Solgt: 9 050 000 kr

Bernt Knudsens vei 44E

8 900 000 kr
110 m²
3 soverom
Nordstrand
Sjarmerende og romslig leilighet i klassisk ærverdig villa. Luftige oppholdsrom. Solrik hage. Barnevennlig. Parkering.
 • Prisantydning
  8 900 000 kr
 • Omkostninger
  231 342 kr
 • Totalpris
  9 281 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1825
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  110 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 088 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En unik, innholdsrik og meget sjarmerende leilighet i klassisk villaeiendom anno 1825. Eiendommen har en flott og skjermet beliggenhet i blindvei, med gangavstand til alt området har å by på.
Leiligheten ligger i toppetasjen, 2. og 3. etasje, og inneholder: Entré, bad, 3 soverom, stor stue, romslig spisekjøkken (nytt 2021) og loftstue (ikke godkjent). 2 boder og p-plass.
Lys og tiltalende bolig med velholdt standard som fremstår som klassisk moderne, med en fin balanse mellom gammelt og nytt. Solrik beliggenhet i kombinasjon ekstra god takhøyde opptil 2,97 m, luftige oppholdsrom, store vindusflater, og synlige tømmervegger bidrar til å gi leiligheten særpreg, og skape et hjem med høy trivselsfaktor. Markterrassen, samt stor felles hage gir god boltreplass for liten og stor.
Bør ses!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bernt Knudsens vei 44E, 1160 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 158, bruksnummer 226, seksjonsnummer 4, ideel andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 121 kvm
Totalt bruksareal: 110 kvm
Totalt primærrom: 110 kvm
Primærrom:
2. etasje 99 kvm:
Entré, bad, stue, kjøkken og tre soverom.
Loftsetasje 11 kvm:
Loftstue/soverom (ikke godkjent)
I tillegg disponerer boligen to boder i kjeller på ca. 3,6 og 4,8 kvm. Fellesvaskeri i kjeller hvor hver seksjon har egen maskin.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.06.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligbygg fra 1825 over 2 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med såle av mur og naturstein. Grunnmur og skillende dekker av naturstein og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av treverk. Yttervegger av laftet tømmer utvendig kledd med stående trekledning. Takkonstruksjon av valmtakskonstruksjon utvendig tekket med takplater. Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB. Vinduer med to-lags glass fra 2009, 2021 og vinduer/varevinduer fra ukjent årstall. Takvinduer fra Velux i loftsetasje.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende som har fått TG2: Bad på grunn av alder på membran og vannrør. Sprekk i gulvflis ved baderomsdør. Det er stedvis knirk og noe bruksslitasje på gulv. Det er noe merkbare skjevheter i boligen, som ikke er uvanlig i eldre bygg. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 14 mm i soverom 4 (loft) og 16 mm i kjøkken. Noen av vinduene er eldre varevinduer/vinduer fra ukjent årstall.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

En unik, stor og meget sjarmerende leilighet i en klassisk villaeiendom, beliggende i et populært boligområde i Nordstrand bydel. Eiendommen har en flott og meget barnevennlig beliggenhet inn en liten blindvei, med gangavstand til alt området har å by på bla: barnehager og skoler, diverse servicetilbud, et bredt fritidstilbud og offentlig kommunikasjon.
Boligen fremstår som unik, med en fin balanse mellom gammelt og nytt. Solrik beliggenhet i kombinasjon med store vindusflater gir boligen mye naturlig lys og en god romfølelse. En stor og sjarmerende leilighet som er skreddersydd for familieliv med en praktisk, åpen og innholdsrik planløsning. Boligen er lys og tiltalende med en pen og velholdt standard. Innvendig er boligen pusset opp de senere år, samtidig som flere av boligens egne særtrekk er ivaretatt.
Entré:
Fra felles oppgang og inn i boligen blir man møtt av en innbydende og romslig entré med malte tregulv, og god plass til yttertøy.
Baderom:
Fra entréen er direkte adkomst til et flislagt baderom som er utrustet med vegghengt servantinnredning med åpne hyller, og med nedsenket servant. Speilskap over servant, og stikkontakt i himling. Innebygget badekar, samt gulvstående toalett. Varmekablene i gulvet sikrer varme tær på kjølige morgener. Downlights i taket sørger for godt lys. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk montert på vegg.
Stue og kjøkken:
Videre fra entréen kommer man inn i en stor og solfylt stue med kjøkken i åpen løsning, over to nivåer. Den store stuen gir flere innredningsmuligheter, og har god plass til flere sittegrupper. De plassbygde skapene gir godt med oppbevaringsplass, og understreker det gjennomgående klassiske preget i boligen. Peisovnen gir god varme og hygge spesielt i de kjøligere dagene.
I direkte tilknytning, og to trinn ned fra stuen, kommer du til kjøkkenet som ble pusset opp i 2021. Et meget pent og velutstyrt kjøkken med særdeles god skap- og benkeplass. Benkeplate av kompositt fra HTH med fliser over kjøkkenbenk, samt integrerte hvitevarer som inkluderer: induksjonstopp med integrert ventilator, stekeovn, kjøleskap, fryseskap, samt oppvaskmaskin. Med nok av tumleplass for de mest aktive hobbykokker fremstår dette rommet som meget funksjonelt. Det er god plass til spisebord, samt å dekke til langbord ved større begivenheter, og innbyr til et fint sted å samle både familie og venner. De synlige tømmerveggene og vegger av glass gir rommet særpreg, og skaper en lun og behagelig atmosfære. Alle integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Stue og kjøkken i åpen løsning gir naturlige samlingssteder for måltider og sosiale timer, med familie og venner – uansett hvilket av rommene man befinner seg i. Fargevalg, den åpne løsningen, den gode takhøyden opptil 2.97m og de store vindusflatene understreker det luftige i disse rommene, og skaper en stue og kjøkken med svært høy trivselsfaktor.
Soverom:
Det er tre gode og romslige soverom i leiligheten: et med inngang fra entréen, et fra stuen og et fra kjøkkenet. Alle soverommene er av god størrelse og er utrustet med garderobeskap. Her er det god plass til seng, skrivebord og evt. andre møbler man måtte ønske.
Loftstue (ikke godkjent):
Videre opp fra stuen tar du trappen til loftsetasjen. Pent rekkverk i hvitt forsterker og understreker den luftige følelsen vindusflatene og alt det naturlige lyset gir, og trappen åpner dermed rommet videre opp i stedet for å avgrense det. Her finner man et koselig rom som selger har brukt som gjesterom/loftstue. Rommet har takvinduer som gir godt med lys, og smart løsning med lagring i knevegger. Dette rommet kan også fungere perfekt som et lekerom, TV-stue eller filmrom, ungdomshule, et arbeidsrom, bibliotek, musikkrom – eller det du måtte ønske.
Leiligheten disponerer 2 kjellerboder som gir god lagringsplass. Fellesvaskeri i kjeller hvor alle har hver sin maskin.
Kort oppsummert:
Dette er en tiltalende bolig over to etasjer med en åpen og arealeffektiv planløsning, og som fremstår som klassisk moderne med tidsriktig innredning og fargevalg. Boligen er en del av et godt drevet og velfungerende sameie. Stor felles solrik hage, samt egen parkeringsplass følger boligen. I et attraktivt villaområde på Nordstrand, innerst i en stille blindvei ligger alt til rette for å kunne skape et godt hjem. Et hjem hvorfra det er kort vei til alskens aktiviteter og sosialt liv, og hvor det er enkelt å trekke seg rolig tilbake og nyte fred og ro innenfor hjemmets lune vegger.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet felles varmtvann. Gulvvarme på bad. Jøtul vedovn av støpejern med glassdør. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger meldinger om gjenstående arbeider datert 1966 og 1969.
Loftsetasjen ble søkt innredet som kontor i 1966, men byggesaken ble henlagt uten ferdigattest og rommet er dermed ikke godkjent til varig opphold. Trappen opp til loftet er ikke byggemeldt. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 2317, tinglyst 06.02.1975: Panterett til sameiet på kr. 8.000,-
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr. 12290, tinglyst 17.10.1951:
Innredning av drengestue/tjenestebolig er kun midlertidig godkjent, og eier av eiendommen forplikter seg til å fjerne eller forandre bygget dersom kommunen forlanger det.
Dagboknr. 14447, tinglyst 26.11.1952:
Skur på tomten er kun midlertidig godkjent, og eier av eiendommen forplikter seg til å fjerne eller forandre bygget dersom kommunen forlanger det.
Dagboknr. 15293, tinglyst 20.11.1954:
Melding skal sendes før det påbegynnes arbeid ved vann -og kloakkanlegget på eiendommen. Kommunen har rett til å inspisere eiendommens ledningsanlegg. Dersom kommunen krever det, skal eiendommen sløyfe det godkjente private renseanlegget for eiendommens spillvann, føre avløpet direkte til offentlig kloakk og betale den fastsatte avgift. Kommunen har ikke noe ansvar for private ledninger og eier er ansvarlig for skader på offentlig ledningsnett som følge av at avløpet inneholder skadelige væsker eller stoffer. Eier er ansvarlig for at taknedløp o.l. ikke tildekkes. Eier er ansvarlig for å holde eiendommens ledningsnett i forskriftsmessig stand
Dagboknr. 268, tinglyst 09.01.1957:
Gnr. 158, bnr. 507 skal ha adgang til å benytte den nåværende innkjørselsvei, hvorav 1/2-part tilhører gnr. 158, bnr. 226. Den samme innkjørselen skal kunne benyttes av gnr. 158, bnr. 226, 504, 505, 506 og 462. A/S Søndre Hellerud beholder eiendomsretten til de ledninger som går over de overdratte eiendommen gnr, 158/507 og gnr. 158/517 til gnr, 158/506 og gnr, 158/226 og har rett til å foreta nødvendige vedlikeholds -og reparasjonsarbeider. Arbeidene skal utføres uten omkostninger for gnr. 158, bnr. 507 og 517, og det skal gis varsel i god tid. A/S Søndre Hellerud har plikt til å sette i stand igjen tomten slik den var før arbeidet begynte.
Dagboknr. 5729, tinglyst tinglyst 26.03.1971:
Bernt Knudsens vei godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Atkomstvei til eiendommen opparbeides etter reguleringen. Dersom kommunen forlanger det, plikter sameiet å vederlagsfritt opparbeide vei opp til regulert bredde samt avstå nødvendig veigrunn. Gjerder skal settes opp etter områdets bestemmelser.
Dagboknr. 13510, tinglyst 17.08.1972:
I forbindelse med bygging av tomannsbolig i Bernt Knudsens vei 42 C har eierne etter delingen like overfor hverandre de samme rettigheter som de tidligere hadde for at eiendommen skulle funksjonere som èn selvstendig eiendom, herunder rett til adkomst, fellesanlegg, fellesareal, reparasjon og vedlikehold. Videre er eierne etter delingen solidarisk forpliktet overfor de krav kommunen kan stille med hensyn til fellesareal.
I tillegg er det tinglyst 12 eldre servitutter på sameiets eiendom, som blant annet omhandler bestemmelser om vann -og kloakkledninger. Noen av dokumentene er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten og kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Taklamper medfølger ikke salget.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Bernt Knudsens vei 44 E ligger solrikt og trafikkskjermet til i et attraktivt og veletablert villaområde på Nordstrand. Eiendommen har en særdeles barnevennlig beliggenhet, innerst i en hyggelig stikkvei. Området utmerker seg som et godt bomiljø med mye barn og kort vei til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon og servicetilbud.
Gården Hellerud ble som oftest omtalt Søndre Hellerud for å skille den fra en annen Hellerud gård som lå i nærheten av Tveten og Nordre Skøyen. Søndre Hellerud lå på hjørnet av dagens Oberst Rodes vei og Lambertseterveien, med innkjørsel fra Lambertseterveien, men i nyere tid Bernt Knutsens vei nr. 44. Gården lå mellom Lambertseter og Nordseter, og gårdsgrunnen strakte seg fra Brannfjell og nesten til dagens Niffen. Mye av det vi kaller Bekkelagshøgda lå på gården Søndre Helleruds grunn. Gården ble bygget i 1825 (dog er deler av bygget trolig betydelig eldre da det finnes en komplett eierrekke for eiendommen som strekker seg tilbake til 1600) og eid av oberst Hans Henrik Rode, som bla. var adjutant for prins Christian Fredrik under riksforsamlingen på Eidsvoll i 1814. Gården ble kjøpt av Bernt Knudsen i 1840.
På vestsiden av Søndre Helleruds gårdsbygninger var det lenge en klausul om at den ikke skulle bebygges, fordi dette ville begrense utsikten mot sjøen fra glassverandaen på gården. Dette er grunnen til at utbyggingen av boliger startet så sent på den søndre og vestre delen rundt eiendommen.
Kun få minutters gange til et bredt servicetilbud på Lambertseter med bl.a. Lambertseter Senter som kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, Deichmann bibliotek og Symra Kino. Gangavstand også til Sæter og Holtet. På Sæter Torg med et variert servicetilbud inkl. flere cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger, mens du på Holtet bla. finner den populære delikatessebutikken Jacobs, Åpent Bakeri, Jernia, Mestergrønn og andre nisjeforretninger.
Umiddelbar nærhet til bussholdeplass og kort vei til T-bane på Lambertseter og Kastellet trikkestasjon, eller Bråten trikkestasjon ved Nordseter skole. (Se ruter.no for rutetider).
Kun en liten sykkeltur unna finner du flotte badeplasser langs Bunnefjorden bl.a. Katten, Sæterstrand, Ulvøya, Nordstrand bad, Fiskevollbukta og Hvervenbukta. Flotte tur- og rekreasjonsområder langs Ljanselven og rundt Hvervenbukta. Kort vei til friområdet på Skredderjordet, med skøytebane om vinteren og fotball/sandvolley om sommeren. Alpinbakke på Sloreåsen og i Leirskallen. Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter er heller ikke langt unna. Mot sentrum finner man området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.
Det er et virkelig rikt mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kort avstand til områdets to lokale alpinbakker - Sloreåsen (Ljan IF/Ljan Alpint), og Leirskallen (Nordstrand Vintersportklubb).
Nordstrand IF holder til på 'Niffen' med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF er viden kjent for sitt store miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre, men har også egen triatlongruppe og et allsport-tilbud til funksjonshemmede. Nye Nordstrand Arena stod ferdig august 2018. Her finner man treningssenter, kurs-/konferanselokaler og man kan i tillegg kjøpe både lunsj og middag i «Storstua».
Nordstrand Turnforening holder til den flotte nye Leirskallen Turnhall fra 2016, og har turn- og gymnastikktilbud for alle aldersklasser og nivåer.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad. Svømmehallen er åpen for publikum alle dager.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer.
Ormsund Roklubb på Malmøya.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og treningssenter i Nordstrand Arena.
I bydelen er det videre et rikt tilbud av foreninger og lag for dans, kor, musikk og diverse kultur, det lokale speiderlaget, samt mange andre typer idretter.

Adkomst

Bernt Knudsens vei er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Raschs vei til Sigurd Johannesens vei. Bernt Knudsens vei 44 E ligger innerst i en privat stikkvei, med innkjøring nær krysset Bernt Knudsens vei og Lambertseterveien.

Barnehager, skoler og fritid

Flere kommunale og private barnehager i nærområdet.
Bernt Knudsens vei 44 E sogner til Nordseter barneskole. Her ligger også Nordseter ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 680 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er en pent opparbeidet villahage med stor gressplen, trær, prydbusker, utebod, sittegrupper og diverse beplanting. Hver seksjon har bruksrett til hver sin del av tomten (rettigheten er ikke tinglyst, men en avtale mellom beboerne). Delen denne seksjonen disponerer er en skiferbelagt markterrasse hvor det er god plass til sittegruppe og grill. Den store hagen fungerer som et flott fellesareal med bla. felles sittegruppe, utebod og trampoline. Hagen har mer enn nok av boltreplass for store og små, og massevis av muligheter for lek, grilling, soling og andre hagesysler. En flott uteplass å samle venner og familie på solfylte sommerdager.
Tomten er komplett med gruslagt innkjørsel og biloppstillingsplasser.

Parkering

Leiligheten har vedtektesfestet rett til 1 biloppstillingsplass. Øvrige plasser som ikke er forbehold beboere er gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Hver enkelt leilighet er selv ansvarlig for sine ledninger fra forgreiningspunkt.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-406 datert 19.09.1951.
Eiendommen er en del av Søndre Hellerud gård og er oppført på byantikvarens gule liste som bevaringsverdig.
Det er planer om utvikling av bensinstasjon-tomten i krysset Oberst Rodes vei/Lambertseterveien.
I Bernt Knudsens vei 43 E og F-G er det gitt tillatelse til oppføring av tomannsbolig og enebolig.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 6 088,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring og varmt vann, vedlikehold av fellesarealer og privat vei, forsikring, kommunale avgifter.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Fra 01.01.2022 vil fellesutgiftene øke til 6.271,-
Eiendomsskatt for denne seksjonen er kr. 563,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv/bredbånd, og har en avgift på kr. 719,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 495 698,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 384 512,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.123.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tina Miriam Mazzawi Vadseth og Geir Vadseth

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet sameiet Bernt Knudsens vei 44 E, med sameiebrøk 233/1000.
Sameiet består av 4 leiligheter.
Sameiet har ikke forretningsfører, og styret har ansvar for regnskap og budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dugnad samt trappevask og vask av fellesareal i kjeller må påregnes. Plenklipping av felles hage fordeles på de 3 seksjonene som har bruksrett.
Det er tillatt med hund i sameiet. Hunder skal holdes i bånd på fellesarealer.
Planlagte påkostninger:
Sameiet har et felles oljefyringsanlegg med bioolje, og styret har foreslått at dagens anlegg tas ut av drift og erstattes med et anlegg basert på strøm. For å realisere dette må det legges nytt hovedinntak for strøm til bygget, og det er planlagt at dette finansieres gjennom innskudd fra eierne fordelt i henhold til sameiebrøken. Det er vedtatt en budsjettramme på kr. 500.000,-, og for snr. 4 vil dette utgjøre ca. kr. 128.537,-, men vil reduseres ut i fra oppsparte midler i sameiet.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. påbegynte time.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0145/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21145

Dato

Sist oppdatert: 16. juni 2021 kl. 13:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.