Komplett salgsoppgave

Setrevegen 45B

4 690 000 kr
112 m²
2 soverom
Fasade og hage mot syd
Fasade og hage mot syd
Kart
Marit Stuen Aursnes
Presenteres av
Marit Stuen Aursnes
Fjelltun
Oppusset rekkehus med carport|Nydelig utsikt|Balkong fra stue|Terrasse og hage

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 690 000 kr
 • Omkostninger
  118 420 kr
 • Totalpris
  4 808 420 kr
 • Byggeår
  1961
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  112 m²
 • Bruksareal
  118 m²
 • Tomteareal
  208,4 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott oppusset rekkehus med carport beliggende i populært boligområde på Fjelltun. Boligen er oppført over tre etasjer og er pusset opp i perioden 2013 - 2021. Nytt kjøkken, oppusset stue med ny peis, nye gulv, vegger og tak i 2. etasje i 2021. Oppusset soverom og nytt baderomsmøbel.
* God planløsning
* Nytt kjøkken fra 2021 med integrerte hvitevarer og vinskap
* Balkong og markterrasse, samt hage
* Carport
* Gode sol- og utsiktsforhold med sol fra ca kl 8-22
* Kort vei til flott turterreng på byfjellet Aksla.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Setrevegen 45B, 6007 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 133, bruksnummer 182, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 118 kvm
Totalt primærrom: 112 kvm
Primærrom:
Underetasje, 20 kvm: Kjellerstue og gang
1. etasje 50 kvm: Vindfang, gang, 2 soverom, vaskerom og bad
2. etasje 42 kvm: Stue og kjøkken
Sekundærrom:
1. etasje 6 kvm: Bod
I tillegg carport på ca. 15 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.06.2022 utført av Steffen Nohre Terkelsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
I underetasje er det gravd ut, slik at fundament fungerer som vegg. Arealer er målt i fra innside fundament og rommet er i praksis litt større, ca 50 cm over gulv. Areal er noe unøyaktig da det stikker frem fjell/ stein stedvis. Tidligere eier har forsøkt å søke om godkjenning av kjellerrom til varig opphold, men det ble gitt avslag fra kommunen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1961 med yttervegger av bindingsverk med liggende kledning. Det er takkonstruksjon med mønt himling. I forbindelse med oppussing av etasjen, ble himling byttet ut og konstruksjon ble kontrollert av tømrer, ifølge eier. Taket er tekket med asfaltpapp. Taket er besiktiget fra bakkenivå og veranda. Det er asfaltpapp på tak i carport fra 2013. Takrenner, nedløp og beslag er av stål og disse er fra byggeår. Boligen har noen vinduer fra 1985 og disse er av malt trevirke med 3-lags glass. De fleste vinduene er forøvrig byttet i perioden rundt 2013. Malt trevirke med 2-lags glass. De eldste vinduene er kun kontrollert fra innsiden. Terrassedører er fra perioden rundt 2013, er av malt trevirke og har 2-lags glass. Ytterdør er av nyere dato. BAlkong fra stue er bygget sammen med naboenhetens balkong og har felles trapp. Mot grunn er det bygget terrasse. Terrasse og balkong er sammenbygget med trapp. Ved inngangsparti er det en platting med skiferfliser.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende bygningsdeler har fått tg3:
Balkonger/terrasser: Konstruksjonen har skjevheter. Tekking på balkong/terrasse har utettheter.
Våtrom - vaskekjeller: Rommet har ikke ventilasjon.
I tillegg har følgende bygningsdeler fått tg2:
Utvendig:
Glasstak inngangsparti
Veggkonstruksjon
Innvendig:
Overflater
Pipe og ildsted
Vaskerom - overflater gulv
Bad - overflater vegger og himling, sluk, membran og tettesjikt
Tekniske installasjoner:
Vannledninger
Avløpsrør
Varmtvannstank
Tomteforhold - drenering
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har gitt følgende opplysninger i sitt egenerklæringsskjema:
På spørsmål: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? svarer selger ja, både av faglært og ufaglært. Det er uført arbeid før vi overtok eiendommen Rundt 2004. Det er ikke dokumentert hvem som
utførte arbeidet. Se takstrapport.
På spørsmål: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? svarer selger ja. Det er uført arbeid før vi overtok eiendommen Rundt 2004. Det er ikke dokumentert hvem som utførte arbeidet. Se takstrapport.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? svarer selger ja, kun faglært. Firma: Trygve Madsen. Ifbm oppussing i 2021 ble det gjort endringer i røropplegget.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? svarer selger ja. Mindre fuktinnslag i kjeller. Se takstrapport.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? svarer selger nei og bemerker at feier har vært der og ikke hadde noen kommentarer.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? svarer selger ja. Minder sprekker i forstøttningsmur. Se takstrapport.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? svarer selger ja. Taktekkingen på balkong/terrasse har utettheter.
På spørsmål: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? svarer selger ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats. Carport ble bygget i 2013. Finner ikke dokumentasjon på av hvem.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? svarer selger ja, kun faglært. Bra Elektro AS. Ifbm oppussing i 2021 ble store deler av anlegget byttet ut og fornyet.
På spørsmål: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? svarer selger ja. Denne ligger i boligmappa.
På spørsmål: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? svarer selger ja. Det er utfør el-kontroll. 2 små avvik ble påpekt, disse ble utbedret straks av Bra Electro AS.
På spøsmål: Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? svarer selger ja. Det har blitt bygget ut kjeller.
På spørsmål: Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? svarer selger ja, men er ikke godkjent til varig opphold.
På spørsmål: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? svarer selger ja. Boligen er solgt tidligere og det forligger derfor takstrapporter og salgsoppgaver fra den tid.

Moderniseringer og påkostninger

Overflater er pusset opp i perioden 2013 - 2021. De fleste overflater er pusset opp i 2021 hvor det også ble montert nytt kjøkken.

Standard

Boligen går over tre etasjer hvor du kommer inn i midten.
Det er malt tretrapp fra 1. til 2. etasje. Trapp til underetasje er av nyere dato og noe bratt.
Det er hvit malte innerdører med enkle fyllinger.
Underetasje:
Kjellerstue med fliser på gulv med gulvvarme, malte murvegger og himling med spotter. Dør ut til hage.
Gang/trapp med fliser på gulv. Malte vegger. Trapp med eiketrinn til 1. etasje. Eiketrinn i trappen. Det er luke til krypkjeller med god bodplass.
1. etasje:
Vindfang med fliser på gulv og gulvvarme. Malte vegger og malttak med ledspotter. Speil skyvedørsgarderobe.
Gang/trapperom med en-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og himling med led-spotter.
Hovedsoverom er avdelt til et stort rom (var tidligere to soverom) og har laminat på gulv, malte vegger og malt tak. Stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Utgang fra hovedsoverom til sydvendt balkong med tredekke og trapp til balkong i 2. etasje.
Soverom nr. 2 har laminat på glv og malte vegger og himling.
Vaskerom/wc er pusset opp av tidligere eier i 2012. Flislagt gulv med gulvvarme. Malte vegger og tak. Innredning med servant, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt vegghengt toalett. Det er elektrisk vifte og tilluft gjennom spalte under dør. Takhengt tørkestativ.
Bad er pusset opp i 2004 ifølge gammel takst. Flislagt gulv med gulvvarme, fliser på vegger og malt tak. Nyere grå innredning med speil. Dusjvegger og vegghengt wc. Opplegg for badekar. Det er målt fall fra dør til topp slukrist. Fallet ble målt til ca. 25 mm. Sluk er laget av plast, og det er smøremembran. Elektrisk vifte. Det er dør fra bad til hovedsoverom.
2. etasje:
Stue og kjøkken i åpen løsning som har gode lysforhold og flott utsikt. Hele etasjen ble pusset opp i 2021 og har laminat på gulv, malte vegger og malt tak med ledspotter. Peisovn i stue.
Flott gråmalt kjøkkeninnredning med svarte håndtak fra 2021. Det er barløsning mot stue. Benkeplate av laminat. Belysning under overskap. Siemens integrerte hvitevarer: 80 cm induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn fra NEEF. Vinskap. Det er skråhengt kjøkkenventilator med avtrekk ut. Utgang fra stue til sydvendt veranda med trapp til hage balkong i 1. etasje.
Tekniske installasjoner:
Rør i rør-system.
Vannfordelerstamme er plassert i krypkjeller.
Avløsprør er av plast og støpejern. Stakemulighet er plassert i krypkjeller.
Det er kun naturlig ventilasjon i boligen.
Varmtvannstanken fra 2014 og er på ca. 200 liter. Varmtvannsberederen er plassert i krypkjeller.
Det er sikringsskap med automatsikringer og skap er plassert i trapp. Det foreligger kvittering på eltilsyn i sikringsskap.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Fryseskap medfølger.

Oppvarming

Peisovn på stue i 2. etasje, varmekabler i bad, vaskerom og kjellerstue. For øvrig elektrisk oppvarming. Nye varmekabler i hele 2. etasje (stue og kjøkken).
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1961.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger innflyttingsattest datert 09.03.1961.
Det foreligger også godkjennelse på melding om mindre tiltak på bebygd eiendom vedrørende altan og utvidet parkeringsplass datert 31.05.2005.
Det foreligger ferdigattest på carport datert 18.07.2013.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
I underetasje er det gravd ut, slik at fundament fungerer som vegg. Arealer er målt i fra innside fundament og rommet er i praksis litt større, ca 50 cm over gulv. Areal er noe unøyaktig da det stikker frem fjell/ stein stedvis. Tidligere eier har forsøkt å søke om godkjenning av kjellerrom til varig opphold, men det ble gitt avslag fra kommunen.
Det er noen endringer på byggetegninger ut i fra dagens planløsning:
Hovedsoverom var tidligere 2 soverom.
I 2. etasje er et kott som viser på byggetegninger tatt inn i kjøkken.
Vaskerom/wc i 1. etasje er på byggetegninger bod og er ikke godkjent til varig opphold.
Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. I tillegg var bad og wc tidligere 2 rom som nå er sammenslått til 1 rom og i tillegg er det tatt litt av gang. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 718-2/58, tinglyst 16.06.1959, type heftelse: Bestemmelse om veg. Langs parsellens sydgrense er det bruksrett på en gangvei i 1 m bredde.
Dagboknr. 338-1/58, tinglyst 23.03.1960, type heftelse: Best. om vann/kloakkledning. Naboer har gjensidig rett til å føre vannledning til og kloakkledning fra sine eiendommer samt adgang til nødvendig reperasjon etc.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende på Fjelltun ca 2,5 km øst for Ålesund sentrum. Etablert område med i all hovedsak eneboliger og mindre bygårder i nærmiljøet. Boligen ligger fint til i terrenget med gode sol og utsiktsforhold og det er kort vei til flott turterreng på byfjellet Aksla. Buss-stopp like ved eiendommen.

Adkomst

Ta av fra Borgundvegen i Volsdalen ved skilt til Fjellstua/Aksla og følg Volsdalsbakken oppover og ta av til venstre inn Setrevegen. Følg denne til du kommer til stort kryss og her har du boligen på venstre hånd. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Volsdalen skole (1-7 kl.) 8 min. gange - 0.6 km
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 18 min. gange - 1.4 km
Skarbøvik u-skole (8-10 kl.) 11 min. m/bil - 5.8 km
Kolvikbakken u.skole - 4 min. m/bil - 2,5 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 18 min. gange - 1.5 km
Fagerlia videregående skole 5 min. m/bil - 3 km
Barnehager:
Fjelltun barnehage (1-5 år) 5 min. gange - 0.4 km
Klipra barnehage (1-6 år) 8 min. gange - 0.6 km
Jugendby barnehage 8 min. gange
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 208,4 kvm som har asfaltert adkomst og parkeringsareal og carport mot Setrevegen mot nord. Opparbeidet terrasse på terreng med hage og beplatninger mot syd. Flaggstang.

Parkering

Parkering i carport samt asfaltert innkjørsel.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Ålesund 2016 -2028 (datert 09.03.2017) avsatt til boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 495,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10-12.000,- pr. år.
I selgers husstand har det bodd 2 personer.
Årlig forsikringspremie ikke oppgitt.
Boligen er tilknyttet internett og tv fra Tafjord (Telia) har avgift på kr 1.099,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 626 971,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 257 096,-/2 257 095,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3 510,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.808.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for boliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Åse Jørgensen og Helge Gjøsund

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0150/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.22150

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2022 kl. 12:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.