Ekebergskrenten

Svingen 9

Prisantydning

4 675 000 kr

Omkostninger: 1 532 krTotalpris: 4 676 532 kr
Etasje
1
Byggeår
2006
Soverom
2
Areal (P-ROM)
67 m²
Tomteareal
1047 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
2 951 kr

Stor 3-roms leilighet ved Arctanderbyen med usjenert uteplass. Gulvvarme i alle rom. Ikke forkjøpsrett. Parkering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Flott familieleilighet med attraktiv beliggenhet i Ekebergskrenten, rett ved Arctanderbyen. Området er rolig, barnevennlig, og oppleves av selger som svært trygt.

Leiligheten har gode kvaliteter som parkett, gulvvarme i alle rom, romslig bad, innvendig og utvendig bod, stor skjermet uteplass og direkte adkomst til felles hage. Egen parkeringsplass like utenfor leiligheten.
 • Familieleilighet
 • Privat uteplass
 • Gulvvarme i alle rom
 • Parkering
 • Romslig bad
 • Mekanisk avtrekk
 • Sentrumsnært

Eiendommen

Svingen 9, 0196 OSLO 
Gårdsnummer 233, bruksnummer 432, seksjonsnummer 0, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et attraktivt og trafikkstille boligområde i Arctanderbyen. Bestående av eldre, sjarmerende og dels bevaringsverdig tre- og murhusbebyggelse fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Området er blitt oppgradert de senere år. Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. kort vei til Ekebergsletta med flotte turområder sommer som vinter, lysløype, idrettshall, minigolfbane, ridesenter, store friområder, Ekebergrestauranten m.m. Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger.

Området er i full vekst med utbyggingen av den nye Fjordbyen; Sørenga med Sjøbadet som åpnet i juni 2015 samt flere restauranter langs promenaden. Bjørvika med Operaen og Barcode, restauranter, kaféer og snart nye Munchmuseet og Deichmanske hovedbibliotek. Alt dette i gangavstand fra boligen.

Flere shoppingsentre i nærheten som blant annet Manglerud senteret og Bryn senteret. Her finner du blant annet flere klesbutikker, matbutikk, vinmonopol (Manglerud senteret) og apotek. 

God offentlig kommunikasjon med buss og trikk.

Meget barnevennlig med kort vei til Utsikten barnehage i enden av gaten og Smilet Familiebarnehage litt lenger opp i veien. Baglerbyen FUS barnehage ligger også i nærheten. Av skoler han man blant annet Ekeberg skole og Gamlebyen skole innenfor gangavstand.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Utsikten barnehage (3-6år): 2 minutters gange.
Baglerbyen FUS (0-6 år): 8 minutters gange.
Volin barnehage (3-5 år): ca. 1 minutt med bil.

Barneskoler:
Gamlebyen skole: 15 minutters gange.
Ekeberg skole: 20 minutters gange.
Ryenberget skole: 25 miunutters gange.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 76 kvm
Totalt bruksareal: 70 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm

Primærrom:
Entré, bad, kjøkken, stue og 2 soverom: 67 kvm

Sekundærrom:
Bod: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod utenfor leiligheten på ca. 5 kvm med strømuttak.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.05.2019 utført av Håkon Hosle i Takstpartner.

Tomten

Eiet tomt på 1.047 kvm som tilhører borettslaget. Uteområdet består av asfaltert inngangsparti og parkeringsplasser, samt familievennlig gressplen med sandkasse avskjemet med hekk. Leiligheten har vinduer ut mot gressplen, og egen utgang fra uteplass til gressplenen. 

Parkering

Leiligheten har tilhørende fast parkeringsplass rett utenfor leiligheten. I tilleg er det innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Fasader forblendet med liggende panel. Klassisk saltak med takstein. Grunnmur i betong. Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.12.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Barnevennlig 3-roms leilighet i Arctanderbyen. Leiligheten har god beliggenhet i første etasje med utgang til privat flislagt uteplass med sluk. Videre er det utgang gjennom port til felles gressplen. Leiligheten har gode kvaliteter som gulvvarme i alle rom, mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad, romslig innvendig bod og stor åpen løsning mellom stue og kjøkken. 

Entré:
Leilighetens inngangsparti leder videre inn i stuen, og har en romslig skyvedørsgarderobe for oppbevaring av yttertøy.

Stue:
Stor og åpen stue med plass til sofagruppe og tv-møblement. Stuen ligger i hjørnet av leiligheten med utsyn mot skjermet hage, og utgang til privat uteplass. Her har man gode møbleringsmuligheten for både sofa og spisebord.

Kjøkken:
Pent kvalitetskjøkken med slette heltre skapfronter, laminat benkeplate med én og en halv oppvaskkum og flislagt bakvegg. Ventilator med avtrekk og frittstående hvitevarer. Gulv belagt med fliser.Hovedsoverom:
Rommet har plass til dobbeltseng, skyvedørsgarderobe og arbeidspult eller ekstra oppbevaring. Vindu vender mot hage.

Soverom 2:
Det mindre soverommet egner seg godt som barnerom, gjesterom eller kontor. Her det plass til seng og garderbeskap, eventuelt kontorpult og oppbevaring.

Bad:
Delikat flislagt bad av god størrelse. Badet består av servant med underskap, høyskap, veggheng toalett og dusjnisje med glassbyggerstein og glassdør. Opplegg for full vaskesøyle.

Bod:
Bak badet er det plassert en bod som inneholder varmtvannbereder fra 2018, fordelerskap og sikringsskap. Termostat for alle soner foruten soverom 2 befinner seg i sikringsskapet. Her er det god oppbevaringsplass, og selger har i dag fryser i boden.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i alle rom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Svingen 9 Borettslag.
Borettslaget består av 9 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt med hund og katt i borettslaget. Dyrehold skal omsøkes til styret.  

Planlagte påkostninger: 
På generalforsamling 2019 ble det vedtatt at styret skal innhente tilbud på maling og ellers nødvendig vedlikehold av borettslagets bygning. Kostnadsrammene rundt dette er foreløpig ikke fastsatt, men styret er innstilt på å holde seg innenfor 450.000,-. Fordelt jevnt på leilighetene i borettslaget utgjør dette kr 50.000,- per andelseier.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).


Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet kommunens rett til tilgang på og vedlikehold av vann- og kloakkledninger på borettslagets eiendom. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 hentet 05.06.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).

Pågående byggesaker i nærheten:
Fasadeendring i svingen 14, saksnr. 201808084.
Påbygging og oppføring av takterrasse i Oppegårdgata 6 A, saksnr. 201806210. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Leiebeløp inkluderer

Kabel-tv, internett, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forsikringer, mm.

Oppdragets KR-kode

KR56.1951

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kabel-tv, internett, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forsikringer, mm.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.177.423,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.238.722,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 42.250,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 01.05.2019

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.676.532,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Kjetil Kraabøl
Fagansvarlig/Eiendomsmegler

Kjetil Kraabøl

Telefon
Mobil 91834567

Lurer du på noe

Kjetil svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.