Komplett salgsoppgave

Borgundvegen 19

1 770 000 kr
76 m²
2 soverom
Velkommen til Borgundvegen 19 - presentert av Frida Stormyr v/Krogsveen!
Velkommen til Borgundvegen 19 - presentert av Frida Stormyr v/Krogsveen!
Frida Stormyr
Presenteres av
Frida Stormyr
Ålesund sentrum
NY PRIS! 3-roms selveierleilighet | sentralt | 2 soverom | Bakgård
 • Prisantydning
  1 770 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  165 625 kr
 • Omkostninger
  45 592 kr
 • Totalpris
  1 981 217 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1907
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  76 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 492 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og pen selveierleilighet beliggende sentralt i Ålesund. Leiligheten består av stue, kjøkken, bad, entre og 2 soverom.
Det er kort gangavstand til det nye Bybadet, samt bysentrum med et yrende byliv med butikker, kafeer og restauranter og Byparken nord for eiendommen. Her finner man flotte turløyper langs Borgernes veg og ikke minst trappene opp fra byparken til Fjellstua.
- Flotte turområder i nærheten
- Kort vei til butikk
- God planløsning
- Varmekabler i alle rom
- Felles bakgård
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Borgundvegen 19, 6003 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 81, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 76 kvm
Bruksareal:
Leilighet 76 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 76 kvm: Kjøkken, stue, 2 soverom, bad og gang.
Vedlagte plantegninger er ikke i målestokk. De oppgitte mål er innvendige og kan ikke betraktes som eksakte. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.04.2021 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med gulv mot grunn i betong. Grunnmur av naturstein spekket med betong. Yttervegger av murstein/teglstein med utvendig murpuss. Saltakskonstruksjon av tre utvendig tekket med skifer og shingel. Pulttak på tilbygg mot nordvest. Karnapp med spissarker i 2.-4. etasje mot sørøst. Liten spissark mot sør.
Leiligheten har entredør fra Swedoor med glatt dørblad. Vinduer med trekarmer og 2-lags glass fra 2004.
Takstrapporten omhandler seksjon nr. 2, som er oppført som næring i matrikkelen. Seksjonen var opprinnelig butikklokale, men ble ombygget til leilighet/innredet i 2003. Bygget ble seksjonert i 2000. Det foreligger ferdigattest for bruksendring - ombygging fra forretning til boligformål datert 29.10.2008, så leiligheten er godkjent som bolig.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Øvrige rom, ventilasjon:
Det er ikke registrert tilluftsventiler i stue. Overstrømning og luftmengdeutskiftning vurderes med fordel å kunne vært bedre.
Øvrige rom, overflater vegger:
Merker i vegg på soverom mot nordvest etter tidligere fuktmålinger.
Vinduer:
Vindu i soverom mot vest har knust ytterste glass, som fører til nedsatt isolasjonsevne og innbruddsikkerhet. Utforinger tilhørende vindu på bad har fuktskader som følge av nedsatt ventilasjonsevne. Installering av mekanisk avtrekk anbefales.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Sameiet venter godkjenning fra kommunen på søknad om re-etablering av seksjon 12 som fikk lekkasje etter uværet Dagmar i 2011. I denne seksjonen er det ventet å komme 6 hybler.

Standard

Leiligheten har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater er belagt med fliser og varmekabler. Veggflater er av malt strie/synlig teglstein i stue. Himlingsflater er av slette malte overflater. Innerdører er slette malte dører. Takhøyde på nesten 3 meter.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med glatte fronter og åpen løsning mot stue. Benkeskap med nedfelt oppvaskmaskin og komfyr fra Bosch. Laminerte benkeplater med nedfelt oppvaskkum i i rustfritt stål med ett-greps kjøkkenarmatur fra Oras og koketopp fra Bosch. Overskap. Fritthengende ventilator fra Brandt. Fliser mellom benkeplater og overskap. Benkebelysning under overskap.
Bad:
Bad fra 2004 med fliser på gulv og vegger. Slett malt himling. Dusjnisje med ett-greps armatur fra Oras med slange og hånddusj. Gulvstående toalett fra Gustavsberg. Servantinnredning med profilerte fronter. Heldekkende servant med ett-greps servantarmatur fra Oras. Vegghengt speil med innfelt belysning. Vannrør, avløp og strøm fremført for tilkobling av vaskemaskin. Naturlig avtrekk og gulvvarme.
Tekniske installasjoner:
- Callingannlegg med kamera
- Gulvvarme i alle gulv
- Garderobeskap på soverom vest
- Rør-i-rør-system fra 2004 med fordelerskap i felles bod i 1.etasje
- Avløpsrør i plast
- Varmtvannsbereder fra 2004 i felles bod i 1. etasje
- Automatsikringer

Oppvarming

Oppvarming er basert på varmekabler i alle gulv.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.06.2006 som gjelder bruksendring fra tørkeloft til bolig på loft og en ferdigattest datert 29.10.2008 som omhandler bruksendring - ombygging fra forretning til bolig. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst to servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 820, tinglyst 05.07.1939, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse og dagboknummer 7980, tinglyst 21.06.2002, type heftelse: seksjonering.

Diverse

Det jobbes med godkjenning fra kommunen på søknad om re-etablering av seksjon 12 (naboleiligheten) som fikk lekkasje etter uværet Dagmar i 2011. I denne seksjonen er det ventet å komme 6 hybler.
Det gjøres oppmerksom på at der er et pålegg om utbedring fra Ålesund kommune. Pålegget er gitt til sameiet, og omhandler arbeider i snr. 12. Pålegget omhandler reetablering av etasjeskillere og takkonstruksjon til forskriftsmessig utførelse, fjerning av råteskadde partier og sanering av ekte hussopp. Der løper også en tvangsmulkt til sameiet på forholdet, og sameiet har iflg. Ålesund kommune ikke fått igangsettelsestillatelse på arbeidet.
Etter opplysning fra sameiet er det satt av og innbetalt midler til jobben som skal gjøres. Om der ikke er tilstrekkelig med midler vil den enkelte seksjonseier bli berørt.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Borgundvegen like øst for Ålesund sentrum og ligger i et etablert område med i all hovedsak tilsvarende bygårder i nærmiljøet. Boligen ligger fint til i terrenget med gode sol- og utsiktsforhold. Det er kort vei til alle sentrumsfasiliteter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Klipra barnehage (1-6 år) 0.4 km
Jugendby barnehage
Midtbyen barnehage (1-5 år) 0.8 km
Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 0.4 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 1.1 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 1.6 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 2.3 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 4.1 km
Ålesund videregående skole 1.3 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 1.4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 469,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er opparbeidet med støpt platting i bakgård, forstøtningsmurer, støpte trapper etc. Diverse benker og beplantning i bakgård.

Parkering

Soneparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/foretnings-formål i henhold til reguleringsplan for Klipra, Grensegata - Volsdalsbakken med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.08.1991.
Det er igangsatt planleggingsarbeid eiendommen nord og nordvest for denne eiendommen. Viderer er det avsett til boligformål sør for eiendommen. Se også vedlagt reguleringsplan.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.492,- pr. mnd. og inkluderer: bygningsforsikring, kommunale avgifter, regnskap, vedlikehold og renter/avdrag.
Eiendomsskatten er kr 3 042 pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år. / 7.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Tafjord som leverandør av internett og har avgift på kr 329 pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.492,- pr. mnd. og inkluderer: bygningsforsikring, kommunale avgifter, regnskap, vedlikehold og renter/avdrag.
Eiendomsskatten er kr 3 042 for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Tafjord som leverandør av internett og koster kr. 329,- /mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 552 313,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 988 328,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3 042,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 165 625,- pr. 22.04.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.987.500,- pr. 21.04.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 6,91%
Lånets løpetid: Fornyes hvert 3. år. Neste 2022.
Avdragsfrihet: Nei.
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.815.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.981.217,-.
Av dette beløpet utgjør kr 165 625,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Michael Røren

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameie Borgundvegen 19, med sameiebrøk 69/1155.
Sameiet består av 11 leiligheter og 1 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Bjørn Hollingsæter, tlf. 70 13 96 70.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt dersom styret godkjenner det.
Fremleie krever styregodkjennelse.
Sameiet jobber med "kontrollmåling" vedr. fordeling av fellesutgifter.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0070/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2170

Dato

Sist oppdatert: 22. september 2021 kl. 09:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.