Komplett salgsoppgave

Hjasestigen 18

3 250 000 kr
62 m²
3 soverom
Krogsveen v/Vindum presenterer Hjasestigen 18. Beliggende på stor utsiktstomt!
Krogsveen v/Vindum presenterer Hjasestigen 18. Beliggende på stor utsiktstomt!
Kart
Del
Vrådal Panorama
Solrikt og usjenert beliggende med fascinerende utsikt - 3 soverom og 1,5 bad
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 250 000 kr
 • Omkostninger
  82 420 kr
 • Totalpris
  3 332 420 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2013
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  62 m²
 • Bruksareal
  62 m²
 • Tomteareal
  725,8 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Vindum har gleden av å ønske velkommen til Hjasestigen 18!
* Høyt og fritt beliggende hytte på toppen av Vrådal Panorama
* God og effektiv planløsning med bla. 3 soverom, bad, separat toalettrom, stue og kjøkken i åpen løsning. ARealeffektiv, så den bør oppleves!
* Store vindusflater åpner opp mot utsikten og gir godt naturlig lys til rommene
* Deilig, delvis overbygget, terrasse med gode sol- og utsiktsforhold
* Hytten ligger usjenert og rolig til, mot fine tur- og skiområder
* Tomten er gruset med gode parkeringsmuligheter (plass til garasje om ønskelig)
* Kort vei til både tur- og skiområder. Ski in/Ski out er perfekt, som nærmeste nabo til brett trekket!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hjasestigen 18, 3853 VRÅDAL
Kommunenummer 3821, gårdsnummer 1, bruksnummer 277, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 62 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm
Primærrom:
1. etasje 62 kvm: Hall, toalettrom, bad, tre soverom, spiseplass og stue med åpen kjøkkenløsning.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.08.2022 utført av Anticimex Sandefjord AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Hytta er oppført i 2013.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner med liggende trekledning. Yttertak med saltakform av trekonstruksjon tekket med torv. Ytterdør med glassfelt fra byggeår. Vinduer og terrassedør med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
* Bad: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Lokalfall i dusjsonen er vurdert som tilstrekkelig. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Bomlyd i enkelte gulvfliser. TG2
* Det er ikke adkomst til loftet for inspeksjon. TGIU
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Krogsveen har gleden av å presentere Hjasestigen 18!
Flott beliggende singelhytte. Her kan man nyte fantastisk utsikt og gode solforhold fra tidlig til sent.
Hytten har alt på en flate og er innredet med bla. entrè, gang, vaskerom/toalettrom, bad, 3 soverom og stue/kjøkken i åpen løsning.
Praktisk og arealeffektivt innredet hytte. Flislagte gulv i alle rom med varmekabler.
Man entrer hytten i entrè med plass til å henge av seg yttertøy. Videre har man praktisk toalettrom med opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.
Videre inn i gangen har man adkomst til 3 soverom og flislagte vegger og gulv på badet . Badet er innredet med dusjkabinett, toalett og servant i innredning fra FossBad. Soverommene er innredet med tilsammen 8 sengeplasser.
Stue og kjøkken ligger i åpen løsning og med fin plass til både salong og spisestue. Det er åpen himling i stue/kjøkkenet og med store vindusflater slik at man nyter den flotte utsikten og får mye godt naturlig lys til rommet.
Kjøkkenet er innredet med hvitprofilerte fronter og integrerte hvitevarer (komfyr, platetopp med komfyrvakt, kjøkkenvifte, oppvaskmaskin, kjøleskap med frys). Godt og praktisk arbeidskjøkken med plass til spisestuen.
Vedovn i stuen for kjøligere sesonger. Utgang til stor deilig terrasse, som er delvis overbygget. Her kan man flytte seg med sol og vær!
Frostsikker vannkran på utsiden av hytta.
God plass til å etablere både utebod og/eller garasje på den store grusede tomten, om det skulle være ønskelig.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Selger opplyser om at følgende medfølger: Integrerte hvitevarer på kjøkken, hjørnesofa, salongbord, spisebord med 6 stoler, kommode, hjørneskap, vedboks, garderobeskap i hallen, sengene i alle 3 soverom, trommel m/vannslange, stige, gardintrapp, oppsatte hyller i rommene, 2 nattbordlamper, gammeldags søppeldunk på utsiden, sommermøbler, ski-/staveholder i toalettrom og speilet på veggen i toalettrom.

Oppvarming

Vedfyrt peisovn samt varmekabler i alle gulv.
For øvrig elektrisk.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
I følge feier er det feiet og ført tilsyn 2.3.2020 uten anmerkninger.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.09.2013. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hytten ligger flott til på toppen med fantastisk utsikt over fjell og ned til Vråvatn, Mellomvatn og Nisser. Her er svært gode solforhold fra tidlig til sent.
I tillegg ligger hytten nærmest inntil brett trekket, så vinterstid har man direkte adkomst til alpinanlegget. Kort vei også opp til fjellene med flotte tur- og skiområder. Kort vei også til lekeområde for de minste i familien.
Vrådal Panorama Skisenter er et flott og attraktivt helårs feriested som har blitt veldig populært de siste årene. Her har man masse aktivitetstilbud sommer som vinter.
Om sommeren bys det på vakker natur, flotte turområder i fjellet med merkede turer (korte og lange), 9 hulls golfbane med servering, nydelig opparbeidet badestrand- og brygge med båtplasser og vannleker for ungdommen (trampoline og klatreborg), lekeplass med både klatrestativ, hoppepute, skateramp, huskestativ, fotballøkke, vann og deilige turstier. Det er også opparbeidet badeplass, fotballøkke og gapahuk på toppen av fjellet til felles glede for store og små.
Vinterstid bys det på oppkjørte langrennsløyper på fjellet, korte og lange turer, alt etter ønske og form!
Det er 18 nedfarter i slalomanlegget med 8 heiser inkl. 8-seters stolheis. Her er det sjelden kø. Kafeteria og bar på området nede med tidvis aktivitetstilbud for store og små. Kafeteria også på toppen som er åpen i vintersesongen.
Vrådal har et veldig hyggelig og inkluderende miljø hvor man kan slappe av og bare nyte roen, naturen og de aktiviteter man ønsker.

Adkomst

Fra Vrådal sentrum følger man veien og skilting til Vrådal Panorama/alpinanlegg.
Når man kommer inn på feltet holder man til høyre forbi parkeringsplassen til alpinanlegget og passerer gjennom bommen. Passering koster kr. 65,- og kan betales på nett etter man har kjørt ut igjen.
Følg bakken opp mot toppen, forbi skilt til kafeteriaen. Det er i 3. sving etter avkjøringen til kafeteriaen, en stikkvei til venstre som fører til Hjasestigen. Følg veien mot enden og hytten er beliggende på venstre hånd.
Hytten er skiltet med Krogsveen Til salgs skilt.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 725,8 kvm.
Naturtomt med fjell og naturlig vegetasjon. Stor gruset gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. Her er mulighet for garasje, om det skulle være et ønske.
Eiendommen har en fantastisk beliggenhet med flott utsikt til fjell og vann samt gode solforhold. Hytta ligger tett på skianlegget (brett trekket), med tilkomst til hovedanlegget, slik at man kan spenne skiene og skli direkte inn og ut av alpinanlegget. Kort avstand også til fine turområder i fjellet.
Det er opparbeidet stor, deilig terrasse, delvis overbygget, slik at man kan flytte seg med solen og nyte de rolige omgivelsene. Det er også mulighet for forlengelse av terrassen på sør/vest-siden av hytta. Hytten ligger tilbaketrukket og i en stikkvei, slik at man ikke har gjennomgangstrafikk.
Man kan nyte de vakreste soloppganger fra terrasse og stue!

Parkering

Parkering på gruset gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområder for fritidsbebyggelse, idrettsanlegg, friluftsområder, badeplass, veg m.m. i henhold til reguleringsbestemmelser "Vrådal Skisenter Felt B10" datert 23.05.2012.
Området er under utbygging. Det ligger en ubebygget tomt som nabo til denne eiendommen. Den eies pt av en nabo iflg selger.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 285,- for år 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Prognose for 2022 er kr 11 596,-.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 10 000 kwh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3 516,-.
Man betaler til Vrådal Panorama en fast årlig serviceavgift for vei, vann og avløp f.t. ca. kr. 4.500,-. Adkomst/bompassering: Hytteeier har gratis passering for to biler.
I tillegg betales en gang i året til Vrådal Panorama for bestilt snøbrøyting. Må bestilles på mobil minst 2 dager før ankomst. Valgfri løsning.
Boligen er tilknyttet Altibox (fiber) som leverandør av tv og internett med en avgift på kr 649,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 681 750,- ifølge selger

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.332.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 12 550,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan Louis Thorsen, Sondre Gravdal og Silje Gravdal

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Kviteseid kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0238/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22238

Dato

Sist oppdatert: 17. november 2023 kl. 13:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.