Komplett salgsoppgave

Reset

750 000 kr
1 738 m² (eiet)
Fritidstomt beliggende på Overøye i Stordal
Fritidstomt beliggende på Overøye i Stordal
Robert Iversen
Presenteres av
Robert Iversen
Overøye
Fritidstomt på Overøye i Stordal - Nærhet til skitrekk og langrennsløyper - Rikt aktivitetstilbud hele året
 • Prisantydning
  750 000 kr
 • Omkostninger
  20 092 kr
 • Totalpris
  770 092 kr
 • Tomteareal
  1 738 m² (eiet)
 • Type
  Tomt - fritid
 • Eierform
  Eiet

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Realiser hyttedrømmen på flotte Overøye i Stordal!
Reset - en stor fritidstomt med populær beliggenhet like ved skitrekket. Alpinsenteret byr på heiser og bakker for alle typer alpin moro og tilbyd gratis arrangementer for hele familien hele sesongen. Området rundt byr og på flere kilometer med langrennsløyper. Vinter som sommer, har man flotte toppturmuligheter hvor Dyrdalstinden er et populært mål. Ellers på sommerhalvåret kan man bla. fiske i fjellvannene rundt eller ta en dukkert ved badeplassen på Øyna.
Handleturen kan man legge innom en av de lokale dagligvarebutikkene i sentrum av Stordal. Her finner man og bensinstasjon og restauranten Nilsgardstunet.
Tomten har en utnyttelsesgrad på 20%. Her kan du sikre deg muligheten for mange gode minner i tiden fremover

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Reset , 6250 STORDAL
Kommunenummer 1578, gårdsnummer 144, bruksnummer 31, ideell andel 1/1

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1578/144/31:
24.01.1980 - Dokumentnr: 100519 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1578 Gnr:144 Bnr:30
01.01.2020 - Dokumentnr: 1832458 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1526 Gnr:144 Bnr:31

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Tomten er beliggende i hyttefeltet Reset på Overøye i Stordal. Området på Overøye byr på flotte turer både sommer og vinter! Like ved tomten har man Arena Overøye Alpinsenter i tillegg til flere kilometer med langrennsløyper innover fjellene. Sommerstid kan man nyte varmen ved badeplassen på Øyna. Eller prøve fiskelykken i et av fjellvannene i området.

Adkomst

Fra Stordal, følg hovedveien i knappe 6 kilometer før du tar av til venstre mot Overøye. Etter å ha svinget av hovedveien kjører man ca 8 km. Ta av til venstre i siste avkjørsel før alpinttrekket. Deretter følger du vegen noen hundre meter tilbake retning Stordal og tomten vil dukke opp på høyre hånd.
Vi anbefaler å forøvrig benytte digitalt kart for nærmere veibeskrivelse.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.738 kvm. Tomten er ubebygd og fremstår i dag som ikke opparbeidet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Kommunen kan ikke opplyse om eier av vegen, men er av oppfatning at veien blir ansett som fellesvei.
Eiendommen kan tilknyttes det kommunale ledningsnettet via private stikkledninger. Det er planlagt fremføring av kommunal ledning for vann og avløp langs vegen som går frem til tomten. Kommunen opplyser 16.12.2020 at det er lyst ut på anbud og er tenkt gjennomført i 2021 forutsett at tiltakene blir innenfor budsjett. Grøft og stikkledninger inntil 75 meter må belastes av tomteeier.
Ved tilkobling til ledningsnettet påløper tilkoblingsavgift (2021) på kr. 22.500 for vann og 22.500,- for avløp.
Kommunen opplyser videre at dersom det er aktuelt å bygge på tomten før det er fremlagt kommunalt vann og avløp, så kan det eventuelt etableres midlertidig privat løsning. Eksempelvis privat borebrønn for vannforsyning og tett tank for avløp. Når det kommunale nettet er klart, må hytten knytte seg til dette. Det er private løsninger blant nabohyttene som kan gi mulighet til å koble seg på disse.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Nørdalen datert 15.06.2020 avsatt til: fritidsboliger.
Det kan plasseres inntil 4 bygninger pr. tomt. Bygningene skal plasseres i tunform og maksimalavstand mellom bygninger er 8 m. Det er kun tillatt med 1 boenhet pr. tomt. Tilleggsbygg kan være uthus, anneks, garasje. For utbyggingsområde skal totalt bebygd areal (BYA) ikke overstige 20%, opp til maksimalt 200 kvm. Største bygg kan maksimalt være 150 kvm BYA. Se for øvrig §6 i bestemmelsene for området.
Det finnes unntak for fritidsboliger med høyere utnytting, jf. §6-2 i bestemmelsene.
Skal det føres opp bygning innenfor skravert område på tomten (se vedlagt kart, tomt merket med stor H7) må det foreligge dokumentasjon for sikkerhet. Bakgrunnen for skravuren er undersøkelser av fylkesgeolog fra ca 2000. Den reelle skredfaren kan være annen enn det kartet viser, således kan en skredvurdering konkludere med at og den vestlige delen av tomten er tilstrekkelig trygg for bebyggelse. Kommunen har ikke slik dokumentasjon liggende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Eiendommen er en ubebygd tomt og har ingen kommunale avgifter per dags dato.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 6.957,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 770.092.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Finn Peder Vinje

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Det er mulighet å melde seg inn i Øvre Stordal Vel som har formål å ivareta medlemmenes felles interesse og beboernes trivsel og sikkerhet med spesielt fokus på barn og unge. Gjennom velforeningen bidrar man bla. til at det kjøres langrennsløyper om vinteren.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en befaring, er normalt ikke en mangel.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0193/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.20193

Dato

Sist oppdatert: 19. september 2021 kl. 17:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.