Komplett salgsoppgave

Jahrenveien 79

4 690 000 kr
125 m²
1 soverom
Velkommen til Jahrenveien 79!
Velkommen til Jahrenveien 79!
Fetsund
Idyllisk småbruk med våningshus og låve beliggende ca. 2 km fra Fetsund sentrum med 48.840 kvm tomt - Oppussingsobjekt!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  4 690 000 kr
 • Omkostninger
  118 592 kr
 • Totalpris
  4 808 592 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1850
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  125 m²
 • Bruksareal
  127 m²
 • Tomteareal
  48 840,2 m² (eiet)
 • Type
  Småbruk
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Jahrenveien 79, et koselig småbruk bestående av våningshus, låve og svært stor tomt. Dette er et oppussingsobjekt som gir deg muligheten til å skape ditt eget drømmehjem på idylliske Jahren. Eiendommen ligger 2 korte km fra Fetsund med nærhet til alt hverdagen krever. Tomten er på hele 48.840 kvm og ligger på grensen til Nordre Øyeren naturreservat, som er Nord Europas største innlandsdelta med gode fiske, kano- og turmuligheter for å nevne noe. Noen høydepunkter:
- Oppussingsobjekt
- Våningshus og låve
- Svært gode solforhold
- Gode parkeringsmuligheter
- Rolig og idyllisk beliggenhet
- Kort vei til barnehage og barneskole
- Rikt dyreliv og fine turmuligheter rett utenfor døren
Velkommen til visning - husk påmelding!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jahrenveien 79, 1900 FETSUND
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 445, bruksnummer 1, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 514, bruksnummer 1, ideell andel 1/100
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 514, bruksnummer 2, ideell andel 1/100

Innhold

Totalt bruksareal: 127 kvm
Totalt primærrom: 125 kvm
Primærrom:
Kjeller 26 kvm: Kjellerstue
1. etasje 88 kvm: Entré, bad, hall m/trapp, kjøkken, gang, stue og soverom.
2. etasje 11 kvm: Gang og innredet rom. Deler av loftet er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde.
Sekundærrom:
1. etasje 2 kvm: Kott.
Videre er låven på 220 kvm totalt (sekundærrom) med henholdsvis 117 kvm i 1. etasje og 103 kvm i 2. etasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.06.2022 utført av Faglig bistand AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vi har ingen godkjente byggetegninger som viser kjeller eller loft og vet derfor ikke hva rommene opprinnelig er godkjent som. Vi tar utgangspunkt i at rommene ikke er godkjent til varig opphold på grunnlag av dette. Mer om dette under punktet om ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i trekonstruksjoner over støpt ringmur med stående kledning av trepanel, saltaksform tekket med takstein og asbestplater samt vinduer fra byggeår med 2-/3-lags glass. Asbeststøv er helseskadelig når det pustes inn og kan være kreftfremkallende. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Boligen, og de fleste bygningsdeler, er av eldre dato/fra byggeår. Det må derfor påregnes en del tiltak for neste eier i tiden som kommer. For mer detaljert informasjon oppfordrer vi alle interessenter til å sette seg godt inn i tilstandsrapporten hvor det er gitt 13 TG2 og 9 TG3. Boligen er å anse som et oppussingsobjekt, men vi vil likevel trekke frem følgende punkter:
- TG3: Skader og tegn til råteskader i konstruksjonene på yttervegger/fasader ble avdekket.
- TG3: Det ble avdekket råteskader ved pipe på tak samt svai i takkonstruksjonen.
- TG3: Rundt pipe har det vært en lekkasje som ikke er utbedret. Det er ikke tilkomst til kaldloft.
- TG3: Det ble avdekket vesentlige skader og svikt i tekkingen på yttertak. Tekkingen har oppnådd forventet levetid.
- TG3: Det ble avdekket symptomer på svikt i tettesjiktet på bad.
Se utfyllende tekst i tilstandsrapporten samt mer info om øvrige punkter som har fått TG2 og TG3. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Jahrenveien 79 er et idyllisk småbruk med fin beliggenhet kun 2 km fra Fetsund. Eiendommen består av et våningshus og en låve med oppussingsbehov. Eiendommen har fått TG2 og TG3 og trenger både oppussing, tid og kjærlighet. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg godt inn i tilstandsrapporten før eventuelle bud. Boligen ligger forøvrig skjermet og fint til med kort vei ned til Øyeren. Her kan du skape ditt eget drømmehjem på en fantastisk plass.
H O V E D E T A S J E
Første etasje har en fin planløsning og byr på romslige rom. Her finner du blant annet hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og garderobeløsning, kjøkken av god størrelse med plass til spisegruppe, stue med plass til både sofa- og spisegruppe samt et bad med opplegg for vaskemaskin. Samtlige rom er av eldre standard og påkostninger/oppgraderinger må påregnes.
A N D R E E T A S J E
I andre etasje finner du et stort rom som brukes som soverom i dag. Vi har ingen godkjente tegninger eller dokumenter på andre etasje og vet derfor ikke hva rommene opprinnelig er godkjent som eller om det er godkjent for varig opphold. Her har du godt med oppbevaringsplass i kneloft på hver side av rommet. Etasjen bindes sammen av en romslig gang med trapp ned til første etasje.
K J E L L E R
I kjelleren har du en kjellerstue av god størrelse med plass til sofagruppe eller ønsket møblement. Resten av kjelleren består av et stort kryprom. Vi har ingen godkjente tegninger av denne etasjen heller og det er usikkert om kjellerstuen er godkjent til varig opphold i kommunen.
L Å V E
Låven er på 220 kvm og består av flere lagringsrom, en vedbod og et garasjerom. Godt med oppbevaringsplass.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet og har varmepumpe samt mulighet for vedfyring.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1850-årene.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 06.11.1980 med følgende merknad: Parafinledning må ligge åpen. Det er uvisst om dette er gjort og kjøper overtar risikoen for dette.
Videre følger det godkjente byggetegninger på tilbygg datert 24.08.1977. Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger noen tegning for verken kjeller eller 2. etasje og vi derfor ikke vet hva rommene opprinnelig er godkjent som i disse etasjene. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er således ikke bruksendret/omsøkt og mulig ikke godkjent til dagens bruk i kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommene må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Foreligger ingen dokumenter for låven, men den er i matrikkel datert 26.10.2018 registret som tatt og bruk, og som bygningstype: Hus for dyr/landbruk lager/silo.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen som er tinglyst før 1950: Det har ikke vært mulig for megler å finne disse som er fra før 1950 og vi har derfor ikke utdypende informasjon om hva de inneholder. De antas dog å ikke ha betydning for dagens bruk av boligen:
Dagboknr 900011, tinglyst 1870, type heftelse: Utskiftning.
Dagboknr 900011, tinglyst 1885, type heftelse: Utskiftning.
Dagboknr 100138, tinglyst 1937, type heftelse: Skjønn. Bestemmelse om regulering av innsjø/vann/elv.
Dagboknr 100717, tinglyst 1938, type heftelse: Skjønn. Utvidet regulering av Øyeren.
Dagboknr 100721, tinglyst 1938, type heftelse: Skjønn. Utvidet regulering av Øyeren.
Følgende servitutt er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen:
Dagboknr 901013, tinglyst 1911, type heftelse: Bestemmelser om vannledning.
Følgende servitutter er tinglyst etter 1950, og kan fås ved henvendelse til megler:
Dagboknr 101701, tinglyst 1970, type heftelse: Jordskifte, bestemmelse om gjerde - Gjelder jordskifte over Jarenstranda felleshavn med tilliggende holmer samt deler av innmark under Bjanes, Bleike, Løken, Jaer og Hov.
Dagboknr 100784, tinglyst 1971, type heftelse: Jordskifte - Overjordskifte vedrørende Jarenstranda i Fet.
Dagboknr 100138, tinglyst 1976, type heftelse: Fredningsvedtak for bruk av naturreservatet med bestemmelser.
Dagboknr 8235, tinglyst 1993, type heftelse: Diverse påtegning til fredningsvedtak - Forskrift om endringer i forskift om fredning av Nordre Øyeren naturreservat i Enebakk, Fet og Rælingen.
Dagboknr 851002, tinglyst 2010, type heftelse: Bestemmelse om vann og kloakk - Rett for Fet kommune til å anlegge ny ledningstrase for vann-/avløpsrør og kabler.
Dagboknr 489778, tinglyst 2013, type heftelse: Jordskifte - Jordskifte for jordsameiet, øyene Bukkesand og Storsand.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Nåværende eier låner ut jordene (muntlig avtale) fra år til år. Antatt verdi er ca. 10.000,- per år iflg. selger.
Det er driveplikt på jordbruksareal med fulldyrka jord, overflatedyrka jord og innmarksbeite. Driveplikten kan oppfylles ved at eier selv driver jorda eller at eier leier bort jorda til andre som driver den. Ny eier må innen 1 år etter overtakelse av eiendommen, bestemme om jorda skal drives selv eller leies bort. For at driveplikten skal være oppfylt, må produksjonsegenskapene på jorda opprettholdes slik at arealet kan nyttes til vanlig jordbruksdrift med mulighet for normal avling. Dette innebærer at arealene som utgangspunkt må høstes og kultiveres årlig. Uavhengig av hvordan eier oppfyller driveplikten, står eier ansvarlig for at jorda drives.
Boligen leies ut idag og leietaker har satt opp et enkelt gjerde for høner og hund som kan bli igjen til neste eier om ønskelig mot 7.000,-.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Jahrenveien 79 ligger på Bjanes, rundt to km sør for Fetsund og på østsiden av Øyeren. Eiendommen ligger i et barnevennlig område med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og gode servicetilbud. Området har kort vei til fotballbane, ballbinge, lekeplass, idrettshall, skøytebane, svømmehall, badevann, skiløyper, golfbane og treningssenter m.m.
Fetsund har et rikt kulturliv og en vakker natur som innbyr til friluftsliv. Boligen ligger i nærhet til flotte tur- og friluftsområder med utallige skiløyper, samt bademuligheter ved Hvaltjern, Heiavann og Gansvika. Området har også et mangfoldig og variert tilbud innen kultur og idrett. Er du golfinteressert har Fet Golfklubb en 9-hulls golfbane som ligger i naturskjønne omgivelser nær Nordre Øyeren naturreservat. Videre kan klubben tilby en drivingrange med 20 utslagsmatter, nærspillsområde, proshop, kafé etc.
Eiendommen sokner og har gangavstand til Riddersang barneskole med SFO. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Østersund ungdomsskole. Ellers er det flere barnehager i nærheten.
Fet IL har et godt tilbud til barn og unge. Det er tilbud om fotball, innebandy og håndball ifra 5 årsalderen og helt opp til A-lagsnivå. På Hvaltjernskistadion er det tilbud om langrenn og skiskyting for barn og vokse. Fine langrensløyper med bl.a 5 km lysløype samt mange mil med preparerte løyper innover i de dype skoger.
Huset ligger på grensen til Nordre Øyeren naturreservat, som er nord Europas største innlandsdelta. Idielt for kano og med fiskemulighet innenfor 5 minutters gangavstand. Det er et rikt dyreliv og fine turmuligheter rett utenfor døren. Nær Lensemuseet www.fetsundlenser.no med familieaktiviteter og kulturarrangementer, derfra er det kort vei til Fet Naturinfosenteret, begge har koselig kafe.
Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Løkenåsen (også på søndager) som er ca. 4 minutter fra boligen med bil. Ellers finner du Spar på Fetsund og det er kort vei inn til Lillestrøm med alle sine butikker og fasiliteter. Med bil er det ca. 15 min til Lillestrøm, 13 min til Sørumsand, 16 min til Strømmen, 31 min til Oslo S og 36 min til Gardermoen. Videre er det mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er ca 1,5 km ifra boligen. Ellers er det er meget gode pendlermuligheter fra Fetsund stasjon med bl.a. tog til Oslo som tar ca. 20 min og pendlerparkering.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Østersund idrettsbarnehage (1-6 år): 1.9 km
Fetsund barnehage (0-6 år): 3.7 km
Ramstadskogen barnehage (0-6 år): 4 km
Riddersand skole (1-7 kl.): 1.2 km
Østersund ungdomsskole (8-10 kl.): 1.9 km
Sørumsand videregående skole: 11.2 km
Lillestrøm videregående skole: 10.9 km

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 48 840,2 kvm.
I følge gårdskartet fra Nibio har gnr. 45, bnr. 1 følgende arealer:
Fulldyrket jord: ca. 33,9 dekar
Produktiv skog: ca. 6,1 dekar
Annet markslag: ca. 6,6 dekar
Bebygd, samf., vann, bre: ca. 2,4 dekar
Sum arealer: ca. 49 dekar
Gnr. 514 bnr. 1 og 2, hvor 1/100 andel av hver eiendom følger eiendommen, har følgende arealer i følge gårdskart fra Nibio:
Innmarksbeite: ca 93,5 dekar. (gnr. 514, bnr. 1).
Annet markslag: ca 183,6 dekar. (gnr. 514, bnr. 1). Ca 367,1 dekar (gnr. 514, bnr. 2).
Bebygd, vann, bre: ca 13 dekar. (gnr. 514, bnr. 1). Ca 7,8 dekar (gnr. 514, bnr. 2).
Sum arealer: ca 665 dekar.
Jordarealet er fordelt på to teiger. Den ene teigen ligger inntil tunet, den andre ligger i sideelv til Glomma i Øyeren-deltaen, ca. 1 km sør for tunet. Dette arealet ligger innenfor Nordre Øyeren Naturreservat, og er fredet. Formålet med fredningen er bevare Norges støreste innlandsdelta med dets varierte plante- og dyresamfunn.
Skogen på eiendommen ligger nede ved Øyeren, og ligger innenfor Nordre Øyeren Naturreservat, og det foreligger begrensninger til hogst. Det er kun tillatt å ta ut trevirke til ved, gjerdestolper eller lignende.
Jordsameiet som følger eiendommen, er øyene Storsand og Bukkesand - som ligger nord i Øyeren. Øyene ligger også innenfor Nordre Øyeren Naturreservat.

Parkering

Parkering i låve og på egen tomt. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er avsatt til LNRF (landbruks-, natur- og friluftsformål) i henhold til kommuneplankart med tilhørende kommuneplan for gamle Fet kommune med bestemmelser til arealdelen 2018-2030 datert 15.08.2019.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Interessenter oppfordres til å ta direkte kontakt med Lillestrøm kommune på tlf. 66 93 80 00 ved ytterligere spørsmål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 21 444,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er ikke installert vannmåler. Dersom vannmåler blir installert kan det påvirke gebyret for vann per måned (a-konto).
Eiendomsskatten er kr 1 591,- for inneværende år.
Nåværende eier har ikke bebodd eiendommen og kjenner ikke til strømforbruk, ei heller kostnad for kabel-TV og Internett.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.201,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 112 430,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli ca. kr 4 004 748,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.808.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Knut Ole Bjerke

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar for mangler ved eiendommen slik dette ansvaret er fastlagt i avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.
Boligselgerforsikring omfatter våningshuset og/eller kårboligen med tilhørende garasje/den delen av eiendommen som er regulert til boligformål.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0170/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.22170

Dato

Sist oppdatert: 22. juni 2022 kl. 14:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.