Komplett salgsoppgave

Stangåsveien 6

14 900 000 kr
344 m²
4 soverom
Velkommen til Stangåsveien 6 - unik enebolig tegnet av Ole Rømer-Sandberg
Velkommen til Stangåsveien 6 - unik enebolig tegnet av Ole Rømer-Sandberg
Kart
Del
PÅ TOPPEN AV MYRVOLL
Unik enebolig med godkjent leilighet - 1.580 kvm tomt - solrike uteplasser - fantastisk utsikt - dbl.garasje og carport

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  14 900 000 kr
 • Omkostninger
  373 670 kr
 • Totalpris
  15 273 670 kr
 • Byggeår
  1990
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  344 m²
 • Bruksareal
  373 m²
 • Tomteareal
  1 580,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Gul D

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Unik enebolig tegnet av sivilarkitekt Ole Rømer-Sandberg. Særegen og tidløs arkitektur med høy himling i flere rom, store glassflater, furupanel ispedd partier med håndbanket dansk murstein og skvettpusset mur
 • Utradisjonelle og romslige rom med avkuttede hjørner gir sømløs utsikt i flere himmelretninger. Boligen har mange gjennomtenkte og praktiske løsninger
 • Pent opparbeidet tomt på 1.580 kvm. Huset er tilpasset tomten og huset tar naturen inn med sine store vindusflater. Huset ligger usjenert til med lite innsyn. Fantastisk utsikt mot øst og vest - utsikt mot bl.a. sjø, Fornebu, Norefjell, m.m.
 • Sol hele dagen – nesten fra soloppgang til solnedgang hele året
 • Godkjent leilighet på 45 kvm
 • Dobbelgarasje, carport og stor gårdsplass med plass til flere biler
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Stangåsveien 6, 1415 OPPEGÅRD
  Kommunenummer 3020, gårdsnummer 243, bruksnummer 66, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 373 kvm
  Totalt primærrom: 344 kvm
  Primærrom:
  Underetasje, 135 kvm: Hoveddel: Entré, hall, soverom/kontor, bad, wc-rom, gang, badstue og peisestue. Sekundærleilighet: Entré, bad, soverom og stue med åpen
  kjøkkenløsning
  1. etasje, 171 kvm: Gang, soverom/kontor, bad, soverom, vaskerom, spisestue, tv-stue, stue og kjøkken
  Loftsetasje, 38 kvm: Gang og loftstue
  Sekundærrom:
  Underetasje 25 kvm: Hoveddel: To boder. Sekundærleilighet: Én bod
  1. etasje 4 kvm: Kjølerom
  Stor bod i loftsetasje. Rommet er ikke målbart grunnet lav takhøyde.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.04.2023 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte:
  Støpt plate. Grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger av lettklinkerblokker og trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning og teglstein. Etasjeskillere av lettklinkerelementer og trekonstruksjoner. Takkonstruksjon utført i valmtaksform utvendig tekket med betongtakstein. Profilert/glatte entrédører. Hev-skyvedører med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Terrassedører og vinduer med karmer av tre og to-/tre-lags glass fra byggår. Takvinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Takvinduer med karmer av aluminium og tolags glass fra 1999. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt at det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer primært pga alder, samt diverse bemerkninger. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
  Det er gitt 62 % TG1, 34 % TG2 og 4 % TGIU. Ingen TG3.

  Standard

  Flott beliggende enebolig i et populært boområde.
  "HOVEDDEL":
  Underetasje:
  Entré: Flislagt gulv med gulvvarme. Fliser fra 2022. Plassbygget skyvedørsgarderobe.
  Soverom/kontor: Inngang fra entré. Romslig rom. Vinduer orientert mot syd, øst og sydøst. Gulvvarme. Ny laminat samt vegger, tak og vinduer malt i 2021. Servant med underskap og sideskap.
  Hall. Flislagt gulv med gulvvarme. Plassbygget garderobehyller.
  Gang: Flislagt gulv med gulvvarme. Plassbygget garderobehyller.
  Bod: Inngang fra gang. Stort rom delt i 3 rom med halvvegger. God lagringsplass. Stor safe følger, liten safe følger ikke. Løse hylleløsning og fryser følger ikke.
  Bad: Flislagt gulv med gulvvarme. Baderomsinnredning (servant med underskap og speil). Dusjhjørne. Inngang til badstue.
  Separat wc: Flislagt gulv med gulvvarme. Toalett. Servant. Inngang til liten bod med varmtvannsbereder (både til "hoveddel" og sekundærleilighet).
  Peisestue: Romslig rom med god plass til spisebord med mulighet til å dekke på til over 30 personer. Gulvvarme. Peis. Vinduer orientert mot vest og nordvest.
  1.etasje:
  Spisestue: God plass til langbord. Høy himling med glass i himling som gir godt overlys inn. Svensekovn/kakkelovn. Utgang til delvis overbygget terrasse.
  Stue: Høy himling. Peis. Vindu fra flere sider gir mye naturlig lys inn. Høyt og fritt med flott utsikt - utsikt mot blant annet Norefjell, slalåmbakke ved Asker, Fornebu, Nesoddtangen, Oslofjorden, Holmenkollåsen, m.m. Varmepumpe.
  TV-stue: God plass til sofaløsning og TV. Utgang til delvis overbygget terrasse via skyvedør.
  Kjøkken: Delvis høy himling. Godt med skap- og benkeplass. Hvitevarer følger; komfyr, kombinert kjøl- og fryseskap og delvis integrert oppvaskmaskin. Vinduer orientert mot nord, øst og sør. Plass til spisebord i kjøkken. Utgang til delvis overbygget terrasse. Inngang til kjølerom.
  Vaskerom: Flislagt gulv med gulvvarme. Skapplass. 1 utslagsvask og 1 vaskekum. Sluk i gulv. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskinen følger ikke).
  Soveromsgang: Utgang til delvis overbygget terrasse.
  Soverom 1: Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Høy himling. Vindu orientert mot nordvest og øst gir god mulighet for gjennomlufting på varme sommerdager. Skyvedørsgarderobe med speil. Ny parkett i 2021.
  Soverom 2/kontor: Rom benyttet som kontor, byggemeldt som soverom. God størrelse. Vindu orientert mot øst. Garderobeskap følger. Hylleløsning følger ikke. Ny parkett og vegger malt i 2021.
  Bad: Flislagt gulv og vegger, malt himling. Gulvvarme. Baderomsinnredning (dobbel servant med underskap, sideskap og speil). Badekar. Toalett. Dusjhjørne. Bidé.
  Loft:
  Loftstue: Stor stue med god plass til sofaløsning, etc. Takvinduer. Det er lagt røropplegg avsluttet i gulvet til rommet, rommet kan i tillegg enkelt omgjøres til to mindre rom.
  Bod: Romslig rom med gode lagringsmuligheter. Fastmontert klesoppheng følger, løse hylle/garderobeskap følger ikke.
  SEKUNDÆRLEILIGHET:
  Entré: Skyvedørsgarderobe med speil. Sikringsskap for sekundærleiligheten(måleren er i "hoveddelen").
  Stue: Plass til sofaløsning. Vindu orientert mot øst.
  Kjøkken: Skap- og benkeplass. Komfyr og kombinert kjøl-/fryseskap følger ikke.
  Bad: Flislagt gulv. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskin og tørketrommel følger ikke). Servant med speil og speilskap. Toalett. Dusjhjørne.
  Soverom: God plass til dobbeltseng.
  Bod: Inngang fra soverom. Fryser følger ikke. Fastmontert oppbevaring følger, løse følger ikke.
  Garasje:
  Romslig dobbeltgarasje på ca 34 kvm. I tillegg stor lagringsplass på garasjens hems med gulvflate på ca 47 kvm.
  Diverse:
  - Gulvvarme i hele underetasje (unntatt bod med varmtvannsberedere og bod i sekdunærleilighet)
  - Fiber-ledninger ligger rett utenfor tomten.
  - Sentralstøvsuger i store deler av "hoveddel" i boligen (med unntak av peisstue)
  - Balansert ventilasjon med varmegjenvinning i hele "hoveddelen", med unntak av peisstue
  - Varmekabler i utetrappene ved inngangsparti
  - 3 fas strøm i garasje
  - Huset er isolert bedre enn byggetidspunktets krav

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Gulvvarme i alle rom i underetasje i "hoveddel", med unntak av liten bod med adkomst fra separat wc. Gulvvarme på bad og vaskerom i 1.etasje. Gulvvarme i alle rom i sekundærleilighet (unntatt bod).
  Balansert ventilasjon med varmegjenvinning i hoveddel (med unntak av peisestue).
  3 ildsteder i boligen; Peis med peisinnsats i peisestue og stue 1. etg. Svenskeovn/kakkelovn i spisestue (holder på varmen inntil 1 døgn etter fyring).
  Forøvrig er boligen elektrisk oppvarmet via panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.08.1990. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Husnummerskult mangler, håndlist i innvendig trapp mangler, rekkverk for utvendig trapp på terrasse mangler, våtrom mangler ventilering, røykvarsler mangler, åpning i rekkverk stemmer ikke med byggeforskriftene og kjellerrommene ikke ferdige.
  Selger opplyser at alle punkter er utført med unntak av håndlist på innvendig trapper. Kjøper overtar ansvaret for dette. 
  Det foreligger ferdigattest på garasje datert 30.08.1995. I tillegg er det gitt midlertidig brukstillatelse på sekundærleilighet (omtalt i brukstillatelsen som "hybelleilighet") 06.12.1990. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Det må monteres rekkverk for utvendig trapp i samsvar med forskrift. Selger opplyser om at dette er utført.
  Det gjøres oppmerksom på følgende endringer ift byggetegninger:
  - TV-stue i 1.etasje er definert som bibliotek og kontor i 1.etasje er definert som soverom
  - Endret vegger i området ved bodrom og kontor i u.etg. Kontor gjort noe større, og det er endret veggene mellom bodene. Bodrom er opprinnelig byggemeldt som trimrom og hobbyrom
  - Rom benyttet som peisstue i u.etg. er opprinnelig to rom (vegg mellom rommene er fjernet). Rommene er definert som "disponibelt" rom, og er derfor ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
  - Dagboknr 4725, tinglyst 30.12.1965, type heftelse: Bestemmelser ifbm bygging av vannverk med inntak fra Gjersjøen.
  - Dagboknr 14437, tinglyst 21.09.1988, type heftelse: Bestemmelser om vei-, vann og kloakkforhold ifbm utskillelse av vestre del av gnr/bnr 243/66, gnr/bnr 243/67, gnr/bnr 243/444 og gnr/bnr 243/377
  - Dagboknr 13795, tinglyst 16.11.1998, type heftelse: Bestemmelser ifbm at Bjørnemyrveien 11 (gnr/bnr 243/1341) er utskilt fra Stangåsveien 6. Høyeste tillate punkt på huset i Bjørnemyrveien 11 kan ikke være over kotehøyde 172 meter, samt flere bestemmelser
  - Dagboknr 13796, tinglyst 16.11.1998, type heftelse: Bestemmelser ifbm at Bjørnemyrveien 11 (gnr/bnr 243/1341) er utskilt fra Stangåsveien 6. Eier av Stangåsveien 6 har tinglyste vann-vei og kloakkrettigheter over Bjørnemyrveien 11 (iht servitutt dagboksnr 12.09.88, dagboksnr 14437), m.m.
  - I tillegg er det tinglyst to servitutter på eiendommen (dagboksnr 900124, tinglyst 03.10.1924 og dagboksnr 3168, tinglyst 06.11.1941). Megler har forsøkt å innhente servituttene uten å lykkes. Iht grunnboken omhandler servituttene bestemmelser om deleforbud, adkomstrett, forbud mot næringsvirksomhet, bestemmelser om vei, gjerde, m.m.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. 
  Sekundærleiligheten er idag utleid for kr. 9.500,- pr.mnd ink strøm. Leietaker har ytret ønske om å videreføre leien. Leien er ikke oppsagt, og det er avtalt oppsigelsestid på 3 mnd + inneværende måned. Dersom ny eier ikke ønsker å videreføre leien må det gis info om dette samme dag som budaskept, og overtagelse må være satt etter oppsigelsestid dersom ny eier vil overta uten leieforholdet.
  Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

  Diverse

  Oljetank ifbm parafinbrenner i peisstue er nedgravd på tomten (nedgravd orientert syd på tomten). Oljetanken er av glassfiber, og er nesten tømt.
  Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med nedgravd oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes.
  Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Flott beliggende eiendom i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Myrvoll. Myrvoll ligger midt i mellom Kolbotn og Oppegård, og har et godt utvalg av servicetilbud som skoler for alle trinn, barnehager, dagligvare og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder.
  Nær marka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Gangavstand til 18-hulls golfbane på Greverud. Skiforeningen kjører snøkanon på vinterstid og preparer rundløype i forbindelse med lysløype på golfbanen. Idrettsanlegg i regi av Oppegård Idrettslag med oppvarmet kunstgressbane og idrettshall. Forøvrig flott gang- og sykkelvei fra Oppegård til Gjersjøen og fornøyelsesparken Tusenfryd.
  Få minutters gange til skog ned mot Gjersjøen samt bademuligheter i Gjersjøen. Gangavstand til Kolbotnvannet med fine turstier i nærområdet. På vinterstid blir Kolbotnvannet opparbeidet med skøytebane.
  Greverud-senter med MENY (åpen kl. 07-22 alle hverdager, 08-20 på lørdager) og Rema 1000 matbutikk (åpen kl. 07-23 alle hverdager, 08-21 på lørdager), restaurant, legekontor og apotek. Treningsmuligheter for tennis, sandvolleyball, spinning osv. i fjellhallen bak Greverud senter. Moderne senter ved Myrvoll Torg med bl.a. Kiwi (åpen kl. 7 - 23 alle dager unntatt søndag), kafé og frisør. Nær-senter ved Oppegård stasjon med restauranter og Kiwi-butikk (åpen kl. 7 - 23 alle dager unntatt søndag).
  På Kolbotn finner man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med omkring 60 forretninger, cafeer og restauranter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konsertscene.
  Ellers i kommunen finner en Ingierkollen slalåmbakke og ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Oslofjorden med badeplasser blant annet på Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog.
  Kort bilavstand til Ski Storsenter og Vinterbro kjøpesenter, med henholdsvis omkring 145 og 85 forretninger, cafeer og restauranter.
  Gangavstand til Myrvoll stasjon med god togforbindelse mot syd og nord. 22 minutter til Oslo S med avganger 4 timer i dønet store deler av dgen på hverdager. Videre er det også rutebussforbindelse ved Myrvoll og Greverud. Enkel adkomst til E6 Europaveien og E18 Mosseveien. Ca. 20 minutter med bil til Oslo sentrum.
  Se forøvrig nyttige linker med informasjon om området:
  - www.kolben.no
  - www.kolbotntorg.no
  - www.oppegårdil.no
  - www.skiforeningen.no
  - Myrvoll Vel med eget forsamlingshus (Fjelltun) som kan leies: https://sites.google.com/view/myrvollweb/leie

  Adkomst

  Stangåsveien har adkomst fra bl.a. Byåsveien.
  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Fra eiendommen er det gangavstand til Østli barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Flåtestad ungdomsskole og Fløysbonn ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger på Sofiemyr. Det er flere barnehager i området (blant annet Haukeliveien barnehage og Ekornrud barnehage).
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 1.580,10 kvm. Solrik tomt med blant annet gressplen, beplantning, uteplatting, m.m.
  Vestsiden av tomten er naturtomt med fjellknauser med røsslyng og furutrær, med flott utsikt mot vest.

  Parkering

  Dobbelgarasje (én av portene med automatisk portåpner via fjernkontroll) samt carport med plass til én bil. Forøvrig god plass til parkering på egen gårdsplass, samt gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 2014002 datert 12.09.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård datert 13.05.2019 gjelder også for området. Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 22.540,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
  For svenskeovn/kakkelovn bestiller eier feiing selv, f.eks hvert 2.år.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 38.000 - 40.000 kwh. pr. år (dette inkluderer sekundærleiligheten)
  Boligen har en årlig forsikringspremie på ca kr 12.400,-.
  Frivillig velavgift til Myrvoll Vel på ca kr 300,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og har avgift på kr 1.220,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Fiber ligger i tomtegrense i "hovedveien" i Stangåsveien.
  Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster ca kr 7.500 pr. år. Dersom ny eier ikke ønkser å videreføre abonementet, vil alarmselskapet antaglig avinstallere anlegget.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 3.117.460,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 11.222.856,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 15.273.670,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr.17.550,-

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Ingjerd Juel Ingeborgrud og Håvard Hunstad Ingeborgrud

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
   
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,8% av salgssummen.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedspakke: kr 15.000,-
  Visninger: kr 2.000,- pr. visning 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 49-0049/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR49.2249

  Dato

  Sist oppdatert: 28. november 2023 kl. 13:47

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
  Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.