Solgt: 3 260 000 kr

Heggesnaret 5

2 950 000 kr
58 m²
1 soverom
Eiendomsmegler Kristian Gjerdingen v/Krogsveen avd. Bekkestua har gleden av å presentere Heggesnaret 5!
Kristian Gjerdingen
Presenteres av
Kristian Gjerdingen
HASLUM
Pen og innbydende 2-roms andelsleilighet sentralt på Haslum! |Solrik terrasse |Ingen dok.avgift|
 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  180 495 kr
 • Omkostninger
  9 297 kr
 • Totalpris
  3 449 792 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  58 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 388 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Kristian Gjerdingen v/Krogsveen avd. Bekkestua har gleden av å presentere Heggesnaret 5!
En meget koselig og arealeffektiv endeleilighet, beliggende sentralt til på Haslum. Leiligheten ligger i en høy 1. etasje og har i senere tid blitt pusset opp med bla. nye gulv, og malte vegger. Leiligheten har utgang til egen sydvendt terrasse med gode solforhold og disponerer 3 boder.
Dette er et perfekt førstegangskjøp for deg som ønsker å bo i hyggelige og landlige omgivelser, samtidig som du får en meget sentralt beliggenhet med gangavstand til både matbutikk, treningssenter, buss og T-bane. Boligen ligger nær Bærumsmarka med flotte tur- og friluftsområder, sommer som vinter, idrettsanlegg og flere golfbaner.
En bolig det er lett å trives i!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Heggesnaret 5, 1344 HASLUM
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 8, bruksnummer 686, ideell andel 1/1
Andelsnummer 15, Heggesnaret Borettslag AL, organisasjonsnummer 853 488 712

Innhold

Totalt bruttoareal: 58 kvm
Totalt bruksareal: 58 kvm
Totalt primærrom: 58 kvm
Bruksareal:
Leilighet 58 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 58 kvm: Entré, bad, kjøkken, soverom og stue.
I tillegg disponerer boligen:
- Utgang fra stue til sydvendt terrasse på ca 10,5 kvm.
- En loftsbod på ca. 8,5 kvm.
- En kjellerbod på ca. 7 kvm.
- En kjellerbod på ca. 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.10.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen generelt:
Boligbygg over 2.etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur av betong og murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående trekledning. Saltak av trekonstruksjoner(ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med fra ukjent årstall. Vinduer med karmer/rammer av pvc med to-lags glass fra 2012. Terrassedør med karmer/rammer av pvc med to-lags glass fra 2012. Utgang fra stue til sydvendt terrasse på ca 10,5 kvm. Terrasse av trekonstruksjoner. Belagt med terrassebord. Rekkverk av treverk. Rekkverkshøyden er målt til 92 cm.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Oppsummering av tilstandsgrad 2 og 3:
TG2:
Bad:
- Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
- Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
- Skyve funksjon på dusjdør virker dårlig.
- Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Undersøkelser anbefales.
- Vindu uheldig plassert i våtsone.
- Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft og stedvis svertesopp på elastisk fug.
- Slitasje på flisfuger i dusjsone og riss i gulvflis.
- Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Usikker restlevetid grunnet alder.
- Gulv utenfor dusjsonen er tilnærmet flatt. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 2 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.
- Sluket er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Vannrør:
- Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Terrasse:
Deler av terrassen er overflatebehandlingen slitt og trenger til fornying.
Oppsummering fra selgers egenerklæring:
- 9/2 2016 ble badet inspisert av Roy Arnesen fra ABBL, etter vannlekkasje i kjeller. Det ble ikke funnet noen feil på badet. Men det ble bemerket at vi burde rengjøre sluket hver måned for å sørge for at det drenerte godt. Vi har ikke kjennskap til hvordan badet har blitt pusset opp tidligere, og antar at det bør renoveres.
- Ny drenering rundt hele huset har blitt gjort i de senere år, ca.2019.
- Byttet gulv på nesten hele terrassen i forbindelse med drenering av huset.
- Rettet opp pålegg fra Hafslund Nett etter befaring av dem 6.04 .2018. Trukket om det elektriske anlegg i stuen, 17.03.2021.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Trukket om det elektriske i stuen.
- Nye downlights med dimmere.
- Satt opp utekontakt på terrasse.
- Nye panelovner i stuen.
- Pusset opp stuen, nytt tak, nye vegger malte overflater og lagt nytt gulv.
- Laminat lagt i kjøkken og gang.

Standard

En meget koselig og arealeffektiv endeleilighet med god planløsning og romslige rom. Leiligheten består av entré, bad, kjøkken, soverom og stue og disponerer i tillegg 3, boder med god lagringsplass, sydvendt terrasse på ca. 10,5 kvm. Leiligheten ligger i 1 etasje og har i senere tid blitt pusset opp med bla. nye gulv, malte vegger og fått trukket om det elektriske i stuen. Fra terrassen kan du nyte gode solforhold fra rundt 11 tiden til ca. kl: 21.00. Det kommer godt med naturlig lys inn i leiligheten. Dette er en meget hyggelig og pen leilighet som det er lett å trives i!
Entrè:
Lys og innbydende entrè som gir et meget godt førsteinntrykk av boligen. Her er det plass til å henge fra seg yttertøy og sko.
Stue:
Romslig stue som får mye dagslys inn. Stuen har god plass til både sofa- og spisegruppe, samt øvrig møblement. Det er en hyggelig vedovn i stuen samt utgang til vestvendt terrasse.
Soverom:
Soverommet har god størrelse. Her er det god plass til stor dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.
Kjøkken:
Lyst og hyggelig kjøkken med plass til mindre spisebord. Innredningen har glatte fronter i malt hvit utførelse, benkplate av laminat, nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål, fliser mellom benkeskap og overskap og lysarmatur med stikkontakt under overskap. Ellers har kjøkkenet komfyr fra Siemens, integrert ventilator med belysning, oppvaskmaskin fra Miele og kjøleskap med frysedel fra Hotpoint.
Bad:
Praktisk og hyggelig bad med flislagt gulv og gulvvarme. Veggflater har malt våtromstapet og det er flislagt dusjsone. Badet er innredet med vegghengt servantskap i matt hvit utførelse, ovenpåliggende servant av porselen med ett-greps armatur, speilskap med belysning og stikkontakt på vegg over servant, dusjhjørne med skyvedør av glass og to-greps armatur og gulvmontert toalett. Det er opplegg for vaskemaskin i hjørnet.
Innvendige overflater:
Gulv:
Gulvflater med tre-stavs parkett på soverom og laminat (2021).
Vegger:
Veggflater med trepanel og malte flater.
Himling:
Himlingsflater med trepanel, plater og nedsenket platehimling med downlights i stue. Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i leilighet. Entré: 2,44 meter. Bad: 2,29 meter. Kjøkken: 2,40 meter. Soverom: 2,40 meter. Stue: 2,33 meter.
Utstyr:
- Garderobeskap i entré og på soverom.
- Varmtvannsbereder på 110 liter fra 2021.
- Sikringskap i felles trappeoppggang. Sikringskap med automatsikringer.
- Røykvarslere i leiligheten. Brannslokkingsaperat med pulver fra 2021.
Medfølger salget:
- Vaskemaskin.
- Skyvedørsgarderober i soverom.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyrt peis i stue. Det er gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 21.03.1958
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Ferdigattesten kan ikke utstedes før eventuelle mangler ved ferdigbesiktigelsen er rettet.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dagboknr 300038, tinglyst 07.01.1959, type heftelse: Elektriske kraftlinjer.
Kommunen har rett til uten erstatning å føre elektriske ledninger frem langs veier og tomtedeler og foreta nødvendig rydding, og forsterkning, samt å disponere inntil 20 kvm til eventuell transformatorpunkt. hvis forholdene gjør det nødvendig kan kommunen gi de andre parsellene rett til å føre vann- og kloakkledninger over parsellen. Kommunen har ingen gjerdeplikt for så vidt angår sitt gjenværende areal. Kommunen kan forlange at beboere går inn som medlemmer av godkjent velforening i distriktet.
Dagboknr 301906, tinglyst 22.03.1969, type heftelse: Erklæring avtale.
Det er bindende for eiere av Heggesnaret 5 at garasjen som Bærum kommunes bygningsvesen i brev datert 25.10.68 har godkjent ikke frostfritt fundamentert, må mangler og forskyvninger som følge av telehivning rettes uten utgift for Bærum kommunene, når bygningsrådet forlanger det.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Tilleggsinformasjon fra selger:
- Dusjdøren på badet er ødelagt.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært, veletablert og meget barnevennlig boligområde. Det er kort vei til skoler og flere barnehager i området. Området egner seg godt for familier som ønsker å benytte seg av marka eller noen av de mange idrettsmulighetene som finnes i området. I tillegg byr Bærumsmarka på flotte tur- og friluftsområder, sommer som vinter.
Det er kort og trygg skolevei og det er flere lekeplasser i området. For den aktive familien er det også kort vei til Nadderud stadion, Gjønneshallen med fotball- og friidrettsanlegg, samt svømmehall. Golf kan spilles på både Grini og Haga. I tillegg byr Bærumsmarka på flotte tur- og friluftsområder, sommer som vinter.
En av Norges største tennisbaner ligger ved Engervannet, og ved idylliske Kadettangen kan du spille sandvolleyball eller bare nyte strandlivet. Ved fjorden kan du velge og vrake i herlige badeplasser. I området er det flere båtforeninger, samt en fin kyststi som tar deg til store friområder og grønne parker.
Både bussholdeplass og T-banestasjon ligger innen rekkevidde, med hyppige avganger mot Sandvika, Kolsås og Oslo. Det er kort vei til dagligvare, og Bekkestua senter som byr på en rekke butikker og spisesteder, deriblant en stor Meny-butikk. Her finner du også Bærums hovedbibliotek - et av Norges største og mest besøkte biblioteker. En kort biltur tar deg til Sandvika eller Bekkestua hvor man finner alt av servicetilbud som blant annet kino, bibliotek, kulturhus, et stort utvalg av restauranter, kaféer og kaffebarer. Sandvika er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Lillehagen barnehage
- Nøtteliten familiebhg. avd Lillehag
- Kamilleblom familiebarnehage
Barneskoler:
- Løkeberg skole
- Blommenholm skole
- Høvik skole
Ungdomsskoler:
- Gjettum skole
- Ramstad skole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 995 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med diverse beplantning, busker, trær, plenområder og gruslagt innkjørsel.

Parkering

For de andelseiere som har garasje gjelder det særskilte regler i forholdet mellom borettslaget og den enkelte andelseier, vedrørende rettigheter og plikter i dette forholdet.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplaner:
Eiendommen er regulert til "Konsentrert småhusbebyggelse" (3 991 kvm) i henhold til reguleringsplan "LØKEBERG, nordre del" med planID 1956266 med ikrafttredelse 30.07.1957.
Kommuneplan:
I henhold til "Kommuneplanens arealdel 2017-2035", med planID 201601 ligger eiendommen i et område for "nåværende boligbebyggelse" (3 991 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018.
Kommuneplan under arbeid:
Kommunedelplanens arealdel 2035-2040 med planID 201702 er planlegging igangsatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 388,- pr. mnd. og inkluderer: forretningsførsel, kommunale avgifter, drift- og vedlikehold, felles bygningsforsikring og Kabel-tv/bredbånd, snøbrøyting/strøing/feiing m.m.
Felleskostnadene økes med 2,5 % hver 1.januar dersom ikke annet blir vedtatt av styret.
Felleskostnadene fordeles slik:
Grunnkostnad: kr 2 186,-.
Avdrag fellesgjeld: kr 860,-.
Renter fellesgjeld: kr 281,-.
Canal digital: kr 61,-.
Ved første faktura på felleskostnader som skal betales av kjøper, tilkommer det et miljøgebyr på kr 50,-. For å unngå dette på fremtidige fakturaer oppfordres det til å opprette Avtalegiro i nettbanken.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4000,- pr. år og ca. kr 5000,- i nettleie. Ca. 8000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal digital som leverandør av kabel-tv og er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 938 929,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 380 144,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 40 894,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 180 495,- pr. 29.09.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 3 584 413,- pr. 29.09.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12138998094, DnB Bank ASA.
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 29.09.2021: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 181.
Første termin/første avdrag: 15.11.2019 ( siste termin 15.10.2036 ).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.490,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 675,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.139.792,-. Av dette beløpet utgjør kr 180 495,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hanne Arnstøl og Jan Elgesem

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Heggesnaret Borettslag AL.
Borettslaget består av 19 andeler.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69
Informasjon fra styret:
- Dugnad og gressklipping må påregnes.
- Oppgangen skal vaskes minimum 1 gang pr. uke, senest søndag. Vaskeordningen blir beboerne i hver oppgang enige om seg imellom. Det skal vaskes fra loft til kjeller (inkl. forgang), samt feies utenfor inngangsdøren. Hvis du ikke har anledning, sørg for vikar.
- Dyrehold er tillatt etter forhåndsgodkjennelse fra styret. Styret kan ikke nekte dyrehold dersom andelseier har gode grunner for å ha dyr, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre andelseierne. Dyreeiere har et ansvar slik at dyrene ikke blir til vesentlig ulempe for sine naboer.
- Grilling på veranda er kun tillatt ved bruk av elektrisk grill.
- Verandagulvene holdes fri for snø om vinteren og det skal sørges for at løv o.l. fjernes om høsten.
- Alle kan benytte tørkeloftet for klestørking. Tøyet tas ned straks det er tørt. Utendørs tørkestativ kan benyttes alle dager, unntatt søndager og helligdager.
- Andelseiere må ikke uten godkjennelse fra borettslagets styre gjøre bygningsmessige forandringer vedrørende bygning eller boligen, sette opp skillevegger og lignende eller flislegge balkong, eller sette opp radio- og TV-antenne/parabol, markiser m.m.
Det er viktig å sette seg inn i borrettslagets vedtekter og husordningsregler.
Vedlikehold / innkjøp 2020:
- Drenering av alle bygg.
Planlagt vesentlig vedlikehold i 2021:
- Vedlikehold av pipeløp.
Kommende 5-års periode:
- Maling av bygg - 2022.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Dersom en andel overdras, har andelseierne i borettslaget og dernest andelseiere i boligbyggelaget – utpekt av boligbyggelaget – og dernest Bærum kommune – forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0190/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.21190

Dato

Sist oppdatert: 22. oktober 2021 kl. 13:04

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.