Valldal

Haggardshjellen 38

Prisantydning

430 000 kr

Omkostninger: 11 972 krTotalpris: 441 972 kr
Areal (P-ROM/BRA)
undefined m² / undefined m²
Tomteareal
711 m²
Type / Eierform
Hyttetomt / Eiet

Flott fritidstomt i Valldal| Kort veg til det meste av bygdas fasiliteter

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Krogsveen v/ eiendomsmeglerfullmektig Robert Iversen har gleden av å presentere deg Haggardshjellen 38.

Flott fritidstomt beliggende i jordbærbygda Valldal. Tomten har en utnyttelsesgrad på 20%.

Med gode snøforhold, flotte nedkjøringer og nydelig utsikt er Valldal et eldorado for toppturer! Om sommeren yrer det av folkeliv i sentrum. Her kan du blant annet ta med familien på middag og bowling på Kulå. Eller nyte solen på Sylteormen bakeri eller på Khaya Barista Bar. 

Tomten ligger i et lite etablert hyttefelt over Jemtegård Feriesenter og har utsikt oppover dalen. Med gåavstand til sentrum ligger tomten supert til!

Eiendommen

Haggardshjellen 38, 6210 VALLDAL 
Gårdsnummer 6, bruksnummer 17, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1524

Områdebeskrivelse

Midt mellom majestetiske Trollstigen og turistattraksjonen Geiranger ligger Valldal også kjent som jordbærbygda. Med flotte fjell og en verdensarvfjord byr den på fantastiske naturopplevelser. 

Valldal er en skjult pærle når det gjelder toppturer! Her har du blant annet mulighet for sesongens både første og siste skitur i områdene rundt Trollstigen. Med gode snøforhold og fantastisk utsikt er Valldal et eldorado for skientusiaster. For den litt mindre fartsglade finner man lysløype på Omenåsen ca 7 km unna. 

Sommerstid kan man utfordre seg selv i Valldal aktivitetspark med over 1400 meter med klatreløype for store og små. Ellers kan man med Valldal Naturopplevingar oppleve juvevandring, rafting, klatring, havkajakk og mye mer! Ikke langt unna ligger også populære Tafjordfjellene.

I gangavstand fra tomten finner du Valldal sentrum. Her yrer det av liv om sommeren. Ta beina fatt ned Bedringens vei og ta med familien på middag og bowling på Kulå, dagligvarehandelen på bygdas to dagligvarebutikker eller kose dere på Sylteormen Bakeri og Khaya Barista Bar. 

Rett ved tomten finner man Jemtegård Feriesenter som blant annet byr deg på Frisbeegolf.

Veibeskrivelse

Fra Valldal sentrum følger du veien mot Trollstigen. Etter ca 1 km. tar man av til venstre over brua, hvor det er skiltet inn til Jemtegård. Følg veien og når du paserer Berdal Gartneri tar du av opp til venstre. Tomten vil da dukke opp på din venstre side.

Barnehager og skoler

Skoler:
Valldal skule (1-10 kl.) 23 min
172 elever, 10 klasser 1.9 km

Vestborg vidaregåande skule 51 min
120 elever, 4 klasser 22 km

Stranda vidaregåande skule 52 min
230 elever 22.3 km

Barnehager:
Syltebøen barnehage (0-5 år) 5 min
76 barn, 4 avdelinger 2.2 km

Liabygda barnehage (0-5 år) 18 min
15 barn, 1 avdeling 13.7 km

Dalsbygda skule og barnehage (0-5 å... 44 min
8 barn, 1 avdeling 13.3 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Tomten

Eiet tomt på 711 kvm. 
Kjøper kan ikke påbegynne noe form for ryddearbeid eller bearbeidelse av tomten for øvrig før kjøpesummen og omkostninger er betalt. Med mindre annet er avtalt.

Tomten ligger flott til på Haggardshjellen i et lite etablert hyttefelt med utsikt oppover dalen.

Parkering

Parkering på tomten. I tillegg til at det er innregulert en felles gjesteparkering. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei. Veirett er ikke tinglyst, men i nåværende eiers kjøpekontrakt står det at kjøpesum inkluderer rettigheter til bruk av vei.

Eiendommen kan tilknyttes det private ledningsnettet via private stikkledninger. Ifølge grunneier er det fremført teknisk anlegg i form av tilknytningspunkt for vann og avløp til tomtegrense. Kjøper er ansvarlig for opparbeidelse frem til privat nett. For avstand til privat nett.
Ved tilkobling til ledningsnettet påløper tilkoblingsavgift på kr 20.000,- totalt for vann og avløp.

Det er lagt strøm frem til tomtegrensen.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen (Nr. 3) er regulert til hyttefelt i henhold til reguleringsplan "Hyttefelt Hagardshjellen" datert 16.10.2002 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 30.01.2003.

Selv om eiendommen ligger i et regulert hyttefelt så er området rundt hyttefeltet regulert til jord- og skogbruk. Dette området kan etter avtale med grunneier nyttes til aktiviteter i samband med hyttefeltet. Langs elven skal det være et vegetasjonsbelte på gjennomgående 10 m.

Det er og innregulert en privat adkomstvei til eiendommen fra nordøst. Her er det og innregulert en felles gjesteparkering. 

Iht. reguleringsplanen kan eiendommen bebygges med 20% BYA.
Fritidsboligen skal ha møneretning på langs av hytten og koteretningen på stedet. En retningsgivende plassering er vist på kartet.
Taktekket skal være skifer, torv eller treverk. 
Takvinkel på byggene skal være mellom 27° og 35°.
Farge på byggene skal være i samsvar med naturlige farger i området.
Det er ikke tillatt å gjerde inne eiendommene eller byggene.
På tomten skal det opparbeides parkeringsplass for to biler, og skal utføres på en mest mulig hensynsfull måte.

Bygg på område F2 og F3 skal ha maskimal mønehøgde på 6,5 m.
Denne tomten ligger innenfor F2.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Kjøper er selv ansvarlig for å skaffe alle nødvendige tillatelser fra kommunen for å bebygge eiendommen, og må selv avklare med kommunen hva som eventuelt vil bli godkjent på eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger innefor fare- og aktsomhetsområde for skredtypene snøskred, sørpeskred, steinsprang, jordskred og
flomskred. Skredsannsynlighet er oransje, som vil si i snitt ett skred pr.1000 år. For mer informasjon, se skrednett.no

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR76.19194

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.084,- (renovasjon + slam). Pr i dag er det ingen kommunale gebyr da det ikke er oppført bygning. 

Tilknytningsavgit til ledningsnettet koster kr. 20.000,- pr 15.11.2019. Dette er fremlagt til tomtegrensen. Felles privat slamavskiller/septiktank for området. Vannverket henter vann fra elv i området.

I følge Håvard Sunde, eier av vei og teknisk anlegg, koster drift av anleggene inkl. brøyting kr 4.500,- pr eiendom pr år.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 304.000,-  ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 441.972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris 25.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Robert Iversen
Eiendomsmeglerfullmektig

Robert Iversen

Telefon
Mobil 90075452

Lurer du på noe

Robert svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.