Prosjekt

Sørby

2 580 000–3 360 000 kr
66,5–79 m²
Velkommen til Hestesvingen 25!
Velkommen til Hestesvingen 25!
Kart
Del
Andreas Haraldsen
Presenteres av
Andreas Haraldsen
Sørby/Nær Bugården
3 SOLGT! Fantastisk flotte leiligheter med vestvendt balkong - 2 (3) Soverom - Garasjekjeller - Felles selskapslokale
Prosjektets hjemmeside
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 580 000–3 360 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 720 000–2 240 000 kr
 • Omkostninger
  16 920 kr
 • Totalpris
  4 316 920–5 616 920 kr
 • Primærrom
  66,5–79 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
P-Rom
Pris
66,5 m²1.etg2,58 MNOK
66,5 m²1.etg2,58 MNOK
66,5 m²1.etg2,64 MNOK
66,5 m²2.etg2,64 MNOK
66,5 m²2.etg2,64 MNOK
66,5 m²2.etg2,64 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

I dette byggetrinnet på Sørby kan du velge mellom 20 helt nye og lekre leiligheter fra 71 m² til 83,5 m² BRA.
Leilighetene er moderne og delikate med gjennomtenkt planløsning og flotte materialvalg. Disse leilighetene passer perfekt for deg som flytter med kjæresten, trenger et barnerom, et gjesterom til overnattingsbesøk, eller som har behov for et hjemmekontor. Dette er også fine leiligheter for deg som skal flytte fra en stor enebolig til en mindre leilighet. Leilighetene har gjennomtenkt planløsninger med gode oppbevaringsmuligheter. Det leveres miljøvennlig og energieffektiv bergvarme med radiatorbasert oppvarming i boligen.
Alle endeleilighetene har mulighet for 3 soverom. Dette kan bestilles som tilvalg. Soverommene er av god størrelse med plass til seng og garderobeløsning. Leilighetene har en åpen, lys og luftig stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong. Stuedelen kan enkelt møbleres med sofa og lenestoler samt TV-løsning. Kjøkken i vinkelform gjør at kjøkkenet blir trivelig og litt mer adskilt fra stuedelen. Du har god plass til spisestue, det er bare å invitere venner og familie hjem på middag!
Leilighetene i første etasje har direkte utgang til en solrik, vestvendt terrasse. I tillegg har disse leilighetene en liten forhage på østsiden. En del av forhagen får en hellelagt uteplass på ca 10 m², se utomhusplan på side 28. Leilighetene i andre til fjerde etasje har fin, solrik balkong på vestsiden. De har i tillegg en praktisk «frokostbalkong» på inngangssiden i forbindelse med svalgangen. Det er bare å flytte ut hit på varme, solrike dager. Den romslige plassen gjør at du lett kan lage deg et herlig uterom, med spiseplass, hvilemøbler, grønne planter og vakre blomster.
På gulvet i gangen, soverommene og i stuen / kjøkkenet legges 1-stavs eikeparkett. Badene får et eksklusivt preg med 60x60 cm fliser på vegger og gulv. På gulv i entré og bod leveres 60x60 cm fliser. Separat WC-rom i endeleilighetene får også flislagt gulv. Innerdører leveres som kompaktdører i klassisk hvit. Boligene leveres listefritt mot tak og vinduer.
2 leiligheter vil få parkering på terreng, resterende leiligheter har tilhørende parkeringsplass i parkeringskjeller. Leilighetsnummer 105 og 104 vil få sportsbod på terreng utenfor inngangsparti. Resterende leiligheter får sportsbod i kjeller. Du finner parkeringsplass i parkeringskjeller med heis opp til din etasje. I underetasjen finner man boder samt fellesparkering for sykler.
I tillegg til at det er utarbeidet tre interiørkonsepter for prosjektet, er det også mulig å gjøre tilvalg utenom dette. Dette gir deg mulighet til å sette ditt personlige preg på ditt nye hjem.
Utvendig får husene en moderne utforming med trekledning og plater i varme fargetoner. Noen fasadeelementer er skilt ut i lysere farger, for å skape variasjon i fasadene. Husenes fargeskala er tilpasset den eksisterende, sammensatte småhusbebyggelsen i nabolaget. Alle boligene er universelt utformet, og tilfredsstiller tilgjengelighetskravene.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hestesvingen 25, 3224 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 127, bruksnummer 135, ideell andel 1/1
Andelsnummer undefined, undefined, organisasjonsnummer undefined

Fellesareal i bygg

Felleshuset på Sørby!
Vårt boligprosjekt er designet med tanke på å skape et tett og harmonisk samfunn der du kan trives og føle deg hjemme. Felleshuset er hjertet i nabolaget. Her kan du samle venner og familie til hyggelige sammenkomster.
Felleshuset tilbyr en rekke fasiliteter som er tilgjengelige for alle som bor i borettslaget, og vil være utstyrt med kjøkken, samt toalett. Her er det utallige bruksmuligheter. I tillegg til felleshuset vil vårt boligprosjekt ha flotte utendørsområder som er perfekte for lek og rekreasjon. Med grønne områder og lekeplasser kan du og dine naboer nyte lange sommerkvelder sammen.
Felleshuset vil få god standard med flislagt gulv (60x60 fliser). Veggene vil bli sparklet og malt i fargen Kalk. Tak vil bli sparklet og malt hvitt, og får innfelt downlight. Kjøkkeninnredning i henhold til plantegning, med beige fronter og spotter under overskapene.

Konstruksjon

Bygget fundamenteres på helstøpt plate i betong. Vegger i parkeringskjeller er i støpt betong.
Etasjeskillene er huldekke elementer som er isolert på oversiden med avretting som underlag for parkett. Underside huldekke elementer blir synlige der det ikke fores ned på grunn av tekniske føringer. Der huldekkene er synlige vil det være synlige V-fuger.
Skillevegger mellom leilighetene er i støpt betong. Utvendige vegger består av isolert reisverk kledd innvendig med gips og utvending med panel eller plater. Innvendige vegger er isolerte og har reisverk i stål eller tre og er kledd med gips.
Taket er huldekke elementer som er isolert på oversiden som kompakt tak med fall til sluk.

Ventilasjon

Boligene leveres med anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det blir avtrekk fra kjøkken og våtrom, og tilluft til hvert oppholdsrom. Ventilasjonsaggregat blir plassert i innvendig bod med kanalføringer, innkasset eller over nedforet himling.

Dører og vinduer

Dører: Hvit, glatt overflate. Kompakte dører. Klassisk hvit. Inngangsdør.
Vinduer: Leveres i aluminium utvendig og tre innvendig, med hvit, glatt overflate, ferdig malt fra fabrikk. Farge klassisk hvit. Vinduer leveres med lavenergi glass som tilfredsstiller byggeforskriftenes krav (TEK 17) til U-verdi. Åpningsvinduer leveres med barnesikring og med mekanisme for låsing i luftestilling. Enkelte brannvinduer.

Overflater og kledning

Leveres ferdig beiset fra fabrikk, i tillegg vil det stedvis bli platekledning.

KabelTV/Bredbånd/Telefoni

Det leveres opplegg for fiberbredbånd i hver bolig.
Det leveres uttak i stue. Det leveres tomrørsystem for bredbånd og TV på soverom. Det leveres todelt sikringsskap for montasje av bredbåndsruter. Kjøper velger selv avtale om TV-/bredbåndstjenester.

Oppvarming

Det leveres miljøvennlig og energieffektiv bergvarme med radiatorbasert oppvarming i boligen. Det vil bli levert elektrisk gulvvarme på bad, wc og entré. I bod leveres det ikke oppvarmingskilde.
Bergvarme kan bygges ut uten store naturinngrep og er lite konfliktfylt. Det er en fornybar og grønn energikilde som er kostnadseffektiv, forutsigbar og framtidsrettet.
Bergvarmeanlegget sørger også for oppvarming av tappevann. Det blir ikke egen varmtsvansbereder inne i boligen, denne blir plassert i kjeller. Det blir egen måler for hver leilighet som avregner bruk av oppvarming/tappevann. Se detaljer i romskjema.

Ferdigattest/brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på boligene senest på overtagelsesdagen. Det kan bli aktuelt at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse, da byggetrinn 4 ikke vil være ferdigstilt samtidig med byggetrinn 3, samt at arbeider på fellesarealer utomhus ikke er ferdigstilt. Av midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som må ferdigstilles før ferdigattest kan gis. For å sikre gjenstående arbeid har kjøper rett til å holde tilbake en forholdsmessig andel av kjøpesum inntil ferdigattest foreligger.
Fellesarealer vil kunne bli ferdigstilt og overtagelsesforretning avholdt etter overtagelse av boligen. Borettslagets styre, interimsstyre eller valgte beboerrepresentanter vil representere hver andelseier på overtagelsesforretning av fellesarealer. Overtagelse av fellesarealer kan også gjennomføres trinnvis, eksempelvis at innvendige fellesarealer overtas før de utvendige.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommene selges fri for pengeheftelser. Tinglyste heftelser og forpliktelser som vil følge eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
2021/1429598-1/200 12.11.2021 21:00 BESTEMMELSE OM NETTSTASJON
Rettighetshaver: LEDE AS ORG.NR: 979 422 679
Ovennevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken og vil følge eiendommen. Det kan i tillegg være tinglyst rettigheter og forpliktelser på hovedbølet som eiendommen er fradelt fra. For eksempel erklæringer/avtaler som kan få betydning for denne eiendommen.
Kjøper må akseptere at det på eiendommen tinglysesytterligere servitutter/heftelser dersom offentlig myndighet krever det eller selger anser at det er nødvendig i forbindelse med opprettelse av borettslaget eller deling/annen strukturering av eiendommen. Slike servitutter/heftelser kan være veierklæring til kommunen om plikt til opparbeidelse av vei og avståelse av grunn til formålet, erklæringer om bruksrett til å disponere utearealene og erklæringer som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, drift og vedlikehold av energi/nettverk eller lignende. Kjøper må også akseptere at slike servitutter/heftelser tinglyses under pengeheftelser i grunnboken. Kjøper må akseptere at det på eiendommen tinglyses pantobligasjoner som sikkerhet for fellesgjelden, og fellesobligasjon til sikkerhet for innskuddene i borettslaget.

Eventuell adgang til utleie

Utleie av boligene reguleres av borettslagsloven §§ 5-3 til 5-10.
Etter å ha bodd i boligen i 1 av de 2 siste årene, har andelseier mulighet til å søke styret om godkjenning av utleie.
Det er imidlertid ikke krav om botid ved utleie / overlating av bruk til nærmeste familie. Nærmeste familie vil være ektefelle, barn og slektninger i rett opp- og nedstigende linje. Disse kan overta bruken etter godkjenning fra styret. Slik godkjenning kan kun nektes ved saklig grunn.
Det er heller ikke krav om botid om andelseier har et midlertidig behov for å flytte, for eksempel i forbindelse med jobb eller utdannelse i en annen by. I slike tilfeller kan andelseier uavhengig av hvor lenge man har bodd i leiligheten søke styret om godkjenning for utleie.
Andelseiere i borettslag kan leie ut hele sin enhet som korttidsleie, i opptil 30 døgn i løpet av året.
Leietakere har den samme plikten som andelseieren til å følge borettslagsloven og andelseier er ansvarlig for leietager

Diverse

Deleie:
Enkelte av boligene i prosjektet legges ut som deleie-boliger, se mer informasjon om dette på usbl.no/deleie.no. Det er Boligbyggelaget Usbl eller et datterselskap av boligbyggelaget, som vil eie disse boligene sammen med deleier. Det kan bli foretatt nødvendige tilpasninger i vedtektene o.l. for å sikre gjennomføringen av deleie-konseptet.

Energimerking

Det er selgers ansvar å innhente lovpålagt energiattest for eiendommen, med en energiklassifisering på en skala fra A til G. Boligene vil trolig / erfaringsmessig ha energimerke A eller B. Det utarbeides energiattest for hver leilighetstype før innflytting.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Når du kjøper bolig på Sørby vil du bo landlig og idyllisk, omkranset av grøntarealer som jorder, parker og skogområder. Her er det stille og rolig, men likevel sentrumsnært. Det er tre kilometer til sjøen der du finner båthavn og strandpromenade. Det er kort vei til kollektivtransport, både E18, buss, fly, ferje og tog ligger i nærheten. Enten du kjører egen bil, satser på kollektivtransport, sykler eller tar bena fatt, er det praktisk og enkelt å bo her på Sørby.
Sørby er et av Sandefjords største utbyggingsområder. Dette blir et nabolag tilpasset både nyetablerte, småbarnsfamilier og eldre. Det er gangavstand til barnehager, barneskole, ungdomsskole samt videregående skole, noe som forenkler hverdagen for hele familien. Du kan også rusle bort for å handle mat. Like ved ligger både Coop og Meny. Er du glad i å trene eller gå tur, kan du stikke bort til Bugårdsparken. Dette er et supert område for naturopplevelser og rekreasjon, særlig for deg som liker en aktiv fritid og vil holde deg i form. Her kan du spille badminton, svømme, stupe, gå på skøyter, spille fotball, bedrive friidrett og turn, for ikke å snakke om tennis. Ungene vil også trives her, for Bugårdsparken inneholder så klart en lekeplass, i tillegg til å være et flott turområde året rundt. For deg som er glad i snø og vinteraktiviteter, byr området på fine skiløyper og skøytebaner.
Siden det er gåavstand til matbutikker, skoler og barnehager samt kollektivtilbud, er du ikke avhengig av å ha egen bil når du bor på Sørby. Det er heller ikke langt til kjøpesenter, bibliotek, frisør, kino og dyreklinikk. Kort avstand til alt du trenger gir deg bedre tid og mindre stress i hverdagen. Grønne nærområder og kort vei til naturen, enten du velger skogen eller kysten, det høyner trivselsfaktoren og gjør det enkelt å komme seg ut i friluft.
Du kan fint bo landlig i Sandefjord og jobbe i storbyen Oslo. Det ligger bare en drøy time unna med bil til Oslo, mens togturen tar ca. 1,5 time. Det er også kort vei til nabobyene Larvik ( ca.15 min ) og Tønsberg ( ca. 30 min ). Torp Lufthavn ligger rett utenfor Sandefjord sentrum ( ca. 15 min ), og herfra kan du fly til spennende destinasjoner både innenlands og utenlands.
Velkommen til Sørby!

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Tomteareal ca. 4 443 m². Det tas forbehold om endelig tomtestørrelse.
Uteområdet opparbeides med plen, noe beplantning/buskfelt og gangstier. Interne gangstier vil bli asfaltert, med heller foran inngangsparti. Adkomst fra hovedvei og frem til parkeringsanlegg vil bli asfaltert. «Grøntområdet» tilsås med plenfrø.
Leilighetene i 1. etg vil få markterrasse på vestsiden og en liten hagedel, med hellelagt uteplass på ca 10 m², på østsiden. De vil få eksklusiv bruksrett til disse arealene.
Ferdigstillelse av utomhusarealene avhenger av års-tiden. Det tas forbehold om at utomhusarealene kan derfor bli ferdigstilt etter overtakelse og vil bli opp-arbeidet så snart værforholdene tillater det.
Lekeplass
Det etableres lekeplass på fellesarealene til boretts-laget i henhold til kommunal standard. Lekeplassen i syd blir felles for hele utbyggingsområdet. Denne lekeplassen blir etablert når neste byggetrinn blir ferdigstilt. Se situasjonskart for hvor lekeplassene
blir liggende.
Den endelige utomhusplanen er ikke ferdigbehandlet. En foreløpig plan for utomhusarealene vises i prospektet. Planen viser hvordan arealene planlegges disponert, men planen er ikke bindende for selger når det gjelder utforming, detaljering og materialer. Utomhusarealene leveres med alminnelig god kvalitet. Utearealene planlegges disponert i fellesskap av boligene. Leilighetene på bakkeplan får imidlertid eksklusiv bruksrett til markterrasse og hagedel ved inngangsparti, som vist i utomhusplan, og disponerer dette arealet alene. I borettslagets vedtekter vil det bli fastsatt at styret må samtykke til at det kan foretas endringer av utearealet, slik som at det settes opp gjerder, faste innretninger, utvidelse av terrasse mv. og at andelseier må vedlikeholde dette arealet.

Garasje/parkering

Det etableres 18 p-plasser i parkeringskjeller og 2 p-plasser på terreng. Det fremgår av prislisten hvilke boliger som får p-plass på terreng. Parkeringskjeller / bod vil ha støpt gulv, samt vegger og tak i betong. Elbil-lader kan bestilles som tilvalg i tilvalgsprosessen. Leilighetsnr. 104 og 105 vil få utvendig bod på terreng utenfor inngangsparti. Disse bodene vil stå på støpt plate, med reisverk og utvendig trepanel. Bodene vil ha synlig reisverk innvendig og er ikke isolert.
Resterende leiligheter vil få sportsbod i forbindelse med parkeringskjeller. Skilleveggene mellom bodene vil være utført enten i OSB-plater eller rupanel. Det blir etablert felles sykkelparkering i kjeller og i utvendig sykkelbod.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for
Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, deler av eiendommen er regulert til annet uteoppholdsareal og hensynsone fri sikt.
Reguleringsplan: Sørby/Virik, planid. 3904 20150004, vedtatt 20.06.2017.
Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen.
Det er gitt rammetillatelse for prosjektet. Det er gitt dispensasjon fra Plan- og bygningsloven § 19-2 fra reguleringsbestemmelsene pkt. 2.5 antall boenheter og pkt. 3.3.3 antall etasjer.
Det foreligger planer om bygging eller planinitiativ fra Sandefjord kommune.
På nabotomtene er det pågående byggeprosjekt i regi av PEAB. Ta kontakt med Sandefjord kommune ved planavdelingen for mer informasjon.
Bane NOR planlegger nye dobbeltspor på strekningen Tønsberg/Larvik, en strekning som i henhold til gjeldende Nasjonal transportplan vil ligge sørøst for Sandefjord Hageby, ca. 800 meter i luftlinje fra dette prosjektet. Se Bane NOR for mer informasjon.

Økonomi

Stipulering av felleskostnader

Felleskostnader for borettslaget består av kapitalkostnader knyttet til borettslagets gjeld, samt drifts- og vedlikeholdskostnader i borettslaget. Stipulerte månedlige kostnader for første driftsår fremgår av prislisten.
Drifts- og vedlikeholdskostnader
Drifts- og vedlikeholdskostnader avhenger av hvilke tjenester borettslaget ønsker utført. Det er også andre faktorer som påvirker størrelsen på driftskostnadene slik som endringer i lønns- og prisnivå på de tjenestene og produktene som borettslaget har. Borettslaget vil også kunne velge andre tjenester enn det som er lagt til grunn i budsjettet. Det tas forbehold om endringer i stipulert beløp da dette er basert på erfaringstall og budsjett fra forretningsfører. Se budsjett for hvilke poster drifts og vedlikeholdskostnader dekker.
Fordelingsnøkkel for fordeling av utgifter reguleres i borettslagets vedtekter. Kostnadene fordeles slik at 60 % av kostnadene fordeles etter størrelsen på leilighetene, mens 40 % av kostnadene fordeles likt. Dette med unntak av kostnad til TV/internett som fordeles flatt mellom andelseierne. Utgifter i hver leilighet for strøm, elektrisk oppvarming, telefon og innboforsikring kommer i tillegg til felleskostnadene.
For energikostnader til f.eks. oppvarming og varmtvann kreves det inn et akontobeløp, som skal avregnes mot det reelle forbruket i hver enkelt leilighet. Etter avregning er foretatt vil andelseier få kreditnota eller faktura. Det foretas kun 1 avregning per år, og det foretas ikke avregning ved eierskifte.
For de som kjøper garasjeplass vil det tilkomme drifts- og vedlikeholdskostnader for garasjeplass stipulert til ca. kr. 220 per måned per plass. Felleskostnad for garasjeplass planlegges fakturert månedlig sammen med felleskostnaden for leiligheten. Der det foretas lading av elbil, dekker bileier strømkostnadene mv. for dette etter nærmere avtale.
Selger har engasjert Usbl som forretningsfører for borettslag. Det er inngått avtale med bindingstid på 3 år. Selger vil også inngå avtale om vaktmestertjenester og andre avtaler som selger anser nødvendig for borettslaget. Kostnaden for dette er tatt inn i budsjettet. Disse avtalene kan ha ulik bindingstid/oppsigelsestid.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er per august 2023 ikke innført eiendomsskatt for boliger i Sandefjord kommune.

Omkostninger

Boligene selges til fast pris i henhold til prisliste.
Den totale kjøpesummen for boligen består av innskudd og andel av borettslagets fellesgjeld. I tillegg kommer omkostninger, samt andelskapital.
• Tinglysing av hjemmel til andelen kr 480.
• Tinglysing av pant i andelen inkludert pantattest (per pant) kr 652.
• Etableringshonorar borettslaget kr 4 300 per andel.
• Andelskapital kr 5 000.
• Overskjøting av hjemmel til borettslaget utløser dokumentavgift. Dokumentavgift 2,5 % av tomteverdi, er beregnet til å være kr 6 488 per boligenhet.
• Hvis det først overdras borett tilkommer tinglysingsgebyr på kr 688.
Det tas forbehold om endringer av beløpene/satsene som følge av kommunale eller statlige vedtak.
Selger står fritt til, når som helst og uten varsel, å endre prisene på usolgte leiligheter.

Betalingsbetingelser

Etter kontraktsignering skal det innbetales 10 % av kjøpesum, så fremt garanti i henhold til bustadoppføringsloven § 12, andre ledd, første setning er stilt av selger. Beløpet må være fri kapital, det vil si at det ikke kan være knyttet vilkår for innbetalingen som medfører at selger ikke kan disponere over beløpet.
Restkjøpesummen pluss omkostninger betales ved overtagelse. Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kun skje mot tinglyst hjemmel til andel / borett eller mot garanti for tilsvarende beløp jamfør bustadoppføringslova § 47.
Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til § 47 garanti er stillet, eller hjemmel er tinglyst. Renter godskrives bare hvis beløpet overstiger 1/2 R.
Innskuddet er den delen av kjøpesummen som kjøper må finansiere på egenhånd. Det samme gjelder andelskapitalen til borettslaget og omkostningene.

Annen viktig informasjon

Eier

USBL Utbygging AS

Vedtekter/Husordensregler

Selger vedtar vedtekter som følger vedlagt, men kan frem til overtakelse gjøre nødvendige eller hensiktsmessige endringer i vedtektene frem til overtakelse. Kjøper plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldende vedtekter. Som medlem av borettslaget og i tråd med vedtektene, vil kjøper kunne få rettigheter og forpliktelser. Styret i borettslaget kan beslutte at det skal utarbeides husordensregler.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Boligene planlegges ferdigstilt i perioden 3. til 4. kvartal 2025. Dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende, og det utløser ikke krav på dagmulkt. Selger har tatt forbehold for gjennomføring av kontrakten, og byggearbeidene blir ikke igangsatt før forbeholdene er frafalt. Se ellers vilkår under «selgers forbehold vedørende igangsetting».
Dette gjelder både ved sykdom, karantene og/eller tiltak/begrensning innført eller anbefalt av offentlig myndighet. Dette gjelder også dersom utførelse eller leveranse fra underentreprenør eller annen leverandør påvirkes. Det samme forbeholdet gjelder dersom utførelsen av arbeid under kontrakten påvirkes av invasjonen av Ukraina eller tiltak iverksatt i forbindelse med dette. Dersom en slik forsinkelse skulle inntreffe vil kjøper få varsling om dette.
Dersom arbeidene forsinkes av forhold utenfor selgers kontroll, har selger krav på fristforlengelse, i henhold til bustadoppføringslova § 11.
Selgeren har rett til tilleggsfrist dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeider, eller dersom vilkårene nevnt i bustadoppføringslova § 11 er oppfylt.
Selger skal senest 8 uker før ferdigstillelse av boligen gi kjøper skriftlig melding om overtakelsesdato, som skal ligge innenfor overtakelsesperioden. Overtakelsesperioden og overtakelsesdatoen er forpliktende og dagmulktbelagte frister.
Det gjøres oppmerksom på at det etter overtakelse fortsatt vil foregå byggearbeider på eiendommen, blant annet i forbindelse med bygging av blokk 2 (byggetrinn 4). Utomhusarealene som naturlig tilligger hver enkelt blokk vil i utgangspunktet bli ferdigstilt samtidig med ferdigstillelse av den enkelte blokk/det enkelte byggetrinn. Utomhusarbeider kan ferdigstilles senere, avhengig av årstid. Ferdigstillelse av utomhusområdene kan også påvirkes av eventuelt senere byggetrinn. Det tas også forbehold om at felleshus først vil bli ferdigstilt i forbindelse med ferdigstillelse av blokk 2 / byggetrinn 4.
Kjøper kan ikke nekte å overta boligen selv om fradeling eller tinglysing av hjemmelsovergang ikke er gjennomført på overtakelsesdagen.
Selger har rett til å tinglyse boretter ved overtagelsen i henhold til borettslagsloven § 2-13. En borett gir kjøper full råderett over boligen og andelen bortsett fra at kjøper ikke har stemmerett på borettslagets generalforsamling før andelen er overført. Andelen skal overføres til kjøper senest to år etter at første borett i borettslaget er overtatt.
Inngås kjøpekontrakt etter vedtatt igangsetting, er kjøper kjent med at frist for tilvalg og endringer kan være utgått. Kjøper oppfordres til å ta eventuelle forbehold vedrørende tilvalg og endringer i kjøpstilbudet dersom prosjektet er igangsatt.
Boligene skal leveres i byggrengjort stand, og ferdigstilte fellesareal i ryddet stand.
Utbygger har rett til å benytte eiendommene så langt det er nødvendig for å fullføre byggeprosjektet, inkl. blokk 2 (byggetrinn 4). Kjøperne er kjent med og aksepterer at det i byggeprosessen helt fram til utbyggingen er ferdig vil foregå byggearbeider som vil kunne medføre ulemper i form av støy, støv, anleggstrafikk mv., og kan ikke kreve noen form for økonomisk kompensasjon for slike ulemper av utbygger. Dersom utbygger overlater den videre gjennomføringen av utbyggingsprosjektet til andre, trer vedkommende inn i utbygger sine rettigheter og forpliktelser etter disse vedtekter.
Inntil utbyggingen av utearealene og prosjektet for øvrig er ferdigstilt, har selger og /eller andre utbyggere rett til bruk og rett til å ha stående anleggsmaskiner, materialer og utstyr på borettslagets eiendom. Eventuelle skader dette måtte påføre eiendommen eller boligen, skal selger innen rimelig tid utbedre.

Forbehold fra utbygger

Selger tar frem til 01.07.2024, følgende forbehold for gjennomføring av avtalen:
• Alle nødvendige offentlige godkjenninger for den prosjekterte bebyggelse i byggetrinn 3 og 4 foreligger.
• Tilstrekkelig forhåndssalg er oppnådd. Det betyr at det blir solgt boliger som samlet utgjør minst 50 % av totalverdien og 50 % av antall boliger som er tiltenkt utbygd. Avbestilte boliger regnes ikke som solgt.
• Tilfredsstillende finansiering for prosjektet foreligger.
• Selger beslutter igangsetting.
• Det foreligger tilfredsstillende entreprise for prosjektet (herunder hensyntatt krigssituasjonen i Ukraina og følgende av denne).
Mottar ikke kjøper varsel innen 01.07.2024 blir utbyggingsarbeidene igangsatt, og kontrakten er bindende for begge parter. Dersom selger frafaller forbeholdene eller frist utløper, skal selger gi kjøper skriftlig melding om bindende overtakelsesperiode på 4 måneder. Slik melding skal gis senest 14 dager etter at selger har frafalt forbeholdene. Meldingen skal inneholde opplysninger om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Boligen skal være ferdigstilt i løpet av denne overtakelsesperioden.
Dersom forbeholdene ikke er avklart innen denne fristen, eller det blir klart før dette tidspunkt at forbeholdene ikke vil kunne oppfylles, har selger rett til å annullere kontrakten. Kjøper skal i så fall få tilbake eventuelt innbetalt forskuddsbeløp inklusive opptjente renter. §12-garantien vil bli kansellert og returnert
garantisten. Utover dette har selger intet ansvar overfor kjøper.
Selger kan på hvilket som helst tidspunkt velge å frafalle forbeholdene selv om underliggende forutsetninger ikke er oppfylt.
Ved enighet mellom partene, kan fristene for å avklare forbeholdene forlenges på samme vilkår.
Leveransebeskrivelsen/romskjemaer skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav: De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift av 2017.
Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg og konstruksjonsløsninger, samt foreta tilpasninger som er nødvendig etter hvert som tiltaket detaljprosjektertes uten forhåndsvarsel til kjøperne. Endringene skal ikke redusere byggets eller boligens kvalitet eller vesentlig endre innholdet i prosjektet som sådan. Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold.
Toleransekrav for utførelse er i henhold til NS 3420. Selger skal levere arbeidet med normal håndverksmessig kvalitet. Selger er ikke ansvarlig for mangler som har sin årsak i normal krymping av betong, treverk eller plater og derav påfølgende sprekkdannelser i tapet, maling eller lignende.
Er det motsetninger mellom prospekttegninger og beskrivelser, gjelder beskrivelser foran tegninger. Kjøper gjøres oppmerksom på at alle skisser, frihånds- og oversiktstegninger i perspektiv, fotos, annonser, bilder og planer er foreløpige og utformet for å illustrere prosjektet. Disse vil også inneholde detaljer – eksempelvis beplantning, innredning, møbler som ikke vil inngå i den ferdige leveransen. Disse er ikke å anse som en del av avtalevilkårene for kjøpet. Slike avvik kan ikke påberopes som mangel fra kjøpers side. Tegningene i prospektet er nedfotografert, og må ikke benyttes som grunnlag for beregninger og bestillinger ettersom avvik kan forekomme.
Innvendige rørføringer, sjakter, søyler, nedforinger, innkassinger, elektroinstallasjoner og dragere fremkommer ikke på plantegninger og illustrasjoner, men
vil forekomme i den enkelte leilighet. Installasjoner
på kjøkken og bad kan få endret plassering som følge av tilpasning mot sjakter. Det kan grunnet slike til-
pasninger bli mindre avvik i totalareal og eller i oppgitt nettoareal, vist i salgstegning for i hvert enkelt rom. Dette gir ikke grunnlag for prisavslagskrav.
Det tas forbehold om justeringer og endringer av fasader. Inndeling og plassering av vinduer, terrassedør og plassering av balkonger kan avvike fra de generelle planene, som følge av blant annet den arkitektoniske utformingen av bygget, og branntekniske krav. Endelig utforming av tekniske installasjoner må avvente til detaljprosjekteringen og det kan derfor forekomme endringer. Det tas forbehold om justeringer og endringer av utomhusplanen.
Kjøper kan ikke kreve å få utført endringer eller tilleggsarbeider som vil endre kontraktssummen med mer enn 15 % jamfør bustadoppføringslova § 9. For informasjon om endringer og tilvalg, se side 80.
Selger forbeholder seg retten til å fordele boder og eventuelle garasjeplasser.
Selger gjør særskilt oppmerksom på at skjeggkre er funnet i flere boliger i Norge. Skjeggkre kan komme inn i boliger på en rekke forskjellige måter, både i forbindelse med oppføring av boligen, men også i forbindelse med innredning og bruk med videre. Selger har dermed ikke mulighet til å garantere for at leiligheten / fellesarealene er frie for skjeggkre.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Kjøpetilbud skal innleveres skriftlig sammen med godkjent legitimasjon. Innlevert kjøpetilbud er bindende for kjøper når det har kommet til selgers kunnskap. Selger har rett til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler vil meddele eventuell aksept skriftlig til kjøper. Det forutsettes at kjøpetilbud legges inn på grunnlag av denne salgsoppgaven, og en eventuell aksept gis under samme forutsetning. Kontraktsmalen innhentes hos megler eller lastes ned fra prosjektets hjemmeside Usbl.Sorby.no. Det forutsettes at det er denne kontraktsmal som legges til grunn ved kontraktsignering. Kjøper er innforstått med at tilfredsstillende finansieringsbekreftelse for hele kjøpesummen skal forelegges megler når avtale om kjøp inngås, og at disse opplysningene kan bli videreformidlet til selgers byggelånsbank.
Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere, og kan avvise en kjøper som ikke er kredittverdig på kjøpstidspunktet.
Selger står fritt til når som helst og uten forutgående varsel å regulere salgspriser eller betingelser på usolgte boliger.

Salg av kontraktsposisjoner

Kontrakten gjelder individuelt for hver kjøper og kan ikke transporteres.
Transport av kontrakt til nær familie, jfr. borettslagslova § 4-12 (1), krever selgers forutgående samtykke. Ved aksept av transport iht. overstående, påløper et transportgebyr på kr. 15 000 til selger samt meglerhonorar (konferer megler).

Organisasjonsform

Prosjektet Sørby skal ferdig utbygd bestå av totalt ca. 120 boliger, fordelt på flere borettslag/boligselskaper tilknyttet Boligbyggelaget Usbl. Dette prospektet omhandler byggetrinn 3 definert som blokk 1 i utomhusplan, med totalt 20 tilknyttede borettslagsleiligheter.
Blokk 1 og blokk 2 i utomhusplanen utgjør byggetrinn 3 og 4, og er planlagt etablert som ett borettslag med totalt 40 leiligheter, felleshus, felles heis, parkeringskjeller og utomhusareal. Hver leilighet som inngår i borettslaget, utgjør en andel med tilknyttet enerett til boligen og bruksrett til fellesarealer.
Selger tar forbehold om at beskrevet organisering ikke er endelig og at endringer kan forkomme. For eksempel ved at de 40 borettslagsleilighetene kan bli organisert i flere borettslag eller at antall leiligheter blir justert.
Ved ferdigstillelse av hele prosjektet vil utearealene disponeres i fellesskap for alle de 40 boligene i borettslaget. Leiligheter med markterrasser og boder på terreng vil få vedtektsfestet eksklusiv bruksrett til disse arealene. Boder og p-plasser i kjeller vil også være organisert som fellesareal med vedtektsfestet rett til bruk. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å bestemme hva som er hensiktsmessig organisering.
Selger forbeholder seg retten til å eie/leie ut garasjeplasser, selge til beboere eller andre.

Tilvang og endringer

Etter igangsetting og innen en gitt frist vil det bli gitt mulighet for å gjøre tilvalg. Usbl vil sammen med entreprenør utarbeide en tilvalgsmeny hvor priser og frister vil fremkomme.
Blant annet vil det være mulighet for bestilling av alternativer for kjøkken, hvitevarer, bad, garderobe, elektro, gulv og farger.
Usbl vil beregne et påslag som skal dekke kostnadene for administrasjon tilknyttet tilvalg og endringer.
Det er viktig å være oppmerksom på at å kjøpe en bolig i et boligprosjekt innebærer standardiserte løsninger, som betyr systematisering av tekniske løsninger og valg av materialer. Dette gjenspeiles i prosjektets organisering og byggetid, noe som igjen gir begrensninger for hvilke tilvalg og endringer som kan tillates i forhold til myndighetskrav og at det ikke går ut over prosjektets fremdrift.
Prosessen for spesialtilpasning av boligen deles inn i to kategorier, «endring og tilvalg». Hvis man ønsker endringer i boligen regnes det som en relativ om-fattende prosess som kan kreve at både myndigheter, byggherre, arkitekt, andre prosjekterende og entreprenør må bearbeide og godkjenne endringene.
Endringer kan for eksempel være omlegging av rør, ventilasjon, forandring av planløsning og så videre.
Fjerning av lettvegger samt snu slagretning på dører er også å betrakte som en endring. Det vil kreves betaling for utarbeidelse av pristilbud, tegninger med mer. Merk deg at selv små endringer kan skape store kostnader. Administrasjonskostnad for utarbeidelse av endringstilbud vil være avhengig av forespørselens størrelse og antall involverte. Denne kostnaden blir belastet uavhengig om endringen bestilles eller ikke. Kostnaden for selve endringer kommer i tillegg.
Inngås kjøpsavtale etter igangsetting, er kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått.
Ved større endringer kan selger kreve en garanti fra kjøper for oppfyllelse av avtalen. Rett til endringer og tilvalg er uansett begrenset til en verdi av 15 % av den totale kjøpesum for boligen, jamfør bustadoppføringsloven § 9.
Selger er heller ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil føre til ulempe for selger og som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet.
Selger eller den selger måtte oppnevne vil kreve betaling for endringer og tilleggsarbeider. Alle tilleggsbestillinger/endringer skal faktureres av selger eller den selger måtte oppnevne og betales direkte til meglers klientkonto.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende : 
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.  
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper har rett til å avbestille leveransen før overtakelse har funnet sted, jf. buofl. §§ 52-54.
Det gjøres oppmerksom på at selger kan kreve erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til bustadoppføringslova kapittel VI. Dette gjelder uavhengig av om byggestart er besluttet eller ikke.
Kjøper har rett til å avbestille leveransen før overtakelse har funnet sted, jf. buofl. §§ 52-54. Avbestilling før bygging er besluttet igangsatt vil medføre et avbestillingsgebyr på kr X,- / alternativt en prosentsats av kjøpesum. Ved avbestilling etter at bygging er besluttet igangsatt, vil selger ha krav på full erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til bustadoppføringslova kapittel VI.
Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23129

Dato

Sist oppdatert: 02. november 2023 kl. 12:33
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.