Komplett salgsoppgave

Kongsvegen 52

3 850 000 kr
174 m²
3 soverom
Innholdsrik enebolig sentralt i Øyer - meget pent opparbeidet uteområde.
Innholdsrik enebolig sentralt i Øyer - meget pent opparbeidet uteområde.
Øyer
Stor innholdsrik enebolig som ble vesentlig ombygd/tilbygd i 1972. Tilleggsisolert og jevnlig vedlikeholdt gjennom årene

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  3 850 000 kr
 • Omkostninger
  97 592 kr
 • Totalpris
  3 947 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1950
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  174 m²
 • Bruksareal
  188 m²
 • Tomteareal
  1 012,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt selger på telefon 410 48 902 eller megler via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik enebolig over 1 1/2 plan som ble vesentlig ombygd/tilbygd i 1972.
2 stk. carport.
Utsikt mot Lågen.
Beliggende sentralt i Øyer med utsikt mot Lågen.
Ca. 8 min til Hunderfossen familiepark.
Meget pent opparbeidet hageområde med bed og prydbusker.
Jevnlig oppgradert og pusset opp gjennom de 10 siste årene.
Dette er en enebolig med særpreg og mye sjarm som er verdt å se.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kongsvegen 52, 2636 ØYER
Kommunenummer 3440, gårdsnummer 33, bruksnummer 9, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 188 kvm
Totalt bruksareal: 206 kvm
Totalt primærrom: 174 kvm
Bruksareal:
Enebolig 188 kvm
Garasje 37 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 22 kvm: Trapperom og kjellerstue.
1. etasje 122 kvm: Vindfang, hall med trapp, stue, peisstue, kjøkken, bad, bad/vaskerom, trapperom, hovedsoverom.
2. etasje 30 kvm: Trapperom, hems, 2 soverom og ateliér. Deler av etasjen er ikke målbar grunnet lav takhøyde, men det finnes også boder i denne etasjen.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 14 kvm: Boder.
Carport/tidligere garasje:
1. etasje 37 kvm: Garasjerom, verksted og bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.03.2022 utført av Trond Hagen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i trekonstruksjoner over 1 1/2 etasje med kjeller og krypkjeller oppført i betong og mur. Mønet takkonstruksjon i tre med isolasjon i etasjeskille og skråhimlinger. Tak tekket med takstein og papp. Takoppløft er tekket med profilerte plater uten skjøt. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3 og TG2 med kostnadsestimat:
- Våtrom - bad med grønne fliser - 100.000,- - 300.000,-
- Utvendig - nedløp og beslag - Under 10.000,-
TG2 uten umiddelbare kostnader:
- Krypkjeller
- Våtrom - overflater gulv, fallforhold.
TGIU:
- Taktekking, grunnet snø
- Byggegrunn
- Terrengforhold
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte punkter. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet jevnlig siden 2011.

Standard

Velkommen til Kongsvegen 52!
Enebolig over 1 1/2 plan med kjeller. Eiendommen har et særpreg du ikke finner i enhver bolig med blant annet åpen hems over kjøkken. Lyst og moderne fargevalg og to gode bad.
Boligen har gjennom årenes løp jevnlig blitt vedlikeholdt og oppdatert/ombygget. Nåværende eier har utført en god del større investeringer på eiendommen de senere år. Takstrapporten viser til diverse årstall på ulike bygningsdeler.
Boligens kjøkken består av ny innredning fra 2011 med profilerte fronter og heltre benkeplate. Integrert koketopp, stekeovn oppvaskmaskin og kjøleskap. Det ble montert komfyrvakt i 2018 og benkeplaten ble pusset og lakkert i 2021. Kjøkkenet har også en klebersteinsovn som gir et hyggelig inntrykk i rommet.
Gulvene i huset bestående av tregulv, laminat og fliser hvor tregulvene på kjøkken og i stue ble slipt og overflatebehandlet i 2021.
Det minste badet i huset består av fliser på gulv med termostatstyrte varmekabler og keramiske fliser på vegger. Baderomsinnredning med servant, vegghengt toalett og dusjkabinett. Badet ble pusset opp i 2011.
Det største baderommet kombinert med vaskerom bestående av fliser på gulvet med termostatstyrte varmekabler og keramiske fliser på vegger. Baderomsinnredning med servant, vegghengt toalett, badekar med blandebatteri og dusjnisje med glassdører. Dette baderommet er også fra 2011.
For nærmere beskrivelser av standard se vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæring.
Ihht. vegvesenets standarder ble det gjort måling for støyen fra E6, det ble da gjort tiltak som ny terrassedør med støydemping og vinduer på det innglassede terrassen i retning mot E6. Dokumentasjon på dette arbeidet kan fås etter forespørsel.
Den tidligere garasjen er åpnet opp og port er fjernet slik at nåværende eiere har brukt dette som en carport/passasje for å komme til baksiden av huset. Her kan man fin sete inn port i begge ender eller tette veggen i bakkant for å få en fullverdig garasje igjen.
Boligen har generelt god størrelse på alle rom, mange fine uteplasser og en meget god standard. Beliggende sentralt i Øyer sentrum med butikker i umiddelbar nærhet. Dette er en bolig som er verdt å se. Velkommen til visning.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Antikkskap på kjøkken blir stående igjen til kjøper.

Oppvarming

Oppvarming via elektriske panelovner, vedfyring, varmekabler på bad og luft-til-luft varmepumpe.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommens hovedbygning, men to tilbygg datert 17.07.1972 og 11.08.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Megler besitter kun tegninger av 2. etasje i tilbygget og har således ikke kunnet kontrollere rommenes opprinnelige bruk og eventuelle endringer som er gjort, da det ikke foreligger originale byggetegninger hos kommunen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning og alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 575, tinglyst 14.02.1952, Bestemmelse om gjerde, forkjøpsrett hjemmel til eiendomsrett: Eier av eiendommen Strømmo gnr. 33 bnr. 9 skal ha gjerdeplikten mot Jevne. Eier av Jevne skal ha forkjøpsrett til Strømmo hvis eiendommen blir solgt til andre enn Tore Risengs livsarvinger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

I henhold til grunnboken er det tinglyst en forkjøpsrett i Kongsvegen 52 til eier av Jevne, datert 14.02.1952, dagboknr. 575. dersom eiendommen selges til andre enn Tore Risengs livsarvinger.
Vi gjør oppmerksom på at eier av Jevne har fraskrevet seg forkjøpsretten ved dette salget, men forkjøpsretten vil følge eiendommen videre.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger etter gamle riksvegen, litt nord for Granrudmoen. Området er vesentlig bebygd med eneboliger og noe landbrukseiendommer.
Avstand til Lillehammer er ca. 17 km. Kort vei til Hafjell Alpinsenter og Hunderfossen Familiepark. Kort vei til busstopp med god forbindelse til Lillehammer. Sentralt og fint område i Øyer.

Adkomst

Fra sentrum i Øyer ta ut på E6 mot Lillehammer og ta 1. avkjøring mot Hunderfossen. Kjør til venstre i første rundkjøring over E6 og rett frem i neste. Ta første til venstre inn Kongsvegen. Etter ca. 500 meter ligger eiendommen venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Solvang skole (1.-7. trinn.), Øyer ungdomsskole (8.-10. trinn) og videregåendeskoler på Lillehammer. Flere barnehager i nærområdet.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 012,6 kvm. Flat, solrik eiendomstomt med asfaltert innkjøring fra Kongsvegen. Asfalt fra 2019. Tomten er pent opparbeidet med shingel, trær, busker, blomsterbed med prydbusker m.m. Hellelagt uteplass på fremsiden av boligen. Terrasser med ulike soner for ulike lag. Nydelig og idyllisk utsikt.

Parkering

Parkering på egen tomt, i garasje og carport. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. I 2019 ble det lagt ny vannledning til huset med aquastop.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan og kommunedelplan Øyer sør datert 31.05.2007 er avsatt til: Boligbebyggelse for helårsbolig.
Kommunedelplan Øyer sør er under revisjon. Forventes 1 gangs behandling høsten 2021.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 358,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt. Eier betaler etter stipulert forbruk i eget abonnement fra kommunen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 24.500,- pr. år. med Fjordkraft som leverandør.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.488,-.
Boligen er tilknyttet Eidsiva Fiber som leverandør av internett og har avgift på
kr 679,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 541 924,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 950 926,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.947.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Inger Flått Engen og Knut Engen

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Øyer kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 50.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger pr. påbegynte time: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 65-0137/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hamar
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR65.21137

Dato

Sist oppdatert: 27. juni 2022 kl. 14:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt selger på telefon 410 48 902 eller megler via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.