Solgt: 3 200 000 kr
Fredensborg

Deichmans gate 10 C

Prisantydning

3 100 000 kr

Fellesgjeld: 24 368 krOmkostninger: 0 krTotalpris: 3 124 368 kr
Byggeår
1897
Soverom
1
Areal (P-ROM)
38 m²
Type / Eierform
Eierleilighet / Eierseksjon
Fellesutgifter
2 326 kr

Sjelden og meget pen 2-roms selveier med god standard og sentral beliggenhet. Trafikkstille gate. Godt utleieobjekt.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Meget sjarmerende 2-roms hjørneleilighet sentralt og attraktivt beliggende med nærhet til alt! Den flotte bygården ligger fint til i trafikkstille gate og passer perfekt som førstegangskjøp eller et godt utleieobjekt. 

Leiligheten har en hyggelig atmosfære, fine lysforhold, og fremstår i dag med god standard. God planløsning, tidsriktige farger og praktiske løsninger. Dette er en perfekt leilighet for deg som ønsker å bo med nærhet til alle fasiliteter Oslo by har å by på!

Eiendommen

Deichmans gate 10 C, 0178 Oslo
Gnr. 208, bnr. 152, snr. 3 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet på Fredensborg. Gangavstand til Grünerløkka, St.Hanshaugen, Youngstorget og Kvadraturen. Kort vei til offentlig kommunikasjon, bank, post, apotek, butikker, vinmonopol, spisesteder, kaféer, treningssentre, barnehager og skoler. Kun 5 min gangavstand til Karl Johans gate.

Deichmans gate er en miljøgate med svært lite trafikk. Det er idrettsanlegg, grøntområder og parkanlegg i nærområdet som gir gode trenings- og turmuligheter både sommer og vinter. Kort gangavstand til St. Sunniva barneskole og Elvebakken videregående skole, og ca. 500 meter til Arkitekthøyskolen og Kunsthøgskolen i Oslo. Fine rekreasjonsområder langs Akerselva med turveier som leder nordover til Marka eller ned til Oslo havn.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Hammersborg bhg (1-5 år) 0.3 km.
Hausmannsgt. Espira (0-6 år) 0.3 km.

Møllergata skole(1-7 kl.) 0.1 km.
St. Sunniva skole(1-10 kl.) 0.4 km.
Lakkegata skole(1-7 kl.) 1.3 km.
Vahl skole(1-7 kl.) 1.4 km.
Sofienberg ung.skole(8-10 kl.) 1.6 km.
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole(8-10 kl) 1.6 km.
Fagerborg skole(8-10 kl.) 2.7 km.

Elvebakken vgs. 0.4 km.
Edvard Munch vgs. 0.4 km.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 45 m²
Totalt bruksareal: 38 m²
Totalt primærrom: 38 m²

Primærrom:
1. etasje på 68 m² inneholder: Entré/vindfang, soverom, badeværelse, kjøkken og stue.

I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på 8,2 m² og en loftsbod på 6,6 m² med vegger i panelt utførelse. 

De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.02.2019, utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 488,3 m² som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Sameiet eier tomten utenfor gården og beboerne disponerer fritt 3 parkeringsplasser. Her gjelder første mann til mølla prinsippet og er kostnadsfritt.
Det er i tillegg innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann er kjellermur og fundamenter i naturstein/teglstein, eventuelt sokkel i granitt. Antatt fundamentert på faste masser. Etasjeskillere i tre. Stubbloftskonstruksjon antatt fylt med leire/koksstøv.
Bærende yttervegger og leilighetsskillevegger i murverkskonstruksjon. Uisolert salttakskonstruksjon utført med taksperrer, takfall på minst 10-15 grader, fasader pusset opp i 2013-15 og vinduer med 2-lags isolerglass i PVC ramme datert 2014. Inngangsdør i treverk. Lakkert. Formpressede innerdører med bikubekjerne av papp, dør til entre er en lyd og brannnlassifisert dør.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder forhold merket med TG2: 
- Bad grunnet ukjent alder sluk og tettesjikt.
- Stor glippe mellom dørblad og karm. Butter i karm. Planlagt utbedret før salg.
- Merkbare skjevheter i plan på gulv soverom. Ca 6 cm avvik på 3 meter.
- Mangelfull ventil i innervegg/dør til badet for tilførsel luft fra rene rom.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Varmekablene på badet sluttet å fungere og utbedret som en forsikringssak i 2017.
- Eltilsyn utført av Hafslund og avvik ble utbedret av firma Sterk Elektro. Faktura og erklæringer foreligger.
- Leiligheten er godkjent av Plan og Bygningsetaten til boligformål, det er dog ikke sendt reseksjonering fra næringslokale til boligformål til Statens Kartverk. Reseksjonering må styret i sameiet må søke om. Styret er informert om tilfellet og ny kjøper overtar alt ansvar for å følge opp denne saken ovenfor styret og Statens Kartverk.

Renovert/oppusset

Pusset opp i 2017 med blant annet oppgradert gulv, vegg og takflater, nytt kjøkken og delvis oppgradert bad. Vinduer fra 2014 og utvending fasader nylig pusset opp i 2015. Elektrisk oppvarming med gulvvarme. 

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1896. Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1897, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. 
Det foreligger ferdigattest for bruksendring fra kontorlokale til bolig i 1.etasje datert 08.06.2005. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Entré/vindfang:
Flott entré med flislagt gulv, lysmalte vegg- og takflater. Praktisk og romslig garderobe med god plass til oppbevaring av sko- og yttertøy. God takhøyde.

Stue:
Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Lekker en stavs eikeparkett på gulv med varmefolie under. Downlights i nedsenket himling i endene, lysmalte vegg- og takflater, og vindusflater fra 2 sider sørger for en meget god og behagelig atmosfære i leiligheten.

Åpen kjøkkenløsning:
Moderne kjøkkeninnredning fra IKEA fra 2017 med åpen løsning mot stuen, glatte hvite fronter med laminat benkplate med innfelt kjøkkenvask. Det er montert kjøkkenplater over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer med innfelt platetopp i benkplate, oppvaskmaksin, komfyr og kjøl/frys. Ventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Lekker en stavs eikeparkett på gulv med varmefolie under. Downlights i nedsenket himling i endene, lysmalte vegg- og takflater.

Soverom:
Romslig og lyst soverom med god plass til dobbeltseng, rikelig med oppbevaringsplass i flere garderobeskap, samt god plass til arbeidsbord. Lekker en stavs eikeparkett på gulv. Gråmalte veggflater.

Badeværelse:
Badet har en romslig og fin størrelse med downlights i nedsenket himling og varmekabler i flislagt gulv. Badet ble oppgradert i 2017 og utstyrt med servant med underskap, overskap med speilfronter, gulvstående toalett og dusjhjørne med innfellbare dører. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på badet. Disse medfølger ikke i handelen.

Oppvarming

Gulvvarme i gulv stue/kjøkken (varmefolie) og varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Deichmansgate 10, med sameiebrøk 40/1381.
Sameiet består av 21 leiligheter.
Forretningsfører er HBRI AS, tlf. 22 86 58 12
Sameiet er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenr. 50421708 
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet uten styrets samtykke. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 12208, tinglyst 03.03.1992, type heftelse: Pantsettelseserklæring. Beløp NOK 20.000,-. Panthaver: Sameiet. Løpenr. 1122817. Panterett til sameiet for kr 20.000,- uten opptrinnsrett med
prioritet etter 90% av lånetakst etter Forsikringgsrådets
regler.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 5 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om adkomsrett, vedlikehold av ledninger og kloakkledninger. 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.7.77 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2937 datert 1.10.87. Reguleringsbestemmelsene er erstattet med kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030, som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

2458603

Oppdragets KR-kode

KR54.1910

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.326,- pr. mnd. og inkluderer dugnad kr 125,- kabel-tv og bredbånd fra Canal Digital kr 420,- nedbetaling av andel fellesgjeld kr 367,- samt diverse felleskostnader kr 1.414,- med blant annet trappevask, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, strøm til fellesarealer og kommunale avgifter.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.400,- pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. 
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 843.388,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.036.196,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 9.394,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 24.368,- pr. 01.01.2019.

Total fellesgjeld for sameiet er kr 841.448,- pr. 04.02.2019 og lånevilkårene er:

OBOS01-98207551341
Type: Annuitetslån
Rentebetingelser: Flytende 4,20% pa. 04.02.2019
Rest løpetid: 7 år og 8 mnd.
Kapitalkostnader: kr. 313,-
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.208.840,-. 
Av dette beløpet utgjør kr 24.368,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Møblert 3D-tegning
Møblert 2D-tegning
Målsatt 2D-tegning
Lyst, åpent og moderne er ord som best beskriver denne leiligheten!
Stue med god plass til sofragruppe, m.m.
Stuen har en god planløsning.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Deichmans gate 10 C er spesielt anbefalt for studenter og enslige. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 265 lokalkjente. Nabolaget tilhører Møllergata skole skolekrets.

Transport

Transport

Arne Garborgs plasswalk
5 min
Brugatawalk
6 min
Stortinget T-banestasjonwalk
9 min
Skoler

Skoler

Møllergata skole (1-7 kl.)walk
2 min
Elvebakken videregående sk...walk
5 min
Edvard Munch videregående ...walk
6 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Bunnpris Møllergatenwalk
1 min
Rema 1000 Fredensborgveienwalk
3 min
7-Eleven Torgt./Osterhaugs...walk
4 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Deichmans gate 10 C
A
A
A
A
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr. 45.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 15.000,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Emir Mekic
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Emir Mekic

Telefon 21 00 72 64
Mobil 970 99 584

Lurer du på noe

Emir svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...