Komplett salgsoppgave

Pans vei 1K

4 950 000 kr
67 m²
2 soverom
Jon Henrik Mathisen
Presenteres av
Jon Henrik Mathisen
Ulvøya
Flott seniorleilighet med solrike uteplasser, godt nabofellesskap og attraktiv beliggenhet i naturskjønne omgivelser.
 • Prisantydning
  4 950 000 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  4 958 626 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 215 kr
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Ta også gjerne kontakt med megler for en privat visning om oppsatt visningstidspunkt ikke passer. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En flott 3-roms seniorbolig over ett plan med rolig beliggenhet godt tilbaketrukket fra veien. Boligen kan skilte med bl.a. solrike uteplasser, romslig stue med tilknytning til kjøkken i åpen løsning, peis, 2 gode soverom og praktisk sportsbod. Gulvvarme i entré, bad, stue, kjøkken og hovedsoverom.
Boligen ligger i et meget ettertraktet, naturskjønt og trafikkstille boligområde på Ulvøya i Oslo kommune, og har nærhet til populær badestrand, flotte rekreasjonsområder, offentlig kommunikasjon og daglige servicetilbud.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Pans vei 1K, 0139 OSLO
Gårdsnummer 195, bruksnummer 103, kommunenummer 301
Andelsnummer 9, Ulvøya Borettslag, organisasjonsnummer 964 865 299

Innhold

Totalt bruttoareal: 74 kvm
Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm
Primærrom:
1. etasje 67 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom.
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod i tilknytning til entré på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Rekkehus fra 1985 over ett plan. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur og bærende konstruksjoner i betong og tre. Utvendige fasader forblendet med panel. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har slett entrédør med glassfelt. Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre og tre-lags glass fra 1985.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad på grunn av en helhetsvurdering med bakgrunn i registrerte avvik. Det er bl.a. stedvis riss/sprekker i flisfuger, motfall på gulv og tilstand på slukmansjett og membran er uoversiktlig. Badet ble modernisert i 2005, men sluket ble ikke skiftet.
- Varmtvannsbereder på grunn av alder og tilstand.
- Bomlyd i enkelte gulvfliser og sprekker/riss mellom parkettgulv samt merker/hakk.
- Det er registret skjevheter i boligen, målt i stue/kjøkken og soverom 1.
- Vinduer og dører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger. Ved stikkprøvekontroll fungerte åpne/lukkefunksjon som forventet , men det må forventes høyere varmetap sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
- Taket har symptomer på slitasje og elde.
- Drenering er fra byggeår.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré:
Trappefri adkomst til leiligheten via egen inngang. Innbydende flislagt entré med gulvvarme og skyvedørsgarderobe.
Stue:
Kombinert stue og spisestue med god planløsning og praktisk tilknytning til kjøkken i åpen løsning. Boligen er gjennomgående og har både vinduer mot øst og vest. Vinduene fyller rommet med naturlig lys, lysmalte vegger bidrar med fin refleksjon og vedovnen sørger for kos og varme.
Uteområder:
Boligen ligger solrikt til med uteområder mot øst og vest. Uteområdet mot vest ligger ved boligens inngangsparti og er pent opparbeidet med en stor markterrasse. Her er det gode solforhold i tillegg til rikelig med plass til utemøblement. Adkomst fra stuen til en koselig og usjenert terrasse/hage med morgensol.
Kjøkken:
Kjøkken i åpen løsning fra ca. 2005. Kjøkkenet er innredet med profilerte fronter, laminat benkeplate og frittstående hvitevarer. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekk. Varmtvannsbereder er plassert i benkeskap. Hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad:
Eldre flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med frittstående toalett, dusjsone med innfellbare glassdører og servant med tilhørende skap og speil. Opplegg for vaskemaskin.
Soverom:
Leiligheten inneholder 2 gode soverom. Et romslig hovedsoverom med skyvedørsgarderobe og et mindre soverom som også fint kan benyttes som kontor.
Gulvflater er belagt med fliser i entré, parkettlaminat i stue og kjøkken og parkett på hovedsoverom. Det er gulvvarme i entré, stue, kjøkken og hovedsoverom.
Rikelig med lagringsplass i utvendig bod på ca. 5 kvm.
For ytterligere informasjon om leilighetens standard, se vedlagt boligsalgsrapport og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelvoner og gulvvarme på bad, entré, stue/kjøkken og soverom 1. Vedovn i stue med glassdør. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 24795, tinglyst 22.04.1986: Festekontrakt.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
Dagboknr. 49026, tinglyst 14.08.1985:
Dersom kommunen forlanger det, plikter borettslaget å vederlagsfritt opparbeide Pans vei opp til regulert bredde til og langs tomta, samt avstå nødvendig veigrunn.
Dagboknr. 24795, tinglyst 22.04.1986:
Vedrørende festekontrakt. Kommunen har ikke noe ansvar for skjulte feil eller for skade eller ulempe på grunnen. Ledninger som forefinnes på tomten ved festerens overtakelse av denne, plikter festeren å
legge om etter krav fra kommunen. Trær på tomten kan bare felles etter skriftlig samtykke. Vegetasjon på tomten pliktes fjernet uten vederlag i den utstrekning kommunen finner det ønskelig av hensyn til ferdsel, trafikksikkerhet eller vedlikehold. Kommunen har rett til å plassere transformatorkiosk på tomten. Festeren (borettslaget) plikter å holde bygningene og den ubebygde grunn i ordentlig stand. Borettslaget har gjerdeplikt mot vei og annet offentlig rom. Pliktig medlemskap av fellesorgan som har til formål å ivareta beboernes fellesinteresser. Kommunen har rett til å legge og ha liggende ledninger og kummer på tomten, samt rett til adkomst for vedlikehold. Festeren plikter å erstatte skade som voldes på annen tomt ved at kommunen utfører arbeider på denne til fordel for festeren.
Dagboknr. 29548, tinglyst 16.05.1986:
Eiere av gnr. 195, bnr. 159/103/102 avlegger felles stikkledninger for vann -og avløp fra hovedledninger i Pans vei og frem til eiendommene. Ledningseierne er i fellesskap ansvarlige for ledningenes drift og vedlikehold. De grunneierne som får felles stikkledninger gjennom sin eiendom forplikter seg til å ikke utføre arbeider som kan skade eller gjøre ledningene utilgjengelige, likeså skal det gis fri adgang for nødvendig vedlikehold. De økonomiske forpliktelser fordeles likt.
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Ulvøya ligger idyllisk til i Bunnefjorden, kun 6 km. syd for Oslo sentrum. Ulvøya lå på 1700 tallet under sogneprestembetet i Christiania. Øya ble solgt til Andreas Andreasen i 1840, og i 1935 ble den kjøpt av A/S Ulvøya, for deretter å bli utparsellert til villatomter. Ulvøya har hatt broforbindelse siden 1928. Et naturskjønt og attraktivt villaområde med lite biltrafikk og en unik nærhet til sjøen.
Eiendommen har en flott beliggenhet i et rolig "tun" med gode solforhold. Få minutters gang til alt øya har å by på bla. popluære Sydstranda, offentlig kommunikasjon, barnehage, tennisklubb, samt til øyas nærbutikk, Joker, som også er søndagsåpen m.m.
På Ulvøya finner du bla. tennisklubb, flotte bademuligheter på Sydstranda, en populær sandstrand på øyas sydspiss, som i en årrekke har blitt kåret til Oslos beste badestrand, samt egen båthavn. Ved innmelding i Ulvøya vel har boligeiere på Ulvøya rett til båtfeste, gratis inngang på Sydstranda badestrand, samt prioritert plass i øyas barnehage. Vellet har ansvaret for Sydstranden, Velhuset, Nordveststranden, og båtforeningen, samt som de arrangerer en rekke hyggelige arrangementer som 17.mai, St. Hans aften, juletretenning og mye mer. Se Vellets egen hjemmeside: https://ulvoya.no/ for mer informasjon.
Kort vei til Oslo Sentrum, samt en kort kjøretur til lokale handelssentre som Holtet, Sæter Torg og Lambertseter senter. På Sæter finner du et variert servicetilbud inkl. flere cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger. På Holtet ligger bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Umiddelbar nærhet til buss med direkte forbindelse til Oslo sentrum. Buss 85 med avgang vis-a-vis Joker, samt buss 81 og 83 med avgang fra Ulvøyabroa. (Vennligst se ruter.no for rutetider)
I retning sentrum finner du store friområder langs Ekebergskrenten, Ekebergsletta og Brannfjell. Området rundt Ekebergsletta kan bla. tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.
Det er et virkelig rikt mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Ulvøya Tennisklubb. Alle klubbens fasiliteter ligger på "Sydstranden", hvor man kan ta seg et bad etter endt match.
Kort avstand til områdets to lokale alpinbakker - Sloreåsen (Ljan IF/Ljan Alpint), og Leirskallen (Nordstrand Vintersportklubb).
Nordstrand IF holder til på 'Niffen' med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF er viden kjent for sitt store miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre, men har også egen triatlongruppe og et allsport-tilbud til funksjonshemmede. Nye Nordstrand Arena stod ferdig august 2018. Her finner man treningssenter, kurs-/konferanselokaler og man kan i tillegg kjøpe både lunsj og middag til en billig penge i «Storstua».
Nordstrand Turnforening holder til den flotte nye Leirskallen Turnhall fra 2016, og har turn- og gymnastikktilbud for alle aldersklasser og nivåer.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad. Svømmehallen er åpen for publikum alle dager.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer.
Ormsund Roklubb på Malmøya.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og treningssenter i Nordstrand Arena som er åpent fra 06:00 – 23:00.
Ellers i bydelen er det videre et rikt tilbud av foreninger og lag for dans, kor, musikk og diverse kultur, lokale speiderlaget, samt mange andre typer idretter.

Adkomst

Adkomsten til Ulvøya skjer via Ulvøybrua fra Mosseveien. Følg Vargveien frem til du får Pans vei på venstre hånd.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1.148 kvm. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.
Bortfester er Oslo Kommune.
Festeavgiften er kr 89 822,- pr. år og betjenes via felleskostadene.
Festeavtalen utløper 2065.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser som fordeles etter ansiennitet, samt gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til eldreboliger i henhold til reguleringsplan S-2710 datert 14.03.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommunen har varslet oppstart av planarbeid for Ulvøya, Malmøya, Ormøya, Nedre Bekkelaget og Skilpadda, gnr. 195/ bnr. 166 med flere. Det skal utarbeides ny reguleringsplan for å sikre bevaringsverdige natur- og kulturverdier, sikre bruk og vern av strandsonen og gi rammer for bruk av sjøarealene. I forbindelse med dette har kommunen igangsatt arbeid med et midlertidig forbud mot tiltak som omfatter bl.a. Ulvøya i sin helhet.
I Fjordveien 12 er det søkt om oppføring av garasje.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 215,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og bredbånd (grunnpakke), vedlikehold og drift av fellesarealer, forretningsførsel, kommunale avgifter og festeavgift.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og vil bli justert 01.07.2021 til kr. 3.264,-.
Felleskostnadene fordeles slik:
Bredbåndsavgift: 364,-
Felleskostnader: 2 851,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/internett og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 227 057,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 417 405,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 162 083,- pr. 31.12.2020
Borettslaget har ikke lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.958.626,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bent Rune Madslien og Trine Mork

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Ulvøya Borettslag.
Borettslaget består av 16 leiligheter.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
Dyrehold må søkes styret.
Borettlaget har et grendehus (pusset opp i 2019) som kan leies av beboerne.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020:
- Fjerning av mose og spyling av tak. Skifting av bærebjelke i Pans vei 1a.
2019:
- Oppussing av Grendehuset innvendig.
2018:
- Reasfaltering av resterende gangveier og parkeringsplass.
- Rensing av sluk i alle leiligheter.
- Oppsett av rekkverk langs gangveien mellom Pans vei 1 M og 1P.
- Noen lufteluker montert.
- Reparasjon av ytterdører og verandadører etter behov.
2017:
- Omlegging til fiber og fellesavtale med Multinett.
- Reasfaltering av parkeringsplass og øvre gangveier.
2014:
- Utvending maling av alle boliger og utskifting av noen råtne bordplanker/gavler.
2013:
- Nye pipebeslag.
2012:
- Satt ned kum for overvann og asfaltering.
2010:
- Varmekabler ved garasje + reasfaltering.
2009:
- El.sjekk av boligene.
Planlagte påkostninger:
I følge styreleder er det ikke planlagt noen påkostninger utenom vanlig vedlikehold i nærmeste fremtid.
I henhold til borettslagets vedtekter kan kun fysiske personer over 55 kan være andelseiere og kjøper må godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0119/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21119

Dato

Sist oppdatert: 10. mai 2021 kl. 13:40

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Ta også gjerne kontakt med megler for en privat visning om oppsatt visningstidspunkt ikke passer. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.