Komplett salgsoppgave

Trollsåsveien 399

1 290 000 kr
61 m²
1 soverom
Trollsåsveien 399
Trollsåsveien 399
Jonas Madsen
Presenteres av
Jonas Madsen
Hagenes / Kodal
Enebolig i utkanten av Kodal med skog og mark som nærmeste nabo! Ingen boplikt!
 • Prisantydning
  1 290 000 kr
 • Omkostninger
  33 592 kr
 • Totalpris
  1 323 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1939
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  61 m²
 • Bruksareal
  80 m²
 • Tomteareal
  727,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Trollsåsveien 399!
Ønsker du en rimelig enebolig som du kan pusset opp etter eget ønske, da er dette eiendommen for deg! Hvis du i tillegg ønsker å bo i utkanten av Vestfolds byer med skog og mark som nærmeste nabo så har du truffet blink! Eiendommen ligger godt skjermet og usjenert til i utkanten av Kodal og Hvitstein område. Kort vei til Hageneselva hvor man kan ta seg et bad eller prøve fiskelykken etter elvens laks og ørret. Kort vei til populære Meløstranda camping som ligger i enden av Åsrumvannet som igjen er forbundet mot elva Lågen.
Kort fortalt, her bor man helt for seg selv, men likevel ganske så sentralt. Få min. biltur inn til Kodal sentrum med forretninger, barneskole og idrettsanlegg. Både Sandefjord, Tønsberg og Larvik innen kort avstand.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Trollsåsveien 399, 3243 KODAL
Kommunenummer 3805, gårdsnummer 2069, bruksnummer 13, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 92 kvm
Totalt bruksareal: 80 kvm
Totalt primærrom: 61 kvm
Første etasje: 61 kvm BRA.
Vindfang, stue, spisestue, kjøkken, bad og soverom med trapp til kjelleren.
Kjeller: 19 kvm BRA.
Gang, vaskerom og 3 kjellerrom. Deler av arealene i kjeller er under 190 cm og ikke målbare. Dette er nærmere 25 kvm som ikke er medtatt i arealbenevnelsene i kjeller.
Garasje / uthus: 20 kvm BRA.
Garasjerom, vedbod og gangarealer. Innredet rom i 2. etg. er under 1,9 m takhøyde og er dermed ikke medtatt i arealene men fult brukelig.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.07.2021 utført av Bnt. Bolig og Nærings Taksering. Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig over en etasje og kjeller som ble oppført med trekonstruksjoner og grunnmurer av mur konstruksjon ca 1939. Boligen har utvendig liggende trekledning og valmtak som er tekket med bølgeblikkplater.
Boligen har i hovedsak vinduer av tre med to lag isolerglass. Frittliggende garasje/uthus er oppført på gårdsplass.
Byggeår på hovedhus er oppgitt utifra informasjon i offentlige registre, men det er antatt at boligen er bygget på ca1960-tallet sett i forhold til byggestil og konstruksjoner.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at boligen fremstår som et renoveringsobjekt og har fått TG2 og TG3 på de fleste punkter foruten om VVS anlegg.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen holder en enkel standard og fremstår som et oppussingsobjekt. Her kan man la kreativiteten blomstre og oppgradere boligen etter eget ønske!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Boligen overtas i den stand den var på visning.

Oppvarming

Peisovn i stue, ellers elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3805/2069/13:
25.08.1939 - Dokumentnr: 1645 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3805 Gnr:2069 Bnr:12
01.01.2018 - Dokumentnr: 203739 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0709 Gnr:2069 Bnr:13
01.01.2020 - Dokumentnr: 1658757 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0712 Gnr:2069 Bnr:13
Ingen av disse har noen praktisk betydning for eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligen vil bli overtatt slik den fremstår på visning uten ytterligere utvask.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger godt skjermet, solrikt og usjenert til i utkanten av Kodal og Hvitstein område. Kort vei til Hageneselva hvor man kan ta seg et bad eller prøve fiskelykken etter elvens laks og ørret. Kort vei til populære Meløstranda camping. Campingplassen ligger i enden av Åsrumvannet som igjen er forbundet mot elva Lågen.
Plassen "Fagertun" ligger på historiske Hagnes Hammerverks grunn. En stor møllestein, som følger huset, sees på forhøyningen vest for hagen. Selve Hammerverket lå langs elven.
Kort fortalt, her bor man helt for seg selv, men likevel ganske så sentralt. Få min. biltur inn til Kodal sentrum med forretninger, barneskole og idrettsanlegg. Kodal kan også by på et rikt kulturliv. Eiendommen ligger i Østre Hedrum, helt på grensen til Andebu/Kodal.
Inn til Sandefjord er det kun 15 km / Torp flyplass 18 km / Larvik 18 km / Tønsberg 27 km.

Adkomst

Fra E-18 tar man inn til Sandefjord så til høyre i rundkjøringen i rettning Kodal / Andebu. Følg Kodalveien. Like før sentrum av Kodal tar man Trollsåsveien inn til venstre. Følg denne forbi Trollsåskrysset og videre over Trollsåselven. Kjør forbi avkjøringen mot Hvitstein og noen hundre meter til så får du eiendommen på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Stor usjenert eiet tomt på 727,5 kvm som ligger landlig til i utkanten av Kodal. Tomten består i hovedsak av bygningsmassen og naturtomt.
Eiendommen er etablert i grunnboka via skylddelingsforretning den 25.08.1936, og senere oppmålt med analogt målebrev. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Parkering

Parkering i egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann eller avløp. Det er heller ingen privat septiktank eller renseanlegg. Ingen vannmåler. Vann fra eget borehull med pumpe i borehullet.
Boligen har adkomst fra offentlig vei.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til LNF (Landbruk, natur og fritid)i henhold til kommuneplan datert 16.09.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Larvik kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 3 826,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon og feiing/tilsyn.
Siste tilsyn var i 2009 og det ble sist feiet i 2014.
Det er nylig lagt fiber inn til tomtegrensen. Ny eier har her muligheten til å koble seg på.
Det er gode forhold for parabolantenne for dem som ønsker det.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 386 505,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1 391 418,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1 282 592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mona Gjelstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Mulighet for rask overtagelse.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 30 000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0198/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21198

Dato

Sist oppdatert: 27. september 2021 kl. 10:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.