Komplett salgsoppgave

Jotunveien 3C

13 400 000 kr
121 m²
3 soverom
Adkomst til balkong med fint utsyn mot egen hage
Adkomst til balkong med fint utsyn mot egen hage
Kart
Bekkelagshøgda
Ny arkitekttegnet enebolig med attraktiv beliggenhet, hage, carport og god planløsning.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  13 400 000 kr
 • Omkostninger
  93 670 kr
 • Totalpris
  13 493 670 kr
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  121 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sydvendt enebolig på en høyde i et meget populært og barnevennlig boligområde med gangavstand til et bredt fritidstilbud, turområder, sjøen, skole, kollektivtransport og servicetilbud. Lekker og påkostet bolig som ble ferdigstillt i 2022. Pent opparbeidet utearealer med bl.a. plenarealer, granittsten og ferdig plantet bed. Fantastisk fin, lys og åpen 2 etg med stue og kjøkken i åpen løsning. Mulighet for 4 soverom.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jotunveien 3C, 1185 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 160, bruksnummer 117, seksjonsnummer 3

Innhold

Totalt bruksareal: 133 kvm
Totalt primærrom: 121 kvm
Primærrom:
1. etasje 4 kvm:
Entre/trappegang
2. etasje 54 kvm:
Bad , stue/kjøkken m/trapp
3. etasje 63 kvm:
Trapperom, stue , bad , 3 soverom
Sekundærrom:
1. etasje 2 kvm:
Kott
2. etasje 7 kvm:
Bod
3. etasje 3 kvm:
Kott/teknisk rom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.08.2022 utført av Taksator AS v/Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig bygget i 2022 over i alt 3 plan + carport i forbindelse med 1. etasje. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv-/etasjeskillere av trebjelkelag + støpt plate på komprimerte masser som gulv i 1. etasje. Vegger i isolert bindingsverk med utvendig kledning. Vinduer, takvinduer og balkongdør med isolerglass. Taket er saltak i trekonstruksjoner som er tekket med falsede plater. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Ny og lekker enebolig fra 2022, tegnet av K12 arkitekter. Boligen er bygget etter TEK17 og dens krav til byggeteknikk, isolasjon, innemiljø osv.
En innholdsrik bolig med en meget god og barnevennlig planløsning. 2. og 3. etasje ligger høyt og fritt, med store vindusflater som gir mye naturlig lys, samt flott utsikt over nærområdet.
Flere hyggelige og solrike uteplasser med veranda fra 2 etasje på 11 kvm og hage.
Pent opparbeidet felles adkomstvei samt ferdig opparbeidet hage med plen og blomsterkasser.
Boligen er nyoppført i 2022, med tidsriktig innredning og fargevalg. Nøye planlagt materialvalg, hvor lite er overlatt til tilfeldighetene.
1-stavs parkett i alle rom, foruten fliser med varmekabler i entréen/hallen og på alle bad/vaskerom.
Fliser på baderomsvegger og malte flater i fargen "morgendis" i alle øvrige rom.
Malte flater i alle himlinger med LED downlights i flere rom.
Innfelt belysning i innvendig trappeløp.
LED downlights uinder balkong og ved inngangsdør.
Sentralstøvsuger med uttak i alle etasjer.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
Vannrørene er lagt rør-i-rør med fordelerskap.
1. etasje:
I 1 etasjen ligger inngangspartiet som er flislagt og har gulvvarme. Lyst trapperom med store vindusflater som fører videre opp til 2 etasje.
2. etasje:
Her ligger en romslig kombinert stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning.
Stuen/spisestuen har store vindusflater som gir etasjen mye lys og utsikt over nærområdet. 1 stavs gulv med varmefolie i stue og kjøkken. Peis i rommet og utgang til sydvendt veranda på 11 kvm.
Moderne sort kjøkkeninnredning fra Kvik i åpen løsning. Helstøpt Kvik Core benkeplate med Corian og stål vask. Avtrekk fra koketopp og ut i gjennom vegg. Øvrige integrerte hvitevarer er kjøleskap, fryseskap, stekeovn og oppvaskmaskin. Alle hvitevarer fra Siemens, vinskap fra Temptech.
Bad med lekre fliser og moderne sorte armaturer. Heldekkende servant, underskap, veggmontert klosett og svingbar dusjvegg ved nedsenket dusjhjørne. Videre i denne etasjen er det en praktisk plassert bod.
3. etasje/Loft:
I 3. etasje ligger 3 soverom, stue, bad og kott.
Romslig, praktisk stue med store vindusflater og direkte adkomst fra barnerommene. Ved behov kan stuen gjøres om til kontor/soverom.
3 gode soverom og bad 1 i tilknytning til stuen.
Romslig flislagt bad som er innredet med heldekkende servant, underskap, speil med lys, veggmontert wc, innebygd badekar og nedsenket dusjsone. Opplegg for vaskemaskin og stikkontakt for tørketrommel på bad. 200 l varmtvannsbereder er montert i kott/teknisk rom.
Se tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven for nærmere informasjon om eiendommens standard.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med varmekabler i entrè/trappegang og begge bad samt varmefolie i stue/kjøkken, panelovner ellers. Peisovn i stuen i 2. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Selger forplikter seg til å fremskaffe ferdigattest så raskt som mulig uten opphold.
Rom i 2 etasje som på bildet er innredet med seng er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 993227, tinglyst 01.06.1923:
Bestemmelse om deleforbud. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Dagboknr 8181, tinglyst 14.07.1949:
Bestemmelse om vann / kloakkledning. Diverse bestemmelser om innlegging av vann- og avløpsledning. Eier av eiendommen har det totale ansvar for vann- og avløpsledningene frem til offentlig ledningsnett.
Dagboknr 8444, tinglyst 05.06.1953:
Bestemmelse om veg. Jotunveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde på 4 meter. Når kommunen forlanger det, plikter eier å opparbeide veien med kloakk langs tomta i inntil 8 meter bredde, uten
utgift for kommunen. Gjerde skal settes opp etter områdets reguleringsbestemmelser.
Dagboknr 9079, tinglyst 09.08.1957:
Bestemmelse om vann / kloakkledning. Gnr. 160, bnr. 569 har rett til å føre kloakk- og vannledning over denne eiendommen, samt ha adgang til nødvendig reparasjon og vedlikehold av disse. Vann- og kloakkvesenet har rett til når som helst å stenge og forsegle utvendig stoppekran når det måtte anses for nødvendig.
Dagboknr. 240602, tinglyst 26.02.2021:
Plikt til vederlagsfri opparbeidese av vei og avståelse av veigrunn til Oslo kommune dersom utvidelse av Jotunveien vedtas.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrik beliggenhet på populære Bekkelagshøgda. En kort spasertur til Holtet, områdets lokale handelssenter med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri, bank, helsesenter/treningssenter (Best Helse), apotek og jernvareforretning.
Gangavstand til diverse servicetilbud på Karlsrud med bla. Karlsrud mat- og vinhus, Rema 1000 og Kiwi. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Eiendommen ligger i nærheten av et godt kollektivtilbud, med umiddelbar nærhet til buss i Raschs vei og få minutters gange til trikk på Holtet og T-bane på Karlsrud.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).
Kort vei til unike friområdene på Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, lekeplasser, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m. Tilgang til flere populære badeplasser langs fjorden, Hvervenbukta, Fiskevollen, Katten for å nevne noen. Østmarka med flotte turmuligheter – sommer som vinter - er heller ikke langt unna.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bekkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball m.m.
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Bekkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. Flott ny hall er ferdigstilt. Her serveres det daglig både lunsj og middag til en billig penge.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand turn, dans, kor, speider m.m.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Ormsund Roklub på Malmøya.
Områdets lokale alpinbakker – Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet og Evo på Sæter.

Adkomst

Jotunveien er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Granstuveien til Frodes vei. Adkomst direkte fra Granstuveien til Jotunveien eller fra Raschs vei inn Granstuveien, via Frodes vei, til Jotunveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
I følge utdanningsetaten sogner eiendommen til Bekkelaget skole. Kort vei også til Brannfjell ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 085 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med asfaltert og stenlagt gårdsplass med kantstein av granitt.
Hver seksjon har vedtektsfestet bruksrett på tomt i naturlig tilknytning til boligene (se vedtekter med tilhørende utomhusplan). Sameiets vedtekter har bestemmelser som viser hvilket hageareal den enkelte seksjon disponerer. Det presiseres at sameiets interne fordeling av utearealet således avviker fra seksjoneringen. Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal.
Ved evt. avvik mellom de fysiske grensene i sameiet og tomtegrensene i utomhuskartet/seksjoneringen, er det de stedlige forholdene (f.eks. gjerder, kanstein, hekker, murer o.l.) som gjelder.

Parkering

2 parkeringsplasser i carport under boligen i forbindelse med 1. etasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S- 4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Reguleringsplanen er under revidering og det er vedtatt midlertidig forbud mot tiltak.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen. Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
Boligen har ikke vært bebodd av selger og det foreligger således ikke oversikt over løpende utgifter for eiendommen.
Det er lagt trekkerør for kabel-TV/internett fra husvegg til nærmeste stolpe. Kjøper må selv undersøke hvilke leverandører som tilbyr disse tjenestene og selv bekoste installasjon.
Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten evt. vil utgjøre, men basert på eiendommens antatte ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Da boligen er nyoppført er ikke formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 3.700.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 92.500,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter, kr 585,- pr. stk.
5) Total kjøpesum inkl. omkostninger ved kjøp til prisantydning kr. 13.493.670,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jotunveien 3 AS

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og er tilknyttet et sameie bestående av 3 boligseksjoner (1 enebolig og 1 tomannsbolig), med sameiebrøk 117/497.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Snr. 1 og 2 må tegne felles bygningsforsikring.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen er en nyoppført bolig som selges innen 6 måneder etter fullføring. Boligen selges etter avhendingslovens bestemmelser. Dersom boligen selges til forbruker stiller selger garanti jf. avhendingslova §2-11 jf. buofl. §12.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæring og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres Interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,125% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-.
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0078/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2178

Dato

Sist oppdatert: 16. oktober 2022 kl. 11:04

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.