Komplett salgsoppgave

Munkerudåsen 22F

10 950 000 kr
153 m²
4 soverom
Velkommen til Hyggelige Munkerudåsen 22F!
Velkommen til Hyggelige Munkerudåsen 22F!
Trond Ødegård
Presenteres av
Trond Ødegård
Nordstrand
Lys og romslig familievennlig utsiktsleilighet med usjenert beliggenhet. Garasje, 2 balkonger og hage. Munkerud skole

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  10 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  156 616 kr
 • Omkostninger
  275 092 kr
 • Totalpris
  11 381 708 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  153 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 640 kr
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Munkerudåsen 22F, en stor og innholdsrik leilighet med solrik og skjermet beliggenhet i et attraktivt, trafikkstille og barnevennlig villaområde. Fantastisk utsikt fra den vestvendte balkongen. Huset har en romslig, luftig og god planløsning og inneholder bl. a.: 4 soverom, 2 balkonger, vaskerom, stort bad, gjestetoalett, romslig stue og nytt kjøkken. Meget god lagringsplass. Stort loft med potensial. Solrike uteplasser og garasje. Lademulighet på biloppstillingsplass utenfor garasje. Fra eiendommen er det kort vei til Munkerud skole, fritidstilbud, kollektivtransport og servicetilbud på bl.a. Sæter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Munkerudåsen 22F, 1165 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 181, bruksnummer 141, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 177 kvm
Totalt primærrom: 153 kvm
Primærrom:
2. etasje 153 kvm:
Entré, toalettrom, vaskerom, bad, stue, kjøkken og fire soverom.
Sekundærrom:
2. etasje 6 kvm:
Bod.
Loft 18 kvm:
Meget god lagringsplass på loft.
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på 4,6 kvm. Rettighet til boden er ikke tinglyst eller vedtektsfestet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 06.05.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg fra 1998 over to etasjer. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong. Etasjeskillere av treverk. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Takkonstruksjon av valmtakskonstruksjon med takopplett tekket med takstein. Leiligheten har profilert entrédør med glassfelt, kikkehull og sikkerhetslås. Balkongdører og vinduer med to-lags glass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at parkettgulvene har stedvis noe bruksslitasje og stoppekran er ikke lokalisert. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Det er registrert mindre svertemerker etter kondens/fuktinntrenging i takvindu i soverom 2, og takvinduer ansees generelt for å være en risikoutsatt konstruksjon. Rekkverkshøyden på balkonger er lavere enn dagens krav og overflatebehandlingen på gulv og rekkverk er slitt og trenger fornying. Ovennvete har fått tilstandsgrad 2. Det er gitt tilstandsgrad 3 på utgått brannskluningsapparat. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Romslig toppleilighet med en unik planløsning og god beliggenhet. Leiligheten fremstår som velholdt men trenger noe oppgradering av overflater og sannsynligvis bad. Selger har etter overtagelse investert i nytt kjøkken og oppgradering av rommet.
Meget innholdsrik bolig med enkel adkomst fra felles gårdstun. Kun en trapp opp.
Leiligheten ligger i 2. etg. og inneholder følgende:
Felles trapp med nabo, fra inngangen kommer man inn i en romslig entré, videre til En romslig hall med adkomst til de øvrige rommene.
Gjestetoalett: Toalettrom fra byggeår. Flislagt gulv. Flislagte vegger. Himling belagt med trepanel. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Innfelt speil på vegg
over servant. Gulvstående toalett. Vannrør av typen forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk montert i himling.
Vaskerom: Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling belagt med trepanel. Vegghengt vaskeromsinnredning med lyse slette fronter. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Oso varmtvannsbereder fra 1998 på ca 287 liter. Vannrør av typen kobberrør og plastrør. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for vannrør montert i vegg. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk montert i himling. Det er gitt TG2 på bereder med bakgrunn i alder, membran og måling av fukt i tilliggende konstruksjon. Se supplerende tekst i vedlagte tilstandsrapport.
Praktisk lagringsbod. Oppgang til lagrinsgloft fra hall.
4 gode soverom, hvorav hovedsoverommet har utgang til nordvendt balkong på ca. 3,8 kvm.
Romslig bad: Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling belagt med trepanel med downlights. Vegghengt servantinnredning med profilerte lyse fronter.
Benkeplate og dobbelservant av kompositt materiale med ett-greps armaturer. Speilskap med belysning og stikkontakt over servanter. Dusjhjørne med skyvedør av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Badekar med ovenpåliggende glassdør. Ett-greps armatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Vannrør av typen forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk montert i himling.
Rommer gitt TG2 ut i fra følgende: Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Fallforhold forutsetter fortsatt bruk av dusjkabinett/badekar med dusjvegger.
Hyggelig og romslig stue: Stue med flere soner. Det er peis i stue, samt utgang til vestvendt veranda på ca. 11 kvm. Fantastisk utsikt over nærområdet, fjorden og Nesoddlandet.
Kjøkken: Gulvflate belagt med laminat. Malte slette veggflater. Himlinger belagt med lysmalte trepaneler og downlights. Stedvis skråtakshimling.
Kjøkkeninnredning fra 2021 med grå glatte fronter. Benkeplater av heltre. Nedsenket oppvaskkum av kompositt materiale med ett-greps armatur og uttrekk. Stikkontakter på vegg over kjøkkenbenker. Integrerte hvitevarer. Induksjonstopp med Integrert ventilator, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Vannrør av typen plastrør. Synlige avløpsrør av plast. Rommet har fått TG2 på bakgrunn av vannrør ikke plugget mot varerør. TG3 er da det ikke er montert komfyrvakt.
Utvendig har leiligheten en bod, garasjeplass og utvendig biloppstillingsplass. Felles tomt for sameiet.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner, gulvvarme på bad og vaskerom samt vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.11.1999. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke oppføring av garasjerekke og bodrekke. Det er sendt inn tegninger i flere omganger ved bygging av garasjene.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 910250, tinglyst 06.04.1934:
Eiere av gnr. 181, bnr. 139 og 141 forplikter seg til i fellesskap å vedlikeholde felles vann -og kloakkledning.
Dagboknr. 11222, tinglyst 25.08.1967:
Melding skal sendes før det påbegynnes arbeid ved vann -og kloakkanlegget på eiendommen. Kommunen har rett til å inspisere eiendommens ledningsanlegg. Dersom kommunen krever det, skal eiendommen sløyfe det godkjente private renseanlegget for eiendommens spillvann, føre avløpet direkte til offentlig kloakk og betale den fastsatte avgift. Kommunen har ikke noe ansvar for private ledninger og eier er ansvarlig for skader på offentlig ledningsnett som følge av at avløpet inneholder skadelige væsker eller stoffer. Eier er ansvarlig for at taknedløp o.l. ikke tildekkes. Eier er ansvarlig for å holde eiendommens ledningsnett i forskriftsmessig stand.
Dagboknr. 21772, tinglyst 15.04.1997:
Munkerudåsen godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Dersom kommunen forlanger det, plikter eier av eiendommen å vederlagsfritt opparbeide vei opp til regulert bredde samt avstå nødvendig veigrunn.
I tillegg er det tinglyst 3 serivutter fra henholdsvis 1922, 1923 og 1924. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må godkjennes av styret og følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Trafikkskjermet villaområde med få minutters gange til bl.a. Munkerud skole, kollektivtransport og servicetilbud. Området byr på et trivelig miljø med mange barn og er et attraktivt bosted for de som ønsker nærhet til et rikt frilufts- og fritidstilbud, en kort reisevei unna sentrum.
Kort vei til et bredt servicetilbud på Sæter med Meny, Rema1000, apotek, bokhandel og nisjeforretninger, samt flere hyggelige caféer og spisesteder. Nærhet også til lokal matbutikk på Ljabru.
En kort kjøretur unna finner man også bl.a. Lambertseter og Holtet. Lambertseter har et bredt servicetilbud på senteret som blant annet omfatter Vinmonopol, bibliotek og Symra kino, mens Holtet bl.a. har den populære delikatessebutikken Jacobs.
Få minutters gange til både buss i Nordstrandveien og Ekebergveien, samt til trikkeholdeplass på hhv. Ljabru og Sæter.
(se www.ruter.no for rutetider)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter, samt til gangavstand til flere badeplasser langs fjorden.
Noen få minutters kjøring i retning sentrum ligger Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nærhet til Nordstrand IF på 'Niffen' med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand turn, dans, kor, speider m.m. Stor turnhall i Leirskallen.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter og BestHelse på Holtet, samt SATS på Lambertseter.

Adkomst

Munkerudåsen er en lite trafikkert villavei som går på toppen av en ås fra Breiens vei til Ole Moes vei. Kjøreadkomst til Munkerudåsen fra enten Nordstrandveien via Munkerudveien og Breiens vei, eller fra Ekebergveien via Breiens vei.

Barnehager, skoler og fritid

Flere kommunale og private barnehager i nærområdet.
I følge utdanningsetaten sogner Munkerudåsen 22F til Munkerud skole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 133 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, biloppstillingsplasser, garasjerekker, utvendige boder, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles garasjerekke. Plassen er tinglyst som tilleggsdel til seksjonen. Sameiet har også utvendige biloppstillingsplasser samt gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei samt privat innkjørsel med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Reguleringsplanen er under revidering og det er vedtatt midlertidig forbud mot tiltak.
I Munkerudåsen 18 D - G ble det gitt tillatelse til etablering av takterrasser 03.04.2022.
I Munkerudåsen 22 B ble det gitt tillatels til fasadeendring og tilbygg 25.06.2019.
I Munkerudåsen 13 G er det søkt om oppføring av tilbygg og påbygg, og senere søkt om påbygg og fasadeendring. Det er pr. 25.04.2022 gitt avslag.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 640,- pr. mnd. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, snørydding, kommunale avgifter og nedbetaling av andel lån.
ellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Eiendomsskatten er kr 5.777,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.200 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber/Altibox som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 1.159,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen alarmselskap som koster kr. 4.578,- pr. år. Abonnement kan videreføres.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 116 383,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 7 618 978,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 156 616,- pr. 01.05.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 783.080,- pr. 01.05.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4,99%
Lånets løpetid: 12 år (restløpetid er 11 år, 7 mnd)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 11.381.708,-.
Av dette beløpet utgjør kr 156 616,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anette Bjelland og Nadeem Mahomed Dudhia

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert er tilknyttet Sameiet Munkerudåsen 22C-G sameie, med sameiebrøk 159/723.
Sameiet består av 5 leiligheter.
Sameiet har ikke forretningsfører, og det føres kun enkelt regnskap og budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Seksjonen disponerer loft og utvendig biloppstillingsplass, uten at det er særskilt bruksrett til dette gjennom seksjoneringsbegjæring og/eller sameieavtale.
Uteområdet sørøst for garasjene disponeres mellom 22 F og G, uten at det er særskilt bruksrett til dette gjennom seksjoneringsbegjæring og/eller sameieavtale.
Planlagte påkostninger:
Det planlegges omfattende husvask/flekking i løpet av 2. halvår 2022. Ifølge styreleder forventer de en anslått engangsbetaling pr. seksjonseier på ca. kr. 14.000,- (totalt kr. 70.000,-). Denne innbetalingen er anslått til å skje i september, men endelig innbetalingssum og tidspunkt for innbetaling kan endres. Dette vil tilfalle kjøper.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 22.500,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0097/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2297

Dato

Sist oppdatert: 21. juni 2022 kl. 15:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.