Komplett salgsoppgave

Rosendalsveien 8C

11 950 000 kr
141 m²
4 soverom
Velkommen til Rosendalsveien 8C - Flott beliggenhet på en høyde innerst i blindvei med kjøreadkomst via Fjellklangveien
Velkommen til Rosendalsveien 8C - Flott beliggenhet på en høyde innerst i blindvei med kjøreadkomst via Fjellklangveien
Kart
Nordstrand
Solrik og tiltalende del av tomannsbolig | Høyt og fritt | Utsikt | Takterrasse | Garasje + parkering | Blindvei

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  11 950 000 kr
 • Omkostninger
  299 920 kr
 • Totalpris
  12 249 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  141 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Rosendalsveien 8C, en meget pen del av horisontaldelt tomannsbolig med flott beliggenhet. Boligen ligger solrikt til på toppen av et høydedrag, høyt og fritt, med flott utsikt. Tilbaketrukket og skjermet beliggenhet i blindvei med kun 2-3 minutters gange til Nordstrand skole, samt til trikkeholdeplassen og et bredt servicetilbud på Sæter. Kjøreadkomst via Fjellklangveien.
- Stor solrik takterrasse med flott utsikt
- Innholdsrik og meget god planløsning
- 3 stuer
- 3/4 soverom
- 2 bad fra 2016
- Gulvvarme i alle gulv (vannbåren og elektrisk)
- Godt med lagringsplass
- Egen solrik hage med terrasseplatting
- 2 parkeringsplasser med hver sin el. bil lader
- Garasje

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rosendalsveien 8C, 1166 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 183, bruksnummer 47, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 141 kvm
Totalt primærrom: 141 kvm
Primærrom:
1. etasje 7 kvm:
Entré.
2. etasje 108 kvm:
Trappegang/kontor, gang/hall, 2 bad, 2 soverom, tv-stue, kjøkken og stue/spisestue med utgang til overbygget terrasse.
Loftetasje 26 kvm:
Loftstue med utgang til takterrasse, allrom og soverom.
(Deler av loftetasjen er ikke målbar pga. lav takhøyde. Den totale gulvflaten er målt til ca. 39 kvm).
I tillegg har boligen eksklusiv bruksrett til egen bod i underetasjen på ca. 16 kvm med utvendig adkomst.
Boligen har også egen garasje i Fjellklangveien, samt utendørs parkeringsplasser med 2 stk. el. bil ladere rett utenfor inngangspartiet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 14.09.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Horisontaldelt tomannsbolig fra 1958, påbygget i 1963 og 2016. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv på grunn og grunnmur av betong. I rapporten er det kommentert at det er registrert riss/sprekker på grunnmuren mot syd, uten at eksakt årsak er kjent. Forholdet er gitt TG2. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Dreneringen er fra ukjent årstall og er gitt TG2 i rapporten. Se utfyllende tekst om dreneringen i rapporten. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader er utført med stående/liggende kledning, som er sterkt malingsslitt og trenger behandling.
Taket har saltaksform og er tekket utvendig med betongtakstein og metallplater. Yttertaket ble skiftet i 2016, mens innertak og isolasjon ble utbedret i 2021.
Sydvestvendt overbygget terrasse i 2. etasje med bærende konstruksjoner av treverk, som er belagt med treheller. Rekkverk av trekonstruksjoner og metall.
Takterrassen ble etablert i 2021 og har bærende konstruksjoner av treverk og er belagt med terrassebord. Rekkverket er av trekonstruksjoner og glass. Stikkontakter og belysning på vegg.
Terrasseplatting på terreng er i bærende konstruksjoner av treverk, belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjoner. På utvendig trapp på terreng er det gitt TG2 for rekkverk.
Det er kommentert at det er mangelfull ventilering på loft og at tilluft må etableres (etableres iflg. selger enkelt ved å lage lufteventil). Det var ikke mulig å gjøre inspeksjon av kneloftet under befaringen grunnet lagrede gjenstander. TG2 er
gitt på grunn av manglende inspeksjonsmulighet.
Profilert entrédør av tre med elektronisk kodelås. Seksjonen har terrassedør og vinduer med karmer av tre og 3-lags glass fra 2021, samt 2-lags glass fra 2007 og 2016.
Skorstein fra byggeår er utført i teglstein. Denne er ikke tilknyttet ildsted. Da pipeløpet er innkledd er dette gitt TG3 i rapporten. Se utfyllende tekst i rapporten.
Forstøtningsmurer i naturstein og murkonstruksjoner mangler rekkverk og dette er gitt TG3 i rapporten.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Rosendalsveien 8C har en solrik og flott beliggenhet på toppen av en høyde, mellom Fjellklangveien og Rosendalsveien. Kjøreadkomst til eiendommen via Fjellklangveien, samt at det også er gangadkomst fra Rosendalsveien. Tilbaketrukket og skjermet beliggenhet med kun få minutters gange til bl.a. skoler, kollektivtransport og servicetilbud på Sæter.
Del av horisontaldelt tomannsbolig som opprinnelig ble oppført i 1958, senere påbygget i 1963 og 2016, samt bl.a. bruksendret loftetasjen og etablert takterrasse i 2021.
Innvendig fremstår boligen med lyse og tidløse farger og innredninger. Av utførte påkostninger de senere år (av både tidligere og nåværende eier) kan bl.a. nevnes: Pusset opp begge bad og kjøkken i 2016, lagt elektrisk/vannbåren gulvvarme i hele 2. etasje i 2016 , montert ny varmtvannsbereder i 2016 og lagt nytt yttertak i 2016. Hele loftsetasjen ble pusset opp i 2021 ifbm. etablering av takterrasse. Innertak ble rettet, lagt ny isolasjon, alle flater sparklet og malt, ny parkett i alle rom, ny gulvvarme i hele etasjen.
Boligen har en meget innholdsrik og god planløsning som åpner for flere bruksmuligheter.
Egen inngang i 1. etasje.
1. etasje:
Entré med pusset gulvflate med gulvvarme og downlights i himling. God plass til yttertøy. Det er montert kodelås på ytterdøren.
2. etasje:
I 2. etasje ligger trappegang/kontor, gang/hall, 2 soverom, 2 bad, tv-stue og stue/spisestue og kjøkken.
Trappegang/kontor med pusset gulvflate med gulvvarme og skyvedørsgarderobe.
Romslig gang/hall med pusset gulvflate med gulvvarme. Herfra går trappen opp til loftetasjen.
2 gode soverom, hvorav begge med pussede gulvflater med gulvvarme og skyvedørsgarderobe.
Hovedsoverommet har i tillegg eget tilliggende bad.
Flislagt bad (bad 2) i tilknytning til hovedsoverommet, pusset opp i 2016. Gulvvarme og downlights. Badet er innredet med vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap med speildører på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med regnfallsdusj og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vannrør av typen rør-i-rør. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for ikke tilstrekkelig ventilasjonsspalte mellom dør og terskel, rør for sikker avrenning i fordelerskap er avsluttet over åpninger i skap og for sprekk/riss i flis ved sluk (vurdert til å være kosmetisk). Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Flislagt hovedbad (bad 1), pusset opp i 2016. Gulvvarme og downlights. Badet er innredet med vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap med speildører på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med regnfallsdusj og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate og godt med skaplass i benkeskap. Vannrør av typen rør-i-rør. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for ikke tilstrekkelig ventilasjonsspalte mellom dør og terskel og for sprekk/riss i flis ved sluk (vurdert til å være kosmetisk). Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Egen praktisk tv-stue med pusset gulvflate med gulvvarme.
Kombinert stue/spisestue med pusset gulvflate med gulvvarme. Fra rommet er det utgang til sydvestvendt og overbygget terrasse på ca. 5 kvm.
Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning til stuen/spisestuen. Det er pusset gulvflate med gulvvarme også på kjøkkenet. Ny kjøkkeninnredning i 2016 fra Kvikk med hvite glatte fronter og benkeplate av stein. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser på vegg mellom benkeplate og overskap, samt stikkontakter og belysning over benkeplate. Integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn og mikrobølgeovn i høyskap, oppvaskmaskin, vinskap under benkeplate og frittstående side-by-side kjøle-/fryseskap med vann- og isbitdispenser (tilkoblet vanntilførsel). Nevnte hvitevarer følger boligen. Ekstra frittstående vinskap medfølger ikke. Integrert ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal. Det er montert komfyrvakt og waterguard. Vannrør av typen rør-i-rør.
Loftetasje:
Loftetasjen inneholder loftstue, allrom, soverom og boder i knevegger.
Lys og hyggelig loftstue med 1-stavs parkett med gulvvarme, downlights og store vindusflater mot takterrassen. Utgang fra loftstuen til takterrassen som er på ca. 21 kvm. Vestvendt og usjenert takterrasse med flott utsikt. Her kan du nyte solen fra tidlig formiddag til sen kveld. Stikkontakter og belysning på vegg. Terrassen ble bygget i 2021 med bl.a. rekkverk av trekonstruksjoner og glass.
Mellomgang som også evt. kan benyttes som kontor, omkledningsrom osv. 1-stavs parkett med gulvvarme og downlights også i dette rommet.
Romslig soverom med 1-stavs parkett og gulvvarme.
2 praktiske boder i knevegger, med adkomst fra hhv. loftstuen og mellomgangen.
I underetasjen har boligen også egen romslig bod på ca. 16 kvm. med utvendig adkomst. Varmtvannsbereder på 287 liter fra 2016 og hovedstoppekran for vann er plassert i boden. Elektrisk fyrkjele for oppvarming av vannbåren gulvvarme er også plassert her.
Utenfor inngangspartiet har boligen parkeringsplass med 2 stk. elbilladere. I felles garasjerekke i Fjellklangveien har boligen også egen garasje.
Boligen disponerer også egen solrik hagedel på tomtens vestside. På øvre del ved huset er det opparbeidet terrasseplatting på ca. 22 kvm. Nedre hagedel er opparbeidet med bl.a. gressplen, frukttrær og beplantning.
Se tilstandsrapport datert 14.09.2022 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om boligens standard.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med vannbåren gulvvarme i entré i 1. etasje og i hele 2. etasje, foruten varmekabler på badene. Vannbåren gulvvarme er oppvarmet ved elektrisk fyrkjele som er plassert i bod i underetasjen.
Det er også gulvvarme i hele loftetasjen (varmefolie).
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 06.05.1958.
Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert, 04.01.1967.
Det foreligger ferdigattest for innkledning av bod datert, 09.11.1984.
Det foreligger ferdigattest for påbygg til inngangsparti mot nord og to nye takvinduer mot vest, datert 23.11.2016.
Det foreligger ferdigattest for bruksendring av loft, etablert av takterrasse og balkong, fasadeendringer og terrengendringer, datert 02.06.2022.
På gavlvegg mot syd i loftetasjen er det iht. tidligere søknad (ref. byggesak med ferdigattest fra 02.06.2022) godkjent balkong. Denne har selger av praktiske hensyn ikke valgt å etablere.
Det foreligger ferdigattest for oppføring av garasjerekke med 3 garasjer (hvorav denne boligen har garasjen lengst mot syd) på naboeiendommen Fjellklangveien 7, datert 09.04.2013.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjonen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 900323, tinglyst 21.02.1908, Bestemmelse om veg og Dagboknr 990545, tinglyst 24.07.1931, Bestemmelse om bebyggelse. Servituttene er håndskrevne og vanskelige å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servituttene. Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.
Dagboknr 8876, tinglyst 03.07.1953.
Skjønn. Tidligere skjønn på eiendommen.
Dagboknr 1296, tinglyst 26.01.1954.
Best. om vann/kloakkledn. Nærliggende eiendommer gis rett til å føre vann- og kloakkledninger over eiendommen og gis rett tid adkomst til disse for reparasjoner og vedlikehold.
Dagboknr 2946, tinglyst 01.03.1954.
Bestemmelse om veg. Rosendalsveien er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal eier av eiendommen være med på å opparbeide veien til reguler bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Dagboknr 4388, tinglyst 31.03.1954.
Best. om vann/kloakkledn. Servitutten har samme innhold som servitutt tinglyst 26.01.1954.
Dagboknr. 1295, tinglyst 26.04.1954.
Erklæring/avtale. Eiendommen er forpliktet til å være tilknyttet offentlig vann- og kloakknett. Eier har det fulle og hele ansvaret for private stikkledninger.
Dagboknr 10433, tinglyst 24.08.1961.
Best om garasje/parkering. Garasje for 1 bil er midlertidig godkjent av kommunen og skal fjernes uten erstatning dersom kommunen krever det.
Dagboknr 3510, tinglyst 11.02.1980.
Sameiet gis bruksrett til 2 garasjer på naboeiendommen, Fjellklangveien 7, gnr. 183, bnr. 48. Sameiet har ansvaret for å holde garasjene vedlikeholdt og brannforsikret.
Dagboknr 16811, tinglyst 26.03.2001.
Erklæring/avtale. Eiendommen gis veirett til adkomstvei fra fjellklangveien og inn til eiendommen over bnr. 284 og bnr. 48. Slik det leses har sameiet også vedlikeholdsplikt for stikkveien.
Rettighet:
Dagboknr 1021, tinglyst 20.01.1954.
Bestemmelse om veg. Eiendommen gis bruksrett til adkomstvei over bnr.48 fra Fjellklangsveien.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Det vil normalt være anledning til utleie av hele seksjonen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og evt. ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rosendalsveien 8C har en flott beliggenhet på et høydedrag, godt tilbaketrukket og skjermet fra veier og trafikk. Kjøreadkomst til eiendommen via Fjellklangveien, som er en liten blindvei rett nedenfor Sæter. Særdeles barnevennlig innerst i blindvei, med kun få minutters gange til bl.a. Nordstrand skole.
Boligen ligger høyt og fritt, med meget gode solforhold og utsikt.
Fra eiendommen er det kun ca. 250 meter til trikkeholdeplassen på Sæter, samt kun ca. ytterligere 100 meter til et rikt servicetilbud på Sæter. Her finner du caféer, spisesteder og nisjebutikker, samt Meny og Rema1000. Sæter har også treningssenter, legekontor, bank m.m.
De to andre lokale handelssentrene i bydelen, Lambertseter og Holtet, er heller ikke langt unna. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, Deichmanske bibliotek og Symra Kino, mens du på Holtet bl.a. finner den populære delikatessebutikken Jacobs.
Som nevnt er det kun ca. 250 meter til Sæter trikkeholdeplass med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. Det er også bussholdeplass på Sæter og kort vei ned til Nordstrand togstasjon.
(Se ruter.no for mer informasjon).
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. nærhet til både Østmarka og fjorden. Mot sentrum finner du området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF på 'Niffen' med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand turn, dans, kor, speider m.m. Flott turnhall ved Leiskallen.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien (eiendommen grenser til uteanlegget) og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bækkelaget Sportsklub (BSK) - håndball, fotball, ski m.m. Anlegg på Sportsplassen med bl.a. kunstgressbane, samt Ekeberghallen.
Kort avstand til områdets lokale alpinbakker - Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og Sats på Lambertseter.

Adkomst

Adkomst til boligen via Fjellklangveien. Fjellklangveien er en liten blindvei fra Nordstrandveien, rett på nedsiden av trikkebroen og Nordstrandveien. Eiendommen ligger i enden av Fjellklangveien, på toppen av åsen mot vest. Varmekabler i bakken opp til boligen. Det er også gangadkomst til eiendommen fra Rosendalsveien.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærmiljøet.
Kun noen få minutter å gå til Nordstrand barne- og ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Parkering

Boligen har vedtektsfestet bruksrett til 2 parkeringsplasser rett utenfor inngangspartiet. Her er det også installert 2 stk. el. bil ladere, 1 til hver plass.
I tillegg har boligen egen garasje i felles garasjerekke i Fjellklangveien.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006.
I forbindelse med revisjon av denne planen foreligger det midlertidig forbud mot tiltak og forslag til revidert plan innenfor planens områder. Konferer gjerne med megler.
Rosendalsveien er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal sameiet være med på å opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt frastå fra deler av egen grunn.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 12 288,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 723,- for inneværende år.
Velavgift til veivel er kr 2 900,- pr år, som dekker vedlikehold og brøyting. I tillegg betales kr 1 500,- pr. år for andel av varmekabler i den siste lille bakken.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20 000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør Internett og har avgift på kr 749,-. pr. mnd. Dekoder medfølger ikke. Selger har kun benyttet seg av TV over nett, via Strim som koster kr 349,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 555,- pr. mnd. Anlegget kan evt. medfølge ved videreføring av selgers abonnement.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og beløpene vil kunne endres. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 990 857,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 7 167 085,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12 249 920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Stig Rene Alstedt og Veronica Helen Alstedt

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og seksjonen er tilknyttet Sameiet Rosendalsveien 8B, med sameiebrøk 117/234.
Sameiet består av 2 seksjoner.
Sameiet har ikke forretningsfører og styret består av en representant fra hver seksjon. Det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Sameiet har kjøreadkomst via Fjellklangveien, som er en privat vei som administreres av Fjellklangveien Vel, med pliktig medlemskap. I følge selger arrangeres det årlig dugnad og veifest for medlemmene.
Denne seksjonen har gitt den andre seksjonen tillatelse til utplassering av redskapsbod på fellesarealet.
Seksjonene har vedlikeholdsansvar iht. nærmere bestemmelser i vedtektene.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0164/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22164

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2022 kl. 16:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.