Solgt: 5 950 000 kr

Revesporet 3A

5 950 000 kr
102 m²
3 soverom
Velkommen til Revesporet 3 A på Hosle/Bekkestua - En lekker og gjennomgående 4-roms endeleilighet
Ola Wee Ahlstrand
Presenteres av
Ola Wee Ahlstrand
HOSLE / BEKKESTUA
Lekker og gjennomgående 4-roms endeleilighet *Solrik balkong *Garasjeplass *Fyring/vv inkl. *Meget attraktivt/sentralt
 • Prisantydning
  5 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  73 865 kr
 • Omkostninger
  151 938 kr
 • Totalpris
  6 175 803 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1965
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  102 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 043 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Revesporet 3 A - En stor og lekker 4-roms leilighet i 3.etasje med svært attraktiv og sentral beliggenhet på Hosle/Bekkestua. Her er det få minutters gange til alt av ønskelige fasiliteter.
Boligen har en gjennomgående god planløsning med 3 gode soverom, stor og luftig stue med dels åpen løsning til kjøkken. Romslig baderom og praktisk wc-rom. God standard med nyere kjøkken, dels gulv og overflater.
Det medfølger bruksrett til 1 garasjeplass. Godt med lagring i bod på 12,5 kvm.
Eiendommen ligger svært sentralt og solrikt til i et meget populært og barnevennlig boligområde på Hosle/Bekkestua med umiddelbar nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, nærbutikk, tur/idrett og Bekkestua sentrum.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Revesporet 3A, 1362 HOSLE
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 21, bruksnummer 194, seksjonsnummer 54, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 110 kvm
Totalt bruksareal: 102 kvm
Totalt primærrom: 102 kvm
Primærrom:
3. etasje 102 kvm: Gang, stue/kjøkken, toalettrom, bad og tre soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i byggets underetasje på ca. 12,5 kvm. I tillegg disponerer leiligheten en garasjeplass på sameiets eiendom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygning generelt:
Boligbygg over 5 etasjer samt underetasje. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak bestående av betong/murkonstruksjoner. Utvendige fasader bestående av fasadeplater og murpuss. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran.
Vinduer/dører:
Leiligheten har slett entrédør fra Gilje med brannklasse B30/lydklasse 38dB og kikkehull. Balkongdører og vinduer med to-lags glass fra 2006.
Balkong/terrasse:
Utgang fra stue/kjøkken til overbygd syd-vendt balkong på ca. 11 kvm. Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjon. Rekkverkshøyden er målt til 91 cm. Stikkontakt på vegg. Fransk balkong på soverom 1. Rekkverkshøyden er målt til ca. 81 cm.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
Baderom: Vann- og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Eldre sluk uten klemring. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen.
Kjøkken: Vann- og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninnstallasjoner.
Toalettrom: Vann- og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Innebygget toalettsisterne har ikke avrenning til rom med sluk, eller tilsvarende sikring mot fuktskader.
Egenerklæring:
- Det har vært fuktskade i naboleilighet og i kjeller/boder på fellesanlegg. Men ikke noe hverken i eiers leilighet eller bod (gått helt klar av alt).
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leilighet beliggende i byggets 3.etasje, adkomst via felles trappegang. Leiligheten består av entré, bad, toalettrom, stue, kjøkken, mellomgang og tre soverom.
Kjøkken:
Lekkert kjøkken med delvis åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter og benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps
armatur, nedfelt stikkontakt og fliser over kjøkkenbenk. Det er benkeskapsbelysning under overskap. Nedfelt induksjonstopp fra Electrolux, stekeovn og mikrobølgeovn fra Samsung. Oppvaskmaskin fra Miele. Vegghengt ventilator med kullfilter. Nye fronter, benkeplater og hvitevarer i 2018.
Baderom:
Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Vegghengt servantskap og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant samt vegghengt høyskap. Dusjkabinett med skyvedører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Det er opplegg for vaskemaskin.
Toalettrom:
Gulvflate belagt med fliser. Vegger i malt mur, samt malte slette flater. Vegghengt servantskap med ett-greps armatur. Speil med lys på vegg over servant og vegghengt toalett.
Stue:
Stor og luftig stue med naturlig lys fra 2 yttervegger, utgang fra til syd-vendt balkong på ca. 11 kvm og svært enkle møbleringsmuligheter. Her er det god plass til sofagrupper, lesekrok, vitrine-/oppbevaringsskap og langbord for flere gjester. Stuen har en dels åpen løsning mot kjøkkenrommet.
Soverom 1:
Stort og luftig soverom med integrerte garderobeløsninger og stor seng. Plassbesparende skyvedør inn til rommet. Det er også en fransk balkong.
Soverom 2:
Stort og luftig soverom god plass til garderobeløsninger, arbeidsbenk og stor seng. Plassbesparende skyvedør inn til rommet.
Soverom 3:
Koselig og lunt soverom med garderobeløsning. Plassbesparende skyvedør inn til rommet.
Overflater vegger:
Vegger i malte flater samt malt tapet. Flislagte vegger på baderom.
Overflater gulv:
Gulvflater belagt med parkett. Flislagte gulv på baderom.
Overflater himling:
Himling i malt mur.
Mellomgang:
Praktisk gang med inngang til alle oppholdsrom.
Lagring:
Leiligheten disponerer en bod i byggets underetasje, bod oppmålt til ca. 12,5 kvm.
Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt 2,45 meter takhøyde på bad, 2,49 meter takhøyde i toalettrom og 2,46 meter takhøyde på bad.
Utstyr:
- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles trappegang.

Løsøre og tilbehør

Løsøre som følger med om ønskelig:
- Spisebord
- TV-benk (fastmontert)
- Vaskemaskin/tørketrommel
- Kjøkkenbord (fastmontert)
- Uttrekkbar seng i barnerom
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.11.1966. Videre foreligger det ferdigattest for utbyggelse av balkong datert 21.11.1984.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 301802, tinglyst 31.03.1962, type heftelse: Erklæring/avtale: Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om veg.
Dagboknr 300684, tinglyst 06.02.1963, type heftelse: Erklæring/avtale: Ang vann og kloakk på bnr 194, parsell 248 CL.I.
Dagboknr 304372, tinglyst 28.08.1963, type heftelse: Erklæring/avtale: Ang garasjeplasser som i fellesskap skal disponeres av leieboerne på parsellnr. 246, 248, 310 og 311. Med flere bestemmelser.
Dagboknr 304636, tinglyst 11.09.1963, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn.: Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr 305865, tinglyst 06.11.1963, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn.: Parsell 310, blokk nr. 4. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr 302034, tinglyst 22.04.1964, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn.: Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr 304914, tinglyst 22.09.1964, type heftelse: Erklæring/avtale: Bestemmelse om rett for blokk nr. 1 på bnr 194, blokk nr. 3 på bnr 273 og blokk nr. 4 på bnr 272 til bruk av tilfluktsrom.
Dagboknr 304915, tinglyst 22.09.1964, type heftelse: Erklæring/avtale: Angående bestemmelse om rett for blokk nr. 2 på bnr 194, blokk nr. 3 på bnr 273 og blokk nr. 4 på bnr 272 til varmtvann og oppvarming for sentralfyr fra nærv. eiendom.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en tilbaketrukken, attraktiv og barnevennlig beliggenhet i et hyggelig boligområde på Hosle. Her bor du i rolige og naturskjønne omgivelser med nærhet til populære Sauejordet, samtidig som det er sentralt med kort vei til alt man trenger i hverdagen.
Aktivitet og fritid:
I nærområdet finnes et rikt utvalg av fritidsaktiviteter. Øvrevoll Hosle Idrettslag har et flott idrettsanlegg ved Hosle skole, og tilbyr både fotball, håndball, bandy, langrenn, alpint, hopp og baseball. Her er det noe for enhver smak i kort avstand fra boligen. Det er i tillegg kun en kort kjøre- eller gåtur til Bekkestua som tilbyr svømmehall, håndballhall, fotballbaner, treningssenter, Bekkestua arena m.m. Det er også flere ridesentre og tennisbaner i området. Gjønneshallen har bl.a. kunstgressbane og klatrevegg, og ligger også i kort avstand fra boligen. For golfentusiasten er det kort vei til både Haga og Ballerud Golfbane. Frister det mer med sol og sjø er det kort vei til herlige badestrender på Høvik, Fornebu eller Kalvøya. Fra eiendommen er det ellers en kort kjøretur til Bærumsmarka, som byr på milevis med flotte turstier, sykkelveier og preparerte skiløyper, samt badevann og gode rekreasjonsmuligheter. Fine turmuligheter i grøntområdene rett utenfor boligen, eller på Sauejordet. Det er for øvrig ikke lange veien til Kolsås skisenter for de som foretrekker alpint.
Servicetilbud:
Av dagligvarebutikker ligger Rema1000, Kiwi på Hosle senter og søndagsåpne Joker i gangavstand fra boligen. Kun få minutter med bil til Bekkestua senter, som inneholder en rekke forretninger. Her finner du bla. stor Meny butikk, apotek, SATS, flere restauranter/cafeer, vinmonopol, Samson bakeri og mye mer. De holder åpent fra tidlig om morgenen med mulighet for å få kjøpt ferskt brød eller en bolle til kaffen, og på kvelden som restaurant med fantastisk stenovnsbakt pizza. Bekkestua har et godt utvalg av servicetilbud som bla. legesenter, tannlege, skredder, renseri, post i butikk, bank, eldresenter, flere bakeri og caféer m.m. I Sandvika, finner du et rikt kulturliv med teater, kino, kulturhus, konsertstedet Musikkflekken og handlesenteret Sandvika Storsenter. Det er også kort avstand til Østerås og Eiksmarka kjøpesenter.
Barnehager og skoler:
Leiligheten sokner til Bekkestua barne- og ungdomsskole. Kort vei også til Hosletoppen ungdomsskole, NTG, Oslo International School og Nadderud og Eikeli videregående. Det er gangavstand til en rekke barnehager i nærområdet, bl.a. Hosle barnehage, Eikelia barnehage og Nadderudskogen barnehage m.fl.
Offentlig kommunikasjon:
Fra boligen er det kort vei til offentlig kommunikasjon. Nærmeste buss stopp er Nadderudjordet (2. min) og herfra kan man enten ta buss 140 som tar deg til Bekkestua Buss/T- banestasjon eller Østerås T-banestasjon. Bekkestua stasjon er et sentralt knutepunkt for offentlig kommunikasjon, og her er det både busser og T-baner som tar deg innover mot Oslo eller i retning Sandvika. Med bil tar det ca. 10 min til Lysaker, 14 min til Sandvika, 16 min til Oslo S og 45 min til Oslo lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Området byr på en rekke gode skole- og barnehagetilbud med korte og trygge gangveier. Boligen sokner til Bekkestua barneskole og ungdomsskole.
Barnehager:
- Nadderudskogen barnehage
- Huskestua barnehage
- Hosle barnehage
Barneskoler:
- Hosle skole
- Bekkestua barneskole
- Haslum skole
Ungdomsskoler:
- Norges Toppidrettsgymnas Ungdomsskole
- Bekkestua skole
- Hosletoppen skole
Videregående skole:
- Eikeli videregående skole
- Oslo International School
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11 508,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er pent opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Sittegrupper, lekeområde, garasjer og biloppstillingsplasser.

Parkering

Det medfølger bruksrett på en garasjeplass i felles anlegg hvor det er klargjort installering av el-bil lader ifølge eier. Det er totalt 53 garasjeplasser i sameiet som 53 seksjoner har tinglyst bruksrett på. Disse er tilrettelagt for lading av elbiler.
Det er 11 parkeringsplasser ute som også er tilrettelagt for lading av el-biler. De 11 seksjonene som ikke har garasje har en prioritert rett til å leie disse. Dette gjelder følgende seksjoner: 6, 17, 23, 29, 33, 37, 39, 40, 47, 52 og 56.
Det er 4 parkeringsplasser ute og 3 garasjeplasser i bomberom som leies ut ihht. en ventelisteordning. Ellers gjesteparkering på felles tomt etter gjeldene bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan:
Eiendommen er regulert til Blokkbebyggelse (10 234 kvm), og kjørevei (1 274 kvm) i henhold til reguleringsplan 1961032 datert 20.08.1962 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan:
Eiendommen er regulert til nåværende boligbebyggelse (11 508 kvm) i henhold til kommuneplan 201601 datert 04.04.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det arbeides med kommuneplan 201702 med status planlegging igangsatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5 043,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv/internett, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles oppvarming og varmtvann, garasje, vaktmestertjenester, trappevask og nedbetaling av fellesgjeld.
Felleskostnadene er fordelt slik:
Felleskostnader 4.128,-
Garasje 150,-
Sparing 293,-
Grunnpakke 312,-
Komplett 160,-
Vi gjør oppmerksom på det tidligere har kommet inn en ekstra kapitalinnkreving i mars og september på kr. 3.000,- per seksjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor (Grunnpakke) som leverandør av kabel-tv og internett som er inkl. i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 430 878,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 151 160,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 73 865,- pr. 01.09.2021
Andel formue er kr 0,- pr. 31.12.2020
Långiver: OBOS02-98207750867
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo total fellesgjeld for sameiet: kr 4.727.439,- per 16.09.2021
Restløpetid: 29 år og 2 måneder
Antall terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rentesats pr. 16.09.2021: 2,90%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6 175 803,-.
Av dette beløpet utgjør kr 73 865,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jon Østby

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Hoslebygg Boligsameie, med sameiebrøk 1/64.
Sameiet består av 64 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Hjemmeside: http://www.hoslebygg.no
Utført arbeid:
2017:
- Skiftet el-tavle i blokk nr. 1.
- Skiftet ut el-kjelen til en ny større utgave.
- Montert 3 stk. nye 1000L godkjente oljetanker innendørs i teknisk rom i blokk nr. 3.
- Bygd om fyringsanlegget for å kunne bruke biodiesel.
2018:
- Drenering av to sider ved blokk nr. 1 (vest og syd) og blokk nr. 4 (vest og nord).
- Gravd opp og levert oljetank for fyringsolje til godkjent mottak.
- Ny sirkulasjonspumpe for fyringsanlegget og nye shunt-ventiler i blokk nr. 3 og 4.
2019:
- Drenering rundt to sider av blokk nr. 4 (øst og syd).
- Drenering rundt øvre hjørne (vest) av blokk nr. 3, samt nytt takbelegg på den nedgravde delen av taket på fellesgarasjen.
- Skiftet el-tavlene i blokk nr. 3, 4 og 6, samt lagt nye inntakskabler til blokk nr. 3, 4 og 6.
- Opprettelse av infrastruktur for lading av elbiler.
- Omlegging av stikkvei til blokk nr. 4.
- Utvidelse og asfaltering av parkeringsplass foran blokk nr. 4 inkl. ny belysning.
- Ferdigstilt hagearbeid/grøntområder rundt blokk nr. 4.
- Malt grunnmur rundt blokk nr. 4.
- Skiftet lufteventiler i grunnmur i blokk nr. 4 og 6.
- Anleggelse av plass for containere foran blokk nr. 4 og hellelagt ny parkering for sykler foran blokk nr. 4.
2020:
- Rørfornøying av avløpsrør i sameiet utført av Proline AS. Ferdigstilt i 2021.
- Nytt lekeområde (lekehus og sandkasse) foran blokk nr. 4.
Planlagt arbeid/vedlikehold:
Styret informerer om at de vurderer å gjennomføre nødvendig vedlikehold av alle fasadene, inkl. balkongene, som det neste store prosjektet i sameiet. I den anledning har de engasjert firmaet Multiconsult til å gjennomføre en kortvarig studie av alle utvendige fasader. Styret har behov for mer kunnskap om teknisk status på bl.a. balkongene, for å bli i stand til å vurdere nødvendig omfang av arbeidene. Styret vil, basert på rapport fra Multiconsult og eksisterende kunnskap, utarbeide en plan i høst. Deretter ble det lagt frem et forslag på årsmøtet mars 2021.
Stikkord for det planlagte omfanget er:
• Full asbestsanering
• Etterisolering av yttervegger
• Utskifting av alle vinduer
• Reparasjon av løs murpuss
• Oppussing av eksisterende balkonger
Styret har allerede varslet at det fra 2022 kan komme ytterligere økninger i felleskostnadene evt i kombinasjon med ekstra innbetalinger, for å finansiere det nødvendige vedlikeholdet.
Styreleder informerer om at de i fjor har oppgradert det elektriske anlegget, samt gitt alle beboere muligheten for el-bil lading i sameiet pluss diverse oppgradering av parkeringsplass, drenering osv.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0184/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.21184

Dato

Sist oppdatert: 25. oktober 2021 kl. 12:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.