Solgt: 2 550 000 kr

Nedre Flatåsveg 21B

2 690 000 kr
85 m²
3 soverom
Velkommen til Nedre Flatås vei 21 B og denne innholdsrike 4-roms leiligheten med en romslig planløsning!
Mikkel Presterud
Presenteres av
Mikkel Presterud
Flatåsen
Innholdsrik og pen 4-roms leilighet med etterspurt beliggenhet i feltet - Stor og solrik platting
 • Prisantydning
  2 690 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  187 950 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  2 746 576 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1977
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  85 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 021 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Nedre Flatås vei 21 B og denne innholdsrike 4-roms leiligheten med en flott beliggenhet i feltet. Leiligheten har utgang til en stor og solrik platting fra stuen skjermet for innsyn med port og gjerde. Stuen og kjøkkenet er videre romslig med sine 36 kvm. Her har du plass til både spisestuemøblement og ulike sittegrupper. Kjøkkenet er meget funksjonelt med gode arbeidsflater og rikelig med oppbevaringsmuligheter. Soverommene er av god størrelse. Romslig bad/vaskerom på 7 kvm med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, servant med servantskap, dusjkabinett og toalett. Praktisk toalettrom i tillegg. Leiligheten disponerer i tillegg rikelig med bodareal, hvor du har tre boder i kjeller samt en bod i tilknytning til terrassen. Velkommen til en trivelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nedre Flatåsveg 21B, 7099 FLATÅSEN
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 194, bruksnummer 191, ideell andel 1/1
Andelsnummer 81, Flatåseggen Borettslag, organisasjonsnummer 948728338

Innhold

Totalt bruttoareal: 94 kvm
Totalt bruksareal: 85 kvm
Totalt primærrom: 85 kvm (Entré, stue, bad, kjøkken, 3 soverom)
I tillegg disponerer boligen 14 kvm bodareal i kjeller, samt 1,5 kvm bod på terrasse.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.09.2021 utført av Anticimex AS avd Midt-Norge. På opprinnelige byggetegninger var det åpent mellom kjøkken og soveromsavdeling. Denne er kledd igjen og bad er utvidet. Til info.

Byggemåte

Leilighetsbygg på 3 etasjer over kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betongkonstruksjoner. Etasjeskillere i betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig kledd med fasadeplater. Yttertak i saltaksform uvendig tekket med betongtakstein(taket er ikke besiktiget). Entredør med karmer av tre og B-30 klassifisering. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass. Felles trappeoppgang med callinganlegg.

Standard

Leiligheten ligger pent til i byggets 1. etasje med utgang til nordvest vendt platting med sol store deler av dagen. Leiligheten er smakfullt innredet og har 3 romslige soverom, stort bad, toalettrom, romslig stue med spisestue og kjøkken.
Kjøkkenet har en delvis åpen løsning mot stue. Innredningen er fra Ikea med profilerte fronter og benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakt under overskap. Integrerte hvitevarer. Komfyr og kjøleskap med frysedel i høyskap, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap.
Baderommet er fra byggeår med oppgraderinger fra 2009. Flislagt gulv med varmekabler (virker ikke). Flislagte vegger. Malt himling av betong med lampepunkt. Vegghengt servantskap med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Benkeplate av laminat og nedsenket utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Dusjkabinett med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert i vegg. Toalettrom fra 2009 med laminat på gulv, vegger med malt tapet og himling i betong.
Bodareal i byggets kjeller og i tilknytning til platting.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av fasade på eiendommen datert 07.01.2004. Ingen andre attester foreligger i følge Trondheim kommune.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Regnskapet for 2020 viste et overskudd på kr. 4 221 377,- som overføres annen egenkapital. Totale egenkapitalen utgjorde kr. 66 217 552,- pr. 311.2.2020. Totalt bankinnskudd per 31.12.2020 var kr. 4.570.588,-. Borettslaget virker å være godt drevet med et aktivt styre.
Husdyrhold er tillatt så lenge dyret ikke er til sjenanse for andre beboere og husordensregler følges. Husdyrhold meldes styret.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til på Flatåsen med kort vei til flere servicetilbud. Det er blant annet gangavstand til Coop Extra, Europris, og Rema 1000 noe som vil gjøre hverdagen mye enklere.
Området har et godt kollektivtilbud med hyppige avganger til sentrum. Av treningstilbud er mulighetene mange. Treningsentrene SkyFitness og Fitnesspoint ligger innen for 5 min gange. I tillegg finnes 3T Saupstad og Impulse Granåsen ligger ca. 5 minutter med bil unna leiligheten, og område har utallige muligheter til trening i skog og mark med Bymarka i umiddelbar nærhet. Bymarka er like fin sommer som vinter. På vinterstid vil man kunne nyte kilometer med skispor, og ca. 7 minutter unna finner du Granåsen skianlegg. Her arrangeres det alt fra konkurranser til konserter.
Området er et attraktivt sted for barnefamilier. Man har gangavstand til Flatåsen skole og Flatåsen barnehage, og fritidsaktivitetene er mange. Flatåsen IL har et flott idrettsmiljø for både store og små med nytt idrettsanlegg. Det er tre barnehager i området.

Adkomst

Følg E6 sørover fra sentrum. Avkjøring mot Flatåsen over Bjørndalsbrua. Ta til høyre ved rundkjøringen skiltet mot Flatåsen. Følg denne over i Nedre Flatåsveg og ta til høyre inn Nedre Flatåsveg. Følg skilting mot 21B. Det vil bli skiltet med Krogsveen skilt ved oppsatt visning.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Kolstad skole (1-7 kl.) 0.6 km.
Flatåsen skole (1-10 kl.) 0.9 km.
Saupstad skole (1-7 kl.) 1.3 km.
Romolslia skole (1-7 kl.) 1.4 km.
Huseby skole (8-10 kl.) 1 km.
Heimdal videregående skole 0.9 km.
Kristen videregående skole - Trøndelag 4.1 km.
Barnehager:
Flatåsen barnehage 0.6 km.
Blåveisen familiebarnehage 0.7 km.
Picazo familiebarnehage 0.7 km.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten er eid av borettslaget, og er pent opparbeidet med internveier, plener og beplantning, lekeplasser og parkeringsplasser.

Parkering

Borettslaget har 17 frittstående garasjer i rekke og 130 garasjeplasser i P-hus samt noen motorvarmeruttak på taket. Fra april 2019 kan alle med elbil i Flatåseggen BRL lade elbilen sin på ladestasjon på taket av parkeringshuset. Man trenger ikke fast garasjeplass for dette. Man lader bilen og flytter den deretter til annen parkering. Strøm blir fakturert fra eksternt firma. Man kan lade elbil inn under tak i parkeringshuset hvis man har garasjeplass, men må da selv inngå avtale med Ohmia. Mopeder kan parkeres i boden på parkeringshuset, nøkkel fåes gratis ved henvendelse til vaktmester. Det er ikke tillatt med bruk og parkering av moped/motorsykler i tunene. Ledige garasjer/parkeringsplasser tildeles av TOBB. Garasjene tildeles etter dato for overtagelse av siste andel. De frittstående garasjene blir kunngjort med oppslag i borettslaget.
Det betales innskudd for frittstående garasjer i Flatåseggen Borettslag. For parkeringshus er det ikke innskudd. Ved tildeling av garasje betales gebyr til TOBB. Søknad om p-plass sendes TOBB.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan R1129 datert 15.08.1983 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.08.1983.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Drift og vedlikehold av borettslaget iht. budsjett, kabel-tv/internett, kommunale avgifter, felles strøm, trappevask og kapitalkostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 804 267,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 895 360,-. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17 516,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 187 950,- pr. 11.09.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 42 450 609,- pr. 11.09.2021 og fordeler seg over 6 ulike lån. Lånevilkårene er:
Lån 1 (Husbanken)
Rentebetingelser: 0,74% flytende rente
Antall terminer i året: 2
Antall terminer til innfrielse: 9
Andel av saldo: kr 32 505,-
Avdragsfrihet: Nei
Lån 2 (Husbanken)
Rentebetingelser: 0,74% flytende rente
Antall terminer i året: 2
Antall terminer til innfrielse: 21
Andel av saldo: kr 58 247,-
Avdragsfrihet: Nei
Lån 3 (Husbanken)
Rentebetingelser: 0,74% flytende rente
Antall terminer i året: 2
Antall terminer til innfrielse: 22
Andel av saldo: kr 31 271,-
Avdragsfrihet: Nei
Lån 4 (Husbanken)
Rentebetingelser: 0,74% flytende rente
Antall terminer i året: 2
Antall terminer til innfrielse: 37
Andel av saldo: kr 16 249,-
Avdragsfrihet: Nei
Lån 5 (Handelsbanken)
Rentebetingelser: 1,95% flytende rente
Antall terminer i året: 2
Antall terminer til innfrielse: 18
Andel av saldo: kr 49 679,-
Avdragsfrihet: Nei
Boligselskap er tilknyttet sikringsordning som sikkerhet for tap knyttet til ubetalte felleskostnader fra andelshavere. Leverandør av denne forsikringen er Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (TOBB)
- Innmeldingsgebyr til TOBB vil tilkomme dersom kjøper ikke allerede er medlem.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2 886 576,-. Av dette beløpet utgjør kr 187 950,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,- (TOBB)

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marit Stølan Berg og Karl Olav Berg

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig- og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,85% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0192/21
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.21192

Dato

Sist oppdatert: 07. oktober 2021 kl. 12:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.