Komplett salgsoppgave

Idrettsveien 29

6 950 000 kr
144 m²
4 soverom
Velkommen til Idrettsveien 29!
Velkommen til Idrettsveien 29!
Kart
Del
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Ytre Enebakk / Østmarkskollen
Moderne enebolig fra 2018 | Høyt og luftig i populære Idrettsveien | God standard!!!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 950 000 kr
 • Omkostninger
  174 920 kr
 • Totalpris
  7 124 920 kr
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  144 m²
 • Bruksareal
  146 m²
 • Tomteareal
  639 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Velkommen til en hyggelig visning i denne flotte boligen.
Bruk gjerne linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Det er også mulighet for "dropp-inn" på visningen.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Ski har gleden av å presentere Idrettsveien 29, som bare må oppleves!
Boligen er moderne og innehar en veldig god standard, og passer godt til en barnefamilie. Den ligger på en høyde med minimalt innsyn og har en veldig fin utsikt, i et solrikt og meget barnevennlig boligområde i Ytre Enebakk.
Nærhet til naturskjønne omgivelser, hvor det er flere fine turmuligheter for løping, sykling og skigåing, og Østmarka ligger rett bak boligen.
Trygge veier for barna til skole og idrett. Bussholdeplass, matbutikker og Vågsenteret, golfbane og treningssenter er like i nærheten.
Ytre Enebakk har kort avstand til Ski, Oslo og Lillestrøm og er et fint sted som er i sterk vekst.
Visningspåmelding eller kontakt megler for privat visning.
Velkommen skal dere være!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Idrettsveien 29, 1914 YTRE ENEBAKK
Kommunenummer 3028, gårdsnummer 96, bruksnummer 53, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 146 kvm
Totalt primærrom: 144 kvm
Primærrom:
1. etasje 71 kvm: Gang, vaskerom, stue, 3 soverom, bad
2. etasje 73 kvm: Stue/kjøkken, bad, soverom
Sekundærrom:
Garasje 41 kvm: Garasjerom, bod
Et av rommene omtalt som soverom er innredet med to skyvedørsgarderober. Rommet egner seg ikke som soverom før ett av skapene flyttes.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.05.2023, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med saltak i trekonstruksjon. Taktekkingen er av betongtakstein. Undertak av duk. Tak over inngangsparti med takpanner. Takrenner og nedløp av overflatebehandlet. Snøfangere. Pipehatt. Luftehatt. Stigetrinn. Ytterveggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Trevinduer med 3-lags glass.
Terrassedører fra byggeår. 3-lags glass. Ytterdør med glassfelt. Yale doorman. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Støpt dekke mot grunn i 1. etasje. Drenering fra byggeår. Synlig utvendig fuktsikring.
Grunnmur antatt av Thermomur el. utvendig pusset. Normalt greie fallforhold rundt bygningen. Bunnledninger fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
NB! Interessenter må lese mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. I rapporten fremkommer de forskjellige tilstandsgradene og en spesifisert fremstilling av standard og kvalitet. Selgers egenerklæring ligger også vedlagt, og må leses og forstås av interessentene. Kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i tilstandsrapporten, egenerklæringen og øvrig salgsdokumentasjon før bud inngis, og overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Kjøkken
- Platting foran hus
- Utestue
- Trapp mellomnivå på tomt, opparbeidet p-plass foran garasjen, inngangsparti foran hoveddør og søppelkassehus.
- Bygd peis
- Garasje fra 2022

Standard

Idrettsveien 29 er en utsiktseiendom med enebolig fra 2018 og garasje fra 2022. Gjennomgående høy standard og fin planløsning.
Flere solrike uteplasser og fin utsikt mot vannet Mjær. Markterrasse ved inngangspartiet på ca. 60 kvm.
Kort vei til butikker, skole, barnehage, idrett og buss.
1. ETASJE
Entré:
Man kommer inn i en stor flislagt entré, med direkte adkomst til vaskerom. Det er varmekabler på gulv i gang. Det er også bod, tilknyttet entréen.
Under trappen er det plassert et praktisk kontorhjørne.
Stue:
Romslig stue med plass til sofa, bord, TV og tilhørende møbler. Fra stuen er det utgang til markterrasse.
Bad:
Meget pent flislagt bad med malt tak og elektriske varmekabler i gulv. Badet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Det er balansert ventilasjon og tilluft ved dør.
Vaskerom:
Stort og pent vaskerom med skap for diverse oppbevaring, vask og benkeplate. Veggene har malte plater, taket er malt og gulvet er flislagt med varmekabler. Vaskerommet har opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Det er balansert ventilasjon og tilluft ved dør.
Soverom:
Boligen har 4 soverom. 3 av soverommene ligger i praktisk nærhet til hverandre, i 1. etasje og et ligger i 2. etasje. Soverommene har en god størrelse og er malt i tidsriktige farger. Et av rommene omtalt som soverom er innredet med to skyvedørsgarderober. Rommet egner seg ikke som soverom, før ett av skapene flyttes.
2. ETASJE
Kjøkken:
Stort og pent kjøkken med innredning fra IKEA. Innredningen og hvitevarer er fra 2021. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter og benkeplaten er av laminat. Det er kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn, vannstoppsystem, komfyrvakt og kjøkkenventilator med avtrekk ut. Hvitevarene på kjøkkenet følger med salget. Det er meget godt med skap og skuffer, samt arbeidsflater. Morgenkaffen kan nytes ved frokostbaren.
Stue:
Kjøkken og stue er i en åpen løsning. Spisebord og stoler er praktisk plassert i tilknytning til kjøkkenet. I stuen er det fin peis med innsats. Plass til sofa, bord, TV og annet stuemøblement. Store vinduer slipper inn mye naturlig lys.
Fra stuen og kjøkkenet kan man ha gode måltider og samtidig nyte den fine utsikten. Hvis man vil spise ute en varm sommerkveld, så er det stor utgang til en sør- og vestvendt veranda på ca. 31 kvm. Verandaen er hovedsakelig overbygget.
Det er også en overbygget terrasse mot nord på ca. 10 kvm. Det er muligheter for å innrede veranda og terrasse i ulike soner, med hagemøbler og grill.
Bad:
Badet i 2. etasje er også flislagt med varmekabler i gulv. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Det er balansert ventilasjon og tilluft ved dør.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følger ikke med:
Vaskemaskin og tørketrommel.
Pyntedører på vegg i gang.
Hyller på kjøkkenvegg.
Hjemmelagde møbler på bad.
Lykter ute som ikke går på strøm.
Hyller ute på vegg.

Oppvarming

Ildsted i stue. Elektrisk gulvvarme på badene, vaskerom og i gang.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.08.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at overbygget inngangsparti og overbygget terrasse ikke er søkt om.
Garasjen er ikke registrert hos kommunen. Selger sender inn dokumentasjon til kommunen i nærmeste fremtid. Det er opprinnelig avsatt plass til garasje på tomta, og den er ikke søknadspliktig når størrelsen er innenfor gitte kriterier, slik denne er.
Halvpart av bod i 1. etasje er tatt inn i soverom. Innredning av den del av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt. Største delen av dagens soverom er allerede et godkjent soverom.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, med alt ansvar, kostnad og risiko for denne videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

I dag er det alarmsystem fra Sector Alarm. Boligen selges med mulighet for videreføring av dette. Hvis kjøper ikke ønsker dette, vil Sector Alarm demontere utstyret, også røykvarslerne. Ny eier må da evt. selv kjøpe nye røykvarslere. Eksempel: 3 seriekoblete røykvarslere koster ca. kr 700,-.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en barnevennlig og attraktiv beliggenhet på Østmarkskollen, i Enebakk kommune.
Boligområdet er solrikt og lyst, med nærhet til to fotballbaner, friidrettsanlegg og Mjærhallen. Sistnevnte har håndball- og tennisbaner.
Området grenser til Østmarka med helårs turterreng og lysløype, som byr på god rekreasjon for store og små. Her finner du noen av de fineste friluftsområder man kan finne i Østmarka med sti- og løypenett, samt oppkjørte skispor omtrent rett utenfor stueveggen.
Innover i marka finner du Vangen skistue som er et ypperlig utgangspunkt for turer, både sommer og vinter. Skistuen er åpen hver dag, hele året og byr på mange aktiviteter med padling om sommeren og skigåing om vinteren.
Det er kort vei til badevann og fiskevann. En kort kjøretur unna finner du Vågvann og Lyseren. Østmarka golfklubb med flott 18 hulls golfbane, ligger i gangavstand fra boligen. Det er kort gangavstand til Vågsenteret med dagligvare, kafé, bensinstasjon med mer. Området kan skilte med god offentlig kommunikasjon til Oslo sentrum og Ski, hvor man blant annet finner et av Norges største kjøpesentre.

Adkomst

Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Østmarkskollen har et godt utbygget gangveisystem i nærmiljøet, noe som gir trygge skoleveier til Ytre Enebakk barneskole og Mjær ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Selveiet tomt på 639 kvm. Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst og gårdsplass, terrasser, plen og beplanting ellers.

Parkering

Parkering i stor garasje på ca. 41 kvm. Inne i garasjen er det også etablert en bod/verkstedrom.
I oppkjørsel er det også plass til flere biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Offentlig vann-ledningsnett, med vann fra Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk A/L.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløpsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Østmarkskollen, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.12.2001. 
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15.910,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Privat vann fra Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk A/L:
Abonnementsgebyr og leie av måler kr 2.156,-
I tillegg kommer forbruksgebyr etter måler på kr 18,40 pr m3.
Nåværende eier hadde et strømforbruk som tilsvarte ca. 18.000 kwh. i 2022. (To voksne og to tenåringer.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 7.000,-
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 1.150,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarm som koster kr 6.000,- pr. år (frivillig).
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.457.015,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5.245.255,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.124.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Rune Larsen og Åse Kristin Larsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Idrettsveien velforening

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs. at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,85 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger/overtagelse: kr 2.900,- pr. påbegynte time
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0060/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2360

Dato

Sist oppdatert: 15. september 2023 kl. 18:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Velkommen til en hyggelig visning i denne flotte boligen.
Bruk gjerne linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Det er også mulighet for "dropp-inn" på visningen.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.