Komplett salgsoppgave

Jupiterveien 88

2 740 000 kr
93 m²
3 soverom
Velkommen til Jupiterveien 88!
Velkommen til Jupiterveien 88!
Kart
Del
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Stenseth/Krokstadelva
Pen terrasseleilighet med 2 etasjer og flott internbeliggenhet. Terrasse med vidstrakt utsikt. Egen inngang. Parkering.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 740 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  388 369 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  3 129 329 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1978
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  93 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 678 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Privatvisninger avtales fortløpende. Meld deg på til annonsert fellesvisning eller privatvisning ved å trykke på lenken visningspåmelding eller ved å kontakte megler på mobil.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen terrasseleilighet med 2 etasjer.
 • Leiligheten har en fin internbeliggenhet - øverste bygning i enden av borettslaget
 • Profilert kjøkkeninnredning fra 2011 med delvis integrerte hvitevarer
 • Flislagt bad fra 2010 med dusjkabinett og separat wc-rom
 • 3 soverom og praktisk garderoberom i 1. etasje
 • Sørvendt balkong på ca. 15 kvm med flott vidstrakt utsikt og fritt utsyn
 • Eget utvendig inngangsparti og tilgang til felles terrasse rett ved inngangen
 • Rett til en utvendig p-plass på borettslagets tomt
 • Mulighet for leie av garasje (etter liste) og oppsett av ladeboks til el-bil i garasje
 • Meget kort gangavstand til barneskole, barnehage og matbutikk
 • Borettslaget ligger i et populært og barnevennlig område Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Jupiterveien 88, 3055 KROKSTADELVA
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 242, bruksnummer 227
  Andelsnummer 5, Furulia Borettslag, organisasjonsnummer 950 472 596

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 105 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 93 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 12 kvm
  Primærrom
  1. etasje:
  51 kvm: Entré, gang, bad, wc-rom og 3 soverom.
  2. etasje:
  42 kvm: Stue og kjøkken.
  Sekundærrom
  1. etasje:
  12 kvm: Bod og garderobe.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Petter Sem. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på grunnmur og gulv mot grunn av betongkonstruksjoner. Yttervegger av betongkonstruksjoner og utfyllende bindingsverk forblendet med teglstein. Etasjeskiller av betong. Tilnærmet flatt tak, tekket med takpapp/folie (taket er ikke besiktiget). Vinduer i 2-lags glass fra ukjent årstall og 2002. Balkongdør med 2-lags glass fra ukjent årstall. Profilert ytterdør med glassfelt fra ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Felles utvendig trappeadkomst til leilighetens eget overbygde inngangsparti i 1. etasje. Leiligheten er beliggende i bygningens 1. etasje og 2. etasje. Tilgang til felles terrasse med felles hagemøblement rett ved inngangspartiet.
  2. etasje
  Stue: Stue med god plass til sittemøblement. Vinduer langs to vegger, som gir godt med naturlig lys. Skapløsning med hyller og vitrineskap. Trappegang til 1. etasje. Laminat på gulv, tapet samt malt tapet på vegger og malt himling. Utgang til sørvendt balkong på ca. 15 kvm med markise.
  Kjøkken: Profilert kjøkkeninnredning fra 2011. Over- og underskap samt vitrineskap og høyskap i hvit utførelse. Laminat på vegg over benkeplater av laminat. Lysarmaturer og strømuttak under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert oppvaskmaskin, oppvaskkum, ventilator, integrert platetopp og integrert stekeovn. Opplegg for frittstående kjøleskap. Laminat på gulv, tapet på vegger og malt himling.
  1. etasje
  Entré: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Gang: Trappegang til 2. etasje. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til bod.
  Bad: Badet er fra 2010. Heldekkende dobbelservant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Tilsvarende utførelse på høyskap. Speilskap med lysarmatur over servanter. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Downlights i tak. Fliser på gulv, fliser på vegger og panel i himling.
  Wc-rom: Vegghengt servant. Speil, lysarmatur og glassplate på vegg over servant. Gulvstående toalett. Laminat på gulv, malt tapet på vegger og malt himling.
  Soverom 1: Garderobeskap i hvit og profilert utførelse. Garderobeskap med speilfronter. Laminat på gulv, tapet samt malt tapet på vegger og malt himling.
  Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 3: Skapløsning med hyller. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Garderobe: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Laminat på gulv, panelplater på vegger og malt himling.
  Generelt om boligen: Oso Hotwater Super S200 varmtvannsbereder fra 2010, plassert i bod under trapp. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i gang (1. etasje).
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad: Redusert luftutskiftning, redusert vanntrykk ved tapping, løse hengsler på høyskap, uoversiktlig bruk av slukmansjett samt tettesjikt, for lite lokalfall i dusjsone og usikkert om sluket er skiftet ved oppgradering av rommet.
  - Kjøkken: Manglende automatisk lekkasjestopper.
  - Wc-rom: Redusert luftutskiftning.
  - Øvrige rom (1. etg): Fuktskader i endeskjøter (laminatgulv i entré), dørblad til innerdør har kontakt med terskel/karm (ved soverom, bod, garderoberom og bad), dørvrider er ødelagt (wc-rom) og trukket internettkabel gjennom døråpning (soverom 2) - dør kan ikke lukkes.
  - Øvrige rom (2. etg): Dørblad til innerdør har kontakt med terskel/karm (kjøkken).
  - Innvendige trapper: Kun rekkverk/håndløper på en side.
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Varmtvannsbereder har ikke automatisk vannstoppventil, sikkerhetsventil mangler kontrollert avrenning til avløp og stoppekran er ikke lokalisert.
  - Radon: Ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen.
  - Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring/dokumentasjon på anlegget.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Brann: Brannslukkerutstyr er utgått.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Boligen er basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.09.1979, som omfatter oppføring av terrassehus.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett:
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Denne er ikke av direkte betydning for bruken av denne boligen.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Diverse

  Eiendommen selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. Dette innebærer vesentlig avvik fra et normalt salg ved at kjøper har en større risiko for eiendommens tekniske tilstand, og kjøper må være innforstått med at det kan være svært vanskelig å nå fram med en mangels klage etter kjøp av tvangssalgsbolig. Samtidig avviker tidsfrister for bud og rutiner for oppgjør fra et normalt salg.
  Det vises for øvrig til "Orientering til kjøpere om tvangssalg ved medhjelper" som er vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler dersom noe er uklart.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Borettslaget ligger i et populært og barnevennlig område med mange barnefamilier samt lekeplass i nærmiljøet. Leiligheten har en god internbeliggenhet i en endeblokk. Utsikt utover Eikerbygda og mot Kongsberg. Det er meget kort gangavstand til barneskole, barnehage og dagligvarebutikk. Fra leiligheten er det ca. 500 meter på sti gjennom skogholt til Batteriet og lysløypen Solbergmoen - Åssiden. Her blir det kjørt med løypemaskin vinterstid når det er forhold for det.
  I Krokstadelva finner du bl.a. Buskerud storsenter med de fleste servicetilbud og Eknes idrettshall med svømmehall. IF Birkebeineren er et aktivt idrettslag i nærmiljøet med eget klubbhus og flott idrettsanlegg med bla. kunstgressbane og tennisbaner. Idrettsanlegget og populære Årbogen med badestrand og sandvolleyballbane er kun en kort kjøretur unna. Fra Årbogen kan du på skogsbilvei ta deg til Ulevann, som er et populært utgangspunkt for ski innover Finnemarka. Finnemarka byr på fantastisk natur, med fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier. Ca. 10 min med bil til Skimore Drammen med moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatrepark. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m.
  Kort gangavstand til busstopp langs Nordlysveien med bussforbindelser til Drammen og Mjøndalen (se www.brakar.no for rutetider). Togforbindelse fra Mjøndalen sentrum med avganger 2 ganger i timen til og fra Oslo i rushtiden. Tog til Oslo tar ca. 45 min og ca. 30 min til Kongsberg (se www.vy.no for avganger). Fra Mjøndalen er det påkjøring til E-134 mellom Mjøndalen og Drammen. Det er ca. 55 minutters kjøring til Oslo, ca. 30 minutter til Kongsberg og ca. 15 minutter til Drammen sentrum.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Stenseth barnehage, Langløkka barnehage, Solbergmoen Sprellopp barnehage.
  Skoler: Stenseth barneskole og Eknes ungdomsskole.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 17 337 kvm som tilhører borettslaget. Fellesområder med plenarealer, diverse beplantninger og lekeplass. Asfalterte adkomstveier og parkeringsområder.

  Parkering

  Alle leiligheter har rett til en utvendig parkeringsplass på borettslagets tomt, denne blir tildelt ved innflytting (kostnad på kr 100,- pr. mnd er inkl. i felleskostnadene).
  Mulighet for å leie garasjeplass etter ansiennitetsliste (utvendig plass vil da ikke kunne disponeres). Det koster kr 405,- pr. mnd for å leie separat garasje (25 stk), kr 380,- pr. mnd for plass i felles garasjeanlegg (30 stk) og kr 250,- pr. mnd for ekstra parkeringsplass iht. parkeringsreglementet (sist endret 12.03.2021). Det må påregnes et depositum på kr 1.000,- ved tildeling av garasjeplass.
  Mulighet for å koble seg på nyere felles infrastruktur for el-bil lading etter samtykke fra styret (på felt A, B, C og F), kostnader for etablering/installering av ladepunkt, vedlikehold og forbruk av strøm vil bli belastet hver enkelt andelseier.
  Øvrig er det gjesteparkering på borettslagets tomt (felt A, C, D og F).

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger hovedsakelig i et uregulert område men er hovedsakelig avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 07.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
  Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
  Grunnkostnad kr 7.478,-
  Dugnad kr 100,-
  Parkering kr 100,-
  Nåværende eier har betalt kr 405,- pr. mnd for separat garasje (pr. januar 2024.
  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv/internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
  Eier har ikke gitt megler opplysninger om øvrige løpende kostnader, megler har derfor ikke kjennskap til hvor store kostnader dagens eier har til strømforbruk, forsikring, tv/internett m.v.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 952 171,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 3 427 817,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 62 482,- pr. 31.12.2022.
  Andel fellesgjeld er kr 388 369,- pr. 27.09.2023.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 35.617.784,- pr. 27.09.2023 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 11458680 3, Husbanken
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 27.09.2023: 3.56% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 39
  Saldo per 27.09.2023: 9 188 551
  Andel av saldo: 99 638
  Første termin/første avdrag: 30.06.2003 (siste termin 31.03.2033)
  Fastrente: 3,56% fra 1.5.23 i 5 år
  Lånenummer: 94937030228, Handelsbanken
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 27.09.2023: 5.49% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 20.04
  Saldo per 27.09.2023: 5 000 603
  Andel av saldo: 54 225
  Første termin/første avdrag: 30.06.2017 (siste termin 30.06.2033)
  Flytende renter
  Lånenummer: 94937032646, Handelsbanken
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 27.09.2023: 5.35% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 31.09566
  Saldo per 27.09.2023: 13 003 880
  Andel av saldo: 141 010
  Første termin/første avdrag: 30.06.2018 (siste termin 31.12.2038)
  Flytende renter
  Lånenummer: 94937053317, Handelsbanken
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 27.09.2023: 4.5% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 31.003
  Saldo per 27.09.2023: 8 622 190
  Andel av saldo: 93 497
  Første termin/første avdrag: 30.12.2022 (siste termin 30.12.2038)
  Fastrenter i 5 år fra 13.9.22
  Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.129.329,-.  
  Av dette beløpet utgjør kr 388 369,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.769,- (NBBO).

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Buskerud Tingrett

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Furulia Borettslag.
  Borettslaget består av 94 leiligheter, fordelt på 10 boligblokker.
  Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
  Borettslagets årsregnskap for 2022 viser et overskudd på kr 2.413.338,-.
  Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2022 kr 3.015.328,-.
  Dugnader tilknyttet borettslaget samt noe snømåking/rengjøring (bl.a. terrasse, inngangsparti) må påregnes.
  Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men styret kan samtykke etter søknad dersom gode grunner taler for det samt dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Kun tillatt med 1 firbeint dyr pr. husstand.
  Styret har gjennomført kostnadskrevende tiltak på fellesområder de siste årene, som delvis er finansiert med oppsparte midler og utvidelse av lån. Styret vil inntil videre holde vedlikeholdstiltak på et minimum til laget igjen har fått bygget opp kapital.
  Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
  Foretatte arbeid/påkostninger i de senere år: Rehabilitering av felles garasje. Rehabilitering av betong/maling på mur ved parkeringsområde A, B og C. Ny garasjeport, skilt og lysanlegg i felles garasje. Omstrukturering av parkeringsplasser og lagt opp til flere gjesteparkeringsplasser. Rensing av sluk på tak (øverste leiligheter i hver blokk). Kuttet ned trær og fjernet overflødig vekst.
  Saker som er under arbeid iht. årsmelding 2022: El-bilanlegg på felles garasjetak (planlagt oppstart våren 2023). Asfaltering av fellesområder.
  Planlagte arbeid/påkostninger: Styret skal undersøke noen leiligheter for varmetap og planlegge ut i fra dette. Styret skal kartlegge behovet for vedlikehold av ventilasjonsanlegg samt rør og kloakk. Iverksette rens av ventilasjonsanlegg.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Protector Forsikring ASA, polisenr.: 1439819-2.1.
  Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Informasjon om forkjøpsrett

  Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

  Overtakelse

  Etter gjeldende regelverk vedr. tvangssalg, konf. megler eller les info. på budskjemaet. Normalt vil eiendommen bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette.

  Boligselgerforsikring

  Det kan ikke tegnes boligselgerforsikring ved tvangssalg da kontraktspart er Tingretten og salget skjer etter reglene i tvangsfullbyrdelsesloven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i regelverket og lese salgsdokumentasjonen nøye før bud inngis. Det gjøres oppmerksom på at kjøpers muligheter for reklamasjon er redusert ved kjøp av bolig etter tvangsfullbyrdelsesloven.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mulig å tegne Boligkjøperforsikring i forbindelsen med tvangssalg.

  Budgivning

  Det gjelder egne budregler for tvangssalg, og disse er beskrevet i «Orientering til kjøpere av tvangssalg». Budgivere må sette seg inn i orienteringen før man inngir bud. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. På grunn av de spesielle reglene for tvangssalg er det dessverre ikke mulig å inngi bud via Krogsveens budapp eller inngi bud elektronisk via Krogsveen.no. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post. 
  Kjøper vil som vanlig få tilsendt budjournal etter at eiendommen er solgt. Budgiver kan også få utlevert en kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Salget av denne eiendommen er et tvangssalg gjennom medhjelper, og selges etter
  Tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 11.
  Dette innebærer at kjøper har begrensede muligheter til å fremsette eventuelle mangelskrav.
  Mangel kan foreligge hvis eiendommen ikke svarer til gitte opplysninger om vesentlige forhold, eller det er forsømt å gi opplysninger om vesentlige forhold som medhjelper måtte kjenne til, eller den er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med. Manglende/feil opplysninger må ha innvirket på kjøpet. Det vises til tvangsfullbyrdelseslovens §11-39 for nærmere informasjon og alle vilkår. Dersom eiendommen har mangler, kan det kreves prisavslag, men kjøpet kan ikke heves. Det kan også forekomme at boligen overleveres uten normal rydding og rengjøring, samt at nøkkelsett ikke er komplett. Omkostninger må i så tilfeller dekkes av kjøper.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 6.115,- samt dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0307/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23307

  Dato

  Sist oppdatert: 23. februar 2024 kl. 22:06

  Dokumenter

  Energiattest
  PDF 241 KB
  Kartutsnitt
  PDF 753 KB
  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Privatvisninger avtales fortløpende. Meld deg på til annonsert fellesvisning eller privatvisning ved å trykke på lenken visningspåmelding eller ved å kontakte megler på mobil.
  Lurer du på noe?

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.