011 henlagt hos Oslo kommune da brukstillatelse er eldre enn 3 år.
Det foreligger ferdigattest, datert 01.12.2021 for bruksendring av rom i underetasje benyttet til utleie.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 24982, tinglyst 29.04.1997:
Bestemmelse om bebyggelse. Eiendommen skal bare benyttes til enebolig eller tomannsbolig.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Radonmåling ble foretatt i 2014, det ble påvist verdi på 22.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i et attraktivt boligområde, i sjarmerende omgivelser sentralt på Nordstrand. Umiddelbar nærhet til bl.a. offentlig kommunikasjon, skoler og et rikt servicetilbud på Sæter. Sæter har et godt utvalg av butikker og cafeer. En kort kjøretur unna finner man også Holtet med populære Jacob´s og BestHelse helsesenter. Kort vei også til Lambertseter Senter, med bl.a. kino, bibliotek, Vinmonopolet og et bredt utvalg av butikker og spisesteder.
Noen minutters gange til Sæter og Bråten trikkestasjon med rute 13 og 19 til hhv. Lilleaker/Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. Bussholdeplass på Sæter. Kort vei også til Nordstrand togstasjon.
(Se www.ruter.no for rutetider).
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til fjorden, med flere hyggelige badestrender som Nordstrand Bad. Mot sentrum finner man området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet med bl.a. et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kort vei til Nordstrand IF på 'Niffen' med bl.a. ny håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med umiddelbar nærhet til uteanlegg i Seterveien og kort vei til tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand Turn med flott turnhall i Leirskallen.
Bækkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på sportsplassen med bl.a. kunstgressbane, samt Ekeberghallen.
Kort avstand til områdets lokale alpinbakker - Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og Sats på Lambertseter.

Adkomst

Adkomst direkte fra Ekebergveien.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området.
Iflg. utdanningsetaten sogner eiendommen til Nordseter skole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 061 kvm. Tomten er pent opparbeidet og beplantet. Belegningsstein i nedkjørsel og på gårdsplassen, med vannbåren varme i kjøresporene i nedkjørsel.

Parkering

Boligen har integrert garasje med plass til 3 biler i første etasje og god plass til flere biler på steinlagt gårdsplass og nederst i nedkjørselen. I nedkjørselen er det lagt vannbåren varme i kjøresporene. Garasjen har støpt gulv, isolerte og plateslåtte vegger, samt leddport med elektrisk portåpner. Det er brannklassifisert gangdør fra garasjen og inn til soverommet i første etasje. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Reguleringsplanen er under revidering og det er vedtatt midlertidig forbud mot tiltak.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 23 115,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 10 375,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.864,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr 599,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 2 704 186,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 9 735 069,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 17.374.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kai Arne Jahnsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0233/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22233

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2022 kl. 10:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.