Komplett salgsoppgave

Bjønnesvegen 229

15 000 000 kr
48 m²
1 soverom
På rett hylle.
På rett hylle.
Bjønnes - Porsgrunn
Vakkert i vannkanten med egen strandlinje og brygge, fantastiske solforhold, bilvei helt frem. Parkering til 3 biler.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  15 000 000 kr
 • Omkostninger
  376 342 kr
 • Totalpris
  15 376 342 kr
 • Byggeår
  1956
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48 m²
 • Bruksareal
  48 m²
 • Tomteareal
  852,1 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Parkeringsplasser på egen eiendom med plass til tre biler, mulig å utvide til flere plasser. Hytta ligger fint til rett ved veien og sjøen med egen strandlinje og brygge. Sola er på eiendommen fra tidlig om morgenen til sent på kvelden. Vakker tomt. I tillegg ligger hytta i nærheten av Rambergstranda, en fin langgrunn sandstrand. Flere plattinger på eiendommen, som man kan flytte seg rundt på ettersom hvor solen er. Dusj på brygga.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En plass med usedvanlig flott utsikt som nytes både innenfra og fra uteplasser som utnytter utsikten og solforholdene til det maksimale. Hytta innbyr til sømløs flyt mellom ute og inne med fasiliteter som overbygget terrasse, brygge, utedusj og gjestehus. I skjærgården er det bokstavelig talt et hav av muligheter når det gjelder utfluktsalternativer. Tur for eksempel til Jomfruland for å bade, båttur rundt i skjærgården, besøk til Brevik, Helgeroa, Langesund eller Kragerø, samtidig som late dager med fisking, krabbefangst og henting av blåskjell hører hyttelivet til.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjønnesvegen 229, 3949 PORSGRUNN
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 34, bruksnummer 6, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 48 kvm
Totalt primærrom: 48 kvm
Primærrom:
1. etasje 48 kvm: Stue, kjøkken, bad og soverom.
I tillegg er det enkelt uthus på 4 kvm. og uthus innredet med soverom på 8 kvm., samt solid lysthus med glassvegger og tak. Det er ferdigattest fra 1994 på uthuset, men innredning av bad og soverom i uthus er ikke søkt om. Oppføring av enkelt uthus og lysthus er heller ikke søkt om. Se mer om dette i punkt om ferdigattest.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.04.2022 utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i bindingsverk med utvendig kledning. Grunnmur av naturstein og lettklinkerblokker. Saltak tekket med taksteinsplater i metall. Vinduer med isolerglass. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at silikonering mellom våtroms plate og aluminiums list på bad, er vurdert som ikke tilfredsstillende. Membran og tettesjikt har bemerkninger og det anbefales jevnlig ettersyn. Rør fra avtrekksvifte bør føres ut. Krypkjeller har tilsig av fukt og det er målt høye fuktverdier. Det er målt skjevheter i gulv. Det bemerkes at det stedvis bør monteres rekkverk på terrassen. Se utfyllende tekst i rapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Hytta har god standard med nytt kjøkken og nyere bad. Gulv med laminat. Vegger og himlinger er malt i duse farger. Badet har flislagt gulv med varmekabler, og våtromspanel på veggene. Det er utstyrt med wc, dusj, dusjkabinett, servant i seksjon med skuffer under, speil og opplegg til vaskemaskin. Kjøkkenet er helt nytt fra Norema med integrert komfyr, induksjonstopp, ventilator i stålhette, oppvaskmaskin, kjøl- og fryseskap. I uthuset er det også en liten servant og nede på brygga er det utedusj.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Peis i stua og varmekabler i stue, kjøkken og bad. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden den ble bygget.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for hyttas første oppføring, noe som var vanlig på den tiden. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. I 1983 ble det søkt om tilbygg til hytta mot nord. Det ble utstedt ferdigattest for tiltaket den 10.11.1987. Uthuset ble søkt utvidet i 1994 med ferdigattest datert 21.09.1994. Vindu er i ettertid erstattet med glassdør. Dette er ikke søkt om. Oppføring av enkelt uthus til lager og lysthuset er ikke søkt om.
Det foreligger en byggetillatelse til flytebrygge fra 1997. Flytebrygga ble anskaffet og har ligget der til 2014, da selger solgte brygga. Det ble ikke søkt om midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for brygga.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Uthuset er senere innredet som soverom, men er opprinnelig byggemeldt som uthus jf. bygningstegninger datert 18.05.1994. Da eiendommen fikk vann og avløp i 2014 ble et rom som ifølge bygningstegninger fra 1983 er søkt som lagerrom, omgjort til bad. Ovennevnte rom, uthus og lagerrom, som er innredet, er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som lagerrom/uthus. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 14068, tinglyst 06.09.1983, type heftelse: Avtale som ble inngått med vegvesenet i forbindelse med søknad om tilbygg. Eier av eiendommen kan ikke påberope skader som skyldes trafikk og vedlikehold av veien.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutt.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger vestvendt med mye sol og idyllisk til på vestsiden av Bjønneslandet. Selve hytta ligger høyt og fritt med utsikt utover sjøen og skjærgården. Nede ved sjøen er det solid dypvannsbrygge. Det er korte båtturer til både Brevik, Stathelle, Langesund og Helgeroa. Skjærgården i området er usedvanlig vakker og med båt kan du boltre deg i et eldorado med mange holmer og koselige sund. På fine sommerdager er steder som Jomfruland og Kragerø også innenfor rekkevidde. Ved avkjøringen fra E-18 er det dagligvarebutikk og bensinstasjon m.m.

Adkomst

Ta av fra E18 ved Telemarksporten/avkjøring til Porsgrunn. Ta deretter til høyre mot Bjønnes som er første avkjøring til høyre igjen. Fortsett rett frem i 1 km over Lillegårdskrysset. Følg Bergsbygdavegen som etter avkjøring til Ulesund går over i Bjønnesvegen utover, ca. 11 km. Hytta ligger nedenfor veien, ved sjøen med opparbeidet parkering og sti ned til hytta.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 852,1 kvm. Tomten er sjarmerende med gressplen mellom fjellknauser og store terrasseflater utenfor hytta med trapp ned mot uthus og brygge med gode dybdeforhold utenfor. Syd for hytta er det oppført et lysthus i aluminiumprofiler og glassvegger og tak.

Parkering

Gruset parkeringsplass med plass til 3 biler på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 13.06.2019 er den avsatt til nåværende fritidsbebyggelse. Del av tomten mot veien på oversiden er definert som gul sone i henhold til T-1442 som er en kode benyttet for støy ved arealplanlegging. Nordre del av tomten er avsatt til (LNF) Landbruk-, natur- og friluftsområde. Et lite felt nede ved brygga er på plankartet omfattet av område med fare for flom.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20.676,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
Nåværende eier har et strømforbruk som i snitt for de siste to årene ligger på 1401 kwh. Hytta ble brukt lite i fjor og reelt strømforbruk vil nok ligge noe høyere.
Fritidsboligen har en årlig forsikringspremie på kr 3 318,-.
Årlig vedlikeholdsavgift til Ormerfjorden vann- og avløpslag, er ca. kr 3 500,-.
Tilknyttet TV via parabolantenne, ca. kr. 400,- pr. mnd. Det er mulighet til tilkobling til internett i området. Selger har ikke hatt behov og hytta er p.t. ikke tilkoblet.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 98 461,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 15.376.342,-.
I tillegg kommer valgfri Hyttepakke hos If Forsikring på kr. 9.900,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Grethe Aasland

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 3,75 % av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 28-0023/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR28.2223

Dato

Sist oppdatert: 27. april 2022 kl. 08:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.