Solgt: 1 800 000 kr

Ringkollen 17B

1 800 000 kr
97 m²
3 soverom
Velkommen til Ringkollen 17b!
Henrik Bettum
Presenteres av
Henrik Bettum
Ringkollen
Stor innflytningsklar gjennomgående leilighet med 3 soverom beliggende i 2. etasje med innglasset balkong -garasjeplass
 • Prisantydning
  1 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  248 623 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 049 755 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1978
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  97 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 745 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innflytningsklar gjennomgående leilighet med alt på ett plan. Leiligheten er lys og innbydende og ligger i andre etasje.
- Delikat flislagt bad med varmekabler i gulv
- Eget toalettrom
- Nytt sikringsskap i 2021
- Stort kjøkken med hyggelig spisegruppe
- 3 store soverom
- Innglasset balkong med utsikt mot grøntområdet
- Garasjeplass
- Flott intern beliggenhet
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ringkollen 17B, 3227 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 115, bruksnummer 103, ideell andel 1/1
Andelsnummer 58, Kollen Borettslag, organisasjonsnummer 854 318 802

Innhold

Totalt bruttoareal: 120 kvm
Totalt bruksareal: 114 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm
Primærrom: 97 kvm: Bad, entré, kjøkken, 3 soverom, stue, wc
Sekundærrom: 17 kvm: Innglasset balkong/vinterhage, bod
I tillegg disponerer boligen 1 bod i trappeoppgang, 1 utvendig bod samt en garasjeplass i rekke.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.07.2021 utført av Bnt. Bolig og Nærings Taksering. Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Andelsleilighet på ett plan som ligger i 2. etasje i lavblokk som er tilknyttet borettslag. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur/betong i 1978. Det medfølger en garasjeplass i felles anlegg, en utebod i felles bygg, og en bod i fellesareal i trappegang. Det er bygget vinterhage/balkong i senere år som er innglasset med åpningsvinduer i hele fronten.
Boligen fremstår med normal bruksslitasje uten vesentlige feil eller skader, men endel konstruksjoner har påløpt alder og således
redusert resterende levetid.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Leiligheten har aldersrelaterte bemerkninger. På balkongen er det ingen synlige vesentlige skader under befaringen, men ifølge opplysninger fra egenerklæringsskjema så drypper det litt i ett hjørne på balkongen ved regnvær. På kjøkkenet bør en skapdør justeres, noe kuving i gulvbord og noe svell og glipper i skjøter på laminat på gulv.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pen andelsleilighet med gjennomgående planløsning og sentral intern beliggenhet. Leiligheten ligger i andre etasje med innglasset balkong. Leiligheten er innredet i lyse og moderne fargevalg. Det er for det meste flis og laminat på gulv.
Stuen er malt i tidsriktige fargevalg med laminatgulv og utgang til den innglassede balkongen.
Hyggelig kjøkken med god plass til spisebord for hele familien. Kjøkkeninnredning i malt profilert utførelse med flislagt benkeplate. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet er innredet med dusjkabinett servant i innredning og opplegg til vaskemaskin. Separat toalettrom med servant.
Soverommene er lyse og pene med laminatgulv og malte veggflater. Alle de 3 soverommene er romslige og har muligheter til gode garderobeløsninger.
Med leiligheten følger det to boder, en i oppgangen og en utvendig. Det medfølger garasjeplass i felles garasjerekke.
Velkommen!

Oppvarming

Varmepumpe er montert i stuen, varmekabler på badet ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.01.1980. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke garasjer. Vaskerommet er tidligere slått sammen med badet. Det er uvisst om det er gjort andre endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av: Dagboknr. 8443, tinglyst: 03/12-1976 og dagboknr. 1091, tinglyst: 07/02-1979: Erklæring/Avtale: Rett til kommunen til å kjøpe ubebygget grunn.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G= folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst fem servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet Bestemmelser om vann og kloakkledninger: Kommunen skal ha rett til å ha egne eller andre offentlige ledninger og kabler over tomten uten vederlag, og rett til å vedlikeholde disse. Elektriske kraftlinjer: Rett til drift og vedlikehold av disse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Leiligheten vil ikke bli ytterligere vasket etter visning om ikke annet blir avtalt.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentralt beliggende leilighet i etablert boligområde med lavblokkbebyggelse. Området er meget barnevennlig med stort fellesareal i umiddelbar nærhet, perfekt for lek og moro. Få minutters gange ned til sjøen i Djupsund. Det er også kort vei ut til Vesterøyas flotte badeplasser og turområder. Barneskole, barnehage, ungdomsskole og grendehus ligger i umiddelbar nærhet. Gode bussforbindelser til sentrum. Velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Ormestad barneskole, Varden ungdomskole og Varden barnehage. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 54.796 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser. Noe naturtomt og noe er opparbeidet med plen og diverse busker og trær. Borettslaget har også lekeplasser.

Parkering

Parkeringsplass i garasje i rekke, eller på borettslagets felles parkeringsplasser etter områdets bestemmelser. Flere felles parkeringsplasser for gjester på tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Varden del 1-2-3-4 datert 26.08.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.08.1976. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5.745,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, avdrag og renter felles lån, vaktmestertjenester, felles forsikring, tv og internett, felles vedlikehold. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 257,-
Avdrag kr 1.494,-
TV og internett kostnad kr 449,-
Driftsutgifter kr 3.545,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Standardpakken for tv og internett er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 683 887,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 2 461 991.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 52 967,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 248 623,- pr. 23.07.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 44.025.885,- pr. 23.07.2021 og lånevilkårene er:
Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 23.07.2021: 0.82% pa.
Saldo per 23.07.2021: 30 361 517
Andel av saldo: 171 458
Siste termin 31.12.2033
Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 23.07.2021: 0.82% pa.
Saldo per 23.07.2021: 7 335 115
Andel av saldo: 41 423
Siste termin 31.12.2034
DNB Bank ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 23.07.2021: 1.59% pa.
Antall terminer til innfrielse: 58.002
Saldo per 23.07.2021: 6 329 253
Andel av saldo: 35 743
Første termin/første avdrag: 30.12.2020
Siste termin 30.06.2050
Flytende rente.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.050.055,-. Av dette beløpet utgjør kr 248.623,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hege Ina Solberg

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kollen Borettslag.
Borettslaget består av 189 leiligheter.
Forretningsfører er USBL Sandefjord
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold må søkes til styret.
Foretatt påkostninger de senere år: 2002 Drenering av blokker. 2004 nye balkonger, etterisolering av fasader, ny platekledning, nye vinduer, 2020 takreparasjoner.
Planlagte påkostninger: Borettslaget jobber for tiden med fornying av rørene/rørfornying. Arbeidet er i gang og har planlagt ferdigstillelse juni/juli 2021. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1.69% av salgssummen.
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0202/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21202

Dato

Sist oppdatert: 10. august 2021 kl. 14:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.