Komplett salgsoppgave

Granittvegen 15

5 950 000 kr
188 m²
4 soverom
Elisabeth Hanssen
Presenteres av
Elisabeth Hanssen
Stor enebolig i laftet tømmer, med flott utsikt og romslig terrasse. Dobbelgarasje med bar. Rolig og populært område.
 • Prisantydning
  5 950 000 kr
 • Omkostninger
  150 092 kr
 • Totalpris
  6 100 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  188 m²
 • Bruksareal
  198 m²
 • Tomteareal
  856 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Granittvegen 15 er en stor, meget attraktiv enebolig over to plan, oppført med torvtak og laftet tømmer. Området er populært, like ved fine turmuligheter i marka. Boligen ligger høyt til på en romslig tomt med flott utsikt, og varme dager kan nytes på en stor, vidunderlig terrasse.
Det er parkering på en gruset gårdsplass og i en innredet dobbelgarasje med bar. Alle rommene er utstyrt med vannbåren gulvvarme, og i første etasje er det svært god takhøyde.
Stuen er flott med store vinduer, peisovn og strålende utsikt, mens kjøkkenet har innredning i eik og påkostede, integrerte hvitevarer. Det er to flislagte bad, det ene med nyere boblekar. Videre er det en spisestue, badstuerom, et gjestetoalett og et eget vaskerom. Med hele fire soverom er det god plass til store familier.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Granittvegen 15, 2743 HARESTUA
Gårdsnummer 116, bruksnummer 49, kommunenummer 3054

Innhold

Underetasje: Entré/gang, trappegang, wc, vaskerom, badstue, 2 bad, 3 soverom og 2 boder.
1. etasje: Trappegang, stue, kjøkken/spisestue og 1 soverom.

Byggemåte

Enebolig (2006)
Støpt plate fundamentert på faste masser.
Grunnmur oppført i Leca med pussede flater på utvendig side.
Drenering antas å være fra byggeår.
Leca elementpipe med pussede flater.
Saltak tekket med torv.
Det mangler fuktsperre i takkonstruksjonen, det er observert noe sprekker i panel innvendig som trolig er følger av dette.
Det er også noe isdannelse på to hjørner av boligen hvor dette kan være årsaken.
Det kan være fare for kondens i takkonstruksjonen som følge av manglende fuktsikring.
Etasjeskiller i bjelkelag.
Yttervegger oppført i laftet tømmer som er overflatebehandlet i 2020.
Ytterdør i malt utførelse med glassfelt.
Innvendige dører i malt profilert utførelse i u.etg, samt furudører i 1. etg.
Vinduer i 2-lags isolerglass med malte karmer på innvendig og utvendig side.
Dobbelgarasje (2006)
Støpt plate på mark.
Saltak tekket med torv.
Yttervegger oppført i laftet tømmer.
Isolert elektrisk leddport.
Hems for lagring og barløsning.
TG2
- Kjøkken.
- Vaskerom.
- Begge baderom.
- Rom under terreng.
- Innvendige overflater.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Kort fortalt
- Stor, laftet enebolig over to plan.
- Dobbelgarasje og stor gårdsplass.
- Garasjen er innredet med bar og hems.
- Stor, herlig terrasse med flott utsikt.
- Deler av terrassen oppført i senere tid.
- Romslig tomt med plen, trær og hekk.
- Populært og barnevennlig område.
- Vannbåren gulvvarme i hele boligen.
- Meget god takhøyde i hele første etasje.
- Kjøkken og spisestue i åpen løsning.
- Stilig, plassbygd kjøkkeninnredning i eik.
- Påkostede, integrerte hvitevarer på kjøkken.
- Luftig stue med peisovn og store vinduer.
- To flislagte bad, ett med nyere boblekar.
- Vaskerom, badstuerom og gjestetoalett.
- Hele fire soverom, to med garderobeskap.
- Lagring i garasjen og i to innvendige boder.
Entré/gang
Eneboligen har et overbygget inngangsparti med belysning og rom for et kafésett. Gangen er romslig og innbydende, med lyse fliser på gulvet. Det er gulvvarme, gråmalte veggflater og downlights i himlingen. I en nisje er det montert en stang for oppheng, og om ønskelig er det plass til ytterligere garderobeløsninger i gangen.
Tilliggende gangen er det et praktisk gjestetoalett. Gangen ligger i tilknytning til et stort rom, som i dag benyttes som kjellerstue. Her det det parkettgulv, gulvvarme og downlights i himlingen. Gangen i første etasje har svært god takhøyde, og er innredet med en stor, plassbygget kontorbenk.
Stue
Stuen er flott med store vindusflater som slipper inn rikelig med dagslys, samtidig som de ivaretar den nydelige utsikten. Både en enkel og en tofløyet glassdør fører ut til den store terrassen, en vidunderlig romforlengelse i sommerhalvåret. Deler av stuen har svært gode takhøyde, noe som bidrar til en herlig, luftig atmosfære.
Videre er stuen innredet med parkettgulv, vegger i laftet tømmer og store, synlige takbjelker. Stuen er et lunt oppholdsrom med både gulvvarme og peisovn. Det er god møbleringsfrihet i stuen, så her kan man enkelt innrede med flere sittegrupper – uten at det oppleves rotete.
Kjøkken/spisestue
Et stilig, påkostet kjøkken har åpen løsning mot en stor og luftig spisestue. Rommet har god takhøyde, vegger i laftet tømmer og parkettgulv med varme. På kjøkkenet er det en plassbygget innredning i eik med håndtaksløse fronter, åpne hyller, sort oppvaskkum og Quooker for kokende vann.
Ut mot spisestuen er det en smart barløsning i eik, med skuffer og rom for flere spiseplasser. Over benken er det montert belysning og en glassplate, og over kokesonen er det installert en ventilator. Kjøkkenet har integrert induksjonstopp fra Siemens (sonefri), oppvaskmaskin og en kombinert kjøl/frys.
Integrert i et høyskap finner man en kombinert Siemens Studioline damp-, steke- og mikrobølgeovn med wifi-funksjoner. Spisestuen har god plass til langbord, og det er utgang til den store terrassen – perfekt for både morgenkaffen og hyggelige grillmiddager.
Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har boligen to bad, et wc-rom, en badstue og et eget vaskerom – alle i underetasjen. Det ene badet ligger i suiteløsning med hovedsoverommet. Badene er delikate med terrakottafargede gulvfliser, gulvvarme og lyse veggfliser.
Begge badene har toalett og et dusjhjørne med skyvedører i glass. På badet ved hovedsoverommet er det en servant med underskap og et rundt speil med belysning. Det andre badet har downlights i himlingen og et stort, nyere boblebadekar.
Ved boblebadet er det tv som følger med, og som har Cromecast-tilkobling. Her ligger alt til rette for god avslapping. Den øvrige innredningen består av en enkel servant og et speil med belysning. Wc-rommet har terrakottafargede gulvfliser, gulvvarme og lyse veggfliser. I rommet er det toalett, en enkel servant og et rundt speil med belysning.
Vaskerommet har gulvfliser, gulvvarme og hvitmalte vegger. Innredningen består av flere hylleløsninger og en utslagsvask. Det er opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel i rommet.
Soverom og garderobe
Eneboligen har hele fire pene soverom – ett i første etasje og tre i underetasjen. Alle soverommene er utstyrt med varme i gulvet. Soverommet i første etasje har en luftig atmosfære, med svært god takhøyde og vegger i laftet tømmer. Hovedsoverommet i underetasjen er meget romslig, og ligger i suiteløsning med det ene badet.
I rommet står det et stort garderobeskap med dels glassfronter, og et av de øvrige soverommene i etasjen er innredet med et skap. På det siste soverommet er det en smart, plassbygget hylle, som er montert langs veggene i så og si hele rommet. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass i garasjen og i to boder i underetasjen.

Oppvarming

Eneboligen oppvarmes med vannbåren gulvvarme i alle rom. I tillegg er det en peisovn i stuen. Det er naturlig ventilasjon i boligen, og på kjøkkenet er det montert en ventilator. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Kjøkkenet er påkostet med Quooker-kran for 20.000 kr, en sonefri platetopp for 32.000 kr og en kombinert steke-/dampovn for 32.000 kr.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på enebolig og garasje datert 13.03.2007. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Tv og internett er via Altibox og koster kr 1.199,- pr. mnd. for tv-grunnpakke og 500/500 internett.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og attraktivt boligområde på Harestua i Lunner kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Harestua ligger sør i Lunner og grenser mot Nittedal. Stedet byr på et godt oppvekstmiljø i landlige omgivelser, men samtidig med kort vei til hovedstaden og Oslo lufthavn.
Her finnes et rikt utvalg av lag, foreninger og idrettstilbud, der Harestua IL har tilbud innen bl.a. fotball, turn, ski og alpint. Harestua arena er basishall med håndballbane og bordtennishall, og har gitt stor aktivitetsvekst i kommunen. Fotballstadion ligger ved skolen og det er kort vei til lysløype og fine skiløyper. På 17 min kommer du til Varingskollen Alpinsenter som har tilbud innen alle ferdigheter. Anlegget består av fire bakker og to terrengparker.
Harestua er omkranset av vakkert landskap der flotte skogsområder og åkerlandskap møtes og byr på et eldorado for friluftsmennesker. Det er kort vei til fine bade- og fiskevann i Nordmarka og Romeriksåsen, samt flotte tur- og friluftsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Harestuvannet har flere gode badeplasser, der Børentangen er den største. Her er det det fin sandstrand, flytebrygge og benker. På Grua kan Svea badeplass anbefales.
Ca. 10 minutter fra Harestua finner du Mylla, et idyllisk vann som er et attraktivt utgangspunkt for flotte kanoturer gjennom Nordmarka. Mellom Mylla sag og Harestua finner du Svartbekken som er et snøsikkert område som passer bra for tidlige skiturer nordøst i Nordmarka. Om sommeren egner stedet seg godt for sykkelturer.
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi Harestua og Rema 1000 Grua. Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 21 min til Gran med Grans Handelsstand, samt omtrent 30 min til Mosenteret ved Rotnes. Alternativt ligger Hønefoss, Jessheim, Nittedal, Lillestrøm og Oslo godt innen rekkevidde.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, og Harestua stasjon ligger under 2 km fra boligen. Med bil tar det ca. 11 min til Grua, 14 min til Roa, 41 min til Hønefoss, 38 min til Oslo Lufthavn og 37 min til Lillestrøm.
Eiendommen har gangavstand til Harestua barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Spurven familiebarnehage
Eventyrskogen barnehage (0-5 år)
Harestua Arena barnehage (0-5 år)
Skoler
Harestua skole (1-10. kl.)
Bjertnes videregående skole
Nannestad videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Omgivelsene er barnevennlige, med lite interntrafikk, rett ved gode turmuligheter i marka. Eneboligen ligger høyt og fritt til på en romslig tomt, med nydelig utsikt over nærliggende bolig- og naturområder.
Tomten er pent opparbeidet med plen, hekk, trær og diverse beplanting. Hagen byr på godt med boltreplass for de minste, og her er det rom for en rekke aktiviteter året rundt. Boligen er oppført i laftet tømmer, og taket er tekket med torv.
Hele boligen og garasjen ble overflatebehandlet i 2020, og foran garasjen er det en stor, gruset gårdsplass med mulighet for parkering. Garasjen er det innredet med en koselig bar, og innbyr til sosiale sammenkomster. Fra stuen og spisestuen er det utgang til en svært romslig, delvis overbygget terrasse, som strekker seg rundt store deler av huset.
Terrassen går over flere nivåer, og deler av uteplassen er oppført i senere tid. Den vidunderlige terrassen har belysning, levegger på den nyeste delen og flott utsikt over nærområdet. Terrassen passer utmerket til både rolige stunder i solveggen og sosiale grillkvelder.

Parkering

Det er parkering i en dobbelgarasje på ca. 47 kvm, som har en isolert port med elektrisk åpner. Garasjen er innredet med en bar og en hems for lagring. I tillegg er det gode muligheter for parkering på en stor, gruset gårdsplass foran garasjen og huset.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Viubråtamoen datert 05.12.1996 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 29.184,- for 2020, og er fordelt slik:
Avløp kr. 11640,-
Eiendomsskatt kr. 7039,23,-
Feiing/tilsyn kr. 672,65,-
Vann kr. 6062,52
HRA kr. 3770,-

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 903.177,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten for 2020 var kr. 7039,23,- inkludert i kommunale avgifter.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 6.100.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Geir Håvard Øyulvstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris kr 45 000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-/kr 16.000,-
Visninger: kr 3.000,- pr. visning og første gratis
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0032/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2132

Dato

Sist oppdatert: 10. mai 2021 kl. 09:50

Dokumenter

Takst
PDF 777 KB
Egenerklæringsskjema
PDF 296 KB
Energiattest
PDF 680 KB
If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.