Komplett salgsoppgave

Smiloftstykket 3

8 350 000 kr
246 m²
4 soverom
Velkommen til Smiloftstykket 3 - og denne flotte eneboligen beliggende i et rolig og barnevennlig boligområde på Kulsås.
Velkommen til Smiloftstykket 3 - og denne flotte eneboligen beliggende i et rolig og barnevennlig boligområde på Kulsås.
Kart
Del
Frode Helmersen
Presenteres av
Frode Helmersen
Kulsås
Flott og innholdsrik enebolig over 2 plan - Dobbelgarasje - Byggeår 2005 - Barnevennlig boligområde - Nærhet til Bymarka

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 350 000 kr
 • Omkostninger
  210 092 kr
 • Totalpris
  8 560 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2005
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  246 m²
 • Bruksareal
  256 m²
 • Tomteareal
  685,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  3 500 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Smiloftstykket 3 - og denne flotte eneboligen fra 2005, beliggende i et rolig og barnevennlig boligområde på Kulsås. Her bor du i umiddelbar nærhet til Bymarka, hvor man kan gå turer i fantastiske omgivelser alle årstider. Eiendommen har en fin beliggenhet, med kort vei til både skole, barnehage, dagligvare og buss.
Dobbelgarasje med isolert loft med egen inngang. Loftet er fint egnet som smørebod eller verksted.
Boligen fremstår som særdeles romslig med luftig hall, to bad, fire store soverom, et separat toalettrom, spisestue, to store stuer, romslig kjøkken, to boder og kleskott.
Boligen har vannbåren varme i gulv, og peisovn i stue.
To terrasser og en balkong med gode solforhold og møbleringsmuligheter.
Pent opparbeidet tomt på 685 kvm.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Smiloftstykket 3, 7026 TRONDHEIM
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 190, bruksnummer 250, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 256 kvm.
Totalt primærrom: 246 kvm.
Totalt sekundærrom: 10 kvm.
Første etasje (P-rom): Hall/entré, bad, soverom, toalettrom, spisestue, stue og kjøkken.
Første etasje (S-rom): Kleskott og bod.
Loftetasje (P-rom): Stue, tre soverom og bad.
Loftetasje (S-rom): Bod.
Garasje (S-rom): Garasje.
Loftsetasjen har gulvflate på ca. 134 kvm. Grunnet skråtak har loftsetasjen et måleverdig areal på 106 kvm. Arealet i bod i loftetasje er ikke måleverdig grunnet lav romhøyde, og er derfor ikke medregnet i boligens arealberegning. I tillegg har eiendommen en utvendig bod over garasjen med skråtak, oppmålt til ca. 32 kvm gulvflate. Boden ligger utenfor hoveddelen og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.06.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Ifølge takstmann og tilstandsrapport er eneboligen oppført i 2005. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

83% har fått TG 0 og 1: I orden
10% har fått TG 2: Alder, slitasje, skader mv.
0% har fått TG 3: Strakstiltak nødvendig
7% har fått TGIU: Ikke undersøkt
Sammendraget under beskriver kun avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad TGUI og TG2 da boligen ikke har noen strakstiltak TG3.
Tilstandsgrad 2:
- Bad (sanitærutstyr/innredning): Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Vanninstallasjonen er ikke utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort.
- Bad (membran, tettesjikt og sluk): Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent. Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer /tilstand er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales. Grunnet plassering av badekar er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer /tilstand er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Bad (fallforhold gulv): Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det er målt fall fra terskel til dusjkabinett på 5 mm. Fallet vurderes som ikke tilstrekkelig for å hindre at vann kan renne ut i tilliggende arealer til våtrommet ved en eventuell lekkasje. Til informasjon: Det er registrert oppkant ved dør, men det kan ikke verifiseres at membransjiktet følger oppkanten.
- Vaskerom/bad (membran, tettesjikt og sluk): Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent. Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Vaskerom/bad (fallforhold gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høyde- forskjell på 7 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 11 millimeter, og vurderes som ikke tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikkerhet. Til informasjon: Det er registrert oppkant ved dør, men det kan ikke verifiseres at membransjiktet følger oppkanten.
- Kjøkken (overflater gulv): Gulvets overflatemateriale er stedvis slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.
- Toalettrom (sanitærutstyr/innredning): Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Vanninstallasjonen er ikke utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort.
- Loft innredet (overflater gulv): Det er omfattende knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Balkong 9 kvm (utkragede eller understøttede konstruksjoner): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift.
Tilstandsgrad IU:
- Loft innredet (annet): Deler av overflatene på soverom ved bad (loft) var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. særlig tung/store mengder inventar.
- Loft uinnredet (inspeksjonsmulighet): Deler av kaldloftet ble ikke undersøkt grunnet redusert/ingen tilkomstmulighet. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Yttertak (inspeksjonsmulighet): Vurderingene av yttertaket er gjort fra bakkeplan med den begrensning dette innebærer.
- Vestvendt markterrasse (fundamenter): Fundamenter var ikke tilgjengelig for undersøkelser.
- Sørvendt markterrasse (fundamenter): Fundamenter var ikke tilgjengelig for undersøkelser.
- Byggegrunn: Byggegrunnens oppbygning er ukjent.
Informasjon:
- Bad (fukt i tilliggende konstruksjoner): Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 34 prosent, ved 21 celcius.
- Vaskerom/bad (fukt i tilliggende konstruksjoner): Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 41 prosent, ved 20 celcius.
- Elektrisk anlegg (forenklet vurdering): Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-tilsyn av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På et generellt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
For videre vurderinger anbefales det å gå nøye gjennom takstrapportens respektive punkter.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme tilkoblet varmesentral kombinert med elektrisk oppvarming. Det er også peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig og garasje datert 28.11.2005. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst en servitutt på eiendommen som antas å ha betydning for kjøpers bruk:
- Dagboknr. 17336, tinglyst 23.08.2004, type heftelse: Pliktig medlemskap i velforening m.v:
Eiere av gnr. 187 bnr. 76, bnr. 77 og bnr 78, samt gnr. 190 brn. 145, gir hverandre gjensidig rett til å legge, ha liggende og vedlikeholde vann- og avløpsledninger samt eventuelle kabler for strøm, telefon, kabel-TV og eventuelle ledninger for vannbåren varme over de samme eiendommer. Skade som måtte oppstå i forbindelse med gravearbeid skal utbedres av skadevolderen.
Eiere av gnr. 187 bnr. 76, bnr. 77 og bnr. 78, samt gnr. 190 bnr. 145, gir hverandre gjensidig rett til adkomst over de samme eiendommer, mot plikt til å delta i drift og vedlikehold.
Eiere av gnr. 187 bnr. 76, bnr. 77 og bnr. 78, samt gnr. 190 bnr. 145, og eiere av eiendommer som måtte fradeles disse eiendommer, plikter å være medlem i den Velforening som etableres for Kulsås boligfelt.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger opplyser om at det har vært en liten lekkasje i undertak på kjøkkenet, men at dette ble utbedret for ca. to år siden.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Smiloftstykket 3 ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Kulsås. Her bor du rolig og tilbaketrukket med umiddelbar nærhet til marka.
Nærmeste dagligvarebutikk er Rema 1000 Flatåsen og Coop Extra Flatåsen, som ligger henholdsvis 16 og 18 minutters gange unna boligen. Er det behov for ytterligere servicefunksjoner finner man City Syd kun en ni minutters kjøretur unna. Her finner du flere klesbutikker, café, apotek, vinmonopol, restauranter, dagligvarebutikk m.m. I tillegg ligger Stavset senter kun en fire minutters kjøretur unna, der du blant annet finner dagligvare, frisør, café, restaurant, apotek og klesbutikk. Det er også kort vei inn til sentrum av Trondheim. Området har et godt kollektivtilbud med hyppige avganger til sentrum. Nærmeste bussholdeplass finner du kun 600 meter fra boligen.
Treningsmulighetene er mange. Fitnesspoint Flatåsen og Impulse Treningssenter Granåsen ligger kun henholdsvis en 13 og 17 minutters spasertur unna. I tillegg har du Bymarka og Granåsen skianlegg i umiddelbar nærhet. Bymarka er et av Trondheims mest populære friluftsområder, og her er det variert turterreng og godt tilrettelagt for sykling, ski, turer med barnevogn eller annen trim. Granåsen skisenter er Trondheims hovedarena for vinteridrett slik som skihopping, kombinert, langrenn og skiskyting.
Boligen sogner til Flatåsen skole, som du når innen ca. 12 minutters gange fra boligen. Videre er nærmeste barnehage kun 400 meter unna.

Adkomst

Fra Flatåsen: Følg Kongsvegen i ca. 1,2 km og sving deretter til høyre og inn på Kolsåslia. Etter 400 meter sving til venstre og inn på Smiloftstykket. Følg veien i ca. 140 meter og Smiloftstykket 3 dukker opp på din høyre hånd.
Det vil bli skiltet i regi av Eiendomsmegler Krogsveen ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til nabolaget Kolsås.
Barnehager i nærheten:
- Kolsås barnehage (0-6 år) 0,4 km
- Furutoppen barnehage (1-6 år) 0,9 km
- Granåsen barnehage (0-6 år) 1,5 km
Skoler i nærheten:
- Flatåsen skole (1-10 kl.) 1 km
- Cissi Klein videregående skole (700 elever) 3 km
- Heimdal videregående skole (1.000 elever) 3 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 685 kvm opparbeidet med grus, belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng, diverse støttemurer og biloppstillingsplass. Frittstående garasje.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og biloppstillingsplasser på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r0362c datert 04.10.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 31.848,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp.
Kommunale avgifter i Trondheim Kommune er fordelt på 4 terminer. For termin 1 av 4 i 2022 var avgiften på kr. 7.962,-
Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 30.000 kwh. pr. år.
Velavgift er kr 3.500 pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.902.704,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 6.849.734,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.560.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørn Helge Valstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Pliktig medlemskap i Kulsås Velforening. Kontingentavgift er kr. 3.500,- per år.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0101/22
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.22101

Dato

Sist oppdatert: 10. januar 2023 kl. 15:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.