Komplett salgsoppgave

Elgvegen 10

6 700 000 kr
245 m²
4 soverom
Eiendomsmegler Krogsveen avd. Årnes v/Tony Kristiansen har gleden av å presentere Elgvegen 10! En flott enebolig med sentral beliggenhet på Årnes.
Eiendomsmegler Krogsveen avd. Årnes v/Tony Kristiansen har gleden av å presentere Elgvegen 10! En flott enebolig med sentral beliggenhet på Årnes.
Kart
Tony Kristiansen
Presenteres av
Tony Kristiansen
Innholdsrik, tiltalende og velholdt enebolig med 4 soverom, flotte uteområder og basseng | Attraktivt og sentrumsnært

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 700 000 kr
 • Omkostninger
  168 842 kr
 • Totalpris
  6 868 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1972
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  245 m²
 • Bruksareal
  283 m²
 • Tomteareal
  810 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  1 200 kr
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Åpen visning. Velkommen til visning! Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Elgvegen 10!
Flott enebolig beliggende i et barnevennlig, sentrumsnært og attraktivt boområde på Årnes. Boligen går over et plan og rommer lys entré, romslig stuer, pent kjøkken med spisegruppe, flislagt bad og 4 gode soverom. Det er lagt mye tid i uteområdene som gir et flott inntrykk av boligen. Svømmebassenget og takterrassen skaper det lille ekstra med denne boligen.
Elgvegen 10 har en attraktiv, sentrumsnær og barnvennlig beliggenhet på Årnes i Nes kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til flere barnehager, skoler og offentlig transport. I kort avstand fra boligen finner man også fotball- og friidrettsstadion, Neshallen, ishall og Nes svømmehall. For de naturglade byr området på gode turmuligheter og korte sykkelavstander til Veslesjøen, Sagstuesjøen og Dragsjøen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Elgvegen 10, 2150 ÅRNES
Kommunenummer 3034, gårdsnummer 168, bruksnummer 300
Kommunenummer 3034, gårdsnummer 168, bruksnummer 361

Innhold

Totalt bruttoareal: 311 kvm
Totalt bruksareal: 283 kvm
Totalt primærrom: 245 kvm
Bruksareal:
Enebolig 283 kvm
Primærrom:
1. etasje 245 kvm: Stue, tv-stue, kjøkken, bad, gang, toalettrom, svømmehall, kontor og fire soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 38 kvm: Kjølerom og garasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.01.2022 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligen er opprinnelig bygd i 1972 og påbygd i 1980/81, dette gjør boligen ca. 49 år gammel og har som følge av alder redusert tilstand og restlevetid på bygningsdeler fra byggeår.
Innvendige overflater og innredninger er forhold som i stor grad er av avhengig av smak, ønsker og behov. Ny eier vurderer selv behovet for innvendige oppgraderinger.
Tilstandsgrader:
TG2 - Bad
Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det: Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Sluk under badekar var ikke tilgjengelig for inspeksjon.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av sluk-mansjett og membran er uoversiktlig og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering. TG2 er satt for å belyse risiko.
Fallforhold (gulv): Det ble målt ett motfall fra dusjnisje til gulvoverflaten ved dør på ca 10 mm.
TG2 - Vaskerom
Avløpsrør (ink. sluk): Sluk ikke etablert.
TG2 - Kjøkken
Overflater gulv: Gulvet bærer preg av slitasje med stedvise sprekker i skjøter
TG2 - Øvrige rom
Overflater gulv: Gulvoverflaten bærer stedvis preg av bruksslitasje.
TG2 - Etasjeskiller
Skjevhetsmåling: Det ble på befaring målt en høydeforskjell fra høyeste til laveste punkt på ca. 22 mm
TG2 - Tekniske anlegg, VVS anlegg
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.
Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.
TG2 - Yttertak
Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.
For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport av Anticimex - datert 10.01.2022.
Det oppfordres at interessenter bruker tid og setter seg inn i rapporten for å få størst mulig innsikt i boligens tilstand. De ulike bygningsdeler er systematisk undersøkt og det henvises til detaljert beskrivelse av de ulike bygningsdeler i rapporten. Det gjøres oppmerksom på at et rom eller en bygningsdel kan fungere godt selv om den får TG 2.
Enkelte forhold er ikke tilstandsvurdert, se tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven.
Bygninger/leiligheter kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann og avløpsnett. Elde og utidsmessigheter kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll.
Vi gjør oppmerksom på at boligen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, herunder krav til varig opphold, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som var gjeldende.
Utdrag fra egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Skiftet duk i bassenget 2017. utført av Nvg rør as.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
NVG Rør AS.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Litt skjeve gulv.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
Litt maur ute på stein.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Litt drypp på uteplass når det er mye regn.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ny papp. utført av Husker ikke navn på firma.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre in-stallasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
El-anlegg er byttet og utvidet. utført av Eier faglært elektriker.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Eier faglært.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
El-tilsynet 19-08-2019.
17.1 Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, f. eks. ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser?
Glassfibertank.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgs-rapporter eller målinger?
Anticimex 25 10 21.

Standard

Entré
Lys og innbydende entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Boligen går over et plan og entréen er av det praktiske slaget, som resten av boligen.
Kjøkken
Meget pent kjøkken med innredning fra 1999 i profilerte fronter, laminat benkeplater med rett frontkant og integrerte hvitevarer. Det er mulighet for å montere peisovn på kjøkkenet som kan by på varme og ekstra stemning på kalde dager om ønskelig. Det er luke inn til spisestuen, - en innbydende og praktisk planløsning.
Stue
Tiltalende stue med gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en luftig romfølelse. Fra stuen er det utgang til en herlig terrasse med god plass til sittegrupper og hyggelige sammenkomster. Fra uteplassen er det tilgang til takterrassen for å nyte solen enda lenger. Fra stuen er det også tilgang til svømmehallen, så her et det lett å avslutte dagen med et deilig bad.
Bad
Boligen inneholder ett hyggelig bad fra 1972 med ny innredning i 2020. Badet har pene fliser på gulvet. Det er varmekabler i gulv. Badet innehar praktiske løsninger. Badet er utstyrt med enkelservant, dusj, badekar og toalett.
Eneboligen har et eget toalettrom som er veldig praktisk for familien. Toalettrommet har flis på gulv. Rommet er innredet med toalett og enkelservant.
Vaskerommet fremstår som en drøm for barnefamilien. Rommet har flotte fliser på gulvet. Vaskerommet varmes opp med elektrisitet. Rommet er innredet på en flott måte som gir plass til både vaskemaskin samtidig som du har godt med arbeidsplass. Praktisk og fint vaskerom.
Soverom
Boligen har 4 lyse og fine soverom, alle i god størrelse.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende hvitevarer medfølger handelen: Induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin.
Ingen øvrige hvitevarer medfølger handelen.

Oppvarming

I hovedsak elektrisk oppvarming. Suppleres med flott peisovn. Varmepumpe med varme/kjøling. Boligen oppvarmes av panelovner og gulvvarme. Medfølger panelovner i rom dette er montert.

Ferdigattest/brukstillatelse

Brukstillatelse - Ferdigattest fra Nes bygningsråd. Byggearbeidet omfatter: Pre-cut våningshus av tre i en etasje m/blindkjeller. Datert 17.08.1973.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3034/168/300:
05.08.1911 - Dokumentnr: 900312 - Erklæring/avtale
FORBUD MOT NÆRINGSVIRKS.
21.09.1970 - Dokumentnr: 4885 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3034 Gnr:168 Bnr:153
01.01.2020 - Dokumentnr: 794044 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0236 Gnr:168 Bnr:300

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Elgvegen 10 har en attraktiv, sentrumsnær og barnevennlig beliggenhet på Årnes i Nes kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til flere barnehager, skoler og offentlig transport. I kort avstand fra boligen finner man også fotball- og friidrettsstadion, Neshallen, ishall og Nes svømmehall. For de naturglade byr området på gode turmuligheter og korte sykkelavstander til Veslesjøen, Sagstusjøen og området rundt Dragsjøen. Av arrangementer er det blant annet matfestival, Årnesdager, oktoberfest mm. Med nærheten til både Glomma og bryggeanlegget er det muligheter med båt.
Kollektivtilbud
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Buss mellom Årnes og Jessheim/Gardermoen.
Årnes stasjon ligger i Årnes sentrum og er en av de opprinnelige stasjonene på Kongsvingerbanen. Stasjonen blir betjent av alle tog på Kongsvingerbanen. Gode togforbindelser inn mot hovedstaden med avgang hver time og en reisetid på kun ca. 48 min. til Oslo S. Er rutetidene av betydning - se ruter.no for mer info.
Shopping
Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000, Bunnpris, Coop Mega, Spar og Kiwi. Fra boligen er det gangavstand til Årnes sentrum og Amfi(BB)-senteret, som har et variert utvalg med bl.a. dagligvare, post, bank, minibank, apotek, vinmonopol, mote, interiør, blomster, frisør, kafé/restaurant, lege og tannlege mm. Kort vei til Jessheim med yttereligere servicetilbud.
Kulturhus
Kommunens kulturhus ligger i Årnes sentrum med tilknytning til Amfi(BB)-senteret. Her finner man bibliotek, kino og diverse kulturinnslag. Pakkhuset ved jernbanen har egen Bluesklubb med konserter og kulturelle innslag.
Nes svømmehall
Ny svømmehall fra 2017 tilrettelagt for svømmetrening og vannaktiviteter.
Nes Golfklubb
Rommen Golfpark er et komplett helårs golfanlegg beliggende vakkert i det bølgende kulturlandskapet i Nes på Romerike, like nord for elvemøtet mellom Vorma og Glomma. Baneanlegget består av en 18-hulls bane og et stort treningsområde med puttinggreen, chippinggreen med ulike innspillsvinkler og driving range. På vinterstid har de 3 stk Full swing simulatorer hvor man kan velge mellom nærmere 60 baner rundt om i verden. Videre er det også golfklubb på Hvam. Se forøvrig www.nesgolf.no og hvamgolfklubb.no for mer info.
Tidsavstander med bil
Vormsund ca. 7 min.
Jessheim ca. 20 min.
Oslo Lufthavn ca. 28 min.
Lillestrøm ca. 32 min.
Oslo sentrum ca. 45 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved visning. Velkommen!

Beskrivelse av tomt

Flat tomt opparbeidet med plenarealer og diverse beplantning. Oppkjørsel med belegningsstein og steinheller. Utgang fra svømmehall og stue til sydvendt uteområde på ca. 34 kvm. Takterrasse på ca. 13 kvm med tilkomst utvendig med gode solforhold.
Tomten består av to gårdsnummer og bruksnummer. Det andre GNR OG BNR er på ca. 82 kvm med GNR. 168 BNR. 361.

Parkering

Parkering i integrert dobbelgarasje med tørrskodd inngang til boligen. Godt med parkeringsplass på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Årnes Vannverk. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Det er tinglyst en rettighet i GNR 168 BNR 320 som gjelder: Bestemmelse om veg. Beskrivelse av rettigheten: Rett til å bruke vegen som adkomst til egen eiendom.
Veiavgift betales til vegforeningen og er på kr 1200,- i året.

Regulerings-og arealplaner

Kommunedelplan for Årnes 2019 datert 18.06.2019. Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 016,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, eiendomsskatt, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 5 483 for inneværende år og er medregnet i de kommunale avgiftene.
Eiendommen er tilknyttet Årnes Vannverk. Vannverket fakturer etter antall personer i husstanden. Husstand med to personer er kr. 2.800,- pr. år. Husstand med fire personer er kr. 4.200,- pr. år.
Internettleverandør Altibox med kostnad på kr 1.200,- per måned. Internettabonnent er personlig og ny eier må tegne eget abonnent.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.868.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kolbjørn Aune og Birgit Aune

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Elgvegen Vel. For vedlikehold og brøyting av veg.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF, da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig, og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,0% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 24-0018/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årnes
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR24.2118

Dato

Sist oppdatert: 01. november 2022 kl. 09:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Åpen visning. Velkommen til visning! Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.