Komplett salgsoppgave

Ljabruveien 96B

7 950 000 kr
214 m²
4 soverom
Velkommen til Ljabruveien 96B
Velkommen til Ljabruveien 96B
Kart
Mortensrud/Hauketo
Romslig og skjermet beliggende familiebolig på hele 230 kvm (bra) med hybel. Omkranset av flotte grøntområder.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 950 000 kr
 • Omkostninger
  199 920 kr
 • Totalpris
  8 149 920 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  214 m²
 • Bruksareal
  230 m²
 • Tomteareal
  679 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Ljabruveien 96B - En meget romslig familiebolig med hybel og flere uteplasser. Flott hageareal hvor familien kan utfolde seg. Sol sommerstid til ca. kl. 20:00. Boligen er plassert tilbaketrukket og skjermet fra Ljabruveien og i en blindvei. Boligen består av underetasje med entré, hall, bad, badstue, to boder, vaskerom, kjellerstue, kontor og soverom. 1.etasje består av gang, bad, stue, spisestue, kjøkken og to soverom. Utgang fra stue til vest-vendt veranda på ca 17 m². Loftsetasje består av gang, kjøkken, bad, stue og soverom. Utgang fra stue til vest-vendt veranda på ca 6,5 m².

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ljabruveien 96B, 1266 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 179, bruksnummer 21, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 230 kvm
Totalt primærrom: 214 kvm
Primærrom:
Underetasje 77 kvm:
Entré, hall, soverom, badstue, bad, vaskerom, rom benyttet som kjellerstue, rom benyttet som kontor.
1. etasje 102 kvm:
Gang, bad, stue, spisestue, kjøkken, to soverom.
Loftsetasje 35 kvm:
Gang, kjøkken, bad, stue, soverom.
Sekundærrom:
Underetasje 16 kvm:
Boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.07.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Kjellerstuen og kontoret i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som boder jf. opprinnelige byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Se for øvrig punktet om ferdigattest for ytterligere informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og trekonstruksjoner. Fasader utført i stående trepanel samt pussede og malte flater. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein. Glatt entrédør med karm av tre og sikkerhetslås. Ytterdør til loftsetasje med karm av tre. Balkongdører og vinduer med karmer av tre i 2- og 3-lags glass fra byggeår samt 1991. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Utvendig tak er vasket og impregnert av firma 4/7 - 5/7- 22.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:
- Loftskontruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner.
- Stakeluke er ikke lokalisert og stoppekran er av eldre type.
- Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999.
- Vindskier bærer stedvis preg av slitasje og murfasaden har stedvis mindre sprekker/riss.
- Vinduer og dører er av eldre dato stedvis behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Enkelte vinduer og dører har uheldige beslagsløsninger mtp. fukt.
- Takkonstruksjonen har en alder som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Beslag rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer det er registrert lekkasjemerker i området der skorstein er ført gjennom taket.
- Noe skjevheter påvist på enkelte søyler tilknyttet terrasser og platting og konstruksjonene bærer stedvis preg av alder/slitasje. Markise er slitt.
- Utvendige trapper bærer preg av alder/slitasje og skjevheter påvist ved trapp til inngangsparti.
- Grunnmur har stedvis riss/sprekker og pussavskalling.
- Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på bør vies spesiell oppmerksomhet.
- Frittstående bod har høy slitasjegrad.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3:
- Rom under terreng har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Det ble registrert forhøyede fuktverdier, årsak må avklares og fuktskade må utbedres.
- Det er registrert merkbare skjevheter i hall og soverom i underetasje. Mindre skjevheter også i 1. etasje.
- Drenering er fra byggeår og på bakgrunn av registrerte fuktproblemer må det påregnes utbedringer/utskiftninger.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Enebolig over tre plan på hele 230 kvm bruksareal. Det er 4 soverom, 3 bad og god og tilbaketrukket beliggenhet. Eiendommen ligger i blindvei. Kort vei til kollektiv transport og Oslo Sentrum. Nærmeste handlesenter er Mortensrud Senter som kan by på det meste av servicetilbud.
Innholdsrik enebolig som inneholder følgende:
U. Etg.:
Entré/vindfang med klesoppheng, Romslig hall som gir tilgang til boligen. Et soverom i denne etasjen. Badstue i tilknytning til baderom. Baderom med hovedsluk fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling av malt panel. Vegghengt servantskap med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med belysning over servant. Dusjkabinet med skyvedører av glass. Dusjarmatur tilkoblet
hånddusj. Frittstående toalett. Naturlig oppdriftsventilasjon. Synlige vannrør av typen forkrommede rør og plast. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør med stoppekraner plassert i vegg. Stoppeventiler plassert under servant og ved toalett. TG2 i rommet med bakgrunn at Ventilasjon, overflater vegger og gulv, ikke skiftet sluk.
Vaskerom med hovedsluk fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvvarme og gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater av tapetserte og malte flater samt panel. Vegghengt benkeskap. Benkeplate av laminat. Nedfelt utslagsvask med to-greps armatur. Garderobeskap samt overskap på vegg. Synlige vannrør av typen kobber, plast og glødde kobber rør. Synlige avløpsrør av plast.
Varmtvannsbereder på ca 300 liter fra 2016. Hovedstoppekran og vannmåler. Naturlig oppdriftsventilasjon. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt enkelte andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
Kjellerstue med svartovn - en meget god oven som gir varme utover i hele etasjen.
Kontor. Det er i tillegg 2 boder. Garderobeskap plassert i soverom og bod.
1.Etg.:
Trappegang/gang. Romslig stue/spisestue med peis og utgang til vestvendt veranda på ca. 17 kvm.
Kjøkken med innredning fra 2012 med glatte fronter. Benkeplater av laminat. Planlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin, komfyr og mikro i høyskap samt nedfelt induksjonstopp tilkoblet komfyrvakt. Ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Gulvflate belagt med tre-stavs parkett. Vegg- og himlingsflater av tapetserte og malte flater. Synlige vannrør av typen kobber og glødde kobber rør. Synlige avløpsrør av plast. Stoppekraner plassert under oppvaskkum. Følgende i rommet er gitt TG2: Ventilasjon og vannrør. Det er utgang til markterrasse på baksiden, fra kjøkkenet. Her kan man nyte morgensolen.
Baderom fra 2006. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling av malt panel med downlights. Vegghengt servantskap med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur.
Speilskap med overbelysning og stikkontakt på vegg over servant. Høyskap på motsatt vegg. Dusj på gulv med innfellbare glassdører. Dusjarmatur tilkoblet veggmontert hånddusj. Frittstående badekar/boblebad. Badekararmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Naturlig oppdriftsventilasjon. Vannrør annrør av typen rør-i-rør og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Følgende i rommet er gitt TG2: Ventilasjon, membran og tettsjikt og overgang til sluk, samt fallforhold til sluk.
To gode soverom med skapplass.
Loft:
Loftsetasjen er godkjent for utleie og inneholder følgende:
Gang. Soverom.
Kjøkken med delvis åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra ombyggingsår med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter og belysning over benkeplate. Frittstående hvitevarer. Kjøleskap med frysedel og komfyr med koketopp.
Gulvflate belagt med gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater/skråtak av tapetserte og malte flater samt panel. Synlige vannrør av typen glødde kobber rør. Synlige avløpsrør av plast. Stoppeventil plassert under oppvaskkum.
Følgende i rommet er gitt TG2: Vannrør, overflater gulv og kjøkkeninnredning. Da det ikke er ventilasjon, er det gitt TG3 på kjøkken i loftetasjen. Ventilasjon må etableres.
Baderom fra ombyggingsår. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater/skråtak av tapetserte og malte flater samt panel og byggningsplater. Vegghengt servantskap med dører.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overbelysning og stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinet med skyvedører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Frittstående toalett. Naturlig oppdriftsventilasjon. Synlige vannrør av typen glødde kobber og plast. Synlige avløpsrør av plast. Stoppeventil plassert ved toalett. Opplegg for vaskemaskin. Rommet er gitt TG2 etter en helhetsvurdering.
Stue med utgang til vestvendt veranda på 6,5 kvm. Det går kneloft på begge sider av loftetasjen.
Møbler og vaskemaskin i hybel kan følge med mot et vederlag.
Se for øvrig vedlagte egenerklæring og tilstandsrapport, datert 09.07.2022 for ytterligere informasjon.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på begge bad og vaskerom i underetasje. I underetasjen er det gulvvarme i entré, hall, rom benyttet som kjellerstue, gang og rom benyttet som kontor. Vedovn i i kjellerstue og peis i stue i 1. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.09.1990 og for innredning av loft den 25.09.2000. Attestene kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Kjellerstuen og kontoret i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som boder jf. opprinnelige byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 75093, tinglyst 03.12.1985:
Eiere av fremtidig utskilte parseller av gnr. 179, bnr. 21 gis rett til å føre vann -og avløpsledninger med nødvendige kummer gjennom hverandres parseller i den utstrekning kommunen finner dette nødnvendig. For anlagte ledninger som dekker flere eiendommer skal eierne av de eiendommer som knytter seg til ledningene være solidarisk ansvarlig for vedlikeholdet.
Dagboknr. 19856, tinglyst 03.04.1989:
Gnr. 179, bnr. 21 og bnr. 34 skal ha gjensidig rett til atkomst for reparasjoner og vedlikehold på eiendommene.
Dagboknr. 50974, tinglyst 04.09.2000:
Gnr. 179, bnr. 7 (Ljabruveien 96A) har rett til å ha blodbøk stående på nåværende plassering, som er ca. 11 meter fra sørvegg og ca. 1 meter fra sørøstre hjørne til ovennevnte eiendom. Dette innebærer ingen begrensning i naboens alminnelige rett til å beskjære de grener som er til hinder for naturlig bruk av deres tomteareal.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Det er kort vei til alt området har å by på, blant annet offentlig kommunikasjon, dagligvare- og servicetilbud og rekreasjonsmuligheter.
I nærområdet, ca 15 minutter til fots og 4 minutter med bil, finner du Mortensrud Torg og Senter Syd med et godt utvalg av butikker og servicetilbud. Her er det dagligvarebutikker, vinmonopol, apotek, tannlege, spisesteder og kaféer, samt frisør m.m.
Mortensrud t-bane ligger også ved Mortensrud torg, her går også flere lokalbusser og flybuss til Gardermoen. Det er bussholdeplass ved Kantarellen legesenter og tog fra Hauketo stasjon. På Hauketo stasjon er det innfartsparkering og toget tar deg til Oslo S på ca. 10 minutter.
Er du glad i å være utendørs, tilbyr området veldig fine turmuligheter i Grønliåsen og Østmarka som har et veletablert løypenett, både sommer og vinter. Det er golfbane på Grønmo og slalombakke ved Leirskallen skisenter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til Prinsdal skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 679 kvm som er opparbeidet med steinlagte/hellebelagte stier, plenareal, trær, prydbusker, diverse beplantning, markterrasse og trapper i trekonstruksjoner.

Parkering

Parkering i vei på nedsiden av eiendommen. Det er ikke funnet noen tinglyste rettigeter eller annen særskilt avtale som omhandler denne rettigheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2955 datert 20.01.1988 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Redskapsboden som står i hagen står delvis over regulert byggegrense.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20 757,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 874,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 23.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 12.000,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett (mobilt brebånd) og har avgift på kr 750,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster ca. kr 9.000,- pr. år. Abonnement kan videresføres til ny eier dersom ønskelig.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 867 918,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 724 504,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.149.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arild Østbråthen og Berit Ranum Østbråthen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,90% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: Kr. 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0128/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22128

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2022 kl. 12:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.