Komplett salgsoppgave

Jomfrubråtveien 45B

12 650 000 kr
120 m²
3 soverom
Velkommen til Jomfrubråtveien 45B - En solrik enebolig fra 1998 med flott beliggenhet i blindvei
Velkommen til Jomfrubråtveien 45B - En solrik enebolig fra 1998 med flott beliggenhet i blindvei
Kart
Bekkelaget/Jomfrubråtveien
Solrik og pen enebolig på 2 plan | Garasje | Blindvei

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  12 650 000 kr
 • Omkostninger
  317 420 kr
 • Totalpris
  12 967 420 kr
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  120 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Jomfrubråtveien 45B, en pen, praktisk og solrik enebolig over to plan fra 1998. Stor vestvendt terrasse på ca 60 kvm og lettstelt tomt. Boligen har en god planløsning med primærbehov dekket på hovedplanet i 1. etasje. I 2019 ble boligen modernisert med bl.a. nye 1-stavs eikegulv, nytt kjøkken og ny lysplan fra lysdesigner. Vannbåren gulvvarme. 1. etasje inneholder entré, soverom, bad og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning. Kjelleretasjen har vaskerom, bad, gjesterom, soverom og kjellerstue (alt. soverom). Garasje med el. bil lader og romslig gårdsplass. Boligen ligger attraktivt til i blindvei, i umiddelbar nærhet til unike friområder i Ekebergparken/Ekebergsletta. Ca 200 meter til trikkeholdeplass, samt gangavstand til bl.a. Bekkelaget skole og servicetilbud på Holtet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jomfrubråtveien 45B, 1179 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 152, bruksnummer 210, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 120 kvm
Totalt primærrom: 120 kvm
Primærrom:
1. etasje 64 kvm:
Entré, gang, soverom, bad og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og utgang til stor vestvendt terrasse.
Kjeller 56 kvm:
Trapperom, vaskerom, bad, gjesterom, soverom og kjellerstue (alt soverom).
Garasje på 18 kvm. med el. bil lader og automatisk garasjeport. Lagringsloft i garasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 14.10.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Rom beskrevet som gjesterom er ikke byggemeldt for varig opphold.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig over to etasjer, oppført i 1998. Boligen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Boligen er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong. Fundamenter er naturgitt skjulte og byggegrunnens beskaffenhet er ukjent. Bortledning av vann fra tak-, terrengets stedvise fall mot boligen og alder på drenering er gitt en TG2. Se utfyllende tekst i rapporten. Selger har i sin egenerklæring beskrevet at det er noe fuktutslag på vegg i kjellerstue. Det er stedvis ujevnheter i kjellergulvet. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Det er foretatt skjevhetsmålinger i boligen og denne er gitt en TG2. Se utfyllende tekst i rapporten. Yttervegger med stående trekledning. Skorsteinen er en elementpipe.
Taket har valmet form og er tekket med betongtakstein. Det er registrert symptomer på slitasje og elde på taktekkingen og takrenner, og TG2 er gitt for å belyse en alder og tilstand som krever jevnlig ettersyn.
Entredør med glassfelt fra 2019 i samme farge som garasjeport som også ble skiftet samme år. Vinduer og terrassedører med to-lags glass fra ulike årstall.
I rapporten er det kommentert at det mangler rekkverk/håndløper på én side i innendørs trapp.
Sydvendt terrasse har gulvoverflater av terrassebord med rekkverk i treverk.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Jomfrubråtveien 45B har en solrik og trafikkskjermet beliggenhet i blindvei, i et meget attraktivt og barnevennlig villaområde i Jomfrubråtveien. Umiddelbar nærhet til store friområder i Ekebergparken/Ekebergsletta og kollektivtransport, samt gangavstand til bl.a. skoler og servicetilbud på Holtet.
Boligen er oppført i 1998, og fremstår som lys og meget pen med standard av noe varierende alder. Boligen er oppgradert i 2019 med bl.a. nytt kjøkken, lagt ny 1-stavs parkett med vannbåren gulvvarme i begge etasjer, ny design belysning og oppgradert deler av det elektriske anlegget. Utvendig ble det bygget ny stor terrasse på ca. 60 kvm i 2021.
En praktisk bolig med en god planløsning fordelt på 2 plan, der alle primærbehov er dekket på hovedplanet i 1. etasje.
1. etasje:
Hovedetasjen inneholder entré, gang, soverom, bad og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
Romslig entré som ble pusset opp og utvidet i 2019 ved at et soverom ble innlemmet i entréen. Det ble lagt en kombinasjon av nye gulvfliser og ny 1-stavs parkett. Det er vannbåren gulvvarme i hele rommet. Plassbygget praktisk garderobeskap i den ene enden av rommet. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entréen.
Gangen ble pusset opp i 2019 med bl.a. ny 1-stavs parkett med gulvvarme.
I praktisk tilknytning til gangen ligger både soverommet og badet.
Hovedsoverommet ble også pusset opp i 2019 med bl.a. ny 1-stavs parkett og ny garderobeinnredning. Vannbåren gulvvarme i rommet. Taklampen i rommet medfølger ikke.
Flislagt bad fra 1998 som ble modernisert i 2019 med ny fliser og innredning. Elektriske varmekabler i gulvet og downlights i himling. Vegghengt servantskap med skuffer med sorte fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Newform. Speil, overlys og stikkontakt i veggskap over servant. Dusjkabinett med dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Grohe. Vannrør med rør-i-rør stystem. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 grunnet ikke adkomst til sluk grunnet dusjkabinett, lite felt med svelling på skuffefront, bomlyd i enkelte gulvfliser, tettesjiktets alder og for nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til kant av dusjkabinett. Se supplerende tekst i tilstansdsrapporten.
Kombinert stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning, pusset opp i 2019 med bl.a. ny 1-stavs parkett og ny kjøkkeninnredning. Vannbåren gulvvarme i rommet. Moderne innebygget peisovn som gir ekstra varme og hygge på kalde høst- og vinterkvelder.
Ny lekker kjøkkeninnredning fra 2019, type GED fra Italia med glatte fronter i valnøtt. Sorte benkeplater av Corian. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran, med Quooker-system (kokende vann rett fra spring). Glassplate på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Innfelt «pop-up» stikkontakt i benkeplaten. Integrert induksjonstopp med nedfelt avtrekksvifte (kullfilter, TG2), stekeovn og mikrobølgeovn i høyskap, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryserdel, alle hvitevarer fra Miele og nye i 2019. Vannrør med rør-i-rør system. Det er montert lekkasjestopper og komfyrvakt.
Fra stuen/spisestuen er det utgang til stor syd- og vestvendt terrasse på ca. 60 kvm., nyoppført i 2021. Overbygg på deler av terrassen, samt utebelysning og stikkontakt på vegg. Fra terrassen er det trapp ned til terreng.
Kjeller:
Kjelleretasjen inneholder trappegang, vaskerom, bad, gjesterom, soverom og kjellerstue.
Trappegang med ny 1-stavs parkett i 2019 med gulvvarme.
Eget praktisk vaskerom fra byggeåret med gulvfliser med vannbåren gulvvarme. Vaskerommet er innredet med benkeskap med nedfelt utslagsvask med ett-greps armatur fra Oras. Vegghengt skap over benkeskap. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder på 198 liter fra 1998 er plassert i vaskerommet. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 på varmtvannsberederen pga. alder, for vannrør pga. alder, sanitærutstyr/innredning pga. alder, bomlyd i en gulvflis, for nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk og for at det ikke kan verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulv-/veggflater. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Flislagt bad fra 1998 som ble modernisert i 2012 med ny fliser og innredning. Vannbåren gulvvarme og downlights i himling. Badet er innredet med vegghengt servantskap med skuffer og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakter i veggskap over servant. Dusjhjørne med skyvedører i glass og dusjbatteri tilkoblet svingbart dusjhode og hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for vannrør pga. alder, bomlyd i enkelte gulvfliser og for tettesjiktets alder. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Gjesterom med ny laminat på gulv i 2019 med vannbåren gulvvarme. (Rommet er ikke byggemeldt/godkjent for varig opphold).
Soverom med ny 1-stavs parkett i 2019 med gulvvarme. Romslig garderobeskap med skyvedører i rommet.
Romslig kjellerstue med ny 1-stavs parkett i 2019. Vannbåren gulvvarme i rommet. Rommet kan evt. benyttes som soverom ved å sette inn dør.
Garasje i tilknytning til boligen på ca. 18 kvm. med el. bil lader og elektrisk garasjeport. Lagringsloft i garasjen.
Se tilstandsrapporten datert 14.10.2022 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om boligens standard.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten elektriske varmekabler på badet i 1. etasje.
Peisovn i stuen/spisestuen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på boligen datert 09.08.2012.
Rom beskrevet som gjesterom i kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt. Vinduet i rommet med tilhørende lysgrav er ikke byggemeldt. Kjøper overtar ansvar for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjonen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 27284, tinglyst 30.10.1979.
Bestemmelse om bebyggelse. Parsellen skal bebygges villamessig og være tilknyttet offentlig vann- og kloakknett. Jomfrubråtveien er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal sameiet være med på å opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Dagboknr 30164, tinglyst 29.05.1985.
Bestemmelse om vann/kloakkledn. Frierveien 1 gis rett til å føre stikkledning for vann over eiendommen og rett til adgang til denne for reparasjoner og vedlikehold, etter nærmere bestemmelser.
Dagboknr 58722, tinglyst 25.09.1985.
Best. om garasje/parkering. Eiendommen gir naboeiendommen, Frierveien 1A (gnr. 152, bnr. 89, rett til å bygge garasje i skillegjærde til eiendommen.
Dagboknr 20415, tinglyst 24.04.1991.
Erklæring/avtale. Oslo Lysverker gis rett til å ha nettstasjon på eiendommen. Det skal ikke foretas beplantning eller foranstaltninger som kan hindre adkomst, svekke ventilasjon eller vanskeliggjøre forlegging av kabler og ledninger.
Dagboknr 21615, tinglyst 14.04.1997.
Erklæring/avtale. Frierveien er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal sameiet være med på å opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Dagboknr 6412, tinglyst 05.02.1999.
Erklæring/avtale. Seksjoneringen viser tilleggsarealet til seksjonen.
Ved oppmåling 4. januar 2018, gjort ut fra koordinater, kom det fram at gjerdet mellom Jomfrubråtveien 45 A-B og Frierveien 1 A-B, ikke følger den oppmålte tomtegrensen. Forskjellen på oppmålt tomtegrense og grensegjerdet er et smalt areal på ca. 24 kvm. Det er inngått en avtale mellom eierne av Jomfrubråtveien 45 A-B og Frierveien 1 A-B om at Frierveien 1 A-B har bruksrett til dette arealet.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og evt. ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at oppdragsgiver er ansatt ved Krogsveens avdeling oppgjør, men at dette ikke er i strid med egenhandelsreglene i lov om eiendomsmegling.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt til i et attraktivt villaområde i Jomfrubråtveien, på hjørnet av Jomfrubråtveien og Frierveien. Et populært og barnevennlig villaområde med umiddelbar nærhet til unike friområder som tar deg til bl.a. Ekebergsletta og Ekebergparken. I tilknytning til disse friområdene finner du fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, caféer, Ekebergrestauranten m.m. Litt lenger bort i Jomfrubråtveien ligger også Sportsplassen idrettsbane, med bl.a. fotballbane og løpebane, samt skøytebane om vinteren.
Gangavstand til Holtet, det lokale handelssenteret med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri, helsesenter/treningssenter (Best Helse), apotek og jernvareforretning. Ved Holtet ligger også Bekkelaget barneskole.
Byen er heller ikke langt unna, og fra eiendommen kan man, om ønskelig, gå eller sykle ned til sentrum, med bl.a. Sørenga som et naturlig stoppested. Med trikken tar det kun ca. 10 minutter ned til Oslo Sentralbanestasjon.
En kort kjøretur unna finner du også de to andre handelssentrene i bydelen, Sæter og Lambertseter. Sæter har et bredt tilbud av caféer, spisesteder og butikker, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og caféer, samt Vinmonopolet, Deichmanske bibliotek, Sats og Symra Kino.
Fra boligen er det kun ca 200 meter til Jomfrubråten trikkeholdeplass med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. På Jomfrubråten trikkeholdeplass stopper trikken kun i retning sentrum, så på vei hjem fra byen er det trikkeholdeplassen på Sportsplassen man går av. Herfra er også kun noen få minutters gange til Jomfrubråtveien 45B.
(Se ruter.no for mer informasjon)
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bekkelaget Sportsklub(BSK) - håndball, fotball, ski m.m.
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Bekkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og SATS på Lambertseter.

Adkomst

Jomfrubråtveien er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Ekebergveien og ender i blindvei ved "hundesletta" og skulpturparken. Jomfrubråtveien 45B ligger i den delen av Jomfrubråtveien som er blindvei, på hjørnet av Jomfrubråtveien og Frierveien. Egen innkjørsel til boligen fra Frierveien.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Gangavstand til Bekkelaget barneskole og Brannfjell ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 290 kvm som tilhører sameiet. Boligen tinglyst bruksrett til eget tomteareal i naturlig tilknytning til boligen. Dette arealet er meget pent opparbeidet med plenarealer og diverse
beplantning. Solrik terrasse på ca. 60 kvm på husets syd- og vestside.
Egen innkjørsel til boligen fra Frierveien.

Parkering

Egen garasje på 18 kvm. med el. bil lader og ny garasjeport i 2019. Lagringsloft i garasjen.
Biloppstillingsplasser på gårdsplassen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger fra offentlig ledning til forgreningspunktet, deretter er hver seksjon selv ansvarlig for egne rør til sin bolig.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006. I forbindelse med revisjon av denne planen foreligger det midlertidig forbud mot tiltak og forslag til revidert plan innenfor planens områder. Konferer gjerne med megler.
Det foreligger tillatelse til etablering av utendørs svømmebasseng i Frierveien 3.
Follobanen og Bekkelaget renseanlegg ligger i fjellgrunnen under området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 888,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 420,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11 000,-.
Boligen er tilknyttet Viker Fiber som leverandør av Internett og har avgift på kr 900,- pr. mnd. Selger han kun benyttet tv-tjenester via streaming. Tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 954 771,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 7 037 174,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12 967 420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Aleksander Ramløff Dahl og Kristin Ramløff Dahl

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og seksjonen er tilknyttet et sameie, med sameiebrøk 153/354.
Sameiet består av 2 seksjoner.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Det har vært praktisert fordeling med 1/2 på hver av seksjonene for kommunale avgifter. Dette faktureres samlet for de to seksjonene.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Visninger: kr 2.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0201/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22201

Dato

Sist oppdatert: 05. desember 2022 kl. 10:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.