Komplett salgsoppgave

Toskekilvegen 5

650 000 kr
1 009 m² (eiet)
Krogsveen v/Vindum har gleden av å selge Toskekilvegen 5! Tomtemarkering angir ikke grenser.
Krogsveen v/Vindum har gleden av å selge Toskekilvegen 5! Tomtemarkering angir ikke grenser.
Kart
Del
Fiskebekk/Vrådal
Bud mottatt! Flott tomt uten byggeklausul - Bygg drømmehytten din på vakre Fiskebekk!
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  650 000 kr
 • Omkostninger
  17 420 kr
 • Totalpris
  667 420 kr
 • Tomteareal
  1 009 m² (eiet)
 • Type
  Tomt - fritid
 • Eierform
  Eiet

Visning

Tomten kan besiktiges på egen hånd eller etter avtale med megler. Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Vindum har gleden av å presentere Toskekilvegen 5!
* Selveiet tomt på 1 009 kvm
* Solrikt og rolig beliggende på Fiskebekk
* Reguleringen tillater 1 hytte inkludert tilknyttet carport med samlet inntil 150 kvm BYA og i tillegg bygd ett frittstående anneks/garasje med inntil 40 kvm BYA
* Ingen byggeklausul på tomten, så her kan du bygge drømmehytten
* Hytten i Toskekilvegen 7 selges, og eier av begge eiendommen har beholdt tomten ubebygget for den ekstra gode luftige følelsen. Du kan sikre deg begge eiendommene, om ønskelig!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Toskekilvegen 5, 3853 VRÅDAL
Kommunenummer 3821, gårdsnummer 13, bruksnummer 317, ideell andel 1/1

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3821/13/317:
29.11.2001 - Dokumentnr: 3387 - Jordskifte - sak nr. 12/2001 - Overført fra: Knr:3821 Gnr:13 Bnr:16
02.06.2003 - Dokumentnr: 1367 - Jordskifte - Overført fra: Knr:3821 Gnr:13 Bnr:16
27.10.2006 - Dokumentnr: 519705 - Bestemmelse om veg - Utskilte tomter som omfattes av hyttefeltet Straumen 2, felt H1 og H2 på gnr. 13, bnr. 16
Med flere bestemmelser
27.10.2006 - Dokumentnr: 519705 - Best. om vann/kloakkledn. - Rettighetshaver: Velforeningen Fiskebekk Hyttegrend Vann Og Avløp - Løpenr: 7386032
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Diverse

Selger har ikke forsøkt å bebygge eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt ville vært oppdaget ved grave-, og bygningsarbeider, men som selger ikke har mulighet å vite om feks grunnforholdene.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Vrådal er et flott og attraktivt helårs feriested som har blitt veldig populært de siste årene.
Tomten ligger med nærhet til vannet, turområder, skiløyper og skianlegg. Den ligger vestvendt og har svært gode solforhold fra morgen til kveld.
Man har en flott utsikt til Vråvatn og fjellene. Og man kan oppleve de vakreste solnedganger.
På Fiskebekk har man to fine strender. Det er også bademuligheter fra svaberg. Den ene stranden er opparbeidet med Gapahuk og grillplass til felles glede for hytteeierne. Videre har man kort vei til starten av løypa som tar deg opp Roholtfjell, som er en populær destinasjon. Padling, kajakk og båtliv er mulig på vakre Vråvatn og Nisser, hvor man kan oppdage mange flotte perler. Mulighet for å leie båtplass av grunneier på Fiskebekk.
I Vrådal har man mange aktivitetstilbud - sommer som vinter.
Om sommeren bys det på vakker natur, flotte turområder i fjellene med merkede turer (korte og lange), 9 hulls golfbane, nydelig opparbeidet badestrand, brygge med båtplasser og vannleker for ungdommen (trampoline og klatreborg), lekeplass med både klatrestativ, hoppepute, skateramp, huskestativ m.m., fotballøkke og dammer med turstier.
Vinterstid bys det på oppkjørte langrennsløyper på fjellet, korte og lange turer, alt etter ønske og form!
Det er 18 nedfarter i slalomanlegget med 8 heiser inkl. 8-seters stolheis. Her er det sjelden kø.
Vrådal og Fiskebekk har et veldig hyggelig og inkluderende miljø hvor man kan slappe av og bare nyte roen, naturen og de aktiviteter man ønsker. Velkommen!

Adkomst

Fra Vrådal sentrum kjører man forbi innkjøringen til Vrådal Panorama. Ett lite stykke bort i veien tar man inn til venstre, og kommer da inn på feltet Fiskebekk.
Det er skiltet fra hovedveien.
Tomten er skiltet med Krogsveen Til Salgs skilt.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1009,4 kvm.
Tomten er tilnærmet flat og ligger fint til på Fiskebekk.
Her har man en solrik, rolig og tilbaketrukket beliggenhet. Det er fin utsikt til Vråvatn og omkringliggende fjellkjeder.
Toskekilvegen 7 ligger for salg, frittliggende hytte som ligger bakenfor denne tomten. Og man har dermed muligheten til å sikre seg både hytte og tomt slik at man kan velge å beholde den åpne plassen foran, eller bygge hytte til feks familie.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen har tinglyst veirett. 
Eiendommen kan tilknyttes det private ledningsnettet via private stikkledninger. Kjøper er ansvarlig for opparbeidelse frem til privat nett. For avstand til privat nett, se vedlagte kart. 
Tilknytningsavgift til kommunen på ca kr 40.000,- tilkommer.
Veiavgift betales til grunneier, Halvor Nordbø, med kr 4.000,- pr. år.
Pliktig medlemskap i Fiskebekk Velforening, og det betales kr. 1.000,- pr år for bla vedlikehold av pumpehusene (2 stk) samt forsikringer på disse.
Det er lagt fiber og strøm frem til tomtegrensen. 

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidseiendom i henhold til reguleringsplan Straumen II datert 23.05.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser (kommuneplanen), datert 13.06.2019.
Iht. reguleringsplanen kan eiendommen bebygges med Fritidseiendom. Det er tillatt med en hytte inkludert tilknyttet carport, med samlet BYA inntil 150 kvm. I tillegg bygd et frittstående anneks/garsaje med inntil 40 kvm BYA.
Det skal være bilvei frem til hver hytte med carport, og minst 2 biloppstillingsplasser pr hytte på egen grunn.
Takvinkel 22-30 grader og uten "takoppløft". Maksimal mønehøyde skal være 6 m. g maksimal gesimshøyde 4,5 m. Taktekking skal være torv, bord eller takstein og i de to sistnevnte tilfeller ha en mørk og matt farge. Anneks/garasje skal ikke ha mønehøyde over 3,5 m og form (takvinkel m.m.), materialvalg og farge må tilpasses hytta. Alle høyder regnes fra gjennomsnittlig planert terreng rundt bygningene.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser følger vedlagt denne salgsoppgaven. I reguleringskartet er det avmerket som tomt nr. 9.
Kjøper er selv ansvarlig for å skaffe alle nødvendige tillatelser fra kommunen for å bebygge eiendommen, og må selv avklare med kommunen hva som eventuelt vil bli godkjent på eiendommen.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er ikke fastsatt, da eiendommen ikke er bebygget.
Normalt nivå for hytte er på ca kr 13.200,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Tilknytningsavgift til kommunen på ca kr 40.000,- tilkommer.
Veiavgift betales til grunneier, Halvor Nordbø, med kr 4.000,- pr. år.
Pliktig medlemskap i Fiskebekk Velforening, og det betales kr. 1.000,- pr år for bla vedlikehold av pumpehusene (2 stk) samt forsikringer på disse.

Formuesverdi

Det er ikke fastsatt formuesverdi for eiendommen på nåværende tidspunkt.
Formuesverdien for ubebygde tomter skal verken overstige 80 % av eiendommens kostpris eller 80 % av markedsverdien. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.
Iflg selger er ligningsverdien kr 200 000,- for 2022.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 667.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 12.550,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dag Willie Berg og Laila Elisabeth Børresen Berg

Konsesjon

Eiendommen er en ubebygd tomt. For at eiendommen skal kunne overskjøtes, må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.
Erklæringen må godkjennes av kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Kjøper må sette seg inn i selgers egenerklæring samt salgsoppgaven før bud inngis. Eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperforsikring gjennom If. Forsikringen er en fri rettshjelpsdekning i 5 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperforsikringen da kostnaden legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 19.200,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0219/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23219

Dato

Sist oppdatert: 25. oktober 2023 kl. 14:45

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Tomten kan besiktiges på egen hånd eller etter avtale med megler. Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.