Komplett salgsoppgave

Midtoddveien 4C

7 900 000 kr
122 m²
3 soverom
Sebastian Håbesland v/Krogsveen presenterer denne unike eiendommen i Midtoddveien 4c
Sebastian Håbesland v/Krogsveen presenterer denne unike eiendommen i Midtoddveien 4c
Kart
Del
MIDTODDVEIEN/SENTRALT KOLBOTN
Unik beliggende eiendom nær Kolbotn sentrum - solrik tomt på ca 1.185 kvm - grenser mot Kolbotnvannet - sjelden sjanse!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 900 000 kr
 • Omkostninger
  198 670 kr
 • Totalpris
  8 098 670 kr
 • Byggeår
  1923
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  122 m²
 • Bruksareal
  174 m²
 • Tomteareal
  1 184,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte, FRIST FOR PÅMELDING ER KL 12.00 SAMME DAG SOM OPPSATT VISNING.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Kontakt megler for avtale om privatvising.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Unik beliggende eiendom rett ved Kolbotn sentrum. Rolig boområde i blindvei med kun beboertrafikk
 • Tomten er på ca 1.185 kvm, og grenser til Kolbotnvannet mot vest. Tomten er opparbeidet med bl.a. gressplen og diverse beplantninger.
 • Boligen går over 2 plan samt kjeller og loft med lagringsplass. Boligen holder en eldre standard, og full rehabilitering må påregnes
 • Kolbotnvannet blir måkt på vinteren med rundløype for skøyter
 • Gangavstand til Kolbotn sentrum, barnehager, Kolbotn barneskole, Ingieråsen ungdomsskole, m.m. Roald Amundsen videregående skole på Sofiemyr.
 • Kort vei til Bunnefjorden, marka, golfbane, Ingierkollen slalåmbakke, m.m

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Midtoddveien 4C, 1410 KOLBOTN
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 240, bruksnummer 335, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 174 kvm
Totalt primærrom: 122 kvm
Primærrom:
1. etasje, 78 kvm: Entré, gang, 2 stuer, kjøkken, bad og toalettrom
2. etasje, 44 kvm: Trapperom og 3 soverom
Sekundærrom:
Kjeller, 52 kvm: Trapperom og 3 boder
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.05.2023 utført av BN Analyse v/Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte:
Saltak i trekonstruksjon fra byggeår og tilbyggingsår. Undertak av panel. Kaldt loft med adkomst via luke. Taktekkingen er av eldre betongtakstein fra ukjent år. Antatt papp over tilbygg mot nord (ukjent alder). Ikke mulig å besiktiget fra bakkenivå. Takrenner og nedløp av overflatebehandlet metall. Helseslått pipe over tak. Takstige (ikke godkjent). Veggene for opprinnelig del har trekonstruksjon av ukjent utførelse (antatt reisverk).
Tilbygg har vegger av trebindingsverk fra tilbyggingsår. Forhold rundt isolering er ikke kjent. Fasade/kledning har stående bordkledning. Eldre 2-lags vinduer i trerammer datert 1981. Utvendig koblede glass. 1-lags vinduer i kjeller i trerammer. Eldre ytterdør i tre med glassfelt. Terrassedør i tre med 2-glass datert 1981. Enkel kjellerdør i tre.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er gitt tilstandsgrad 3 (TG3) på følgende bygningselementer:
- Utvendige dører: Dører har råteskader
- Etasjeskille/gulv mot grunn: på bakgrunn av målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter (forøvrig er det gitt tilstandsgrad 2 på øvrige deler av dette bygningselementet)
- Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Sotstriper fra feieluke på loft. Fuktskade på mur synlig i kjeller. Merknad fra bygningssakkyndig: sotluke lot seg ikke enkelt åpne og ble ikke åpnet pga. fare for skade.
- Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig
- Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav
- Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet. Lekkasje fra avløp ved servant. Fuktskader på gulv. Toalett spyler ikke.
- Avløpsrør: Unormale luktforhold rundt avløpsanlegg. Avløpsrør har sprekker/skader. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Utvendig stakepunkt er skadet. Kloakklukt i kjeller på bygningssakkyndig sitt befaringstidspunkt.
- Elektrisk anlegg: El-anlegg med høy alder i kjeller hvor det foreligger krav om utskifting. Forøvrig tilstandsgrad 2 pga manglende dokumentasjon
- Branntekniske forhold: Røykvarslere mangler
- Forstøtningsmurer: Registret setningsskader/store riss/sprekker
Det er gitt TGIU (ikke undersøkt) på at det er ukjent om det er oljetank på eiendommen. Det er dagtank og oljekamin i boligen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på flere bygningselementer. Eiendommen holder en eldre standard, og full modernisering/rehabilitering må påregnes.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Nøyaktig byggeår er ukjent. Det foreligger bygningstegninger fra år 1923, og det antas at boligen er fra omkring dette årstallet. Eiendommen er blitt tilbygget i etterkant, basert på dato for disse bygningstegningene er dette tilbygget gjort i omkring 1984.

Standard

Kjedet enebolig over 2 plan samt kjeller sentralt beliggende på Kolbotn.
1.etasje:
Entré: Plass til noe garderobeløsning. Videre adkomst til gang.
Separat wc: Toalett. Servant. Panelovn.
Bad: Gulvvarme. Baderomsinnredning (servant med underskap). Dusjhjørne. Toalett.
Stue: Romslig stue med god plass til sofaløsning. Store vindusflater og utgang til solrik uteplass.
Spisestue: Adkomst fra stue og kjøkken. God plass til spisebord.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med skap- og benkeplass. Laminat benkeplate. Komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger ikke.
2.etasje:
Gang: Adkomst fra trapp. Videre adkomst til 3 soverom og lite kott.
Soverom 1: Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Rommet er i bygningstegningene fra 1923 definert som "ser" - se punkt "ferdigattest" for nærmere informasjon.
Soverom 2: God størrelse. Rommet er i bygningstegningene definert som kjøkken i bygningstegningene.
Soverom 3: God størrelse.
Kjeller:
Kjeller bestående av trapperom, vaskekjeller og 2 boder. I tillegg bod med kun adkomst utenfra huset.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Taklampe i kjeller følger ikke. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søppel/avfallskasse på eiendommen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner, og luft til luft varmepumpe. I tillegg har boligen gulvvarme på bad, peis og oljekamin.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca 1923.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger ferdigattest ifbm tilbygg datert 01.10.1986.
Det foreligger byngningstegninger av eiendommen fra 1923, samt byggetegninger datert 25.06.1984 ifbm tilbygg (tilbygg på boligen er gjort i området orientert nord på boligen). Det gjøres oppmerksom på følgende endringer ift bygningstegningene fra 1923:
- Bodene i kjeller er i bygningstegningene definert som "ved", vaskekjeller som "bryggehus", og det fremkommer ikke hva trapperommet er definert som (antas som bod). Bod med adkomst fra utsiden av huset fremkommer ikke på bygningstegnene
- Stue i 1.etasje er utvidet ift bygningstegningene - dette er ikke omsøkt. Endret noe vegger mellom opprinnelig kott, kjøkken og separat wc. Terrassen fremkommer ikke på bygningstegningene.
- Det største rommet i 2.etasje som er benyttet som soverom er i tegningene definert som "ser" - det er således uklart hva dette rommet er godkjent som og hvorvidt det er godkjent til varig opphold. Ett av rommene som er benyttet som soverom er definert som kjøkken. Kott i trapperom gjort noe mindre. Ift dagens situasjon er vegg mellom opprinnelig kjøkken og soverom flyttet noe for å omgjøre til et større trapperom. Det fremkommer ikke hva trapperommet er definert som i bygningstegningene.
Bygningstegningene fra 1984 ifbm tilbygg stemmer ikke overens med dagens situasjon i 1.etasje. Tilbygget er noe utvidet ift godkjente byggetegninger (dette er ikke omsøkt). Det er flyttet vegger mellom opprinnelig vindfang, gang og dusjrom. I tillegg er det omgjort til at det er bad i området hvor det var opprinnelig vindfang samt del av utbygget som ikke er omsøkt, og omgjort til entré/gang i området hvor det er opprinnelig dusjrom og gang.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
1) Dagboknr 2936, tinglyst 06.06.1969, type heftelse: Bestemmelser om adkomstrett ifbm deling av eiendommen gnr/bnr 240/335 (Midtoddveien 4c). Eiere av de ulike eiendommene har gjensidig rett til adkomst til annen del av eiendommen etter oppdeling for vedlikehold og/eller reparasjon av bygningene, forbud mot gjerde, rett til å benytte samme innkjørselsvei, gjensidig rett til å føre kloakkledninger fra og vannledninger til sin del av eiendommen over de øvrige deler, mulighet for nødvendig reparasjon og ettersyn av ledningner, bestemmelser om felles stoppekran, rett til plassering av søppelstativ og postkasse på gnr/bnr 240/335 (Midtoddveien 4c), m.m.
2) Dagboknr 4082, tinglyst 13.08.1969, type heftelse: Bestemmelser i skjøte ifbm oppdeling av tomten (gnr/bnr 240/619, Midtoddveien 4b fraskilt fra gnr/bnr 240/335, Midtoddveien 4c). Gjerdeforbud mellom de to eiendommene, rett til å bruke adkomstveien til Midtoddveien 4c, bestemmelser om vedlikehold av veien, Midtoddveien 4b har rett til å bruke adkomstvei over Midtoddveien 4c ned til Kolbotnvannet samt rett til å bruke båtplass, brygge og bading på et areal 5x5 meter.
Videre i servitutten er det følgende bestemmelser vedrørende forkjøpsrett:
- Dersom eiendomsrett for Midtoddveien 4b skal gå til andre enn felles livsarvinger etter Erling og Tove Helle, har Karl Jahren (født 1904), hans kone Alfrid Jahren (født 1903), sønnene deres Thor (født 1934) og Erik (født 1944) forkjøpsrett.
- For Midtoddveien 4c (dvs "denne" eiendommen som selges); dersom Karl og Alfrhild Jahren ønsker å overdra Midtoddveien 4c til andre enn sønnene Thor eller Erik, har Erling og Tove Helle forkjøpsrett. Det gjøres oppmerksom på at Thor er idag den avdøde som har 17/25-dels eiendomsrett til eiendommen. Videre i servitutten er det beskrevet at dersom han ønsker å overdra eiendommen til andre enn sine barn eller sin bror Erik Jahren eller hans barn, har Erling og Tove Helle forkjøpsrett til Midtoddveien 4c. Det bemerkes at Erling Helle idag er død, og at Tove Helle (født 1937) lever. Det gjøres oppmerksom på at Tove Helle har fraskrevet seg forkjøpsretten ifbm dette salget.
3) Dagboknr 5606, tinglyst 20.10.1971, type heftelse: Eier av eiendommen fikk erstatning fra kommune ifbm framføring av vann- og kloakkledninger over eiendommen.
4) Dagboknr 6622, tinglyst 15.09.1978, type heftelse: Eier av eiendommen har fått erstatning ifbm skader på eiendommen ifbm arbeider av kommunens vann- og kloakkledninger
5) Dagboknr 10387, tinglyst 26.08.1997, type heftelse: kommunen har rett til å gjenoppbygge på gnr/bnr 240/192 (Midtoddveien 4A) og gnr/bnr 240/622 (Midtoddveien 2C) fra gnr/bnr 240/335 (Midtoddveien 4c, dvs "denne" eiendommen) og gnr/bnr 240/619 (Midtoddveien 4B) til Midtoddveien etter ferdig anlagt offentlig brannvannsledning og privat stikkledning tilhørende gnr/bnr 240/192 (Midtoddveien 4A) og gnr/bnr 240/219 (Solbråtanveien 32). Veien skal ha tilfredsstillende standard som kjørevei til Midtoddveien 4c og 4b, og vil være felles privat adkomstvei for eiendommene med lik part av drift og vedlikehold. Veien går over eiendommen gnr/bnr 240/192 (Midtoddveien 4A) og en mindre del av gnr/bnr 240/622 (Midtoddveien 2C). Regler om gjerde mot gnr/bnr 240/622 (Midtoddveien 2C) og mot gnr/bnr 240/192 (Midtoddveien 4A). Kommunen har bruksrett til denne adkomstveien med adkomstrett til offentlige ledningsanlegg og for gjennomføring av øvrige offentlige tjenester.
6) Dagboknr 10388, tinglyst 26.08.1997, type heftelse: Kommunen har rett til å anlegge og ha liggende til drift og vedlikehold offentlig brannvannsledning fra eksiterende kum på Midtoddveien 4c (dvs "denne" eiendommen) og videre i felles privat adkomstvei til Midoddveien. I samme ledningsgrøft som kommunen legger brannvannsledning, har eierne av gnr/bnr 240/192 (Midtoddveien 4A) og gnr/bnr 240/219 (Solbråtanveien 32) rett til å legge og ha drift og vedlikehold av privat stikkledning. Kommunen har ingått denne på vilkår etter at det er inngått avtale mellom eiere av gnr/bnr 240/192 (Midtoddveien 4a), gnr/bnr 240/335 (Midtoddveien 4c, dvs "denne" eiendommen), gnr/bnr 240/619 (Midtoddveien 4B) og gnr/bnr 240/622 (Midtoddveien 2C) om felles privat adkomstvei, og mellom eierne av gnr/bnr 240/192 (Midtoddveien 4A), gnr/bnr 240/219 (Solbråtanveien 32) og gnr 240/622 (Midtoddveien 2c) om omlegging av privat stikkledning.
7) Dagboknr 864507, tinglyst 17.10.2012, type heftelse: Bestemmelser ifbm fradeling av tomt fra gnr/bnr 240/622 (Midtoddveien 2c), fradelt parsell er gnr/bnr 240/1023 (Midtoddveien 2b). Bestemmelser om vann- og kloakkledning, at gnr/bnr 240/335 (Midtoddveien 4c, dvs "denne eiendommen"), gnr/bnr 240/619 (Midtoddveien 4b), gnr/bnr 240/622 (Midtoddveien 2c) og gnr/bnr 240/1023 (Midtoddveien 2b) har felles adkomstvei frem til offentlig vei, og anlegg, drift og vedlikehold av den delen av adkomstveien er felles for de nevnte eiendommene.
I tillegg er det tinglyst servitutt om bestemmelse om vei, kloakkledining, gjerde, vaskeplass og brygge, den 23.10.1922, med dagboknr. 900162. Eier av denne eiendommen (Midtoddveien 4C) har rett å benytte brygge og vaskeplass ved vannet (som tilhørerer gnr 192). Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen inngår i dødsbo under offentlig skifte hvor boet (samt to øvrige gjenlevende eiere som ikke har bebodd eiendommen) er selger. Selger har således ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite. 
Hjemmel vil stå på avdøde (samt to øvrige gjenlevende eiere) frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst pantedokument med sperre eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.
Boligen vil ikke bli ytterligere utvasket enn slik den fremstår på visning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Flott beliggende eiendom sentralt på Kolbotn.
Rett ved Kolbotn sentrum med alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca. 60 ulike forretninger, caféer, matbutikk og restauranter (blant annet ærverdige Gamle Tårnhuset restaurant). I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus.
Kolbotnvannet blir om vinteren måkt med rundløype for skøyter. Fine turmuligheter til fots i nærområdet sommer som vinter.
Ved Kolbotn sentrum ligger Kolbotn togstasjon med hyppige avganger mot blant annet Oslo. Kort vei til Kolbotn og Solbråtan stasjon med hyppige avganger, toget går 4 ganger i timen store deler av dagen på hverdager. Forøvrig rute-buss forbindelse til blant annet Oslo med hyppige avganger og nattbuss i helgene. Ca 20 minutter med bil til Oslo sentrum.
Kort biltur til Svartskog og Sør-/Østmarka med turmuligheter både sommer og vinter. Tursti om sommeren og skiløype om vinteren.
I nærområdet finner en slalåmbakke og tennisbaner ved Ingierkollen, 18 hulls golfbane på Oppegård og Gjersjøen, samt ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Sofiemyr svømme- og idrettshall, samt Oslofjorden med badeplasser på Ingierstrand og Hvervenbukta, i tillegg til båthavn.
Se forøvrig nyttige linker med informasjon om området:
- www.kolben.no
- www.kolbotntorg.no
- www.kolbotnil.no

Adkomst

Midtoddveien har adkomst fra Solbråtanveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til Kolbotn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger sentralt plassert på Sofiemyr. Det er flere barnehager i området.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på ca 1.184,5 kvm.
Grensene mot Midtoddveien 6A (gnr/bnr 240/193) er registrert som "middels nøyaktig" i opplysninger gitt fra kommunen. Grensen mot vannet er registrert med "hjelpelinje vannkant" som betyr at det er en uklar grense mot vannkanten.
Eiendommen grenser delvis til Midtoddveien 4A (gnr/bnr 240/192). Eier av Midtoddveien 4A mener at Midtoddveien 4A sin eiendomsgrense går helt ned til Kolbotnvannet (inkludert brygge-plassen), og henviser til bl.a. tinglyst servitutt fra 1922 som omhandler blant annet rettighet til brygge/vaskeplass (se punktet "tinglyste heftelser og rettigheter" for nærmere beskrivelse av servitutten), men dette fremkommer ikke av opplysningene gitt av kommunen. Eier av Midtoddveien 4A mener i tillegg at de kan bruke dette området (inkludert bryggen) på hevd - megler har ikke tatt stilling til hvorvidt eier av Midtoddveien 4A har rett på dette.
Usikkerheten bunner i hvorvidt eiendomsgrensene har flyttet på seg etter at vannkanten kan ha endret seg med årene. Kjøper overtar ansvaret for denne usikkerheten. Kontakt megler for nærmere informasjon.
Eiendomskartet fra kommunen følger vedlagt i salgsoppgaven, og det er uklart om ovennevnte informasjon vil påvirke eiendommens størrelse/areal.

Parkering

Parkering på egen gårdsplass, samt gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via felles private stikkledninger. Vann- og avløpsledninger er plassert tvers over eiendommen, ca midt på tomten. Se vedlagte kart over ledninger i bakken for nærmere informasjon. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Se punkt "tinglyste heftelser og rettigheter" for nærmere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 2014002 datert 12.09.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 gjelder også for området.
Det gjøres oppmerksom på at 46 kvm av tomten ligger i gul hensynssone for støy, og 16 kvm av tomten er i hensynsone friluftsliv.
Hele tomten ligger i ras- og skredfare, noe som gjelder for store deler av kommunen, samt hele totmen ligger i nedslagsfelt drikkevann. 143 kvm av tomten ligger i hensynssone for flomfare og 16 kvm for friluftsområde.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.820,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at boligen ikke er bebodd, og derfor har kommunale avgifter vært noe lave. Estimert kommunale avgifter er ca kr 15.000,- pr år (avhenger av vannforbruk, etc).
Estimert strømforbruk er ca 30.000 kwh pr. år (avhenger av forbruk).
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca kr. 13.000,-.
Avgift for snømåking på felles adkomstvei koster ca kr. 2.000,- pr år.
Boligen er ikke tilkoblet kabel-TV, og har tidligere brukt parabol som løsning for TV. Kostnad for standard tv-/internett abonnement er normalt ca kr. 1.500,- pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster ca kr 5.500,- pr. år. Dersom ny eier ikke ønsker å videreføre abonnementet, vil alarmselskapet antagelig avinstallere anlegget.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.603.119,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5.771.228,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.098.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thomas Jahren, Stine Jahren og Tor Olav Jahren’s dødsbo ved advokat Harald Jahren

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 24.900,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0030/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2330

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2023 kl. 14:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte, FRIST FOR PÅMELDING ER KL 12.00 SAMME DAG SOM OPPSATT VISNING.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Kontakt megler for avtale om privatvising.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.