Komplett salgsoppgave

Lysaker Brygge 7

8 490 000 kr
97 m²
2 soverom
Stuen er av god størrelse
Stuen er av god størrelse
Kart
Mats Lund
Presenteres av
Mats Lund
LYSAKER BRYGGE
Stor og pen selveierleilighet med 2 balkonger! *Utsikt mot sjøen fra kjøkken *Garasje *Heis *Takterrasse *Flytt rett inn

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 490 000 kr
 • Omkostninger
  213 420 kr
 • Totalpris
  8 703 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2004
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  97 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 968 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

På denne leiligheten avholdes det bare private visninger etter avtale med megler på tlf. 99 52 44 40.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Lysaker Brygge 7 hvor vi har gleden av å vise en tiltalende gjennomgående leilighet ved sjøen på Lysaker! Leiligheten er i hjertet mellom friluft og sjøen, og et rikt service- og fasilitetstilbud. Rett utenfor leiligheten er det en flott badeplass med badestige. Det er også 200 meter langs vannet til en molo foran båthavnen med fine solplasser og bademuligheter. På bryggen har man mulighet til å spise på en meget god restaurant. Her kan deilige dager nytes både sommer og vinter.
Leiligheten oppleves lys og har store rom, og har blant annet 2 balkonger, 2 soverom, kjøkken, stue, gang med stor garderobe, pent baderom og toalettrom. Med heisadkomst ned til garasjen går du tørrskodd fra leiligheten til bilen.
Leiligheten har tilgang til felles takterrasse med nydelig fjordutsikt

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lysaker Brygge 7, 1366 LYSAKER
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 41, bruksnummer 12, seksjonsnummer 127, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 100 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm
Bruksareal:
Leilighet 100 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 97 kvm: Entré, kjøkken, stue, gang, bad, to soverom og toalettrom.
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 3 kvm: Bod.
+ Vestvendt balkong oppmålt til ca. 11 kvm.
+ Østvendt balkong oppmålt til ca. 4 kvm.
I tillegg disponerer boligen 1 bod oppmålt til 5,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 11.05.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i stål/betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Bygning generelt:
- Boligbygg over 6 etasjer samt 2 underetasjer.
- Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av stål/betong.
- Utvendige fasader forblendet med teglstein.
- Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget av takstmann).
- Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB.
- Balkongdør, balkongskyvedør og vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår.
- Felles varmtvann, oppvarming med radiatorer tilkoblet felles varmesentral. Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert i gang. Stoppekraner er plassert i fordelerskap. Ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer kombinert med mekanisk avtrekk fra bad, toalettrom og kjøkken.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i bod. Måler er plassert i felles tavle (ikke besiktiget av takstmann). Leiligheten har i hovedsak skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles varslingsanlegg og brannslange tilkoblet vann i benkeskap på kjøkken.
- Utgang fra kjøkken til østvendt balkong oppmålt til ca. 4 kvm. Gulvflate belagt med fliser. Balkongen har utebelysning og stikkontakt. Rekkverk av metall og glass. Rekkverkshøyde er målt til ca. 96 cm.
- Utgang fra stue til vestvendt balkong oppmålt til ca. 11 kvm. Gulvflate belagt med fliser. Balkongen har utebelysning og stikkontakt. Rekkverk av metall, glass og teglstein. Rekkverkshøyde er målt til ca. 98 cm.
- Leilighet beliggende i byggets 2.etasje. Adkomst via felles trappegang med heis.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
- Bad: Tilkomst til sluket under badekar er utilfredsstillende. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det er samt registrert sprukket gulvfliser. Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 20 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.
- Kjøkken: Avstanden mellom ventilator og gass platetopp er for liten, ventilator må heves. Benkeplate bærer preg av slitasje. Det er ikke etablert gassvarsler på kjøkkenet.
- Toalettrom: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Det er registrert sprekker i silikonfuger i overgangen gulv/vegg.
- Innvendige overflater: Det er registrert sprekker/riss ved dører og overgangen vegg/himling. Parkettbord bærer preg av slitasje samt merker/hakk.
- Elektrisk anlegg: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
- Dører: Balkongdør har behov for justering.
- Balkong: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter, avvik fra gjeldende forskrift. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
TGIU (ikke undersøkt):
- Stakeluke er ikke lokalisert. Stakeluke må lokaliseres og tilkomst må etableres.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene nevnt ovenfor. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Meget attraktiv og tiltalende leilighet i 2. etasje på Lysaker Brygge! Leiligheten er gjennomgående og oppleves svært lys og romslig. Den gode planløsningen består av en romslig entré med god plass til yttertøy, hyggelig kjøkken med spiseplass, stor og lys stue med plass for sofa- og spisegruppe, gang med stor garderobe og adkomst til badet ved hovedsoverommet, soverom nr. 2, toalettrom og en praktisk bod. Leiligheten har 2 flotte balkonger - én vestvendt med adkomst fra stuen, og én østvendt med adkomst fra kjøkkenet. Fra kjøkkenbalkongen ser du for øvrig mot sjøen.
Kjøkken:
Delikat og stilrent Norema kjøkken med god plass til spisebord. Kjøkkenet er innredet med slette fronter på over- og underskap, benkeplater av tre med nedfelt oppvaskkum og veggplater over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrert oppvaskmaskin, frittstående kjøleskap, fryser og stor komfyr med to ovner og gassplatetopp. Vegghengt ventilator er montert over platetopp, og er koblet på avtrekk.
Baderom:
Pent baderom med fliser på gulv og vegger, og nedsenket himling med downlights. Badet er innredet med vegghengt servant, speilskap med belysning over servant, frittstående badekar med regn- og hånddusj og opplegg for vaskemaskin. Servant og badekar er fra Durat. Badet har gulvvarme.
Toalettrom:
Separat toalettrom ved entréen med fliser på gulvet, kombinasjon av malte flater og tapet på vegger og malt himling. Rommet er innredet med vegghengt toalett, vegghengt servant og speil over servant.
Innvendige overflater:
- Gulv: Parkettbord
- Vegger: Malte slette flater og tapet.
- Himling: Malte flater.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende løsøre / tilbehør medfølger boligen:
- Komfyr og kjøleskap

Oppvarming

- Sentralfyranlegg med radiatorer.
- Vannbåren gulvvarme i badene
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.03.2006. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 15 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann/kloakkledninger, adkomstrett, parkering/boder/fellesarealer, gjesteparkering, midlertidig godkjente nedgravde petroleumstanker, utbyggingsavtale for Lysaker Brygge, reguleringsplan, tilleggsdel og bebyggelse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Lysaker Brygge 7 har en idyllisk beliggenhet på Lysaker med fjorden som nærmeste nabo. Her bor du med badestrand ca. 150 m fra boligområdet hvor du enkelt kan nyte sommerdagene. Nærområdet kan også by på flotte turområder og Lysakerelva med fine turstier, samt fiskemuligheter. Selve bryggen kan i dag by på italiensk restaurant, treningssenter, dagligvarebutikk, fiskeutstyrsforretning, kajakkbrygge, båttransport til Nesoddtangen m.m.
Lysaker Brygge har nærhet til både butikker, restauranter og kaféer. Det er kort vei til CC Vest og Fornebu S. Kjøpesentrene består av en god miks av kjedebutikker, matbutikker, vinmonopol, kaféer og ellers det du måtte trenge i det daglige.
Kort vei fra Lysaker brygge ligger Fornebulandet med blant annet ny badestrand på Storøya, store grøntarealer som Nansenparken, nye idrettsanlegg, lekeplasser, svømmehall og fine natur- og kyststier.
I umiddelbar nærhet er Lysaker stasjon (et kollektivt knutepunkt) med et omfattende reisetilbud. Her er det et godt tilbud på buss, tog, flytog (35 min. til Gardemoen) og båt/ferge til Nesodden. Enkel adkomst fra E18 til Lysaker med skilting til Lysaker Brygge. Kjører du bil, tar det 10 min. fra Lysaker Brygge til Oslo sentrum. Buss 31 går via Oslo sentrum til Lysaker og Fornebu hele døgnet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Sollerudstranda barnehage.
- Barnehagen VIER.
- Hakkebakkeskogen familiebarnehage.
Barneskoler:
- Lysaker skole.
- Jar skole.
- Oksenøya skole.
Ungdomsskole:
- Hundsund Ungdomsskole.
- Ringstabekk skole.
Videregående skoler:
- Stabekk videregående skole.
- Ullern videregående skole.
Eiendommen sogner til Lysaker barneskole og Hundsund Ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 12 557,4 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Pent opparbeidede fellesarealer med påkostede uteområder. Flotte inngangs- og trappearealer.

Parkering

Leiligheten disponerer én parkeringsplass (merket E12.5 i K1) ved egen bod, ved siden av heisen til oppgang 5, nære heisen til oppgang 7.
Iht. sameiets hjemmeside er det mulighet for montering av ladeboks/el-lading ved parkeringen. Kostnaden pr ladestasjon er i underkant av 20.000,- kroner (november 2020). Se https://lysakerbrygge1.lettstyrt.no/info_pages/809 for utfyllende informasjon.
Det er vaskeplass for biler i garasjeanlegget. (mot betaling) https://lysakerbrygge1.lettstyrt.no/info_pages/815

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplaner:
- Eiendommen er regulert til "blokkbebyggelse" (11 168 kvm), "kai" (1 257 kvm) og "trafikkområde i sjø og vassdrag" (123 kvm) i henhold til reguleringsplan "Lysaker Brygge" med planID 2000022 med ikrafttredelse 26.09.2001.
- Eiendommen er regulert til "kjørevei" (8 kvm) i henhold til reguleringsplan "Strandveien 55" med planID 2000038 med ikrafttredelse 20.03.2002.
- Reguleringsplanen "VPOR Lysakerbyen (felles prinsipp-plan Oslo og Bærum) med planID 2017016 med ikrafttredelse 06.02.2019 har status som "endelig vedtatt arealplan"
- Eiendommen er regulert til "kjørevei" (8 kvm) i henhold til reguleringsplan "Strandveien 55" med planID 2000038 med ikrafttredelse 20.03.2002.
Kommuneplan:
I henhold til kommuneplanens arealdel 2017-2035, med planID 201601 ligger eiendommen i et område for "nåværende boligbebyggelse" (11 178 kvm), "nåværende grønnstruktur (1 256 kvm) og "nåværende bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone" (123 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018
Kommuneplan under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2035-2040, med plannummer 201702 er igangssatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5 968,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, TV/bredbånd, fjernvarme, drifts- og vedlikeholdskostnader m.m..
Fellesutgiftene fordeles slik:
- Felleskostnader: kr. 3.366,-
- Fjernvarme: kr. 1.641,-
- Bredbånd: kr. 90,-
- Brannalarm: kr. 65,-
- Kabel-tv: kr. 350,-
- Garasjeplass: kr. 140,-
- Renovasjon: kr. 316,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 2 859 kwh. pr. år.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 669 749,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 011 095,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 12 308,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 24.03.2022

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8 703 420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anders Göran Mattsson og Grethe Kjøsnes

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Lysaker Brygge Sameie 1, med sameiebrøk 100/21147.
Sameiet består av 208 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69.
Dyrehold er tillatt.
Sameiet har egen nettside med mye nyttig info: https://lysakerbrygge1.lettstyrt.no/info_pages
Foretatt påkostninger de senere år:
- Utbedringer på porttelefoner.
- Reparasjon etter 2 påkjørsler garasjeport K1og K2.
- Kontinuerlig oppgradering av lysarmaturer i Parkeringshus til led.
- Utskifting av avtrekksvifte på tak
- Full maskinell vask av K1 og K2.
- Dekket på øvre kaipromenade utbedret.
- Full utskifting av sydvendt vegg i E-blokka.
- Skrapt og malt deler av D-blokka.
- Utbedring vindusomramming i A-, B- og C-blokkene.
- Etablert forprosjekt og forundersøkelse for utbedring av korrosjonsskader under brygga.
- Skiftet defekte nødlysarmaturer i oppganger og garasjer.
- Installert tilbakeslagsventiler på vanninntak (kommunalt pålegg).
- Oppgradert alarmsendere for alarmoverføring.
- Skiftet utvendige armaturer til «Minikube».
Planlagte påkostninger:
- Utskifting av kokosmatter i alle heiser.
- Fortsatt utskifting av defekte nødlysarmaturer.
- Felling av trær og opprydding av parkanlegget.
- Forprosjekt vedr. korrosjonsskader under brygga.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,6% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0068/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.2268

Dato

Sist oppdatert: 28. oktober 2022 kl. 11:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

På denne leiligheten avholdes det bare private visninger etter avtale med megler på tlf. 99 52 44 40.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.