Solgt: 2 400 000 kr

Tverrveien 66

2 400 000 kr
77 m²
2 soverom
Frode Larsen
Presenteres av
Frode Larsen
Ekholt
3-romsleilighet med eldre standard. Heis. Balkong med ettermiddagssol. Tilbaketrukket ved skogkanten. Må være 50 år+
 • Prisantydning
  2 400 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  144 265 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 545 397 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  77 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 122 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms andelsleilighet tilbaketrukket ved skogkanten på Ekholt
 • Ingen gjenboere, balkong med ettermiddags- og kveldssol
 • Gjennomgående og praktisk romløsning med separat kjøkken
 • Eldre standard, hovedsakelig fra byggeåret
 • Stort bad kombinert som vaskerom
 • Nyere dusjkabinett, varmtvannsbereder ny i 2016
 • Gode lagringsmuligheter i utvendig og innvendig bod
 • Umiddelbar tilgang til turområder i Ryggelandet
 • Kort vei til sjøen, badestrand, nærbutikk og bussholdeplass
 • Det er vedtektsbestemt at man må være 50 år eller eldre
 • Få minutter til Moss sentrum med buss, bil eller sykkel

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tverrveien 66, 1525 MOSS
Gårdsnummer 192, bruksnummer 119, kommunenummer 3002
Andelsnummer 17, Nordskogen Borettslag A/l, organisasjonsnummer 948588579

Innhold

Totalt bruttoareal: 90 kvm.
Totalt bruksareal: 82 kvm.
Totalt primærrom: 77 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
2. etasje: Vindfang, gang, kjøkken, bad, stue to soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
2. etasje: Innvendig bod.
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod med adkomst via balkong, ca. 3 kvm. tillegg disponerer leiligheten hylleplass i utvendig felles bodrom. Utvendig felles bodrom er oppmålt til ca. 20 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.02.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Boligbygg over to etasjer. Bygget har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere i hovedsak av betongkonstruksjoner. Utvendig fasade kledd med liggende malt trepanel. Takkonstruksjon av treverk utført i saltaksform, utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør av treverk med glassfelt. Balkongdør og vinduer med trekarmer og tre-lags glass fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Det er ikke observert store synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. TG:2.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble oppført i 1984 og har i stor grad standard fra byggeåret, men er velholdt tatt i betraktning alderen og i avholdt boligsalgsrapport hovedsakelig gitt tilstandsgradene 0 og 1 samt stedvis grad 2. Oppgraderinger og modernisering bør likevel påregnes, blant annet på bakgrunn av forventet levetid på overflater og installasjoner.
Romløsningen er imidlertid i tråd med dagens bruksmønster og inkluderer blant annet et separat kjøkken utenom stuen. Sistnevnte og leilighetens balkong er begge orientert i sydvestlig retning, mot solens gang på ettermiddag og kveld. Begge har utsyn mot et ubebygget grøntområde foran bygget og er uten gjenboere. Stuen er for øvrig av god størrelse med over 25 kvadratmeter gulvflate som er utført med laminat. Vegger og himling er som i øvrige rom utført med henholdsvis tapet og glatt malt flate.
Kjøkkenet er stort nok til å romme et mindre spisebord foran vinduet, som vender motsatt vei av stuens. Kjøkkeninnredningen er i følge boligsalgsrapport fra byggeåret, men funksjonell og i god stand alderen tatt i betraktning.
Leilighetens to soverom vender i likhet med stuen og kjøkkenet hver sin vei i den gjennomgående romløsningen. Gjesterommet finnes vis á vis kjøkkenet og er oppmålt til gode syv kvadratmeter, mens hovedsoverommet finnes vegg til vegg med stuen og er oppmålt til nesten hele 14 kvadratmeter. Verdt å fremheve er det også at hovedsoverommet har egen forbindelse direkte til badet.
Badet har hovedsakelig standard fra byggeåret, med unntak av blant annet dusjkabinett som er av nyere dato og varmtvannsbereder som ble byttet i 2016. Gulv og vegger er utført med henholdsvis våtromsbelegg og -tapet, gulvet også med varme. Rommet er av god størrelse til kombinert formål som vaskerom, gulvflaten er oppmålt til nesten hele ni kvadratmeter.
Romslig er også leilighetens innvendige bod som er oppmålt til gode fire kvadratmeter og er lett tilgjengelig fra gangen. Ytterligere lagringsplass finnes i balkongens utvendige bod på cirka 3 kvadratmeter.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat i stue og gang, for øvrig belegg.
Innervegger: Tapet, malt tapet og glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og laminerte lyse benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Tilkoblingsmulighet for oppvasmaskin. Ventilator.
Bad: Baderomsmøbler med profilerte hvite fronter, porselensservant og ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett. Veggmontert utslagsvask i stål og ett-greps armatur.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.05.1984. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Komfyr og oppvaskmaskin medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leilighetens plassering er oppriktig tilbaketrukket, helt i ytterkant av boligbebyggelsen på Ekholt og med skog på to kanter. Her får du med andre ord umiddelbar tilgang til det vakre Ryggelandet med en rekke turmuligheter.
Kort vei er det også til Festestranda som har fin utsikt over fjorden og er et deilig sted for bading i fjorden. Sommerstid er den sjarmerende kaféen Bryggerhuset på Kallum Søndre et koselig sted for en liten timeout, og på Dyhre Gartneri like nedenfor opplever du botanisk terapi i mengder. Verdt gjentatte besøk er for øvrig også sommerperlen Larkollen med svaberg og flere vakre badestrender.
Hverdagslige innkjøp kan du enkelt gjennomføre ved nærbutikken som er innenfor gangavstand. Flere og bredere shoppingmuligheter finner du ved handelsområdet rundt Varnaveien som blant annet har en rekke kjedetilknyttede varehus samt Rygge Storsenter.
Skal du til byen, kan du ta bussen som passerer i Ekholtveien og tar deg ned til sentrum på cirka 10 minutter. Bussen passerer også forbi togstasjonen som har hyppige avganger mot hovedstaden og en reisetid som i dag er på cirka 40 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 476 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Parkering skjer på borettslagets tomt. Man kan sette seg på venteliste for å få carport og styret fordeler ut etter behov. Ihht telefonsamtale med styreleder er det ledig carport pr. dags dato / 16.02.2021.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei og videre inn på privat vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til opplysninger fra Moss kommune datert 02.03.2000 omfattes eiendommen av Kommuneplanens arealdel med formål Offentlig eller privat tjenesteyting nåværende.
Eiendommen ligger i gul støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, strøm fellesareal, årsavgift tv (fiber), internett, snøbrøyting, gressklipping, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, forretningsførsel, styrehonorar, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert november 2018.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 372,-
Avdrag kr 385,-
Driftsutgifter kr 3.365,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.800,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor fiber som leverandør av tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 569 827,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 051 377,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 25 692,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 144 265,- pr. 06.01.2021.
Informasjon om borettslagets fellesgjeld:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,9 %.
Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : kr 380,-, hvorav renter utgjør kr 200,- og avdrag utgjør kr 180,-.
Lånets løpetid: 2049.
Lånenr. 61188172430.
Bankforbindelse: Nordea.
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,9 %.
Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : kr 377,-, hvorav renter utgjør kr 172,- og avdrag utgjør kr 205,-.
Lånets løpetid: 2042.
Lånenr. 61188196852.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.545.397,-. Av dette beløpet utgjør kr 144.265,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-. Dette faktureres kjøper direkte fra Vansjø bbl.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Inger Marie Karlsson

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Nordskogen Borettslag A/l.
Borettslaget består av 20 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse av søknaden foreligger.
Foretatt påkostninger de senere år:
Etablering av fibernett.
Merket opp og skiltet på borettslagets parkeringsområde.
Nødvendig/ordinært vedlikehold.
Planlagte påkostninger:
Ønske om oppgradering av utvendig anlegg, sikringsskap og bygningsmassen for øvrig.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Bare andelseiere i boligbyggelaget, som er over 50 år, og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 13.500,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto: kr. 4.200,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0087/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2087

Dato

Sist oppdatert: 13. april 2021 kl. 11:31

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.