Komplett salgsoppgave

Vevelstadåsen 55

3 990 000 kr
117 m²
3 soverom
Velkommen til Vevelstadåsen 55!
Velkommen til Vevelstadåsen 55!
Kart
Del
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Langhus
Romslig 4-roms leilighet med trappefri adkomst på populære Vevelstadåsen - Uteplass på begge sider - Garasjeplass

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  100 920 kr
 • Totalpris
  4 090 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  117 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 881 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Vevelstadåsen 55!
Romslig 4-roms leilighet beliggende i byggets 1. etasje. Leiligheten består av entré med garderobeskap, lys stue, romslig kjøkken med spiseplass, grovkjøkken med oppbevaringsplass , to bad, tre fine soverom og et omkledningsrom. To terrasser, en nordvestvendt på ca. 9,3 kvm med utsyn mot tunet og en sydøstvendt fra stuen på ca. 14 kvm. Garasjeplass.
Leiligheten ligger i et veletablert og populært boligområde. Rolig og barnevennlig med gangavstand til flere barnehager, Vevelstadåsen barneskole og Haugjordet ungdomsskole. Kort vei til flotte turområder i marka, buss, togstasjon og Langhus nærsenter, hvor du finner flere butikker og servicetilbud. Langhus tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviterer for barn og ungdom.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vevelstadåsen 55, 1405 LANGHUS
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 107, bruksnummer 101, seksjonsnummer 195, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 117 kvm
Totalt primærrom: 117 kvm
Primærrom:
1. etasje 117 kvm: Entré, stue, kjøkken/grovkjøkken, tre soverom, to bad og omkledningsrom.
I tillegg disponerer leiligheten én bod på ca. 1,6 kvm i byggets 1. underetasje. Boden er merket med nr 11.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.06.2023 utført av Anticimex v/ Morten Nyborg. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Omkledningsrom har tidligere vært bod/kott. Dette arealet er medregnet som primærareal da arealet fremstår i dag som et omkledningsrom. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Se mer informason under punket "Ferdigattest".

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Boligbygg over 4 etasjer samt underetasje. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendig fasade forblendet med fasadeplater samt trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Slett entrédør med kikkehull. Brannklassifisering B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 2018 og 2019. Terrassedør og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2018 og 2019. Tilkoblet felles varmtvann.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad 2). Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Romslig 4-roms leilighet beliggende i byggets 1. etasje med trappefri adkomst. Leiligheten består av entré med garderobeskap, lys stue, romslig kjøkken med spiseplass, grovkjøkken med oppbevaringsplass og opplegg til vaskemaskin, to bad, tre fine soverom og et omkledningsrom. To balkonger, en nordvestvendt på ca. 9,3 kvm med utsyn mot tunet og en sydøstvendt fra stuen på ca. 14 kvm.
Entré:
Velkommen inn i en entré med praktisk garderobeskap og med god plass til oppheng av yttertøy og til å sette fra seg sko. Inngang inn til stue, kjøkken/spisestue, bad og et soverom.
Kjøkken:
Kjøkken med tilliggende praktisk grovkjøkken. God plass til spisegruppe på kjøkkenet. Utgang til nordvestvendt terrasse med utsyn mot tunet. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Benkeplater av laminat. Benkebeslag med oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående kjøleskap med frysedel, stekeovn, nedfelt platetopp og oppvaskmaskin i benk. Ventilator med kullfilter i overskap.
Grovkjøkkenet har innredning med slette fronter. Benkeplate av laminat. Benkebeslag med oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Opplegg for vaskemaskin.
Stue:
Lys stue med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. God plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Utgang til sydøstvendt uteplass på ca. 14 kvm.
Bad ved entré:
Eldre baderom med gulvbelegg og fliser i dusjsonen på gulv, og veggflater med våtromstapet på vegg. Himlingsflate med malt flate og taklampe. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speilskap og speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjnisje med opphøyet kant ved gulv og skyvedør. Gulvstående toalett fra 2023. Spalte i bunn av vegg for avrenning fra tilliggende bad. Avtrekksluke mot tilliggende bad med mekanisk avtrekk. Stråleovn montert på vegg.
Bad ved omkledningsrom:
Flislagt bad fra ukjent år. Baderommet er utstyrt med vegghengt servantskap med heldekkende servant med ett-greps armatur, speil, overskap, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Vegghengt skap. Dusjkabinett med skyvedører. Dusjbatteri tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra 2023. Stråleovn montert på vegg. Våtrommet har ikke eget sluk, men avrenning via spalte i bunn av vegg mot tilliggende bad. Avløpsrør fra dusjkabinett direkte til avløp i vegg.
Soverom:
Leiligheten har tre fine soverom med gode innredningsmuligheter.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1975. 
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
Omkledningsrommet er opprinnelig byggemeldt som bod/kott jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 11164, tinglyst 09.10.1985, Erklæring/avtale: Panterett uten opptrinnsrett til Sameiet for kr. 20.000,-
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutt på sameiets eiendom. Dagboknr 3334, tinglyst 12.05.1976, Erklæring/avtale: Rett til garasje/parkeringsplass. Pliktig medlemskap i huseierforening.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i et veletablert og populært boligområde. Det er et rolig og barnevennlig område med gangavstand til flere barnehager, Vevelstadåsen barneskole og Haugjordet ungdomsskole. Langhus tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for barn og ungdom. Det er gangavstand til idrettsanlegg, idrettshall og skøytebane. Fine turområder i nærområdet og det finnes lysløype, samt tur- og sykkelstier i nærheten.
Kort vei til Langhus nærsenter med blant annet Meny, apotek, frisør, legesenter, tannlege og restaurant. Området har et godt kollektivtilbud med ca. 10 minutters gange til Vevelstad stasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Bussholdeplass med kun få minutters gangavstand fra leiligheten med matebusser til Vevelstad stasjon, samt buss til Ski, Ås og Drøbak.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 10 minutter med bil til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter, offentlige kontorer og togstasjon. Ca. 10 min med bil til Vinterbrosenteret, fornøyelsesparken Tusenfryd og flott badeplass på Breivoll. Veiforbindelsen til Oslo er via E6 med 4-feltsvei noe som bidrar til rask kommunikasjon.

Adkomst

Fra Oslo: Følg E6 sydover og følg skilting til Langhus/Siggerud. Følg veien mot Langhus og ta til venstre i rundkjøringen opp til Vevelstadåsen. Følg veien mot toppen. Leiligheten ligger på høyre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærheten. Kort gangavstand til Vevelstadåsen barneskole og Haugjordet ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Ski vgs og Drømtorp vgs.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 28.755,1 kvm. som tilhører sameiet. Fellesarealer er opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, diverse beplantning, sittegrupper og lekeplass.

Parkering

Leiligheten disponerer egen oppstillingsplass i felles parkeringskjeller. Plassen er merket med nr 4.
Ellers godt med gjesteparkering på feltet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, med private interne veier med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er hovedsakelig regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Langhus sentrum med tilliggende områder, del av felt Q1 i Ski kommune med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 06.06.1973.
Selvaag bygger 259 nye leiligheter i området ved Langhus senter (nedenfor Vevelstadåsen).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 9 179,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 3 881,- pr. mnd. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, Fiber tv og internett (grunnpakke), varmtvann, vaktmester, drift og vedlikehold og forretningsfører.
Felleskostnadene fordeles slik:
Vaskeri 100,-
Felleskostnader 3.413,-
TV/bredbånd 368,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.800,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett og grunnpakken er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Sector alarm som koster kr 7.700 pr. år. Kan overtas om ønskelig.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 379 724,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 967 007.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 40 692,- pr. 31.12.2022.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.090.920.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sissel Lillian Breivik Dyb Arseth, Grete Anita Dyb, Harald Arne Dyb og Inger-Anne Dyb Nordhøy

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Vevelstadskogen Sameie, med sameiebrøk 3460/887455.
Sameiet består av 224 leiligheter
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Trappevask utføres av Elite.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men styret skal kontaktes før man skaffer seg husdyr og husdyrerklæring må signeres. Husdyreieren forplikter å påse at dyret/dyrene ikke er til sjenanse for andre beboere. Det er båndtvang på sameiets område.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0081/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2381

Dato

Sist oppdatert: 18. september 2023 kl. 14:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.