Komplett salgsoppgave

Grenseveien 58

4 000 000 kr
38 m²
1 soverom
Velkommen til Grenseveien 58 - Presentert av Krogsveen v/ Jonas Ekse Hovland
Velkommen til Grenseveien 58 - Presentert av Krogsveen v/ Jonas Ekse Hovland
Kart
Del
Jonas Ekse Hovland
Presenteres av
Jonas Ekse Hovland
Hasle
Flott 2-roms med romslig balkong og utsikt. Felles takterrasse. IN-lån. Ved nærsenter og T-bane/buss. Garasjeplass.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  527 740 kr
 • Omkostninger
  8 859 kr
 • Totalpris
  4 536 599 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  38 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 542 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne flotte 2-roms leiligheten i 5. etasje med heisadkomst. Boligen har en arealeffektiv planløsning med stue/kjøkken i åpen løsning, et soverom med medfølgende skyvedørsgarderobe samt et romslig bad med gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Hyggelig balkong på ca. 6,5 kvm med usjenert utsikt.
 • Umiddelbar nærhet til gode servicetilbud på nærsenteret Hasle Torg
 • IN-ordning på store deler av andel fellesgjeld
 • Felleskostnader ved full innfrielse vil pt. bli kr 2.963,-
 • T-bane, buss og flybuss stopper like ved
 • Fyring & varmtvann inkl.
 • Solrik, felles takterrasse Parkeringsplass med el-lader i garasjekjeller kan kjøpes i tillegg for kr 350.000,- pluss omk. Fellesutgifter pt. kr 600,- pr. mnd. Mer informasjon i salgsoppgaven.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Grenseveien 58, 0579 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 127, bruksnummer 85, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 1502, Borettslaget Hasle Torg I, organisasjonsnummer 951024805

  Innhold

  Totalt bruksareal: 38 kvm
  Totalt primærrom: 38 kvm
  Primærrom, 5. etasje: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.
  Balkongen måler ca. 6,5 kvm.
  I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 5 kvm i garasjekjelleren.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 04.12.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsakelig av betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med teglstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  TG2 (tilstandsgrad 2 - alder, slitasje, skader m.v.)
  - Badets gulvoverflater. Det registreres bom i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Gulvoverflater og tettesjikt bør fornyes.
  - Parkettgulv bærer preg av bruksslitasje.
  - Rekkverkshøyde på balkong er under 1,2 meter. Avvik fra dagens byggtekniske forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter. Tiltak anbefales.
  TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt)
  - Det er ikke mulig å verifisere membran/slukmansjett på bad med hensyn til slukets oppbygging.
  - Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom til bad er ikke mulig grunnet teknisk installasjon.
  Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1 (tilstandsgrad 1 - i orden). Ovennevnte er kun ment som et utdrag fra vedlagt tilstandsrapport. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten. Det er blant annet kommentert at det ikke er etablert komfyrvakt på kjøkkenet, noe som bør gjøres.
  25. desember 2022 sprakk ventilasjonsbatteriet i Grenseveien 58 som konsekvens av en lekkasje på lageret til Vinmonopolet i næringsdelen på Hasle Torg. For beboerne betyr dette at trekk fra kjøkkenvifter og annen ventilasjon tilnærmet ikke vil fungere og at matos fra andre leiligheter vil kjennes i leilighetene. Styret håper at dette vil være utbedret innen første uken av januar 2023. Dersom skaden på batteriet ikke lar seg reparere og nytt batteri må bestilles vil dette ta 4-8 uker. Som følger av dette er også noen radiatorer helt/delvis kalde. Varmen skal være tilbake i de fleste leiligheter pr. 02.01.2023, men i denne leiligheten er ikke det tilfellet. Styret jobber fortløpende med dette og håper på en oppdatering ila de nærmeste dagene. Konferer megler ved spørsmål om status.

  Sammendrag av selgers egenerklæring

  Selger har bodd ca. 2 år og 9 mnd. i boligen, som ble kjøpt i 2020.
  Utdrag fra selgers informasjon i vedlagt egenerklæring:
  Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  - Ved et større regnskyll i juni 2019 rant det vann inn i p-kjeller og videre inn i bodområdet.
  Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ventilasjonsanlegget ble renset i 2017 av Jenssen systemer.
  Tilleggskommentar
  - Spjeld i ventilator på kjøkkenet kan være treg.
  Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
  - Det ble plassert ut feller for skjeggkre i alle leiligheter april 2021. Har ikke hørt noe siden det.
  Selger har ikke observert skjeggkre i egen bolig. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

  Standard

  Vi har gleden av å presentere denne flotte 2-roms leiligheten i 5. etasje med heisadkomst. Boligen har en arealeffektiv planløsning med stue/kjøkken i åpen løsning, et soverom av fin størrelse med medfølgende skyvedørsgarderobe samt et romslig bad med gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Hyggelig balkong på ca. 6,5 kvm med usjenert utsikt. Solrik, felles takterrasse i borettslaget.
  Nærmere innhold:
  Entré:
  Innbydende entré med plass til klesavheng og skotøy. Rommet er malt og har parkett på gulv. Videre adkomst til stue/kjøkken og bad.
  Stue:
  Leilighetens stue er i åpen løsning med kjøkkenet. Her er det plass til stuemøblement som en sofa med tilhørende salongbord og spisebord. Rommet er malt og har parkett på gulv. Store vindusflater og videre adkomst ut til leilighetens flotte balkong.
  Balkong:
  Flott, romslig balkong vendt mot sydøst og hyggelig utsikt mot Teglverksdammen. Balkongen måler ca. 6,5 kvm og har følgelig god plass til utemøblement. Det er lagt tremmegulv på betongdekket. Belysning og stikkontakter på vegg.
  Kjøkken:
  Moderne, men tidløst kjøkken i åpen løsning med stuen. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter i hvit utførelse og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Platebelagt vegg mellom benkeplate og overskap samt belysning under overskap. Medfølgende hvitevarer bestående av innfelt komfyr med keramisk platetopp, innfelt oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap. Ventilator med belysning.
  Soverom:
  Leilighetens soverom er av fin størrelse og har adkomst fra stuen via to skyvedører - en på hver side av langveggen. Dette muliggjør flere innredningsmuligheter. Medfølgende skyvedørsgarderobe er montert. Gulvflaten er belagt med parkett og rommet for øvrig er malt.
  Bad:
  Romslig, flislagt bad med gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Malt himlingsflate med downlights. Innredningen består blant annet av servant på vegghengt servantskap med glatte fronter i hvit utførelse. Innfelt speil og belysning over servant. Videre består innredningen av et dusjhjørne med innfellbare glassdører og et vegghengt toalett med innebygget sisterne.
  For oversikt over tilstandsgrader i leiligheten henviser vi til vedlagt tilstandsrapport. Utdrag fra rapporten følger i salgsoppgavens avsnitt om byggemåte.

  Løsøre og tilbehør

  Medfølgende hvitevarer på kjøkkenet. Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Oppvarming via radiatorer tilkoblet felles fjernvarmeanlegg. Elektrisk gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.12.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet en bestemmelse om parkering tinglyst i 2007, en erklæring/avtale tinglyst i 2007 med bestemmelse om gjensidig bruk av grunn, et par bestemmelser om vann/kloakkledning tinglyst i 2007 med flere bestemmelser og en erklæring/avtale tinglyst i 2007 med bestemmelse om informasjons- og reklameskilt m.m.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
  Det er ikke tinglyst rettigheter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Meget sentralt og attraktivt beliggende på Hasle Torg. Her bor du midt i "smørøyet" med kort vei til gode kollektiv- og servicetilbud. Kjøpesenter under leilighetskomplekset med Coop Mega, Baker Hansen, Vitus Apotek, Vinmonopol, Nille, bydelskroen LUN, Floriss blomster, treningssenterkjeden Sats m.m. I rundkjøringen (Grenseveien) er det Kiwi samt Rema1000 i Hovinveien bare 200-300 meter fra leiligheten. Søndagsåpen Jokerbutikk finner du i St. Jørgens vei ca. 300 meter fra leiligheten.
  Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med andedammen, Tøyenparken, Kampen park, nye Tøyenbadet (estimert åpning 2025) og Botanisk hage. Her finner du et inkluderende og engasjert lokalmiljø som gjør områdets kafeer og spisesteder til trivelige møteplasser. I området ved Petersborgkvartalet er kafé og bakeri Boulangerie med pizzaservering på kveldstid samt nyåpnet søndagsåpen Joker-butikk. Kortreiste og økologiske produkter kan fåes hos Lille Tøyen Kolonial. Ved Krydderhagen mot Løren er forholdvis nyåpnede Vinslottet med Hasle Linie Gastropub og WB Samson samt flere gode servicetilbud.
  Området er under utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er Teglverket skole med flerbrukshall oppført. Tomten har for øvrig flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane, samt broer med belysning. Grøntområdene og vannanlegget ligger som nærmeste nabo til borettslaget. I nærheten av Hasle Torg er også Økern. Økern skal bli et viktig knutepunkt med bl.a. kino og et større kjøpesenter.
  Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med buss, flybuss og t-bane. Kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø t-bane.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Eiendommen sogner til Teglverket skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 4.540 kvm som tilhører borettslaget. Opparbeidet fellesareal over bakkeplan med plen, diverse beplantning og prydbusker. Steinlagte internveier og felles sittegrupper.

  Parkering

  Andelen disponerer i dag garasjeplass nr. 40 med lader for el-bil i Hasle Torg Garasjesameie. Denne medfølger ikke, men kan kjøpes for kr 350.000,- pluss omkostninger. Månedlige fellesutgifter for plassen er pt. kr 600,- i tillegg til ev. ladeutgifter. Styret i garasjesameiet informerer om fellesutgiftene nylig har økt og at det ikke foreligger planer om ytterligere økninger, men at fellesutgiftene naturligvis vil avhenge av strømkostnadene fremover.
  Garasjeanlegget er i kjelleretasjen og har heisadkomst. Det foreligger egne vedtekter for garasjesameiet.
  Garasjeplassen kan kun selges og leies ut til andre andelseiere. Garasjesameiets styre kan, på vegne av andelseier, leie ut garasjeplass til ikke andelseiere dersom andre andelseiere ikke ønsker å benytte fortrinnsretten til leie av plass.
  For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning og bevertning i henhold til reguleringsplan S-4065 datert 14.04.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Området er i vekst og en del av den spennende Hovinbyen. Hasle er utpekt som byutviklingsområde i Kommuneplan 2015 – «Oslo mot 2030». I veiledende plan for offentlig rom på Hasle er det blant annet skrevet om utbedring/ombygging av Økernveien (regulert), med prioritering av sammenhengende løsninger for gående og syklende på hver side av veien. Grenseveien er også regulert med bl.a. midtrabatt som opparbeides i disse dager. Se også https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/hovinbyen/#gref.
  Utbygging i området påregnes. Utdrag av pågående plansaker iht. planinnsyn på Plan- og bygningsetaten (PBE) sine hjemmesider:
  - Saksnummer 201609079: Hjørnetomta Grenseveien/Økernveien (ved Hasle Torg) - Detaljregulering til offentlig ettersyn - Utbygging av boliger, næring og hotell i varierte byggehøyder. Byggehøyder er i hovedsak opp mot 7-8 etasjer med unntak av bygget nærmest T-banestasjonen på Hasle som er foreslått til opp mot 14 etasjer med en avtrapping i fra 11. etasje. Iht. saksinnsyn skal planforslag sendes Byrådsavdelingen innen 01.03.2023. Forslaget har vært ute på høring/offentlig ettersyn.
  - Saksnummer 201801786: Økernveien 97 (ved Hasle T-bane). Det er foreslått omregulering til bolig og boligbebyggelse i varierte byggehøyder på opp til og med 12 etasjer.
  - Saksnummer 201617440: Kvartalet Økernveien 94, Haslevangen 13-15, Haslevollen 1-3 og Grenseveien 42-44. Gjelder kvartalet på motsatt side av Grenseveien fra Finns vei 2. Der er det pt. lager og kontorbebyggelse samt enkelte småhus. Foreslått omregulering til bolig og næring med bymessige kvaliteter. Byggehøyder vil variere fra 4-10 etasjer. Forslaget sikrer bl.a. ny nabolagspark og nytt offentlig torg. PBE har utarbeidet et alternativt planforslag med lavere byggehøyder. Planforslagene ble sendt Byrådsavdelingen 15.06.2021 for politisk behandling. Detaljregulering ble vedtatt 04.04.2022.
  - Det er for øvrig ikke langt til Ensjøbyen som er under utbygging, hvor det vil bygges parkanlegg, boliger og er legges til rette for en rekke servicefasiliteter i årene som kommer.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 7.542,- pr. mnd. og inkluderer blant annet fjernvarme, internett, renter og avdrag på andel fellesgjeld, lånekostnader, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel m.m.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Felleskostnader kr 2.064,-
  Fjernvarme kr 679,-
  Miljøfond kr 53,-
  Renter kr 65,-
  Avdrag kr 43,-
  Lånekostnader kr 34,-
  Renter IN-lån kr 704,-
  Avdrag IN-lån kr 3.827,-
  Lånekostnader kr 25,-
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og er nylig økt med kr 50,- grunnet en økning av kostnad for internett. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
  Det er inngått avtale om individuell nedbetaling (IN-ordning) på det største av borettslagets tre lån. Dersom andelens andel av fellesgjeld på dette lånet innfris vil det medføre en reduksjon med renter og avdrag på lånet. Dette utgjør iht. fordeling over en reduksjon på kr 4.531,-, til kr 3.011,- pr. 19.12.2022. Dersom andel av fellesgjeld nedbetales vil reduksjon tilsvare renter og avdrag på nedbetalingen. Se ytterligere informasjon og fellesgjeld i eget avsnitt i salgsoppgaven.
  Basert på primær formuesverdi til eiendommen påløper ikke eiendomsskatt i 2022.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 2.000 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Internett 100 Mbps er inkludert i fellesutgiftene. Pakken kan oppgraderes for egen kostnad pt. fra kr 179,- for 250 Mbps til kr 529,- for 1.250 Mbps. Selger har selv betalt kr 319,- for 750 Mbps. Tv-tuner/dekoder medfølger.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 891.385,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 3.208.986,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 22 135,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 527 740,- pr. 14.11.2022
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 60.088.066,- pr. 14.11.2022 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 114974470, Den Norske Stats Husbank
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 14.11.2022: 1.72% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 40
  Saldo per 14.11.2022: kr 55.508.307,-
  Andel av saldo: kr 502.024,-
  Første termin/første avdrag: 01.07.2013
  Siste termin 01.10.2032
  IN-ordning
  Lånenummer: 93727004600, Handelsbanken
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Annuitet, etterskuddsvis betaling 2,3% flytende rente.
  Rentesats per 14.11.2022: 4.25% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 90
  Saldo per 14.11.2022: kr 3.320.560,-
  Andel av saldo: kr 18.646,-
  Første termin/første avdrag: 30.06.2020
  Siste termin 31.03.2045
  Lånenummer: 93727005046, Handelsbanken
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Annuitet, fasttermin, flytende rente
  Rentesats per 14.11.2022: 4.25% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 53
  Saldo per 14.11.2022: kr 1.259.200,-
  Andel av saldo: kr 7.071,-
  Første termin/første avdrag: 30.03.2021
  Siste termin 30.12.2035
  Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld på lånet i Den Norske Stats Husbank. Kr 502.024,- av fellesgjelden pr. 14.11.2022 kan dermed innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 4.531,- pr. 14.11.2022. Det er anledning til å nedbetale 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Forretningsfører Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling og for nærmere informasjon.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.599,- (USBL)
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.527.740,-. Av dette beløpet utgjør kr 527.740,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I totalsummen inkluderer det disposisjonsrett til garasjeplass, til en verdi av kr 350.000,-. Det påløper også et administrasjonsgebyr kr 1.280,-. Total kjøpesum inkl. dette og ovennevnte forhold ved kjøp til prisantydning vil da bli kr 4.527.740,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 6.850,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Stian Walbeck

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Hasle Torg I.
  - Borettslaget består av 111 leiligheter.
  - Forretningsfører er USBL.
  - Revisor er KPMG.
  - Borettslaget er fullverdiforsikret i Gjensidige, avtalenummer 79854404.
  - Dugnad må påregnes.
  - Ved anskaffelse av dyr skal søknad om dette rettes til styret. Det henstilles til at hundeeiere lufter hundene utenfor borettslagets plener og at regler for båndtvang overholdes. Videre så gjelder det at dyrene ikke skal være til sjenanse for beboerne. Eksempelvis skal ikke dyr ha mulighet til å gjøre fra seg i sandkassen eller ellers på fellesareal.
  - Det er tillatt med gass- eller elektrisk grill på balkongene.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  - Oppgradering av borettslagets brannvarslingssystem. Styret, sammen med Norsk Brannvern AS, påbegynte arbeidet med oppgradering av brannvarslingssystemet i 2020 med basis i vedtak fra ekstraordinært årsmøte i 2019. Styret valgte en oppgradering som tok i bruk eksisterende branntavle i borettslaget med installasjon av kablede brannvarslere.
  - Anskaffelse og bruk av nytt kommunikasjons-, HMS- og saksbehandlingssystem: Nye tv-skjermer har også erstattet oppslagstavlene i oppgangene, hvor både styret og beboerne kan dele varsler og beskjed til resten av borettslaget.
  - Styret har jobbet aktivt med smittevern i borettslaget i 2020.
  - Fasadeoppussing av borettslagets bygningsmasse: Styret har i samarbeid med USBL Prosjekt fullført fasadeoppussing av borettslagets bygningsmasse med basis i vedtak fra ordinært årsmøte i 2019. Oppussingen omfattet maling av vinduer og balkongdører.
  Planlagte påkostninger iht. årsmøte:
  - Utskifting av balkongglass med sprekker og korreksjon av vinduer. Styret har igangsatt prosjekt med Altiglass AS vedrørende utskifting av balkongglass og korreksjon av vinduer. Prosjektet har basis i en forsikringssak grunnet produksjonsfeil i balkongglass hos noen andeler, men finansieres over ordinært vedlikeholdsbudsjett.
  - Muligheten og kostnaden knyttet til individuelle målere for vann og oppvarming i hver enhet utredes. Styret kartlegger også finansiering og vil i samarbeid med Usbl undersøke hvor mye energi tilsvarende borettslag har spart. Mulighet for at hver leilighet betales en engangssum undersøkes også. Dette vil presenteres for generalforsamlingen i 2023 som da må ta stilling til om det er ønskelig å gjennomføre eller ikke med låneopptak/økte fellesutgifter.
  - Styret skal iht. vedtak på generalforsamling 2022 bestille kanalrens på ventilasjonsanlegget. Dette kan påvirke fellesutgiftene.
  - Styret skal iht. vedtak på generalforsamling 2022 innhente diverse tilbud; På Usbl-nøkkelen for å se på muligheten for et nøkkelfritt borettslag. På sykkelstativ som går over to plan og installerer dette om det kan utføres innenfor gjeldende budsjett. På oppgradering/bytte av heisgulv. På sparkling og maling i fellesareal, men styret skal samtidig vurdere om dette kan gjøres innenfor ordinært budsjett. Styret opplyser om at sakene vil presenteres for generalforsamlingen i 2023 som da må ta stilling til om det er ønskelig å gjennomføre eller ikke med låneopptak/økte fellesutgifter.
  - Lekeplassen i 1. etasje demonteres, og styret utreder alternativ bruk av plassen (en utbedring bør eventuelt sees i sammenheng med takterrassen).
  Styret i borettslaget skal oppdatere vedtekter og husordensregler til neste generalforsamling.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er avklart ikke benyttet frem til 17. februar 2023.
  Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.900,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0336/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.22336

  Dato

  Sist oppdatert: 24. januar 2023 kl. 15:55

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.