Komplett salgsoppgave

Tyren 1

5 990 000 kr
179 m²
5 soverom
Stuen fremstår åpent og lekkert med høy himling til tredje etasje i del av rommet
Stuen fremstår åpent og lekkert med høy himling til tredje etasje i del av rommet
Kart
Del
André Ellefsen
Presenteres av
André Ellefsen
Neskollen
Meget stilfull familiebolig med stor takterrasse | Flott utsikt | 5 soverom | 2 bad| Vaskerom| Høy stuehimling | Carport

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 990 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 056 kr
 • Omkostninger
  150 920 kr
 • Totalpris
  6 141 976 kr
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  179 m²
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  2 800 kr
 • Fellesutgifter
  3 027 kr
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Det er sol på stuesiden fra soloppgang og frem til ca. kl.17.00. På takterrassen er det sol fra morgen til kveld. Boligen har mange solrike terrasser, flott takterrasse med utsikt. Boligen ligger på enden slik at utsikt kommer frem og lite innsyn. 5 soverom hvorav et er lyddempet og 1 soverom har walk - in closet. Mesanin som kan brukes som oppholdsrom/tv stue/ bibliotek/ treningsrom etc. Luftig rominndeling, vaskerom med hyller, godt utnyttet garderobeskap i entre og soverom. Tv uttak i stue, loftstue og hovedsoverom. 2 bad.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og lekker familiebolig med flott utsikt utover Nes! Det er 5 soverom i boligen, hvorav et brukes til walk-in closet, og et soverom er ekstra lydisolert og brukes til musikk-arbeidsrom. Boligen er over 2 plan og består av 2.etasje med entre/trapperom, bad, vaskerom, kjøkken, spisestue/stue, 2 soverom, og bod under trappa. 3.etasje inneholder trapperom/gang, bad, tv-stue, walk-in closet/soverom, studio/soverom, soverom, og i tillegg innvendig bod. Det er trendy og stilfullt Sigdal kjøkken med innredning med glatte fronter og integrerte hvitevarer. Høy standard.
Boligen ligger på populære Neskollen boligfelt - rett til marka. Det er kort vei til Jessheim og Årnes. Neskollen fremstår som et "eget samfunn" med 2 dagligvarebutikker (Rema 1000 og Coop Extra), og egen idrettsarena

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tyren 1, 2165 HVAM
Kommunenummer 3034, gårdsnummer 79, bruksnummer 314, seksjonsnummer 24, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 183 kvm
Totalt primærrom: 179 kvm
Primærrom:
2. etasje 97 kvm: Entre/trapperom, bad, vaskerom, kjøkken, spisestue/stue og 2 soverom.
3. etasje 82 kvm: Trapperom/gang, bad, tv-stue, walk-in closet/soverom, arbeidsrom/soverom og soverom.
Sekundærrom:
3. etasje 4 kvm: Innvendig bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.08.2022 utført av Pål Einar Sommeling.
Boligen har midlertidig brukstillatelse.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre.
Det gjøres spesielt oppmerksom på: Følgende har fått tilstandsgrad TG2:
- Fallforhold og fuktsvelling langs underkant av sidefront for benkeplate på vaskerom.
- Riss/sprekker i enkelte hjørner av veggoverflater.
Følgende er ikke undersøkt TGIU:
- Innvendige pipeløp og funksjonalitet.
Fra selgers egenerklæring:
- Det ble boret ett hull gjennom flis og kasse på badet i 3 etg slik at vannet renner ut ved eventuell lekkasje. Dette ble utført av firma.
- Det er opplegg for ladeboks, ikke installert lader.
Øvrig opplysning: Eier har renset opp tett takrenne.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Se utfyllende tekst i rapporten.

Standard

Stilig familiebolig i Tyren Boligsameie på populære Neskollen. Boligen har terrasseområder i tre nivåer - godt med sittemuligheter og flott utsikt fra takterrassen!
Det er et hyggelig overbygget inngangsparti i 2 etasje med terrasseområde på ca 13,2 kvm. Plassen fremstår stemningsfull og har sittemuligheter.
Entreen er lys og tiltalende med store moderne fliser på gulv og gulvvarme. Det er romslig skyvedørsgarderobe med speildører og downlights i himling. Trapperom i tilknytning til entré med adkomst til tredje etasje via
pen hvitmalt innvendig trapp med lakkerte trinn. Det er bod/oppbevaringsrom med enkel tilkomst i tilknytning til trapp.
Stuerommet fremstår åpent og lekkert med høy himling til tredje etasje i del av rommet. Stuen er inndelt i område for sittegruppe og spisestue, og har herskapelig brytningstapet på vegg ved spisestuedel. Stor og massiv taklampe henger majestetisk ned fra himling i tredje etasje, og setter en god standard i boligen. Det er god plass til stor sittegruppe i stuedel, og spisestuedelen har en hyggelig plass ved vindu. Rommet har også stilig Heat&Glo peisovn med glassfront med lang stålpipe ved høy himlingsdel. Det er godt med dagslys fra meget store vindusflater, og det er utgang fra spisestue/stue til flott terrasseområde på 43,2 kvm.
Flott åpen kjøkkenløsning med trendy og stilfullt kjøkken fra Sigdal med innredning med glatte fronter og integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenøy mot stue, overskap med belysning under, fritthengende ventilator tilkoblet avtrekkskanal, laminert benkeplate med oppvaskkum, induksjons koketopp, komfyrvakt under ventilator, fliser over benkeplate, 4 doble stikkontakter på vegg, innebygget stekeovn og oppvaskmaskin, integrert kjøleskap med fryser, og waterguard system samt automatisk stengeventil er montert. Downlights i himling.
Pent bad i andre etasje med flislagt gulv med varme og baderomsplater på vegger. Det er innredning med servant, speil med belysning samt stikkontakt på vegg, vegghengt toalett, dusjhjørne med hånddusj, og malt overflate i himling med downlights.
Boligen har praktisk vaskerom i etasjen med flislagt gulv med varme og baderomsplater på vegger. Det er opplegg for vaskemaskin/tørketrommel under benkeplate og 2 doble stikkontakter på vegg. Godt med benk og hylleplass på vaskerom.
I tredje etasje er det flott TV - stue/loftstue med god plass til sittegruppe. Planløsningen og spilerekkeverk mot åpent arealområde ned til 2 etasje gir en luftig følelse, og store vindusflater slipper inn rikelig med lys.
Hovedbadet ligger i denne etasjen, og fremstår pent og moderne med store grå fliser på vegger i god fargekombinasjon med fliser på gulv. Det er varme i gulv, skap og innredning med servant, speil med belysning stikkontakt på vegg, vegghengt toalett, dusjhjørne med hånddusj, og malt pen overflate i himling med downlights.
Eget stilig walk-in closet med smarte løsninger finner du også i denne etasjen. Rommet kan benyttes som soverom.
Mellom trapperom og bad er det bod med god lagringsplass.
Romslig og pen gang i tredje etasje med god plass til kommoder etc. med utgang til enda et verandaområde på 13,2 kvm, med videre adkomst til takterrassen via utvendig trapp.
Fantastisk takterrasseområde på 56,1 kvm med mange bruksmuligheter. Det er meget flott utsikt utover Nes fra denne terrassen, og uteområdet fremstår som en hyggelig og meget stemningsfull del av boligen.
Boligen har i tillegg fire gode soverom, to i hver etasje. Hoved soverommet i tredje etasje fremstår klassisk trendy, også her med brytningstapet på vegg. Det er skyvedørsgarderobe med speil i skyvedører på hovedsoverom. Soverom to brukes i dag som musikk-arbeidsrom.
Hovedsoverommet i 2 etasje fremstår lunt med litt mer nøytral fremtoning i trendy blå farge, det er god plass til stor seng i rommet, og det medfølger garderobeskap.
Soverom fire har sort brytningsvegg og fremstår meget tidsrikig. Det er god plass til seng, kommode og/eller skrivepult i rommet, og det medfølger garderobeskap.
Det er en utebod og et teknisk rom inne i boligen med mulighet for lagring.
Felles tomt for sameiet opparbeidet med diverse beplantning og asfalterte arealer bestående av innkjøring, biloppstillingsplasser samt gangbaner. Del av området er under utvikling.
Boligen disponerer 1 parkeringsplass i carport, og bruksrett til 1 utvendig biloppstillingsplass. Sameiet har i tillegg gjesteparkering. Carport har infrastruktur med mulighet for tilkobling av ladepunkt for El-bil (lader er ikke montert).
Felles tomt for sameiet er opparbeidet med diverse beplantning og asfalterte arealer bestående av innkjøring, biloppstillingsplasser, samt gangbaner.
- Integrert vinskap fra Norcool i kjøkkenøy.
- Lameller i alle stue vinduer, hvorav et vindu er motorisert.
- Nyere tapetsert, malte overflater på soverom.
- Høiax varmtvannsbereder fra 2017 på 187 L.
- Boligen har balansert ventilasjon og sprinkleranlegg.
- Villavent sentralstøvsuger.
- Røykvarslere tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg, og alarmanlegg er montert i himlinger.
- Tv - uttak i stue i 2 etg, loftstue, og på hovedsoverom i 3 etg.
- Vegg forsterket i stue og loftstue beregnet for vegghengt tv.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hagemøbler, jacuzzi, taklampe over spisebord, taklampe i trappegang, speil på vegg i spisestue, veggmontert sengegavel og speil i loftstue (3 stk) følger ikke med.
Stor taklampe i stue følger med.
Alt av ute og inne møbler kan eventuelt kjøpes dersom ønskelig.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og varmekabler, kombinert med peisovn i spisestue/stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 23.06.2017.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Ferdigattest må begjæres når - Resterende boenheter - er utført. Midlertidig bruksattest var gyldig frem til 01.03.20.
Selger opplyser at de ikke vet noe om dette.
Det er foretatt lyddempingstiltak av utbygger på det ene soverommet i 2 etg ifbm musikk-arbeid. Selger har ikke noe tekniske eller spesifikke kunnskap om hva som er utført ifht lyddempingen.
Boligen er i matrikkelen betegnet som "kjede/atriumshus" og i den midlertidige brukstillatelsen er boligen betegnet som "kjedehus". Boligen går over to plan i 2. - og 3. etasje.
Det gjøres oppmerksom på at disse småhusene er kjedet, og hvert småhus består av to boligseksjoner. Den minste seksjonen 1. etasje er en egen selvstendig boenhet(leilighet), og tilhører ikke denne boligen.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:
Dagboknr 747297, tinglyst 19.08.16, type heftelse: Erklæring/avtale
Hafslund Nett AS er gitt evigvarende rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av kabelanlegg på eiendommen. Det skal ikke foretas bygging, beplantning eller oppfylling av masse på eller nær ved kabelanlegget, som kan være til skade eller til hinder for vedlikehold av kabelanlegget.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eneboligen kan leies ut såfremt den har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger på populære Neskollen boligfelt i Nes kommune på Øvre Romerike ved kommunegrensen mellom Nes og Ullensaker, med kort vei til Jessheim og Årnes. Neskollen fremstår som et "eget samfunn" med 2 dagligvarebutikker (Rema 1000 og Coop Extra), Mix kiosk, 3 barnehager, barneskole, skolefritidsordning og idrettsanlegg.
Neskollen ligger i naturskjønne omgivelse med meget gode tur- og treningsmuligheter både sommer og vinter. Det er flere skogsløyper og turstier til turopplevelser og rekreasjon, med bl.a oppkjørte lysløyper på vinterstid, og stolpejaktløyper på sommertid. Hvamsetertjernet på populære Hvamsetra ligger i nærheten, hvor det er bade - og grillmuligheter på sommeren, og et treffpunkt for familieskøyting på vinteren.
Det lokale idrettslaget HVAM IL med over 1000 medlemmer arrangerer aktiviteter i nærmiljøet, og har lagt til rette et stort idrettsanlegg med kunstgress- og grusbaner og skatepark. Populære Nes Arena ligger også på Neskollen med innendørs løpebane, treningssenter, klatrevegg m. m., internasjonal 1-10 skole, idretts SFO knyttet til den Internasjonale skolen, og engasjert idrettslag som tilbyr mange ulike idretter.
Rommen Golfpark og Hvam golfbane ligger i nærheten, og Miklagard Golf Klubb som har en 18-hulls internasjonal mesterskapsbane som har fått flere utmerkelser for kvalitet og design ligger på Kløfta kun 10 min. kjøring med bil i fra boligen.
Andre populære tilbud i Nes: ishall, kino, kulturhus, opplevelsesmuseer, kunstforening og ridesenter. Nes Kirkeruiner som er en vakker og populær park med samlingspunkt for bryllup, gudstjeneste, konserter og andre kulturaktiviteter ligger i umiddelbar nærhet til Neskollen.
På Amfi senteret i Vormsund finner du servicetilbud som dagligvarebutikker, klesforretninger, apotek, fysioterapi m. m, og Jessheim som fikk bystatus har ett rikt servicetilbud med blant annet kino, kulturhus og ett stort bysenter med over 140 butikker.
God buss korrespondanse til Jessheim, Årnes og Oslo Lufthavn. Ca 12 min å gå fra boligen til bussholdeplass på Neskollen.
Avstander med bil:
Gardermoen: ca. 24 min.
Årnes: ca. 10 min.
Jessheim: ca. 13 min.
Hurdal skisenter: ca. 48 min.
Oslo: ca 42 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8 203 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Matrikkel viser at tomten er beregnet, og tomtearealet kan derfor avvike noe fra det oppgitte.

Parkering

1 parkeringsplass i carport foran huset, og i tillegg bruksrett til en plass på felles parkeringsplass. Det er gjesteparkering i sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Det er felles vedlikeholdsansvar for Sameiets område.
Eiendommen er tilknyttet Årnes private vannverk, og har vannmåler.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsbestemmelser reguleringsplan for Neskollen felt B4 og B5, datert 05.11.04, sist revidert 12.12.2017.
Nytt byggetrinn i sameiet er under utvikling. Det bygges også et nytt hus på baksiden av boligen.
Området er under utvikling, og det kommer nytt byggefelt nedenfor eiendommen. Byggestøy vil derfor kunne påregnes.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter, Lønn og personalkostnader, styrehonorar, drift og vedlikehold, forsikringer i sameiet, kabel - TV/Bredbånd, adm. kostnader, sprinkler anlegg

Kommunale utgifter

«Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år»
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader. Sameiet fordeler kommunale avgifter på enhetene, og sender faktura til seksjonseier.
Boligen er tilknyttet Årnes private vannverk. Ifølge eiers opplysninger er gebyr til vann ca. kr. 3.190 pr. år.
Eks. priser Årnes vannverk 2021:
Minsteavgift 1-2 personer: kr. 2.800,- per år inkl. mva. (16 forbruksenheter)
3 personer: kr. 3.500,- per år
4 personer: kr. 4.200,- per år
Prognose på Eiendomsskatten er kr 5 082 for inneværende år.
I selgers husstand har det bodd 3 personer, og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 23.486 kwh i 2021.
Velavgift er kr 2.800 pr. år.
Boligen er tilknyttet grunnpakke Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og dette er inkl i felleskostnader. Selger har utvidet abonnementet og betaler i tillegg kr 900 i mnd. avgift. Dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 7.200 pr. år. Dette følger ikke med.
Ny eier må selv betale innboforsikring.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 947 050,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 409 380,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5 082,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og boligens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.140.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.141.976,-
Av dette beløpet utgjør kr 1 056,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jancka Hauger Anthun og Tony Anthun

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og boligen er tilknyttet Tyren Boligsameie, med sameiebrøk 1938/47716.
Sameiet består totalt av 38 boligseksjoner(siste byggetrinn med 10 boligseksjoner fordelt på 5 bygninger er under oppsetting)
Forretningsfører er Bori.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Planlagte påkostninger:
Sameiet har følgende planer for vedlikehold:
- Kontinuerlig oppfølging mot utbygger av både bygg masse og uteområder og møter med utbygger ved behov.
- Har diskutert å få på plass en vedlikeholdsplan, men ikke kommet i mål med dette enda.
- Det er ikke planlagt større vedlikeholdsprosjekter i 2022 og det er kun budsjettert med forefallende vedlikehold.
Fra styreleder:
Felleskostnader ble endret for ca. år siden, ingen planer om økning nå.
Det ble i fjor gjort flere utbedringer av utbygger på mangler.
Grunnpakke kabel - TV/Bredbånd er inkl i felleskostnader.
Eier plikter å informere leietaker om sameiets vedtekter og husordensregler. Kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn i året er ikke tillatt. Seksjonseier plikter å på forhånd melde bruker og bruksoverlatingens varighet til styret. Ved utleie/utlån av seksjonen utover 30 dager, skal leietaker/bruker med kontaktinformasjon registreres hos forretningsfører. Eventuelt registreringsgebyr til forretningsfører dekkes av seksjonseier.
Utskifting av dører og vinduer, oppsetting av markiser, endring av fasadekledning, endring av utvendige farger etc. kan kun skje etter samlet plan for hele bygningsmassen, og etter forutgående vedtak i sameiet og/eller styret. Alle enheter skal males/beises i samme farger, som bestemt av utbygger/arkitekt ved oppførelsen av prosjektet. Styret har myndighet til å endre dette.
Parabolantenne eller lignende installasjoner tillates ikke montert uten etter flertallsvedtak i seksjonseiermøte. Søknad om levegg og pergola på takterrasse skal avklares og godkjennes av styret.
Seksjonseierne skal vedlikeholde slikt som vinduer, innvendige rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive toalett, radiatorer/kraner og vask, apparater og innvendige flater. Seksjonseieren har også ansvaret for oppstaking og rensing av innvendige avløpsledninger både til og fra egen vannlås/sluk og fram til sameiets felles-/hovedledning. Seksjonseier skal også rense eventuelle sluk på verandaer, balkonger o. l. Seksjonseierne kan bli erstatningsansvarlig overfor sameiet og andre seksjonseiere for tap som følger av forsømt vedlikehold. Sameiet skal holde bygninger og eiendommen for øvrig i forsvarlig stand så langt plikten ikke ligger på seksjonseierne.
Sameiets vedlikeholdsplikt omfatter også utskifting av vinduer, herunder nødvendig utskifting av isolerglass, og ytterdører til boligen eller reparasjon eller utskifting av utvendig tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner, sluk, samt rør eller ledninger som er bygd inn i bærende konstruksjoner med unntak av varmekabler, Taksluk og sluk på utearealer, som er del av fellesarealer
Kostnader til bredbånd og kabel-TV fordeles etter nyttebegrepet. Dvs. at kostnadene fordeles likt mellom seksjonseierne (ikke etter seksjoneringsbrøken i sameiet).
Hus 12 – 19 med seksjonene 23 – 38, har installert et sprinkleranlegg med pumpe. Disse seksjonene bærer alle kostnader ifm. drift og vedlikehold av dette anlegget, som pt. har en årlig stipulert servicekostnad på kr 15.000, - Denne kostnaden fordeles likt mellom ovennevnte seksjoner.
Øvre rekke har sprinkelanlegg som vedlikeholdes gjennom styret. Styret ivaretar den øvrige internkontrollen, herunder brannvern, elektrisk fellesanlegg, lekeplasser og tekniske anlegg, arbeidsmiljø og ansattes helse og sikkerhet.
Kostnadsutvikling / budsjett for 2022
Bygningsforsikringen reguleres på bakgrunn av en generell indeksregulering og en individuell vurdering av skadestatistikk og fremtidig skaderisiko. Det er budsjettert med en økning på 5%.
Kommunale avgifter: Det er lagt til grunn en økning på 15% i forhold til 2021.
Finanskostnader
For lån med flytende rente er nedbetalingsplanen pr oktober 2020 lagt til grunn ved budsjetteringen, samt 3 økninger på 0,25 prosentpoeng i løpet av 2022. Fastrentelån er beregnet i samsvar med låneavtale.
Forsikring
Sameiets eiendommer, bygninger m.m er forsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polise nr 86941542. Som hovedregel dekkes de fleste skader på bygningen, så sant skaden er plutselig og upåregnelig. Manglende vedlikehold er ikke en forsikringssak i seg selv. Egenandel er for tiden kr 10.000,-. «Heldekning for boligsammenslutning» dekker følgeskade av utett våtrom, men selve våtrommet er eiers vedlikeholdsansvar. Forsikringen
dekker ikke innbo og løsøre. Den enkelte andelseier bør selv tegne en innboforsikring.
Av HMS-hensyn, og for at styret skal ha mulighet til å informere og kommunisere med leietakere, ber styret om at seksjonseiere som leier ut sine seksjoner registrerer leietaker og kontaktinformasjon. Utleie kan registreres på Min side når du er logget inn på www.bori.no.
TV og bredbånd leveres av Telenor. Nåværende avtale gjelder frem til februar/mars av 2023.
Parkering og lading av bil
Sameiet har per 12.05.2022 16 oppmerkede parkeringsplasser. De 7 som står nærmest Melkevegen er gjesteplasser, og de 9 som står nærmest husene tilhører "de store" leilighetene på øvre rekke. Parkeringsskilter med info har blitt satt opp. Midlertidig parkeringsplasser inntil uteområder står ferdig er hovedsakelig langs muren som vender mot nedre rekke. Parkering inntil lekeplassen er ikke tillat. Det er ikke tillatt å parkere mellom boligbyggene inn mot inngangspartier. Parkering mellom husene (foran trapp) er tillatt for av- og pålessing samt kortere besøk og i spesielle situasjoner, men det er ikke tillatt å bruke denne plassen som fast p-plass. Dette har bl.a. med brannsikkerhet og tilgjengelighet å gjøre. Dobbeltparkering i garasjer kan også gjøres under samme regler og forutsatt at det ikke blokkeres for trafikk (som f.eks. måking, utrykningskjøretøy, vare-/flyttebiler etc.). Det samme gjelder også for parkering langs selve veien på begge sider av muren. Kostnader/leie for ekstra parkeringsplass fordeles på de største seksjonene 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36 og 38. Størrelsen på leien fastsettes av styret, og styret har myndighet til enhver tid å endre beløpet/leien ved behov. Enheter som trenger ekstra p-plasser utover sine faste plasser vil kunne bli belastet for leie for plassen de benytter.
Det har vært oppe til diskusjon i styret med oppføring av felles ladestasjoner for EL-bil på noen av de oppmerkede plassene etter hvert som uteområdene blir ferdig, men dette er en
prosess som må utredes ytterligere før det evt. blir aktuelt.
Når det gjelder montering av egen ladestasjon i carport så er dette opp til hver enkelt eier og sørge for at dette gjøres på forskriftsmessig måte, men rådfør og informere gjerne styret på forhånd.
Fra Trivselsregler:
Eieren skal søke styret/generalforsamling om adgang til å gjøre inngrep i yttervegger/utearealer, som å sette opp markiser, plattinger, levegger, parabolantenne, varmepumpe eller lignende.
De deler av eiendommen som ikke inngår i de enkelte bruksenheter er fellesareal. Boligene i 1. etasje/på bakkeplan har terrassen/hagen tinglyst som tillegg grunn.
Det er utarbeidet egne vedtekter, husordensregler og trivselsregler for sameiet.
- Se vedlegg: vedtekter, informasjon fra årsmøte og Trivselsregler i annonsen.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet Neskollen Velforening.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0126/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22126

Dato

Sist oppdatert: 17. januar 2023 kl. 23:04

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.