Komplett salgsoppgave

Revefaret 13A

16 500 000 kr
188 m²
4 soverom
Velkommen til Revefaret 13A - en romslig enebolig med smarte og fleksible løsninger
Velkommen til Revefaret 13A - en romslig enebolig med smarte og fleksible løsninger
Kart
Del
Jan Egil Røttingsnes
Presenteres av
Jan Egil Røttingsnes
Grefsen/Kjelsås
Nyere enebolig med flott beliggenhet i et meget barnevennlig og rolig område. Gode solforhold og garasje. Nær marka.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  16 500 000 kr
 • Omkostninger
  413 670 kr
 • Totalpris
  16 913 670 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2014
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  188 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 799 kr
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig enebolig med gjennomgående høy standard og meget fine og fleksible løsninger. Boligen var ferdigstilt i 2014 og har blant annet vannbåren varme med individuell styring i store deler av boligen samt balansert ventilasjon.
Boligen er meget innholdsrik og har fire soverom, tre flislagte bad, separat vaskerom, kjøkken med god skapplass og stor stue med peisovn og utgang til vestvendt balkong som er delvis overbygget. Full kjeller med blant annet walk-in closet og rom for hjemmekino og trimrom . Begge rom har store vindusflater og det er egen inngang til kjeller.
Fra eiendommen er det kort vei til meget flotte turmuligheter i marka med endeløse løyper og stier for sykkel, ski og til fots, og Myrerjordet med fotballbaner og tursti er så og si "nærmeste" nabo.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Revefaret 13A, 0491 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 559, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 210 kvm
Totalt primærrom: 188 kvm
Primærrom:
1. etasje 46 kvm: Entré, bad og 2 soverom
2. etasje 74 kvm: Gang, bad, stue, kjøkken og 2 soverom
Kjeller 68 kvm: Gang, bad, badstue, vaskerom, kjellerstue, omkledningsrom og 1 rom benyttet som soverom
Sekundærrom:
Kjeller: Teknisk rom og bod: 6 kvm
1. etasje 16 kvm: Garasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.06.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Kjellerstue og rom benyttet som soverom i kjeller er byggemeldt og godkjent som "hjemmekino" og "trimrom" og er ikke godkjent som rom for varig opphold. Se pkt "ferdigattest" for mer informasjon. Omkledningsrom i kjeller er byggemeldt og godkjent som bod. Badstue benyttes som bod og det er ikke montert badstueovn i rommet.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i sprøytebetong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av valmtaksform utvendig tekket med takstein
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Boligen er oppført i 2014 etter TEK-10 og fremstår moderne og med god standard og det er i rapporten gitt TG1 på de fleste bygningsdeler.
Det er gitt TG2 på følgende punkter i rapporten:
Bad 2.etasje: Stedvis manglende vedheft på elastiske flisfuger. Hakk/sår i en gulvflis ved sluk i dusj.
Øvrige rom: Stedvis noe bruksmerker på parkettgulv.
Badstue: Manglende utforinger og karmlister rundt dør.
Innvendige trapper: Noe knirk i trapp.
Drenering: Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmur. Topplist på grunnmursplast mangler.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene som er gitt TG2. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Anticimex har gitt våtromsbevis for bad i 1.etasje, bad i kjeller og vaskerom. Verdibeviset bekrefter at våtrommet er i orden og kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.

Standard

Romslig enebolig med gjennomgående høy standard og meget fine og fleksible løsninger. Boligen var ferdigstilt i 2014 og har blant annet vannbåren varme med individuell styring i store deler av boligen samt balansert ventilasjon.
Boligen er meget innholdsrik og har fire soverom, tre flislagte bad, separat vaskerom, kjøkken med god skapplass og stor stue med peisovn og utgang til vestvendt balkong som er delvis overbygget. Full kjeller med blant annet rom for hjemmekino og trimrom. Begge rom har store vindusflater og det er egen inngang til kjeller.
Fra eiendommen er det kort vei til meget flotte turmuligheter i marka med endeløse løyper og stier for sykkel, ski og til fots, og Myrerjordet med fotballbaner og tursti er så og si "nærmeste" nabo.
Inneholder:
1.etasje:
Romslig entré/gang med god garderobeplass i stort hjørneskap. Pene, grå fliser på gulv og vannbåren gulvvarme.
Lekkert flislagt bad med grå fliser på gulv med elektrisk gulvvarme og hvite fliser på vegg. Dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i glass, vegghengt toalett og servantskap med speil.
To soverom, hvorav hovedsoverommet har utgang til en flott terrasse og videre ut i hagen.
En hvitmalt trapp med stålspiler og eiketrinn binder etasjene sammen.
2.etasje:
Stor og romslig stue med peisovn og god plass til stor sittegruppe. Store vindusflater gir godt med lysinnslipp i rommet.
Fra stuen er det utgang til en overbygget vestvendt balkong med gode solforhold. Det er montert varmelampe og motorstyrt markise på balkongen.
Spisestuedel og åpen kjøkkenløsning med kjøkkeninnredning i hvit høyglans. Det medfølger en 80 cm bred induksjonstopp, stekeovn fra Siemens, oppvaskmaskin fra Miele (ny i 2021) og integrert kjøleskap. Granitt benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Glassplater mellom benkeplate og overskap. Det er god skapplass på kjøkkenet og plass til stort spisebord i spisestuedelen. Eikeparkett i stue, spisestue og kjøkken.
Lekkert flislagt bad med mørke fliser på gulv og hvite fliser på vegg. Dusjnisje med glassvegg, servantskap med speil og vegghengt toalett. Det er elektrisk gulvvarme på badet.
Det er også to soverom i denne etasjen. Rommet var opprinnelig ett rom, men det er montert en lettvegg som ved enkle grep tilbakestilles hvis ønskelig. Eikeparkett på gulv som går under lettvegg.
Kjeller:
Stor kjellerstue/hjemmekinorom med fliser på gulv med vannbåren gulvvarme. Det ble i 2018 byggemeldt og godkjent en ny utvendig kjellertrapp med inngang til dette rommet.
Trimrom som i dag er innredet som soverom. Flislagt gulv med vannbåren gulvvarme. Dette rommet og rom benyttet som kjellerstue er på byggetegninger vist som "trimrom" og "hjemmekino" og er ikke å anse som godkjent som rom for varig opphold.
Romslig flislagt bad med hjørnebadekar, dusjnisje, vegghengt toalett og servantskap med speil. Grå fliser på gulv med vannbåren gulvvarme og hvite fliser på vegg.
Fra bad er det inngang til en badstue som er innredet som en bod. Det er mulig å innrede rommet som badstue og montere opp en badstueovn hvis ønskelig.
Meget praktisk vaskerom med grå fliser på gulv med vannbåren gulvvarme og hvite fliser på vegg. Skapinnredning med benk og nedfelt utslagsvask. Opplegg for side-by-side vaskemaskin/tørketrommel under benk.
Trappegang med fliser på gulv med vannbåren gulvarme og malte lyse flater.
Omkledningsrom med meget god skapplass og fliser på gulv.
Teknisk rom med fliser på gulv. I dette rommet er styringsenheten for den vannbårne varmen, balansert ventilasjon, sikringsskap og inntak og videreføring av svakstrøm.
Innvendig bod med fliser på gulv.
Det medfølger også en garasje med leddport med elektrisk portåpner. Carport med elbillader i front av garasjen. Det er også utvendig inngang til garasjen via dør.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Disse hvitevarene følger med: Integrerte hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. 
Selger opplyser at en fruktskuff i kjøleskapet er noe sprukket og at låsemekanisme på plisségardin på hovedsoverom er defekt.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i hele 1.etasje, bortsett fra bad der det er elektriske varmekabler. Vannbåren gulvvarme i hele kjeller bortsett fra omkledningsrom, bod og teknisk rom. Elektriske varmekabler på bad i 2.etasje. Peisovn i stue. Balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Ellers elektrisk oppvarming via panelovner i 2.etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.02.2016. Det foreligger også ferdigattest datert 28.05.2018 for oppføring av kjellertrapp. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Kjellerstue og rom benyttet som gjesterom/soverom i kjeller er opprinnelig byggemeldt som "hjemmekino" og "trimrom jf. siste godkjente byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. I byggesak som gjaldt kjellertrappen ble det samtidig søkt om bruksendring til varig oppholdsrom for disse rommene, men det ble ikke godkjent av kommunen hovedsakelig grunnet krav om tilfredsstillende tilgang på dagslys og utsyn (ihht Tek17). Søknad om bruksendring ble frafalt og det ble senere gitt ovennevnte ferdigattest på kjellertrappen. Se evt saksnr 201711448 på saksinnsyn hos Plan og bygningsetaten for mer informasjon.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 918446, tinglyst: 27.05.1932: Bestemmelse om bebyggelse: Dette er et tinglyst skjøte med tilhørende bestemmelser om at kjøper må forholde seg til gjeldende regler for strøket når det gjelder kloakk, vann, bebyggelse etc. Eier må, dersom det er hensiktsmessig, godta at det føres vann-/kloakkledninger over denne eiendommen mot erstatning på eventuell skade på hus/trær etc. som følge av dette. Skjøtet inneholder også bestemmelser om oppføring av gjerde på tomten, rett til å få vann til tomten samt forbud mot generende virksomhet og handelsvirksomhet. "Handel med spirituosa, øl og vine skal være forbudt."
Dagboknr. 918447, tinglyst: 21.10.1932: Bestemmelse om veg: Veien er inntil videre godkjent i sin nåværende bredde. Dersom kommunen forlanger det, må eier opparbeide veien med kloakk langs tomten i inntil 8 meters bredde. Inntil veien er overdratt til kommunen, har grunneieren vedlikeholdsansvaret. Eventuell grunnerhvervelse skjer vederlagsfritt for kommunen. Gjerde må oppsettes etter gjeldende regler.
Dagboknr. 174 tinglyst: 06.01.1940: Best. om vann/kloakkledning: Bnr. 559 gir kommunen rett til å legge vann- og kloakkledning over eiendommen langs grensen mot naboeiendommen, Revefaret 11. Bestemmelsen omhandler også kommunens rett til å føre tilsyn med ledningene og vedlikehold av disse.
Det er i tillegg tinglyst seksjoneringbegjæring datert 10.07.2014. I denne fremkommer det at eiendommen har tinglyst rett til grunn. Se begjæringen vedlagt salgsoppgaven.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet i en rolig og trafikkstille gate i meget barnevennlige omgivelser, like ved foten av Grefsenåsen.
Eiendommen har fine solforhold og rett nedenfor boligen ligger Myrerjordet som er en oase for store og små. Her er det fotballbaner, gressletter, sandballbaner, tuftepark og en turvei/løpesti som er svært populært for beboerne i området. Områdets beste akebakke ligger også et lite stenkast fra huset.
Det er gangavstand til matbutikker, barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon. En kort kjøretur unna ligger Storo Storsenter der det finnes et enda rikere utvalg av forretninger og servicetilbud.
Fra boligen er det kort vei til offentlig kommunikasjon som raskt tar deg til mer sentrale deler av hovedstaden. Kort vei til buss i Kjelsåsveien og Grefsenkollveien samt trikk fra Grefsenveien. Tog fra Kjelsås stasjon og T-bane fra Storo.
Ønsker du friluft/rekreasjon er turmålene mange. Du kan ta turen til Grefsenkollen, besøke Teknisk Museum på Frysja eller ta en sykkeltur rundt Maridalsvannet. Det er bademuligheter i Stilla, Brekkedammen og Trollvann. Om vinteren kan du spenne på deg skiene et par hundre meter fra boligen og ta en skitur i en av de mange løypene. Ønsker du andre vinteraktiviteter, kan du besøke Oslo skisenter på Trollvann eller Linderudkollen med serveringsted, hoppbakker og lysløype med kunstsnøanlegg.
10 minutter å sykle til Torshov og 15 minutter til Grünerløkka. Grefsenkollen Restaurant er en fin spasertur, eller kort kjøretur og busstur unna. http://www.grefsenkollen.no.
Bydelen byr på et utvalg av Oslos beste skoler, og sammen med Kjelsås idrettslag tilbyr området svært gode oppvekstsvilkår for barn og unge. Kjelsås Idrettslag har et bredt tilbud til alle aldersgrupper.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til populære Kjelsås skole (1. til 7. trinn) og Engebråten skole (8. til 10. trinn). Det er flere kommunale og private barnehager i området, som for eksempel Myrer Kanvas barnehage, Haugensjordet barnehage, Myrertoppen barnehage, Læringsverkstedet Grefsen terrasse barnehage og Grefsenlyst FUS barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra kommunens hjemmesider og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 559 kvm som tilhører sameiet. Singlet innkjørsel med kantstein i granitt. Den enkelte seksjon ble i forbindelse med seksjoneringen tildelt deler av tomten som eksklusiv tilleggsdel. Denne seksjonens andel av tilleggsdel er 275 kvm og er flat tomt opparbeidet med plen og diverse beplanting. Seksjonen har i tillegg gjennom vedtektene fått eksklusiv enerett til bruk av fellesarealet fra sameiets felles søppelbod og til sitt eksklusive areal.
Det er en pågående diskusjon i sameiet om omfordeling av noen arealer som ligger til innkjørselen som ikke er avklart pt. Se under pkt "Informasjon om sameiet" for mer informasjon.

Parkering

Enkeltgarasje med leddport med elektrisk åpner. Biloppstillingsplass/carport under tak i front av garasjen. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Seksjon 1 og 2 har felles drifts- og vedlikeholdsansvar for kloakk-/grunnvannspumpe som er etablert for disse to seksjonene.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2006, rev. 12.06.2013 og 17.3.2015. I forbindelse med revisjon av denne planen foreligger det midlertidig forbud mot tiltak og forslag til revidert plan innenfor planens områder. Konferer gjerne med megler.
Deler av eiendommen ligger innenfor reguleringsplan S2102 datert 29.12.1975, og er regulert som grøntbelte/friområde. Dette feltet går fra Hareveien/Myrerjordet og opp langs Revefaret på denne siden av veien opp til "wellabakken" som er akebakken på toppen av Revefaret.
Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1.799,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, kostnader forbundet med pumpestasjoner og vedlikehold av fellesarealer,
Fellesutgiftene justeres normalt årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.03.2023.
Strøm til pumpestasjonene er tilknyttet denne seksjon sin måler. Avregning av strøm til pumpestasjonene gjennomføres en gang pr år mellom seksjon 1 og 2.
Eiendomsskatten er kr 24 036 for 2023
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.26.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox/Viken fiber som leverandør av fibernett/tv. Kjøper tegner eget abonnement hvis ønskelig å videreføre.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap med kamera i hver etasje, samt detektorer på vinduer og dører. Selger betaler kr. 1.077,- pr kvartal. Kjøper tegner eget abonnement med Sector hvis ønskelig å videreføre.
Det er montert Yale Doorman på inngangsdør i 1.etasje og kjeller.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 16.913.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 15.050,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Heljar Heradstveit og Hanne Lise Foster Kvidal

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og boligen er tilknyttet Sameiet Revefaret 13, med sameiebrøk 3/10.
Sameiet består av 3 eneboliger.
Dugnad samt snømåking og gressklipping av fellesarealer må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Planlagte påkostninger:  
Kantstein i innkjørsel er noe skadet av lastebiler i forbindelse med arbeider på sameiets tomt. Det er ifølge selger avsatt penger i sameiet for å utbedre dette.
Det er en pågående diskusjon i sameiet i forbindelse med at felles adkomstvei er laget noe bredere enn det som ble vist på situasjonsplan ved bygging. Det betyr at adkomstveien går delvis inne på det som er tinglyst som tilleggsdel for seksjon 1 og 2 fra vei og mot nabo i Revefaret 11. En av seksjonseierne har meldt saken inn for forliksrådet og det er ihht informasjon gitt fra selger anslått at saken kommer opp i forliksrådet i september/oktober 2023. Det foreligger et forslag til løsning av saken ved et "makeskifte" av arealer, der blant annet denne seksjonen får tillagt den den del av tomten som er gitt som eksklusiv bruksrett i vedtektene, mot å gi fra seg areal mot syd, slik at veien blir liggende der den gjør pt. Det er pt ikke inngått avtale om dette, men selger tar forbehold om at det vil kunne bli inngått en avtale i sameiet i etterkant av salget. Selger tar forbehold om å kunne inngå en slik avtale for å løse saken, og påtar seg ansvaret for alle kostnader forbundet med dette.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Budgivere setter ønsket overtakelse i budskjemaet.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0023/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2323

Dato

Sist oppdatert: 08. september 2023 kl. 14:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.