Komplett salgsoppgave

Grenseveien 51

5 990 000 kr
75 m²
2 soverom
Velkommen til Grenseveien 51! En bolig presentert av Jonas Ekse Hovland v/ Eiendomsmegler Krogsveen avd. Hasle
Velkommen til Grenseveien 51! En bolig presentert av Jonas Ekse Hovland v/ Eiendomsmegler Krogsveen avd. Hasle
Kart
Del
Hasle Tårn
Flott 3-roms endeleilighet på 80 kvm BRA fra 2016 med to franske balkonger. Felles takterrasse. Fjernvarme. Sentralt!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 990 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  5 991 132 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2016
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  75 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis
 • Fellesutgifter
  4 925 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne flotte 3-roms andelsleiligheten med endebeliggenhet i Hasle Tårn fra 2016. Fra borettslaget er det umiddelbar nærhet til Hasle Torg hvor man blant annet finner dagligvareforretningen Coop Mega, apotek, Sats, Baker Hansen, dyrebutikk og Vinmonopolet. Like ved stopper både T-banens linje 5, buss og Flybussen.
Leiligheten er beliggende i 4. etasje med heisadkomst. Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning og har hjørnebeliggenhet med franske balkonger på to veggflater. Videre har leiligheten to gode soverom, flislagt bad med varmekabler og opplegg til vaskemaskin, en praktisk bod og en romslig entré. Oppvarming med gulvvarme i alle rom. Andelen disponerer en kjellerbod på ca. 5 kvm.
Borettslaget har en felles takterrasse.
Mulig å videreføre garasjeleie.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grenseveien 51, 0575 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 127, bruksnummer 54, ideell andel 1/1
Andelsnummer 403, Grenseveien 51 Borettslag, organisasjonsnummer 916 494 459

Innhold

Totalt bruksareal: 80 kvm
Totalt primærrom: 75 kvm
Primærrom, 4. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom.
Sekundærrom, 4. etasje: Bod.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod oppmålt til ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 31.10.2022, utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av stål/betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein og fasadeplater. Flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongskyvedører og vinduer med tre-lags glass fra byggeår. Boligbygg over 8 etasjer samt kjeller. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2 (tilstandsgrad 2 - alder, slitasje, skader)
- Badets vannrør da det ikke er tilkomst til fordelerskap, noe som medfører at det ikke er mulig å verifisere om utførelsen er korrekt, eller om det foreligger feil eller mangler. Tilkomst må etableres.
- Badets sanitærutstyr/innredning da servantskap har fuktskader samt gerikter rundt dører er malingsslitt. Servantskap bør skiftes ut.
- Kjøkkenets ventilasjon da lysbryter til ventilator mangler. Bryter bør erstattes.
- Kjøkkeninnredningen da det er observert avflassing/slitte flater. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Gulvoverflater generelt da parkettbord bærer preg av slitasje samt merker/hakk. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Hovedstoppekran da stoppekran ikke er tilgjengelig. Tilkomst må etableres.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget, bl.a. da huseier opplyser at sikring til vaskemaskin tidvis løses ut. Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt)
- Badet er bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling ifbm. kontroll av ev. fukt i tilliggende konstruksjoner til våtrom.
- Stakeluke er ikke lokalisert. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1 (tilstandsgrad 1 - i orden). Ovennevnte er kun ment som et utdrag fra vedlagt tilstandsrapport. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har bodd ca. 5 år i boligen, som ble kjøpt i 2017.
Utdrag fra kommentarer i egenerklæringen:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Det ble byttet fliser på badet pga. feil i gulvvarme. Ble gjort på garanti.
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun faglært. Brødrene Dahl. Byttet fliser og varmekabler.
Egenerklæringen følger vedlagt i salgsoppgaven i sin helhet.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne flotte 3-roms andelsleiligheten med endebeliggenhet i Hasle Tårn fra 2016. Fra borettslaget er det umiddelbar nærhet til Hasle Torg hvor man blant annet finner dagligvareforretningen Coop Mega, apotek, Sats, Baker Hansen, dyrebutikk og Vinmonopolet. Like ved stopper både T-banens linje 5, buss og Flybussen.
Leiligheten er beliggende i 4. etasje med heisadkomst. Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning og har hjørnebeliggenhet med franske balkonger på to veggflater. Videre har leiligheten to gode soverom, flislagt bad med varmekabler og opplegg til vaskemaskin, en praktisk, innvendig bod på ca. 5 kvm og en romslig entré. Gulvflater for øvrig er belagt med parkett med vannbåren gulvvarme. Vegg- og himlingsflater er malt i lyse, tidløse nyanser. Boligen har balansert ventilasjon.
Borettslaget har en solrik, felles takterrasse med flott utsyn.
Nærmere innhold:
Entré:
Romslig entré med god plass til klesavheng og skotøy. Her er det montert en skyvedørsgarderobe med speil på den ene fronten. Det er vindu i entréen som bidrar med naturlig lys. Fra entréen er det adkomst til bad og det ene av boligens to soverom.
Stue:
Innbydende stue i åpen løsning med kjøkkenet. Naturlig plass for spisebord i fin tilknytning til begge bruksområder. Rommet har hjørnebeliggenhet i bygningen og store vinduer på to veggflater. I hjørnet er det franske balkonger med skyvedørsløsning. Her har man utsyn mot sydøst og sydvest.
Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning mot stuen. Kjøkkeninnredningen har slette fronter i lysgrå, matt utførelse og benkeplate av laminat. Stikkontakter og benkeskapsbelysning over kjøkkenbenken. Medfølgende hvitevarer bestående av frittstående kjøleskap med fryser samt integrert komfyr, oppvaskmaskin og nedfelt, keramisk platetopp. Det er montert lekkasjestopper og komfyrvakt.
Hovedsoverom:
Romslig soverom med medfølgende skyvedørsgarderobe. Her er det god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord på hver side. Dette soverommet har adkomst fra entréen.
Soverom:
Leilighetens andre soverom er også av fin størrelse og har garderobeskap montert. Rommet er naturligvis fleksibelt i bruk og kan benyttes til det man måtte trenge av f.eks. gjesterom, barnerom eller kontor.
Bad:
Flislagt bad med gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Vaskemaskinen medfølger. Nedsenket himling med downlights. Innredningen består blant annet av et vegghengt servantskap i slett utførelse med ovenpåliggende servant. Det er speil med belysning over servanten. Videre har badet en dusjsone med innfellbare dører i glass og et vegghengt toalett.
For oversikt over tilstandsgrader i leiligheten henvises til vedlagt tilstandsrapport. Blant annet er noen kontrollpunkter gitt TG2 (tilstandsgrad 2 - alder, slitasje, skader). Utdrag fra rapporten følger i salgsoppgavens avsnitt om byggemåte.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Hvitevarer i leiligheten medfølger.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Elektriske varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.09.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 6 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet en bestemmelse om veg tinglyst 18.06.1960 med bestemmelser om kloakkledning og gjerde samt regulering av areal ifbm. veggrunn/jernbanegrunn, en erklæring/avtale tinglyst 05.09.1960 med vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement, en bestemmelse om vann/kloakkledning tinglyst 05.09.1960, et par skjønn tinglyst 25.09.1980 og en bruksrett tinglyst 16.06.2017 med Urbanium Eiendom AS som rettighetshaver med bestemmelser om bruks- og disposisjonsrett til 4 parkeringsplasser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Det er også tinglyst en rettighet på borettslagets eiendom. Denne omhandler en bestemmelse om vann/kloakkledning m.m. tinglyst 03.11.1960 med dagboknummer 13767-1. Gårdsnummer 127, bruksnummer 42, seksjon 1-24 er rettighetshaver.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget sentralt og attraktivt beliggende på Hasle. Her bor du midt i "smørøyet" med kort vei til kollektiv- og servicetilbud. Kjøpesenteret Hasle Torg er beliggende like over gata med blant annet Coop Mega, Baker Hansen, Vitus Apotek, Vinmonopol, blomsterforretning og Sats. I gangavstand til leiligheten ligger i tillegg både Kiwi, Rema1000, søndagsåpen Bunnpris og Joker.
Her finner du et inkluderende og engasjert lokalmiljø som gjør områdets kafeer og spisesteder til trivelige møteplasser. I området ved eiendommen er Petersborgkvartalet. Der er det åpnet kafé og bakeri (Boulangerie) med pizzaservering på kveldstid samt en søndagsåpen Jokerbutikk.
På Hasle ligger også Vinslottet som er et ikonisk bygg og landemerke som tidligere huset Vinmonopolets tapperi. Det historiske bygget er bygget om og igjen fullt av liv. Det er ikke et ekte slott, men et sted du stikker innom for å gjøre unna ukeshandelen, shoppe litt, klippe håret eller gå til optikekren. Det er også stedet kolleger, venner og naboer samles til store og små «happenings», over en kaffe latte eller til en uhøytidelig søndagsmiddag.
Umiddelbar nærhet til Hasle t-bane (linje 5), buss i Grenseveien (rutebuss og flybuss), buss i Økernveien og kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø og Tøyen t-bane (linje 1-4). Hoved tur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka passerer rett utenfor med svært gode turmuligheter. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park og Botanisk hage. Gangavstand til sentrum samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.
Området er under omfattende utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det skole med flerbrukshall. Tomten har flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane, samt broer med belysning. Grøntområdene og vannanlegget ligger som nærmeste nabo til borettslaget. I nærheten er også Økern, som skal bli et viktig knutepunkt med bl.a. kino og et større kjøpesenter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Hasle skole. For oversikt over skoler og barnehager i området henvises til vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.631 kvm som tilhører borettslaget. Felles tomt opparbeidet med blant annet: Asfaltert adkomst, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan S-4810 datert 12.11.2014 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Området er i vekst og en del av den spennende Hovinbyen. Hasle er utpekt som byutviklingsområde i Kommuneplan 2015 – «Oslo mot 2030». I veiledende plan for offentlig rom på Hasle er det blant annet skrevet om utbedring/ombygging av Økernveien, med prioritering av sammenhengende løsninger for gående og syklende på hver side av veien. Se for øvrig kommunens hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/hovinbyen/#gref.
For øvrig må utbygging i området påregnes. Utdrag fra planinnsyn på Plan- og bygningsetaten (PBE) sine hjemmesider:
- Saksnummer 201609079: Hjørnetomta Grenseveien/Økernveien (ved Hasle Torg) - Detaljregulering til offentlig ettersyn - Utbygging av boliger, næring og hotell. Utdrag fra planforslag til offentlig ettersyn datert 01.12.2020: "Hensikten med planen er å etablere boliger, utadrettet virksomhet og hotell rundt et nytt offentlig torg ved Hasle T-bane. Maksimal høyde på bebyggelsen er 48,5 meter, tilsvarende 14 etasjer. Plan- og bygningsetaten mener at grepet med et nytt torg med bebyggelse rundt er godt, men at bebyggelsen er for høy og massiv til å danne en god ramme rundt det nye torget, spesielt mot T-banen og Teglverket skole (...)". Det har vært mange uttalelser til planene, som skal sendes Byrådsavdelingen innen 12.12.2022.
- Saksnummer 201617440: Kvartalet Økernveien 94, Haslevangen 13-15, Haslevollen 1-3 og Grenseveien 42-44. Der er det pt. lager og kontorbebyggelse samt enkelte småhus. Foreslått omregulering til bolig og næring med bymessige kvaliteter. Byggehøyder vil variere fra 4-10 etasjer. Forslaget sikrer bl.a. ny nabolagspark og nytt offentlig torg. PBE har utarbeidet et alternativt planforslag med lavere byggehøyder. Planforslagene ble sendt Byrådsavdelingen 15.06.2021 for politisk behandling. Detaljregulering ble vedtatt 04.04.2022.
- Saksnummer 201801786: Økernveien 97 (ved Hasle T-bane). Det er foreslått omregulering til bolig og boligbebyggelse i varierte byggehøyder på opp til og med 12 etasjer.
- Saksnummer 202008314: Grenseveien 65 - 67. Bestilling av oppstartsmøte - Omregulering til boligformål. Det er foreslått bebyggelse på maksimalt 8 etasjer over terreng.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.925,- pr. mnd. og inkluderer blant annet fjernvarme, bredbånd, forretningsførsel, felles bygningsforsikring m.m.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og blir neste gang justert med en økning fra 01.07.2022 som er tatt høyde for i ovennevnte beløp. Det er vedtatt individuell måling av fjernvarme (varmtvann og gulvvarme), noe som vil påvirke fellesutgiftene. Se avsnitt om borettslaget for mer informasjon.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. kr 2.000,- for 2022. Dette fordeles normalt over 4 fakturaer i året som faktureres via forretningsfører som et tillegg i fellesutgiftene de aktuelle månedene. Ta kontakt med forretningsfører for nærmere informasjon.
I selgers husstand har det bodd 6 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. kr 14.400,- pr. år.
Boligen er tilknyttet NextGenTel som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Sistnevnte er inkl. i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.666.343,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5.998.834,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 10.824,- pr. 31.12.2021.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Gebyr pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.991.132,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 6.850,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sheeraz Malik Sharif

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Grenseveien 51 Borettslag.
- Borettslaget består av 21 andelsleiligheter.
- Forretningsfører er Solibo AS.
- Borettslagets revisor er BDO AS.
- Dugnad må påregnes.
- Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne. Ved dyrehold gjelder bestemmelser som følger av borettslagets husordensregler.
- Borettslaget disponerer en flott felles takterrasse som benyttes av beboerne.
- Borettslagets hjemmeside: https://grenseveien51.lettstyrt.no/ og fra 15.juni: https://home.solibo.no/hp/grenseveien51.
Planlagte påkostninger:
- Ved generalforsamling 2022 ble det vedtatt innføring av individuell måling av forbruk fjernvarme (varmtvann og gulvvarme). Driftskostnad pr. måned er estimert til kr 40,- ekskl. mva. pr. leilighet samt en installasjonskostnad pr. leilighet på ca. kr 3.485,- eks. mva. Styreleder opplyser pr. 23.06.2022 om at det ikke er kjent når prosjektet vil iverksettes. Det er heller ikke avklart om engangskostnadene skal legges til beboerne eller finansieres med en nedbetalingsordning hos leverandør.
- Styreleder opplyser pr. 23.06.2022 om at det vurderes en innkalling av midler fremover fra beboerne, utover ovennevnte, grunnet de økte energikostnadene. Dette er ikke noe som er vedtatt.
- I styrets årsberetning opplyses også om utfordringer med fjernvarmeanlegget, noe de anser som en garantisak og håper å få en endelig løsning på i nær fremtid.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0187/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.22187

Dato

Sist oppdatert: 05. januar 2023 kl. 12:43

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.