Solgt: 2 650 000 kr

Kipervikgata 23 B

2 650 000 kr
71 m²
2 soverom
Velkommen til Kipervikgata 23 B - Presentert av Eiendomsmegler Espen Skarbø
Espen Skarbø
Presenteres av
Espen Skarbø
BUD MOTTATT!
Sentral og tiltalende eierleilighet med attraktiv beliggenhet | 2 soverom | Oppusset i 2011 | God planløsning |
 • Prisantydning
  2 650 000 kr
 • Omkostninger
  67 592 kr
 • Totalpris
  2 717 592 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1917
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  71 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 800 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten befinner seg i byggets 3. etg og har en svært sentral beliggenhet i Ålesund sentrum. Her får man en svært god planløsning med 2 romslige soverom, åpen stue/kjøkkenløsning og et stort bad. I tillegg har leiligheten en innvendig bod med god plass til oppbevaring. God takhøyde i de fleste rom, samt godt innslipp av dagslys fra syd. Overflatemessig, fremstår leiligheten som delikat og velholdt, med tiltalende fargevalg og innredninger. Nåværende planløsning ble etablert under oppgradering av bygget på slutten av 80-tallet, men ble endret til det bedre da kjøkken ble tatt inn i stue ved renovering i 2011. Der hvor kjøkken lå tidligere, er det i dag innredet et flott barnerom mot bakgården. Det er planer i sameiet om å utbedre vinduene i bygget. Downlights i tak.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kipervikgata 23 B, 6003 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 361, seksjonsnummer 5, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 73 kvm
Totalt primærrom: 71 kvm
Primærrom:
3. etasje 71 kvm: Entre, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom
Sekundærrom:
3. etasje 2 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca. 8 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.05.2021 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport klassifisert som en bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmurer av naturstein, spekket med betong. Yttervegger av teglstein med utvendig murpuss. Etasjeskillere av tre. Mansardtakkonstruksjon av tre, utvendig tekket med skifertaksstein. Leiligheten har entredør fra Norema med trekarmer, glatt dørblad av tre og B-30 brannklassifisering. Vinduer og balkongdør med trekarmer og 2-lags glass fra perioden 1985-1989.
Leiligheten ligger i byggets 3. etasje, med adkomst via felles trappeoppgang med porttelefoni/callinganlegg fra gateplan.
Utgang fra bad/vaskerom til nordvendt brannbaldakin.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for leiligheten. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått TG2:
Bad:
Innebygget toalettsisterne har ikke avrenning til med sluk eller tilsvarende. Løs flis under toalettskål. Det er observert stedvise sprekker, samt at det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser. Sprekk i flis ved vaskemaskin. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er ikke synlig, og løsningen er dermed ikke inspisert nærmere.
Øvrige rom:
Naturlig ventilasjon på stue. Ved utskifting av vinduer bør det monteres vinduer med luftespalter/-ventiler.
Etasjeskillere:
Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i stue er målt til 15 mm på 2,0 meter og 18 mm totalt. Dette er påregnelig i en slik bygård.
Vinduer/ytterdører:
Vinduer er av eldre dato, som har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Til informasjon er det planlagt bytting/rehabilitering av vinduer i regi av sameiet.
Brannbaldakin::
Rekkverk er mangelfullt mtp. sikringshøyde og styrke.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leilighet i 3. etasje med god planløsning og takhøyde, som har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater er i hovedsak belagt med parkett, samt flis på bad. Veggflater med slette malte overflater i tidsriktige og delikate farger. Himlingsflater består av malte slette overflater med innfelte downlights i gang og soverom mot vest.
Badet ble totalrenovert i 2011, og har fliser på gulv og delvis på vegger med design/strukturtapet på vegg mot vest. Himling med innfelte downlights. Det er dusjnisje med skyvedør av glass. Ett-greps armatur fra Gustavsberg med slange og hånddusj. Gulvstående servantinnredning med glatte fronter. Laminert benkeplate med servant og ett-greps armatur. Vegghengt speil. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel med vann, avløp og strøm. Vegghengt WC med innebygget sisterne fra Gustavsberg. Mekanisk avtrekk. Termostatstyrte varmekabler. Det er lagt opp ny kurs på baderom (mulighet for å sette inn tørketrommel). Selger har også gått over fuging av fliser på baderomsgulv.
Kjøkkenet har parkett på gulv og malte slette overflater/tapet. Malt slett himling. Kjøkkeninnredning fra 2011 fra Ikea, med fronter i høyglans. Benkeskap med integrert stekeovn og oppvaskmaskin. Benkeplater med fliser og nedfelt induksjonstopp fra AEG, ny 2021, og nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur fra FM-Mattsson. Skap med integrert kjøleskap fra Ikea. Overskap med integrert ventilator. Ny LED-stripe under overskap på kjøkken (utført av elektriker). Fliser mellom benkeplater og overskap, nye 2017. Varmtvannsbereder fra Oso-hotwater, 116 liter, produsert 2010.
Leiligheten ble til informasjon renovert og videresolgt i 2011 av daværende eier.
Øvrig:
- Helsparklede flater på soverom
- Rens av avløpsrør i 2018.
- El-sjekk utført i 2018.
- Ny Beha varmeovn på hovedsoverom i 2018.
- Garderobeløsning og gode oppbevaringsmuligheter i gang.
- Profilerte formpressede innerdører.
Tekniske installasjoner:
- Vannrør i kobber
- Avløpsrør i plast
- Varmtvannsbereder fra Oso-hotwater, 116 liter, produsert 2010.
- Stoppekran i benkeskap på kjøkken.
- Stoppekran i himling på bad.
- Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk og naturlig tilluft.
Følgende løsøre og tilbehør vil ikke medfølge eiendommen:
- Vaskemaskin og tørketrommel
- Garderobeskap på soverom x 2.
- Pendellamper på stue/hovedsoverom.
- Bokhyller i gang.
- Speil i gang/hovedsoverom.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske varmekabler (bad) og ellers panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på selve bygården datert 24.6.1915. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Den 22. september 1959 ble det søkt om ny trappegang til tørkeloft. Siden forandringen ville få stor betydning for den leilighet som berøres av nåværende trappeoppgang, da den opptar den plass som ved ombygning vil gi plass til egen entré og leiligheten blir mer sammenhengende. Denne bygningsanmeldelsen ble godkjent av Ålesund bygningsråd den 13. oktober 1959.
Det er også søkt om godkjennelse på div. forandringer inne, og oppføring av et tilbygg av mur i en etasje på gårdsiden inntil brannvegg til det kommunale bad & vaskeri. Hensikten er å få forbedret møtesaltilhøva samt få et praktisk og lite kjøkken, samt en garderobe, begge med overlys samt 2 wc og div. andre endringer. Denne søknad ble godkjent i bygningsrådet den 05.06.1946.
Det foreligger ferdigattest på rehabilitering bolig-kontor og omfatter vestlige inngang, datert 08.01.1991.
Det foreligger ferdigattest på rehabilitering bolig-kontor og den omfatter østre trappeoppgang, datert 22.06.1990.
Det foreligger ferdigattest på rehabilitering av skorsteiner datert 29.10.2008.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Seksjoneringstegning av plan, datert 03.12.2004. Det er enkelte avvik fra de godkjente tegningene. Kjøkken er blant annet flyttet fra rom mot nordvest, som i dag er i bruk som soverom, til del av stue.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med følgende unntak:
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Seksjonering tinglyst 31.01.2005 med dagboknr. 1385-1/58.
Opprettet sekjsoner
Snr: 5
Formål: Bolig
Denne seksjonen har tilleggsdel (gjelder bod i kjeller)
Det er ingen ytterligere tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet like øst i Ålesund sentrum. Nærområde består i hovedsak av bygårder av tilsvarende type med forretning/kontor og boliger.
Det er kort gangavstand til det nye Bybadet, samt beste bysentrum med et yrende byliv, butikker, kafeer og restauranter. Byparken innenfor kort gangavstand nordøst for eiendommen. Herfra finner man flotte turløyper langs Borgernes veg og ikke minst trappene opp fra byparken til Fjellstua.
Nærområdet har god offentlig kommunikasjon via buss med busstopp i Storledbakken, og gangavstand til hurtigbåt på Skansekaia som ligger knappe 10 minutters gange fra eiendommen. Fra leiligheten er det gangavstand til både skoler, dagligvare, apotek, bank og treningssenter, samt fotgjengerinngangen til parkeringsanlegget under byparken og Aksla. Ønsker man et ytterligere servicetilbud har man både Ålesund storsenter og handelssentrum for øvrig, med et rikholdig og variert utvalg av butikker som skulle dekke de fleste behov. Fra eiendommen har man også kun en kort spasertur til fantastiske Brosundet som er omringet av flere restauranter og kafeer.

Adkomst

Fra Ålesund sentrum følger du Kipervikgata østover og passerer Ålesund fengsel og innkjøringen til Aksla parkering. Eiendommen ligger på venstre hånd like før krysset Kipervikgata/Buholmgata. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Aspøy skole (1-7 kl.) 1.2 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 3 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 3.9 km
Ålesund vg. skole 1 km
Akademiet VGS 1,2 km
Barnehager:
Midtbyen barnehage (1-5 år) 0.5 km
Klipra barnehage (1-6 år) 0.8 km
Jugendby barnehage 11 min. gange
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 296,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med fellesområder med nordvendt bakgård med støpt dekke og trappeoppganger.

Parkering

Soneparkering i gate etter områdets gjeldende bestemmelser. På utstillingsplassen like ved boligen er det mulighet for soneparkering.
I tillegg er det innkjøring til parkeringsanlegget i Aksla like vest for eiendommen med gode parkeringsmuligheter (avgiftsbelagt).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei/offentlig gate.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til BFK (bolig, forretning og kontor) i henhold til reguleringsplan for Ålesund sentrum datert 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er p.t. kr 1.800,- pr. mnd. og inkluderer: Forsikring av felles byggningsmasse (ikke innbo), kommunale avgifter, felles strøm, trappevask og regnskapsfører. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det ble avholdt sameiemøte den 17.06.2021, hvor det ble besluttet at felleskostnader økes til kr 2.520,- fra 01.09.2021. Årsaken til dette er planlagt utbedring av vinduer i bygården, samt avsetning til fremtidig øvrig vedlikehold.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.165,- pr. år. / 13.255 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet TV signal fra parabol p.t. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 552 313,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 988 326,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3 042,- pr år (2020).
Eiendomsskatten for 2021 er ikke fastsatt ennå men det forventes en økning fra 2021.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.717.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Linn-Christin Ramsvik Verlo og Espen Verlo

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Kipervikgata 23 - Sameiet, med sameiebrøk 78/702.
Sameiet består av 6 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Regnskapsfører er Sparebank 1 Regnskapshuset SMN AS v/Birthe Myklebust
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
Planlagte påkostninger: Det er diskutert i sameiet evt. utskifting av vinduer m.m. og det tas høyde for en fremtidig økning av felleskostnadene på 20 - 40 % fra og med 01.09.2021. Endelig økning vedtas i styremøte i sameiet ila. juni mnd.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastprovisjon kr 37.500,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0116/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21116

Dato

Sist oppdatert: 05. august 2021 kl. 10:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.